Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnai: darželis-mokykla Ramunėlė

QUOTE(Tomienė @ 2008 11 06, 08:20)
Kuo toliau, tuo geriau  lotuliukas.gif

Turbūt vaikai galvoja, kad maistas šaldytuve gaminasi, pirk (t.y. neit į parduotuvę, išsirinkt, susimokėt, parsinešt) nereikia  doh.gif čia suaugusio požiūris?  blink.gif ar "viskas iš niekur"?  doh.gif

čia nemačiau dar nei vienos verkiančios, kad nieko nespėja, ir nereikia to akcentuoti kiekvienam poste  mirksiukas.gif (beje apsispręskit, užimta esat ar ne  cool.gif )

O mama tam ir yra, kad auginti pačiai vaiką, o ne nutrenkti kūdikio auklei ar bobutei. Tai rutios užkankintos moterys, kurios nori ištrūkti iš jos, taip nusimesdamos naštą nuo pečių, nebesigilinančios į kasdieninius rūpesčius ir pan.

Sunku atverti mamoms akis, kai jos galvoja, kad viską daro idealiai. Jūsų požiūris man truputį keistas  g.gif  tai jums vaikas suaugęs, tai kasdieniniai veiksmai (kaip pvz apsipirkimas) jums bereikalingas laiko švaistymas  unsure.gif O skaitinėjimas SM jums ne tuščias laiko švaistymas? juk čia tiek paniekos, pagiežos, pavydo, smerkimo, tuščiažodžiavimo, kritikos (kuri nevisiems patinka biggrin.gif ) mirksiukas.gif

Mano vaikai ne 19 amžiuje gyvena. Viską jie žino, tiesiog netampau jų kiekvieną dieną. Jeigu jums kasdienis apsipirkimas tai normalu valio. Mes apsiperkam dažniausia vieną du kartus per sav. Bet juk rašiau, kiekvienam savo. Turiu du vaikus ir tikrai netampau ir pati nesitampau po parduotuves cool.gif Nes turim kaip turiningiau praleisti laiką.

Dėl idealių mamų. Hm, niekur nerašiau kad tobula, atvirkščiai, parašiau, akd manau kad nesu tobula mama. Bet nemanau, kad nesu bloga mama.

Taip, čia yra mano last postas šioje temoje (daug pasako, kad per porą metų teturiu 98 žinutes, iš kurių virš 10 turbūt čia). Nes pačiai juokinga darosi. Jau porą valandų daitkus vežu lotuliukas.gif

Dėl užimtumo - taip esu užimta, bet laiko pakanka viskam.

Klausimas - kas yra svarbiau. Ar laiko kiekybė ar jo kokybė?? Kai į jį atsakysit, manau nekils tokių minčių apie vaikų nutrenkimą auklėms ir bobutėms. Neskatino to, bet ir nesmerkiu mamų, o bandau jas suprasti. Ir pažįstu kelias, kurios tikrai turi gražias šeimas ir puikias tvarkosi. Ir vaikai labia faini ir prisirišę prie tėvų. ir turiu tokių pažįstamų, kur vaikis iki 5 metų tipo pratinamas prie darželio buvo...Pilnas agresijos, nekalbu apie tai, kad bendravimas su vaiko su jo bendraamžais yra siaubingas.

Sėkmės Jums Tomiene, Jurgele, gero lankymo darželyje ir Activia, saugokit vaiko psichiką (vistik nekaltinkit darželio, visų pirmą į šeimos aplinką reiktų atkreipti dėmesį)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borūūūžėlė: 06 lapkričio 2008 - 10:35
Džiaugiuosi, kad mano vaikas nelanko šito darželio, nes jei dar tokį požiūrį į gyvenimą darželyje postringaujat doh.gif

Na jei auklės ir bobulės KOKYBIŠKIAU prižiūri vaikus, tai išvis doh.gif unsure.gif be žodžių likau doh.gif

einu paskaitysiu ką nors, kad atgaučiau kvapą karsta.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Borūūūžėlė @ 2008 11 06, 10:51)
Ateikit ir pažiūrėkit kas yra mūsų šaldytuve
Jeigu Jums pardutuovė yra tinkama vietaą jūsų vaikui - pirmyn, betn prekės ženklus gerai išmoks hihihi.gif

O jūs turbūt tik supermamą skaitot, kad toks skeptiškas požiūris į bibliotekininkę??? Ir kokį pavyzdį rodot savo vaikui. Suprantu, vaikiškos knygos brangiai kainuoja, bet ir jų galime paskolinti...Kartais naudinga ir vaikiškas pasakėles paskaityti, jose nemažai išminties, kurios tiktų ir šių laikų mamoms
Čia jūs baisiai užimta cool.gif  O aš randu laiko viskam ir neverkiu, kad nespėju ar neturiu laiko ar kad mano vaikai vieni kambaryje uždaryti kvailai teliką spokso...Nuo knygų užsiėmimo su vaikais iki knygų paskaitymo ir kito turiningo laisvalaikio.
Atsiprašau, o kur jūs perskaitėt, kad vaiko poreikiai gale?? norėčiau paklausti - kaip jūs užsiimat su savo vaiku? Kokie jūsų vaiko poreikiai?
Aš tikrai galiu parašyti kiekvieno savo vaikų poreikius su prierašais ką mes darom ta linkme, o jūs??
Jeigu ir jūsų vaiko poreikis kiekvieną dieną nueiti į parduotuvę nusipirkti kalakutienos ir sviesto, tai mano vaikų poreikiuose to nėra.

Mano prioritetų viršūnėje (prašau skaityti postus aukščiau) yra šeima. Ir jeigu nori - spėji viską.

Kokia pagieža politikams, verslininkams...Tiesiog pavydas veržiasi...Ką gi, kiekvienam savo...

Bijau net pagalvot ką jūs galvojat apie mamas, kurios savo vaikus auklei nuo trijų mėn. patiki. Įtariu nulinčiuojat ilgai nemąstant doh.gif

Gaila kad daugiau nebeužeisit, nors tema yra apie darželį, o ne jūsų auklėjimo stilių. Esu iš tų žmonių kurie džiaugiasi tuo ką turi, keista kad sugebėjot ištraukti pagiežą, pavydą biggrin.gif:D Palikau vaiką nuo nepilnų metų auklei daliai dienos ir nesmerkiu jokios situacijos, tiesiog kai kurie jūsų kategoriški postai mažų mažiausiai stebina. Ir iš tiesų, labai jau argumentai jūsų dvejopi smile.gif Tai užimta, dėl to vaikas ne pratinamas, o tiesiog išgrūdamas į darželį, tai daug laisvo laiko, tai darbas svarbiau, tai šeima. Prieštaraujat tam kad prieštarauti smile.gif Ir galiu lygiai taip pat pasakyt - o kas jums sako kad mes kasdien į parduotuvę einam? smile.gif

O beje, žinučių skaičius tikrai nėra rodiklis, nes ne visų situacijos vienodos. Gal ir nevertini kai per lengvai gauni smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomienė @ 2008 11 06, 10:53)
Džiaugiuosi, kad mano vaikas nelanko šito darželio, nes jei dar tokį požiūrį į gyvenimą darželyje postringaujat  doh.gif

Na jei auklės ir bobulės KOKYBIŠKIAU prižiūri vaikus, tai išvis  doh.gif  unsure.gif be žodžių likau  doh.gif

einu paskaitysiu ką nors, kad atgaučiau kvapą  karsta.gif  hihihi.gif

nono.gif Darželis už jokio pobūdžio čia skleidžiamą informaciją neatsako biggrin.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad įlindau dar kartą, bet negaliu palikti to, kad Tomienė iškraipyti mintį nori/ Klausimas toks, kas svarbiau Kiekybė ar kokybė laiko, kurį praleidžia MAMA, TĖTIS, su vaiku.

QUOTE(Jurgele @ 2008 11 06, 08:59)
Gaila kad daugiau nebeužeisit, nors tema yra apie darželį, o ne jūsų auklėjimo stilių. Esu iš tų žmonių kurie džiaugiasi tuo ką turi, keista kad sugebėjot ištraukti pagiežą, pavydą biggrin.gif:D Palikau vaiką nuo nepilnų metų auklei daliai dienos ir nesmerkiu jokios situacijos, tiesiog kai kurie jūsų kategoriški postai mažų mažiausiai stebina. Ir iš tiesų, labai jau argumentai jūsų dvejopi smile.gif Tai užimta, dėl to vaikas ne pratinamas, o tiesiog išgrūdamas į darželį, tai daug laisvo laiko, tai darbas svarbiau, tai šeima. Prieštaraujat tam kad prieštarauti smile.gif Ir galiu lygiai taip pat pasakyt - o kas jums sako kad mes kasdien į parduotuvę einam? smile.gif

O beje, žinučių skaičius tikrai nėra rodiklis, nes ne visų situacijos vienodos. Gal ir nevertini kai per lengvai gauni smile.gif
Papildyta:
nono.gif Darželis už jokio pobūdžio čia skleidžiamą informaciją neatsako biggrin.gif

Nes paprasčiausiai jūs nesupratot, jūs tik perskaitėt, bet nesigilinot į situaciją. Taip, neturėjau laiko tam, kad 3-4 mėn. pratint vaiką prie darželio. Turėjau savaitę. Toliau būtų išeitis paprasta - vaikas depresuoja, nelieka, auklėtojso skundžiasi - samdom auklę, vaikas priprato, greitai adaptavosi - lieka darželyje.
Kodėl darželis ne auklė, todėl kad man darželis yra šimtą kartų geriau negu auklė. Tad darželį pasirinkom sąmoningai "neišgrūdom". Reiįkjo grįžti į darbą - reikėjo rinktis. Būtent dėl to, kad vaikas su vaiku bendrauja. Pati matau su kuo yra įdomiau mano sūnui. Mes neturim laiko su juo elgtis kaip su kūdikiu. Todėl jis visada kartu su mumis: kartu keliaujam (nesvarbu ar tai LT ar Kipras, ar Graikija), kartu einam į teatrą (aikšu kol kas vaikams skirtus), kartu į Vichy parką. Mes neturim tokio atsakymo, kad dar per mažas. Turbūt todėl jau ir dabar jis savarankiškas. Jis jau dabar bando elgtis kaip mes. Nuo to jis tirkai nesijaučia nelaimingas.

Juk rašiau, kiekvienas per savo prizmę perleidžia. Tai kas man natūralu, jūs suvokiate per save.
Man 1,6 m. yra jau didelis vaikas wub.gif ir Kodėl aš taip mąstau jūs nesuprasit.

P.S. Nepamenu kas, bet kažkas atsakė man del vaiko auklėjimo, kad kasdienis vaikščiojimas į parduotuves nėra kvaila..(tiesiog kabinausi už žodžio)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borūūūžėlė: 06 lapkričio 2008 - 11:11
Kaip čia pasakius nesigilinot... skaičiau kas parašyta. nesuprantu kodėl turi būt tik juoda arba balta? jei aš nepratinau vaiko per 2 dienas prie darželio tai kodėl tada 3-4 mėn? Yra normalūs sveiki terminai, kiekvienam vaikui kitaip. Ir vaiko tampymas po įvairias vietas tikrai nereiškia, kad jis suaugo biggrin.gif
Atsakyti
Borūžėle, būkit miela, nerašinėkit man į až ir nekiškit savo požiūrio mirksiukas.gif

Mane tiesio nustebino jūsų neatsakingas požiūris į vaiko vaikystę, jūs tiesiog išspyrėt iš vaiko kūdikystę, tą norit padaryti ir su vaikyste unsure.gif nesuprantat sąvokos "savarankiškumas" schmoll.gif gal per greit pradėjot domėtis psichologine literatūra? g.gif gal vertėtų pradėti nuo žodyno? g.gif ir dar žvilkterkit, kas yra "vaikas" ir kuom skiriasi nuo "suaugęs" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2008 11 06, 13:53)
Borūžėle, būkit miela, nerašinėkit man į až ir nekiškit savo požiūrio  mirksiukas.gif

Mane tiesio nustebino jūsų neatsakingas požiūris į vaiko vaikystę, jūs tiesiog išspyrėt iš vaiko kūdikystę, tą norit padaryti ir su vaikyste  unsure.gif nesuprantat sąvokos "savarankiškumas"  schmoll.gif gal per greit pradėjot domėtis psichologine literatūra?  g.gif gal vertėtų pradėti nuo žodyno? g.gif ir dar žvilkterkit, kas yra "vaikas" ir kuom skiriasi nuo "suaugęs"  bigsmile.gif

Labai pritariu Tomienei thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2008 11 06, 13:53)
Borūžėle, būkit miela, nerašinėkit man į až ir nekiškit savo požiūrio  mirksiukas.gif

Mane tiesio nustebino jūsų neatsakingas požiūris į vaiko vaikystę, jūs tiesiog išspyrėt iš vaiko kūdikystę, tą norit padaryti ir su vaikyste  unsure.gif nesuprantat sąvokos "savarankiškumas"  schmoll.gif gal per greit pradėjot domėtis psichologine literatūra?  g.gif gal vertėtų pradėti nuo žodyno? g.gif ir dar žvilkterkit, kas yra "vaikas" ir kuom skiriasi nuo "suaugęs"  bigsmile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
as cia is vis ne prie ko, drauge pasiule paskaityt konflikrta iskilusi.
Tomiene super parasyta thumbup.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mielos mamos, gal grįžkim prie temos. Aš įlendu pasiskaityt būtent apie šį darželį ir tikrai "užknisa" diskusijos apie požiūrį į vaikų auklėjimą ir pan.
QUOTE(Tomienė @ 2008 11 06, 10:53)
Džiaugiuosi, kad mano vaikas nelanko šito darželio, nes jei dar tokį požiūrį į gyvenimą darželyje postringaujat  doh.gif

O aš džiaugiuosi, kad mano vaikas lanko šį darželį: šaunios auklėtojos, puiki direktorė, garai sutvarkyta grupė, jokių rinkliavų. Nelankot šio darželio, tai nėr ko ir teršti temos postais ne į temą.
Atsakyti
Jori, ne apie patį darželį kalbama, o apie kai kurių asmenų požiūrį mirksiukas.gif

Tema buvo mirštanti, o dbr va kaip atgijo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jori @ 2008 11 06, 18:52)

O aš džiaugiuosi, kad mano vaikas lanko šį darželį: šaunios auklėtojos, puiki direktorė, garai sutvarkyta grupė, jokių rinkliavų. Nelankot šio darželio, tai nėr ko ir teršti temos postais ne į temą.

drinks_cheers.gif gal dar karta perskaitykit temos pavadinima,o apie vaiku auklejima galima kitur diskutuot.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katty @ 2008 11 06, 20:27)
drinks_cheers.gif gal dar karta perskaitykit temos pavadinima,o apie vaiku auklejima galima kitur diskutuot.... doh.gif

Trukt už vadžių, vėl nuo pradžių doh.gif

Katty, o jūsų vaikai lanko šį darželį? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti