na as irgi galvoju kad geriausia nuo 2,5-3 leisti,nes mano dabar dar bus 2 metukai bet matau kad dar per maza

Tai va, kad dabar mamos yra įkaitės, ir dažna leidžia nuo 2-jų, nes darbo vieta išsaugoma, o ir pinigėliai baigiasi...maniškei lapkritį sueis 2 metukai, ir dabar esu svarstymuose, ieškojimuose, ką daryti, ar rizikuoti leisti nuo dviejų ir į darbą grįžti ar pabūti su vaiku...jei ne tie pinigėliai, tokių svarstymų net nekiltų...

QUOTE(linozmona @ 2009 10 02, 00:31)
Tai va, kad dabar mamos yra įkaitės, ir dažna leidžia nuo 2-jų, nes darbo vieta išsaugoma, o ir pinigėliai baigiasi...maniškei lapkritį sueis 2 metukai, ir dabar esu svarstymuose, ieškojimuose, ką daryti, ar rizikuoti leisti nuo dviejų ir į darbą grįžti ar pabūti su vaiku...jei ne tie pinigėliai, tokių svarstymų net nekiltų... 

Dėl pininėlių, jei tik yra galimybė galima iš ankto taupytis tam periodui...

Kai pastojau, su vyru iškart žinojome, kad savo vaiką auginsime iki trejų metukų... Tuo metu net nebuvo to įst. iki 2 m.
mes uzsirasem i darzeli nuo 2metuku,as labiau noreciau nuo 2.5metuku vest,bet mums sueis 2metukai rugseji,tai direktore pasake,kad nieks puse metu mums vietos nelaikys,nes labai jau daug norinciu.as esu uz vaiku darzelius,manau,kad vaikas ten daug ko ismoksta,savarankiskumo,bendravimo su bendraamziais.,disciplinos.
QUOTE(linozmona @ 2009 10 02, 00:31)

Mūsų dukrytei ką tik suėjo dveji metukai, aš jau mėnesį kaip vedu į darželį, nes irgi buvau nusprendusi grįžti į darbą-ir pinigėlių niekas nebeduos, ir į kolektyvą pačiai norisi jau

Mes savo mazyli vedem dar nesuejus 2-ejiems, pradejom pratinti, nes galvojom, sirgs, ziuresim, kaip adaptuosis, is pradziu po puse dienos. Ir visai nieko. Per dvi savates adaptavosi ir viena menesi prasirguliavome. Po visu ligu dar 2 men lankem, isbudavo visa diena. Tas buvo pavasari. Tada visa vasara namie, nes nebuvo grupes, o nuo rudens - viskas gerai. Dar nesirgo. Darzely jauciasi gerai, yra nuostabi aukletoja, ten sake, viska valgo (dar geriau nei namie), gerai miega. Ismoksta daineliu, zaidimu, net kazka dainuoja. Manasis yra 2 m. su puse, tad dar nelabai kalba. Arba tik "pauksciu kalba": py-py, bum bum, kt.
Kaip vaikas jausis darzely, tai ir nuo vaiko, ir nuo tevu priklauso. Musu mazasis labai kolektyvo norejo, norejo su kitais vaikais zaisti, bendrauti. Taciau musu seimoje jis nuo 10 men jau buvo su teciu namuose. Nes manau, jei su mama buna iki darzelio, tai yra stipresnis rysys. Bet velgi, nuo individualiu zmoniu priklauso.
Kaip vaikas jausis darzely, tai ir nuo vaiko, ir nuo tevu priklauso. Musu mazasis labai kolektyvo norejo, norejo su kitais vaikais zaisti, bendrauti. Taciau musu seimoje jis nuo 10 men jau buvo su teciu namuose. Nes manau, jei su mama buna iki darzelio, tai yra stipresnis rysys. Bet velgi, nuo individualiu zmoniu priklauso.
na aš mažių savo užrašiau į darželį nuo 3 metų. Ir savarankiškesnis bus, ir mamos jau taip labai nereikės...Na taip galvoju, o kaip ten bus parodys laikas....

as noreciau leisti nuo 3 metu, bet nezinau kaip bus...matyt teks nuo 2.3 men vesti..t.y. nuo kito rugsejo, nes pinigeliu pavyks susitaupyti tik vasarai pratempt, tikrai ne visiems metams....Mano Nojus tia manau be problemu bus darzely, nors siaip jis labiau zyzia ir mamytes jam kaip ir labiau reikia. Bet ir prie kompanijos, prie vaiku labiau nori. Svetimu nebijo visai. O Arijukas nors is paziuros savarakiskesnis bet svetimu bijo (kas ner blogai siaip tai) ir jeigu tik kur i nauja vieta nueinam tai sedi prisispaudes prie manes koki 20 min...O gal ir nieko visai bus..na ziuresim, dar turim laiko...
Jei būtų galimybės leisčiau nuo 3 metukų. Bet, kai galimybių nėra, tai didysis iškeliavo nuo 1m. 9 mėn., o mažoji turbūt eis nuo 2 metukų arba 1 m. 11 mėn...
Priklausys nuo darbdavio pageidavimo kada grįžti į darbą.

QUOTE(zioga @ 2009 05 07, 23:11)
Mes pas aukle pradejom leisti sunu nuo 1metuku. Apsiprato greitai ir gerai. Bet dabar nesuprantu kas darosi jam 1.8m. ir labai pradejo nenoreti eiti. Beto ir manes nepaleidzia is akiu. Ypac buna kaprizingas sveciuose bijo kad jo nepalikciau. Nesuprantu, ar vaikas paaugo ir daugiau pradejo suprast, ar kazkas su aukle tapo negerai (nors negaleciau ka nors blogo pasakyti apie ja)? O gal pyksta kam ji sodina ant puoduko (namie taip pat mokom). Beto ir alergija labai paumejo. Nezinau kazkas negerai tik priezastis neaiski. 

Papildyta:
manau kad vaikas paugo ir dabar supranta daug geriau viska kas vyksta aplink jy, del to ir nenori buti su aukle. vaikui iki 3 m reikalinga mama,nes tik nuo3m.metu vaikas pradeda suprasti kad mama iseina i darba o ne kad dinksta nezine kur. dabar jis parsciausiai bijo kad mama dinks ir nebegrys.

mes nuo 2 leidom
bet buvo labai daug asaru

Gal kam bus įdomu:
http://gyvenimas.del...i.d?id=24471516
http://gyvenimas.del...i.d?id=24471516