QUOTE(Tomienė @ 2009 10 02, 17:44)
Ir gerai auklėtojos daro, kad neleidžia pasilikti tėvams
Pagalvokit pati, kai po mėnesio jau galėsit palikinėti vieną, o ateis naujokas ir sėdės su mama, ką Jūsų vaikui tada galvoti? O kitiems? jie supranta, kad čia grupioko mama, ir mato, kad sėdi. Juk darželis vaikams, ne tėvams
QUOTE(Anita @ 2009 10 02, 17:54)
As kitos nuomones. Nesiruosiu ten savaite sedeti, bet bent jau pirmas dienas po pusvalandi kazkur kampe, kad neerzint kitu vaiku, noreciau pasilikt ir ikyriai prasysiu aukletojos, mamytes nepikit. Aisku, jei matusiu, kad mano vaikas jauciasi grupei puikiai, galesiu ir pirma diena ji palikt pusvalandi viena

(kaip noretusi taip tiketi

, bet ar taip buna... )
aš kaip minėjau aukščiau, manau kažkur per vidurį - manau kad fiksuotą tiek trukme (pvz. savaitę ar dvi) ir kalendoriškai (nuo rugsėjo 1 d.) laiką tėvai turėtų turėti galimybę pratinti vaiką, pabūnant kartu (tačiau nepiktnaudžiaujant!). Kaip ir kažkas patarė anksčiau, geriausia visgi visiems pradėti vesti nuo pradžios, kai susirenka visa grupė.
Patys neturėjom problemos paliekant darželyje nuo pirmų dienų, tačiau per tas dešimt minučių, kiek buvau, mačiau, kai visgi vaikus veikia svetimos mamos, kai nėra jų pačių mamos

Pradeda šaukti vienas mama, tada prisideda iš paskos kitas
Tad manau Anita dėl kitų vaikų ramybės geriau palik mažiuką nors ir trumpam, bet vieną - juk visada gali paskambinti auklėtojai pasiteirauti, kaip einasi.