Įkraunama...
Įkraunama...

Anglų kalbos mokytojų būrelis

Gerai tie kaupiamieji balai, bet va ėmiau ir susimąsčiau: 10 pliusų už namų darbus, dešimtukas į žurnalą. Nusirašyti tie namų darbai, pavyzdžiui, nulinis įdirbis... ir ką - dešimtukas už tai? Puikuojausi sau tarp ketvertų... Kokiu gebėjimus ir įgūdžius čia ugdome?
Va su tuo, kad nepadaryti namų darbai pelno minusą, kuris panaikina "kruvinu prakaitu" uždirbtus pliusus (atsakinėjimas pamokoje, žodžių patikrinimas ir t.t.) tai sutikčiau.
Ginčykitės, bet man rodos, kad dešimtukas, kad ir vienas per mėnesį, už "padarytus" namų darbus - prabanga, ir visai neobejktyvu, ot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Riva @ 2009 08 30, 22:31)
10 pliusų už namų darbus, dešimtukas į žurnalą. Nusirašyti tie namų darbai, pavyzdžiui, nulinis įdirbis... ir ką - dešimtukas už tai? Puikuojausi sau tarp ketvertų... Kokiu gebėjimus ir įgūdžius čia ugdome?
dešimtukas, kad ir vienas per mėnesį, už "padarytus" namų darbus - prabanga, ir visai neobejktyvu, ot  rolleyes.gif

Pritariu, aš už padarytyus namų darbus niekada nerašau pliusų, nes žinau, kad gali bet kada tuos namų darbus nusirašyt. Jei nepadaryti namų darbai - tada minusas. Iš pradžių dar pati kiekvienos pamokos pradžioj pereidavau per suolus susižymėt, kas nepadarę, o dabar liepiu vienam vaikui patikrint vieną eilę, kitam - kitą ir labai greitai jie man viską sužiūri.
Atsakyti
Riva, atrodo cia akmenukas i mano darza biggrin.gif Tavo zodziuose tikrai daug tiesos, ir as esu pagalvojusi apie n.d. nusirasinejima. Bet pas mane ko gero bus nemazai ir tokiu, kuriems net nusirasineti per sunku smile.gif Surinkti 10 pliusiuku man rodos nebus taip labai lengva tokiems ketvertukininkams, nes n.d. tikrinsiu ne kiekviena pamoka, tai jiems gali atsibosti vis nusirasineti, o ir kitiems gal pabos vis duoti nusirasyti smile.gif Zodziu, reikia isbandyti, tada ziuresiu, kaip patobulinti blush2.gif Man aktualesne tema-drausme ir aktyvus darbas pamokos metu. Kolege vienais metais taike panasia sistema, tai sake, kad kazkiek padejo, nes tie padauzos, kuriems dar rupi gauti geresni pazymi, bent jau netrukdydavo kitiems ir patys kazkiek dirbdavo.
Atsakyti
Aš už namų darbus pliusą parašau tik tuo atveju, jei būna labai labai kruopščiai atlikti, pvz., jei reikia atsakyti į kokius klausimus, tai plačiai atsakyta, jei reikia ką nors aprašyti, tai trumpas rašinėlis parašytas, ir pan. ax.gif Bet mes nerenkam pliusų dešimtukui, tiesiog pridedu prie kaupiamojo pažymio. O minusus atimu iš pažymio.
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2009 08 30, 21:32)
Sveikos, seniai pas jus bebuvau 4u.gif
Aš irgi panašiai su žodžiais darau, tik žemesnėse klasėse biškį būna problema, kai norinčių atsakinėt žodžius labai daug atsiranda, o aš paklausiu tik kelis mokinius, ir tie kiti lieka nusivylę, kad "aš irgi norėjau" arba: "tai kam aš mokinausi?" Tai ir aiškinu paskui, kad nėra tiek daug laiko, kad visus apklausinėt arba, kad vis tiek dar iš tų žodžių ir raštu rašysim, tai jau geriau mokėsit. Ar nebūna jums tokios problemos?

biggrin.gif zinau ta dalyka,kai desciau penktokams,tai daugelis likdavo nepatenkinti,kad ju nepakvieciau...zinoma stipresniems mokiniams ismokti tuos 10 zodziu budavo lengviau nei kitiems,tai jie man kiekv pamoka keldavo ranka doh.gif o man noredavosi silpnesnius isjudinti ir bent atsakinejant zodzius pagerinti bala ax.gif
Atsakyti
Aš seniau darydavau taip:

*5 ar 10 pliusukų, prideda vieną balą prie kontrolinio darbo (kur rašomas mėnesio pabaigoje iš vieno skyriaus).
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2009 08 30, 21:32)
Sveikos, seniai pas jus bebuvau 4u.gif
Aš irgi panašiai su žodžiais darau, tik žemesnėse klasėse biškį būna problema, kai norinčių atsakinėt žodžius labai daug atsiranda, o aš paklausiu tik kelis mokinius, ir tie kiti lieka nusivylę, kad "aš irgi norėjau" arba: "tai kam aš mokinausi?" Tai ir aiškinu paskui, kad nėra tiek daug laiko, kad visus apklausinėt arba, kad vis tiek dar iš tų žodžių ir raštu rašysim, tai jau geriau mokėsit. Ar nebūna jums tokios problemos?

as stengiuosi visus apklaust - kol kiti kazka kitka dirba mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Riva @ 2009 08 30, 22:31)
Gerai tie kaupiamieji balai, bet va ėmiau ir susimąsčiau: 10 pliusų už namų darbus, dešimtukas į žurnalą. Nusirašyti tie namų darbai, pavyzdžiui, nulinis įdirbis... ir ką - dešimtukas už tai? Puikuojausi sau tarp ketvertų... Kokiu gebėjimus ir įgūdžius čia ugdome?
Va su tuo, kad nepadaryti namų darbai pelno minusą, kuris panaikina "kruvinu prakaitu" uždirbtus pliusus (atsakinėjimas pamokoje, žodžių patikrinimas ir t.t.) tai sutikčiau.
Ginčykitės, bet man rodos, kad dešimtukas, kad ir vienas per mėnesį, už "padarytus" namų darbus - prabanga, ir visai neobejktyvu, ot  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif bet as tik tikrinu namu darbu atlikima - uz atliktus 10 nerasau schmoll.gif tik jei pvz trimestro pabaigoje pritruksta iki norimo pazymio - tada paziuriu ar lanke, ar namu darbai atlikti budavo, ar klaseje dirbo ax.gif
Atsakyti
As jau po posedzio, bandau viska suvirskint unsure.gif Tikriausiai aukletinius turesiu doh.gif
Atsakyti
po posedžio, galva kvadartine - kur jau ten po dvieju metų atostogų teko tris valandas informaciją reikalingą ir nelabai kimštis į galvą smile.gif
Akmenukų į niekieno daržą nemėčiau, tik susimąsčiau smile.gif Sutinku, kad yra klasių, kur net nusirašyti namų darbai yra gėris, net atėjimas į pamoką šventė, o jei dar sėdi suoluose ir kokia nors naudinga veikla užsiima - mirk iš laimės. Turiu ir tokios patirties...
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As irgi jau gryzau is posedzio.,tai dabar reikia viska apmastyti,taip sakant suvirskinti informacija blush2.gif As gavau visus pradinukus,isskyrus 1 kase.7 klases pogrupi-labai silpna,ir 9 klase 4u.gif
Norejau siandien knygas pasiimti ir pradeti planus rasyti,bet bibliotininke sake,kad per sia savaite galesiu pasiimti;na tik maciau kad bus dirbama is Welcome blush2.gif mano dukryte is jos mokosi,o pati nesu desciusi is jos-tai mastau apie plana,gal kuri turit,galetumet imest i pasta paziureti.Butu aciukas 4u.gif O siaip tai New Snapshot-si vadovei tai zinau,ir Enterprise Plus.
Siandien nustebau,nes mokyklos kolektyvas toks pasirode kaip draugiska viena seima,pirma kart atejau imokykla ir maniskart mokytojos pasiule kavos,per posedi gavau geliu kaip naujai pradedanti dirbt mokytoja thumbup.gif ir visi mokytojai gavo puodelius,kaip supratau,padarytus vaiku-grazus puodeliai atsikgerti kavai ar arbatai ir nesusimaisys,nes kiekvieno mokytojo puodelis su jo vardu wub.gif
Einu ruostis rytojui sventei,o dar sake ir fotosesija bus ax.gif
Atsakyti
Sveikinu Afrodite, su ilgai ieskotu ir pagaliau gautu darbeliu smile.gif

O kas per mokykla, kad kolektyvas toks draugiskas?
Atsakyti
O pas mus nuotaikos niurios, net susiejimo nedarem, o ir nedaug mokytoju buvo, o ir per posedi apie bendrojo lavinimo dalykus nelabai ka pasake, pavaduotojos klausiau ar tikriai su 11okai turesiu 105pamokas, sako nezinau is kur man zinot blink.gif doh.gif
O kas del rytojaus tai su nerimu jo laukiu.... unsure.gif
Atsakyti