Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių metukų vaiką leisti i darželį?

QUOTE(mama_gulbe @ 2010 11 22, 21:36)
jai mama pilnai save realizuoja nebutinai eidama i koki nors darba? saves realizacija matome visi skirtingai  rolleyes.gif  nors ir kalbame ta pacia kalba - nebutinai viska sugebame suprasti kas pasakoma/parasoma

geriausia gyventi pagal savo taisykles, o ne kieno nors pirmestas ar bandomas ipirsti, iteigti kad elgtis vienaip ar kitaip yra gerai  rolleyes.gif

man patinka buti namuose, patinka daryti tai ka darau, patinka buti salia vaiku, jais rupintis  wub.gif  o jai butu toks darzelis - tikrai pasinaudociau tokia galimybe  tongue.gif  bet tai butu ne nuo keliu menesiu, o nuo kokiu 1,5 metuku , kai vaikiukas bent minimaliai pradeda buti savarankiskas  rolleyes.gif 
bet LT bus dar negreit, tikrai negreit tokios istaigos... butu labai gerai jai uztektu iprastiniu darzeliu ir juose butu savo darba ismanancios, atsidavusios aukletojos.... bet cia ne apie tai  biggrin.gif

g.gif diskusija su žmogum, kuris ištraukia puse minties iš kito žmogaus pasisakymo... kad teiginys taptų jam patogus diskusijai g.gif nebepalieka kitos išeities tik duoti jam kelią 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tik aš @ 2010 11 23, 20:51)
g.gif diskusija su žmogum, kuris ištraukia puse minties iš kito žmogaus pasisakymo... kad teiginys taptų jam patogus diskusijai g.gif nebepalieka kitos išeities tik duoti jam kelią 4u.gif

pasisakiau tik i ta dali, kuri mane sudomino biggrin.gif
apskritai sia tema dar anksti diskutuoti - kam diskutuoti jai to dar ilgai ilgai nebus... beprasmiska sad.gif
Atsakyti
as paprasciausiai nepasitikeciau tais kitais zmonemis.. per daug visokiu negeru istoriju dabar esame girdeje, per maza atsakomybe pedagogu KAI KURIU..
Atsakyti
Tokios kūdikių grupės kuriamos:
http://www.mamoszurn...i...99&Itemid=0

Žinau kad ir Kaune greitai bus galima vesti ir kūdikius, tam buvo skirtos ir Europos sąjungos lėšos remontuojant grupes, bet kiek žinau bus gana brangiai apmokamos ir bus galima palikti kūdikius ne visai dienai o kelioms valandoms. Tad nėra taip, kad to ilgai nebus. O paaiškės tada ar bus norinčių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 11 22, 22:36)
jai mama pilnai save realizuoja nebutinai eidama i koki nors darba? saves realizacija matome visi skirtingai  rolleyes.gif  nors ir kalbame ta pacia kalba - nebutinai viska sugebame suprasti kas pasakoma/parasoma

geriausia gyventi pagal savo taisykles, o ne kieno nors pirmestas ar bandomas ipirsti, iteigti kad elgtis vienaip ar kitaip yra gerai  rolleyes.gif

man patinka buti namuose, patinka daryti tai ka darau, patinka buti salia vaiku, jais rupintis  wub.gif  o jai butu toks darzelis - tikrai pasinaudociau tokia galimybe  tongue.gif  bet tai butu ne nuo keliu menesiu, o nuo kokiu 1,5 metuku , kai vaikiukas bent minimaliai pradeda buti savarankiskas  rolleyes.gif 
bet LT bus dar negreit, tikrai negreit tokios istaigos... butu labai gerai jai uztektu iprastiniu darzeliu ir juose butu savo darba ismanancios, atsidavusios aukletojos.... bet cia ne apie tai  biggrin.gif

...įsiterpsiu, nuo 1,5 metukų vaikiukus ir dabar jau priima į lopšelius, o kol jie ten pripranta tai ir sueina tie 2 metukai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tik aš @ 2010 11 22, 20:15)
taip, atsirastų, bet mano įsitikinimu geriau tokiu atveju laiminga mama realizuojanti save darbe ir laimingas vaikas, kuriuo rūpinasi profesionalios auklėtojos... 

Mano manymu geriau jau aisku atiduoti i toki lopseli nei i vaiku namus, vienareiksmiskai vaikui geriau tureti nors kokia socialia mama, nei jokios mirksiukas.gif Del laimingos mamos: negaleciau as laiminga buti kai mano ka tik gimes vaikas atiduodamas i sveitmas, nors ir geras rankas, laimingas vaikas...vaikui reikalinga mama nuo gimimo, o ne svetima teta "profisionale" g.gif
As vienareiksmiskai neatiduociau savo vaiku i toki darzeli, laiminga tikrai nebuciau ir del savo vaiku laimes labai abejociau ax.gif Jei jau prisiimi atsakomybe tapti mama, nejau negali paaukoti bent metuku ir papauginti savo maziuka pati g.gif
Atsakyti
QUOTE(tik aš @ 2010 11 22, 20:15)
taip, atsirastų, bet mano įsitikinimu geriau tokiu atveju laiminga mama realizuojanti save darbe ir laimingas vaikas, kuriuo rūpinasi profesionalios auklėtojos... o ne klykimas, kad tada atiduokit į vaikų namus... čia jau deja, demontsruojamas ne tik išsilavinimo, bet ir elementarios kultūros stoka ir tokie pareiškimai man atrodo kelia daug didesnį susirūpinimą nei mama pasirenkanti leisti vaiką į darželį nuo gimimo...

Niekaip neįsivaizduoju laimingo kūdikio su svetima, kad ir labai profesionalia, auklėtoja. Ir niekaip nesuprantu, kodėl mama gali būti laiminga tik dirbdama. Matyt aš esu visiškai neišsilavinusi, kaip jūs išsireiškėt.
Atsakyti
pasus mazeikiuose yra nuo gimimo tokia grupe ax.gif
Atsakyti
tik ką gimusio tai neatiduočiau. Bet būtų idealu, jei nuo 6 mėnesių galėčiau pusdieniui išeit į darbą ir palikt kūdikį štai tokiame lopšelyje.
Žinoma ir dabar niekas netrukdo samdyt auklę ir keliaut į darbą iškart atsigavus po gimdymo. Na bet bent mano atveju daug kas susiveda ir į finansus. Paprasčiausiai man neapsimokėtų, o buvimas su savo vaiku dar neveda iš proto iki tiek, kad norėtųsi bėgti į darbą.
Tačiau turiu pripažinti, tas "sėdėjimas" namuose du metus labai neigiamai man atsiliepia. Būčiau be proto laiminga, jei būtų galimybė palikt savo mažylį su profesionaliomis auklėmis ir bent keletui valandų vėl ištrūkti į "ofisinį" pasaulį.
Atsakyti
pritarciau ir as mielai sulaukus kokiu 6 menesiuku keliom valandelem leisciau savo pupuliuka i toki darziuka, o pati eiciau i darba. Gal jai net smagiau butu negu su aukle g.gif , taciau nematau kad Lietuvoje butu darbdaviai pasiryze priimti mama i darba pusei darbo dienos.
Atsakyti
As labai abejoju ar mamos palikusios vos poros men vaika eitu dirbti g.gif
Pavyzdys, mano vaiko grupej amzius 4-5m mamu nedirbanciu,bet vedanciu i darzeli 80 proc
Atsakyti
Man tai sunkiai isivaizduojama del maitinimo.. jei pati maitini ir vaika palikt visai dienai? Tai tipo nusitraukinet belieka tik? doh.gif

QUOTE(EVO @ 2010 12 14, 21:29)
Pavyzdys, mano vaiko  grupej amzius 4-5m mamu nedirbanciu,bet vedanciu i darzeli 80 proc

o kas cia blogo? Vaikams reikia bendravimo, bendraamziu tokiems dideliems, o ne namie su mama sedet nuo ryto iki vakaro. As pati namie su antru dabar, bet pirmagime 2 metuku i lopseli leidziu, nes jai ten patinka, eina mielu noru ir dar savaitgali praso i darzeli biggrin.gif aisku jei nepatiktu eiti neleisciau dar metus ar pora.. smile.gif
Atsakyti