QUOTE(Tomienė @ 2008 11 06, 08:20)
Kuo toliau, tuo geriau
Turbūt vaikai galvoja, kad maistas šaldytuve gaminasi, pirk (t.y. neit į parduotuvę, išsirinkt, susimokėt, parsinešt) nereikia
čia suaugusio požiūris?
ar "viskas iš niekur"?
čia nemačiau dar nei vienos verkiančios, kad nieko nespėja, ir nereikia to akcentuoti kiekvienam poste
(beje apsispręskit, užimta esat ar ne
)
O mama tam ir yra, kad auginti pačiai vaiką, o ne nutrenkti kūdikio auklei ar bobutei. Tai rutios užkankintos moterys, kurios nori ištrūkti iš jos, taip nusimesdamos naštą nuo pečių, nebesigilinančios į kasdieninius rūpesčius ir pan.
Sunku atverti mamoms akis, kai jos galvoja, kad viską daro idealiai. Jūsų požiūris man truputį keistas
tai jums vaikas suaugęs, tai kasdieniniai veiksmai (kaip pvz apsipirkimas) jums bereikalingas laiko švaistymas
O skaitinėjimas SM jums ne tuščias laiko švaistymas? juk čia tiek paniekos, pagiežos, pavydo, smerkimo, tuščiažodžiavimo, kritikos (kuri nevisiems patinka
) 

Turbūt vaikai galvoja, kad maistas šaldytuve gaminasi, pirk (t.y. neit į parduotuvę, išsirinkt, susimokėt, parsinešt) nereikia

čia nemačiau dar nei vienos verkiančios, kad nieko nespėja, ir nereikia to akcentuoti kiekvienam poste

O mama tam ir yra, kad auginti pačiai vaiką, o ne nutrenkti kūdikio auklei ar bobutei. Tai rutios užkankintos moterys, kurios nori ištrūkti iš jos, taip nusimesdamos naštą nuo pečių, nebesigilinančios į kasdieninius rūpesčius ir pan.
Sunku atverti mamoms akis, kai jos galvoja, kad viską daro idealiai. Jūsų požiūris man truputį keistas

Mano vaikai ne 19 amžiuje gyvena. Viską jie žino, tiesiog netampau jų kiekvieną dieną. Jeigu jums kasdienis apsipirkimas tai normalu valio. Mes apsiperkam dažniausia vieną du kartus per sav. Bet juk rašiau, kiekvienam savo. Turiu du vaikus ir tikrai netampau ir pati nesitampau po parduotuves

Dėl idealių mamų. Hm, niekur nerašiau kad tobula, atvirkščiai, parašiau, akd manau kad nesu tobula mama. Bet nemanau, kad nesu bloga mama.
Taip, čia yra mano last postas šioje temoje (daug pasako, kad per porą metų teturiu 98 žinutes, iš kurių virš 10 turbūt čia). Nes pačiai juokinga darosi. Jau porą valandų daitkus vežu

Dėl užimtumo - taip esu užimta, bet laiko pakanka viskam.
Klausimas - kas yra svarbiau. Ar laiko kiekybė ar jo kokybė?? Kai į jį atsakysit, manau nekils tokių minčių apie vaikų nutrenkimą auklėms ir bobutėms. Neskatino to, bet ir nesmerkiu mamų, o bandau jas suprasti. Ir pažįstu kelias, kurios tikrai turi gražias šeimas ir puikias tvarkosi. Ir vaikai labia faini ir prisirišę prie tėvų. ir turiu tokių pažįstamų, kur vaikis iki 5 metų tipo pratinamas prie darželio buvo...Pilnas agresijos, nekalbu apie tai, kad bendravimas su vaiko su jo bendraamžais yra siaubingas.
Sėkmės Jums Tomiene, Jurgele, gero lankymo darželyje ir Activia, saugokit vaiko psichiką (vistik nekaltinkit darželio, visų pirmą į šeimos aplinką reiktų atkreipti dėmesį)