QUOTE(bundziulka @ 2009 06 03, 17:14)
Rita o kaip jusu maziukas gesztus naudoja? Jis berods menesiu vyresnis uz maniski.
oj... nežinau, nenoriu nei raminti, nei gasdinti. Gasdinti turbūt nėra reikalo, nes mažiukas jūsų tikrai dar labai mažiukas, bet... Jūsų postas dabar išgasdino mane. Mano mažėlis nieko dar nei kartoja nei mėgdžioja nei rodo, nei ploja... Bet iki dabar aš nelabai buvau susirūpinusi, nes lyginant su vyresniojo raida kūdikystėj - kaip diena ir naktis, būčiau galėjus galvą guldyt, kad šito raida nuostabi. Bet dabar pasėjot man nerimą širdy, tiesą sakant
Šiaip jis yra labai aktyvus mažylis. Na labai labai labai. Jeigu man reikėtų lyginti jo aktyvumą su mano autistuko "aktyvumu", tai net nežinočiau, ką ir palygnti - jam viskas, absoliučiai viskas įdomu. Jis viską griebia, terliojasi, taškosi maistu, ragauja, staigiai reaguoja į garsą, mano balsą, muziką. Jį labai lengva pralinksminti ir jis labai greitai nusiramina verkęs. Vadovėliuose rašo, kad vaikas prisiglaudžia prie mamos ir kaip mat nurimsta, jis jaučiasi jos dalimi. Kai auginau pirmąjį niekaip nesuprasdavau šių teorinių sapaliojimų (tada dar nežinojau kad vaikas yra kitoks), vis galvodavau, kad nemoku jo nuraminti, gal jam nepatinka mano išvaizda ar kvapas, ar balsas, ar dar bala žino kas. Ne, visgi tas ryšys tarp mamos ir (tikiuosi) sveiko vaiko yra. Ir jis toks stiprus, kad žodžių aprašyti tam stiprumui - neužteks. Buvau visai "atbukusi" nuo saugojimo vaiko - man niekada nereikėjo patraukti puoduko su arbata, sukelti dūžtančius daiktus, suslėpti aštrius, užrakinti spinteles ir t.t. Dabar viso to mokausi iš naujo. Todėl ir esu tokia įsitikinusi, kad antras mano vaikas yra sveikas... Nežinau nė ką daugiau ir pasakyt... Pasimečiau truputį
Šiaip jam labai patinka grimasos, jis mėgsta juoktis. Bet dar nemėgdžioja, tik stebi. Visur ropoja, stojasi, viską ima. Pagaliau žaislai, kurių dauguma supirkti pirmąjam, atitarnaus savo kainą, nes iki šiol jie niekam nebuvo įdomūs. Taip pat perku jam vis naujus žaisliukus ir jis tiesiog "ryja" juos - štai taip jam įdomu, taip jam viskas patinka. Dabar pas mane namie tikra žaislų karalystė. Vienus parduodu. Bet nuperku trigubai daugiau - vokių staliukų, vartelių,stumdukų, šokliukų, puodukų, kubelių, šuniukų... vaje, net galva sukasi. Gal kiek ir persistengiu, bet žinot, man taip norisi pirkti ir dovanoti žaislus vaikui, kuriam jie taip patinka...