Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnai: darželis-mokykla Ramunėlė

QUOTE(INGRIDIK81 @ 2009 09 23, 20:42)
na  iterpsiu  as  savo  trigrasi,mano  vaikas  lanko  oboliuko  grupe  bet  buvo  ir  nykstukose,mamytes  baikit  jus  cia  savo  pritenzijas  reiksti,  aukletoje  kuri  dabar  dirba  jusu  grupeje  dirba  virs  20metu  ir  isvais  nera ten  nei  vienos  negeros  aukletojos,jeigu  jusu  vaikui  neskyre  demesio  reiskia  buvo  susirupinisi  kitu  dalyku,pvz  nuejo  vaikai  i  muzika  sokti  dainuoti,jusu  vaikas  nepanoro  dalyvauti,pradejo  verkti,aukletoje  negali  mesti  visu  vaiku  kuriems  skirta  20minuciu  muzikos  pamokai ir  uzsiimti  jusu  vaikuciu. jus  supraskyte  vaiku  grupeje  buna  iki 20,o  nykstuku  grupe  isvis  maisytas  amzius,visi  verkia  pastoviai,cia  praeis,ira  adaptacinis  periodas  nezinau  skirtingai  pas  visus  vaikus buna. buna  kad  pirma  savaite  visai  neverkia naujokai,o  paskui  tokius  koncertus  parodo.
o  ka  is  vis  jus tikites  man  idomu,skusites  kam  nors kad  neatkreipe  demesio  jusu  vaikui,pasijuoks  tik  is  jusu,tikrai, as  visa  tai  praejau,maniske  irgi  sunkiai  adoptavosi,vede  i  darzeli tevas  visada.,nereikia  galvoti  kad  vaikas  pirma  diena  jums  pamojos  rankyte ir  pasakys  ate.
niek  darzelyje  vaiku  neskriaudzia,paverks  ir  nusiramins,nieko  cia  baisaus.
o  del  slogos,tai  galiu  pasakyti  kad  sirgs  pastoviai,maniske  iki  3-4metu sirgo,ir  nieko  nepadarysi,reikia  stebeti  kad  ta  sloga nepereitu  i  rimtesnias ligas.is  savo  patirties  sakau  tikra  tiesa 4u.gif
ir  savo  aukletojai  kada  nors  pasakysite  dydeli  aciu,nes  jie  labai  daug  ko  ismokina  vaikus.

As nereiskiu jokiu pretenzinu ir nesiskundziu, tiesiog idomu isgirsti kitu nuomone apie aukletojas ir tokia situacija su kuria mes susidurem. Na vaiku grupeje buvo tikrai maziau... bet to naujai atejusi vaika nors kazkiek reiketu sudominti, kad jis noretu sudalyvauti kartu. O jei jus manote kad tai visiskai normalu kai i vaika nekreipia demesio - tai jusu teise, aciu jums uz nuomone 4u.gif 4u.gif

Be to as rasiau kad tai tik pirmas ispudis toks buvo ir kad gal but as klystu. Mes jau susipazinom su kita musu grupes aukletoja ir ji man labai patiko. Tikrai labai fainas ir siltas zmogus.... na nuomone keicasi ... Bei ir pirma aukletoja jau ne tokia salta atrodo smile.gif

Bet adaptacija mums vyksta labai sunkiai verysad.gif verysad.gif . Mano maze nesileidzia raminama, kai jau pradeda manes ieskoti ir verkti ir aukletoja bando ja nuraminti - ji tik labiau isiverkia, pradeda stumti aukletoja nuo saves ir zviegti nesavo balsu.... as esu visiskoj nevilty...nezinau kaip pratinti vaika. Kol kas palieku tik lauke ir tai max. 20 min. o grizdama visada randu ja verkancia prie vartu.
Kitos mamytes parsykite prasau savo patirti kaip jus pratinot savo vaikus, labai noreciau isgirsti kokius nors patarimus. Gal as kazka blogai darau... ir del to vaikas taip reaguoja g.gif g.gif
Atsakyti
Siūlyčiau palikinėti ne 20 min., o valandai ar ilgiau mirksiukas.gif Atveskit prieš pusryčių metą, apie 8.20, visi vaikai kaip "banda" sėda prie stalo ir laukia maistelio. Jų toks amžius, kai kopijuoja vienas kitą. Mažesniems gal ir sunkiau, nes dar nesupranta, kas yra kolektyvinis valgymas, bet per savaitę-dvi jie pastebimai pradeda protauti, kad susėdimas yra arba valgymas, arba žaidimai/piešimai. Pasižiūrėkit, kokiom dienom jie eina į salę, palikit ir tam laikui. ir taip po truputį tempkit laiką iki pietų miegelio mirksiukas.gif

Mums pirma savaitė buvo lengva, o vėliau prasidėjo verksmai, lūpų tampymai, klyksmai doh.gif ir rūbinėj atsisėdus verkiau unsure.gif

Būdavo tokių dienų, kai nuvedi ir tiesiog bėgi iš grupės doh.gif nes matai, kad verks, ir baisiai verks verysad.gif palauki už durų minutę, girdi kad tyla ir eini sau namo biggrin.gif anksčiau skambindavau auklėtojai ir klausdavau, kaip jam sekasi, ar neverkia, atsakymas visada būdavo kad neverkia, žaidžia wub.gif tiesa tai ar ne-nežinau, bet pasitikėjom jų žodžiais mirksiukas.gif

Mano manymu, kuo ilgiau sėdėsit su vaiku grupėj, tuo jam ir auklėtojom sunkiau. Jos turi savus metodus, išsiaiškina, kaip kokiam vaikui kuom padėti ir kaip užimti, galų gale patys vaikai ima vienas kitą už rankų ir vedasi "verksniukus" žaisti, nes auklėtojos juos moko padėti vieni kitiems thumbup.gif Tai jau jų ugdymas, auklėjimas, ir tai tik jų (auklėtojų) nuopelnas thumbup.gif

Pasakyti Jums, kad mažiau kreiptumt dėmesio irgi blogai, nes kiekviena mama pergyvena ir nerimauja dėl palikto vaiko. Pereisit anksčiau ar vėliau šį sunkų periodą, o paskui tik džiaugsitės su kiekviena diena, ką jis/ji išmoko šiam darželyje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linokas @ 2009 09 23, 21:45)
Siūlyčiau palikinėti ne 20 min., o valandai ar ilgiau mirksiukas.gif Atveskit prieš pusryčių metą, apie 8.20, visi vaikai kaip "banda" sėda prie stalo ir laukia maistelio. Jų toks amžius, kai kopijuoja vienas kitą. Mažesniems gal ir sunkiau, nes dar nesupranta, kas yra kolektyvinis valgymas, bet per savaitę-dvi jie pastebimai pradeda protauti, kad susėdimas yra arba valgymas, arba žaidimai/piešimai. Pasižiūrėkit, kokiom dienom jie eina į salę, palikit ir tam laikui. ir taip po truputį tempkit laiką iki pietų miegelio mirksiukas.gif

Mums pirma savaitė buvo lengva, o vėliau prasidėjo verksmai, lūpų tampymai, klyksmai  doh.gif ir rūbinėj atsisėdus verkiau  unsure.gif

Būdavo tokių dienų, kai nuvedi ir tiesiog bėgi iš grupės  doh.gif nes matai, kad verks, ir baisiai verks  verysad.gif palauki už durų minutę, girdi kad tyla ir eini sau namo  biggrin.gif anksčiau skambindavau auklėtojai ir klausdavau, kaip jam sekasi, ar neverkia, atsakymas visada būdavo  kad neverkia, žaidžia  wub.gif tiesa tai ar ne-nežinau, bet pasitikėjom jų žodžiais  mirksiukas.gif

Mano manymu, kuo ilgiau sėdėsit su vaiku grupėj, tuo jam ir auklėtojom sunkiau. Jos turi savus metodus, išsiaiškina, kaip kokiam vaikui kuom padėti ir kaip užimti, galų gale patys vaikai ima vienas kitą už rankų ir vedasi "verksniukus" žaisti, nes auklėtojos juos moko padėti vieni kitiems thumbup.gif Tai jau jų ugdymas, auklėjimas, ir tai tik jų (auklėtojų) nuopelnas  thumbup.gif

Pasakyti Jums, kad mažiau kreiptumt dėmesio irgi blogai, nes kiekviena mama pergyvena ir nerimauja dėl palikto vaiko. Pereisit anksčiau ar vėliau šį sunkų periodą, o paskui tik džiaugsitės su kiekviena diena, ką jis/ji išmoko šiam darželyje  mirksiukas.gif

Aciu labai uz patarimus, na reikes bandyti gal taip...Bet dabar pacios aukletojos sako kad pratintumes laukuti kol kas.... Bet nuo kitos savaites jau prasysimes i grupe, bandysiu ja palikti gal ilgiau nei 20 min....
Dieve mano, as kol nesusiduriau su situacija, net negaleju isivaziduoti kaip mamai sunku palikti verkianti vaika, ar zinoti kad vaikas verkia ir neeiti jo pasiimti... dar klausymas kam sunkiau, mamai ar vaikui g.gif ax.gif
Atsakyti
as kaip ir rasiau,pati nevesdavau i darzeli tai dare tetis,geriausiai atvesti ir palikti,aukletoja ji uzkalbins,na aisku verks ,o kiek cia jau laiko klausymas.
Atsakyti
Mamai, nes vaikai labai greit išmoksta manipuliuoti mamų gerumu mirksiukas.gif aš vyrui liepdavau vesti rytais, nes man kančia būdavo doh.gif prie jo nei dejuodavo, nei verkdavo, nei dar kaip nors išsidirbinėdavo schmoll.gif vedu aš-jau žiūrėk sėdi lūpą tampo biggrin.gif ir juokas, ir ašaros ima biggrin.gif

Nežinau, ar gerai darot pratindama nuo lauko g.gif jau geriau mano manymu nuo rytinių ritualų: susitikimai su vaikais, pusryčiavimas, rankyčių plovimai, tualetas, šokiai, žaidimai... vaikui įdomu būna, jis stebi viską... o ką lauke? g.gif

Man patiko pirmais metais kai pirmom savaitėm vaikas grįždavo namo ir darydavo įvairius pratimus bigsmile.gif atrodo ką jie ten toj salėj padaro per 10 min, bet kai pamatai, kai kelia kojytes, šokinėja, strikinėja išsišiepęs, vat tada supranti, kad jie linksmai ir įdomiai leidžia laiką darželyje rolleyes.gif
Dabar prasidėjo dainavimai doh.gif baigia į visus kočėlus namie sudainuoti biggrin.gif jau žiūrėk išsitraukia iš stalčiaus ir naudoja vietoj mikrofono biggrin.gif linksma thumbup.gif o jam kiek laimės bigsmile.gif

O iš tikrųjų sunku yra kažką patarti iš šalies g.gif Jūs pati susirasit savo aukso viduriuką, ir tikiėkimės greitu laiku mirksiukas.gif tereikia viską apgalvoti, susidėti darželio pliusus ir savo pergyvenimų minusus, ir tie minusai labai greit išnyks mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(INGRIDIK81 @ 2009 09 23, 22:06)
as  kaip  ir  rasiau,pati  nevesdavau  i  darzeli  tai dare  tetis,geriausiai  atvesti  ir  palikti,aukletoja ji  uzkalbins,na  aisku  verks ,o  kiek  cia  jau  laiko  klausymas.

biggrin.gif turbūt dauguma mamų taip daro biggrin.gif

Atsakyti
...
Bet adaptacija mums vyksta labai sunkiai verysad.gif verysad.gif . Mano maze nesileidzia raminama, kai jau pradeda manes ieskoti ir verkti ir aukletoja bando ja nuraminti - ji tik labiau isiverkia, pradeda stumti aukletoja nuo saves ir zviegti nesavo balsu.... as esu visiskoj nevilty...nezinau kaip pratinti vaika. Kol kas palieku tik lauke ir tai max. 20 min. o grizdama visada randu ja verkancia prie vartu.
Kitos mamytes parsykite prasau savo patirti kaip jus pratinot savo vaikus, labai noreciau isgirsti kokius nors patarimus. Gal as kazka blogai darau... ir del to vaikas taip reaguoja g.gif g.gif
[/quote]

Puikiai jus suprantu, su mano sunumi buvo tokia pati situacija. Gal pabandykite, jei yra tokia galimybe, kad vaikutim i darzeli vestu tevelis, arba senelis. Man buvo panasi situacija su vyresniu sunumi, kai vaiksciojo i darzeli, jam buvo 3,5-4 metai, irgi adaptavosi labai sunkiai, ir verke, ir klyke, ir aukletojas sparde, kiekviena ryta isterika. O kai nuvesdavo vyras, be jokiu asaru sakydavo ate, mojuodavo ranka ir eidavo i grupe. Vuikuciai prie mamu labiau prisirise ir sunkiau atsisveikint - mano nuomone (teveliai nepykit tongue.gif ). Galit pabandyt, nors tai gal suveiktu vyresniam vaikui, - jei vaikas graziai elgiasi nupirkit jam koki nekuti, dovanele, su maniskiu tai iseidavo, bet jis jau tada suprasdavo kad "kazkas uz kazka".
Dabar pagalvoju, kad tas pats gali laukti ir mane-baisu darosi.
Kreipiuosi i "saulegrazu" tevelius, gal aukletoja jau sake apie tevu susirinkima, kada bus, man minejo tik kad rugsejo gale. Kai suzinosit, bukit geri, nepatingekit imeskit info, nenoriu praleisti. Aciu
Atsakyti
tiems kas pratinasi linkiu stiprybes 4u.gif mano panelei net 2 men truko adaptacinis periodas , gal paguos tai , kad jis nera amzinas, bet kokiu atveju, ima ir viena diena viskas pasisuka i gera mirksiukas.gif
Varpleliuose susirinkimas jau buvo antradieni, bent kolkas esu labai labai patenkinta musu aukletojomis ir grupe, o po susirinkimo supratau, kad ir teveliai visi aktyvus ir faini drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristelil: 24 rugsėjo 2009 - 08:58
QUOTE(Anita @ 2009 09 24, 08:17)
Kreipiuosi i "saulegrazu" tevelius, gal aukletoja jau sake apie tevu susirinkima, kada bus, man minejo tik kad rugsejo gale. Kai suzinosit, bukit geri, nepatingekit imeskit info, nenoriu praleisti. Aciu

Mane irgi domina si informacija ir nezinau ar aukletoja pranes man kada tas konkreciai susirinkimas bus, nes maniskis dabar serga ir sedim namie. Taigi, jei kas nors ka tiksliai suzinos,nepatingekit pranest, noreciau sudalyvauti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deluxe: 24 rugsėjo 2009 - 13:52
Susirinkimai su visom grupėm vyksta šiom savaitėm, o kiekvienoj grupėj auklėtojos turėtų iškabinti pranešimus. Arba pasiskambinkit auklėtojai mirksiukas.gif

Mes kasdien einam su žaislu į darželį biggrin.gif sakau gal geriau jaučiasi, kai turi kažką savo g.gif vis šioks toks priminimas iš namų aplinkos mirksiukas.gif Pliušinių nemėgsta, nors dabar miega su mano darytu žaisliuku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deluxe @ 2009 09 24, 14:51)
Mane irgi domina si informacija ir nezinau ar aukletoja pranes man kada tas konkreciai susirinkimas bus, nes maniskis dabar serga ir sedim namie. Taigi, jei kas nors ka tiksliai suzinos,nepatingekit pranest, noreciau sudalyvauti. 4u.gif

Greičiau sveikit, bus daugiau vaikučių 4u.gif
Anita, tai kada gi jūs prisijungsit?
Ryt eisiu paimti Saulės (nes kol kas tėvelis veda/parveda), tai paklausiu dėl susirinkimo, nors gal ir nepasakys, nes ryt bus Marina
Atsakyti
Skibru, planuojame atvesti spalio gal antra savaite, pratinsim po truputi. Pazyma jau turim. O Saule su teveliu karta buvom sutike kieme prie raudonu supyniu, tikriausia po darzo jau buvo, vaikuciai graziai pabendravo, Saule net su mumis norejo namo eit ir teveliui "ate" parode:D
Atsakyti
QUOTE(Anita @ 2009 09 25, 08:05)
Skibru, planuojame atvesti spalio gal antra savaite, pratinsim po truputi. Pazyma jau turim. O Saule su teveliu karta buvom sutike kieme prie raudonu supyniu, tikriausia po darzo jau buvo, vaikuciai graziai pabendravo, Saule net su mumis norejo namo eit ir teveliui "ate" parode:D

doh.gif na jai visi patinka, visiems ranką duoda ir varo, ar ant rankų užsikrapšto
Šiandien ne nuotaikoj buvo, tai pirmą kart į darželį jokio noro eiti nerodė
Atsakyti