Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 4

QUOTE(Pou @ 2009 06 03, 11:43)

O kai Mildutėreikalauja kažko, nepadėtų jei prieitum prie jos ir paėmus jai už rankos, kaip kad ji prašo tavęs, paprašyti kad ji parodytų norimą objektą su tavo pagalba?

va as irgi taip ja mokau - bet ji ta supranta taip - kad ima mano ranka ir veda ten kur reikia paimti - nu stumia taip doh.gif , beje ji pradejo ir savo rankyte paemus su kita traukti - pvz - viena rankyte lenda prie kompo, o kita ji suima ta lendancia ir sako - milda, neimk, negalima gi, ir paemus uz savo rankutes ja patraukia, kartais taip ir su kojyte (jei kur lipti negalima)
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 06 03, 10:47)
Sveikos,

Nanuk, užmiršimas jau išmoktų dalykų - kaip tik vienas iš ryškių autistiškų bruožų, pastebimų ankstyvoje vaikystėje.
Maniškis taip pat greit katutes, virė, virė košę ir kitus išmoktus dalykėlius greit išmokdavo, bet greit ir pamiršdavo.

Problema su mityba. Racionas - mizeris.

Sveikos mamytes,

Na nezinau sita zinute vercia labai sunerimti. Musu mazelis broliukas jam 9,5 menesiuko bet va tas gestu naudojimas taip neramina. Pamenu 7 menesiu kad paparasytas katu katu puikiai dare bet dabar kazkaip nenori daryti nesuprantu ar cia uzmirstas igudis ar kaip. Ate dar ir nedaro. Tiesiog ziuri juokiasi nezinau ne ir ka galvoti. unsure.gif Paprasau atia padaryti tai jis zvilgsni i duris.
Va vis lyginu su broliu nu kitaip viskas bet vistiek neramina nezinau. Emocijos yra, akiu kontaktas taip pat pasauktas suvaikstybne is kito kambariio atlekia. Na nezinau ka ir begalvoti. Kalbos suvokimas yra, paklaustas kur lempa, televizorius, tete, laikrodis uzuolaidos vedzioja akim po kambari bet ne pirstuku (na gal dar ir ankstoka nezinau:(
Rita o kaip jusu maziukas gesztus naudoja? Jis berods menesiu vyresnis uz maniski.

Papildyta:
QUOTE(maliukas @ 2009 06 03, 11:34)
"Mama" maniškis irgi gali pavadinti ne tik mane, bet ir bet kurią kitą. Ypač jei ko nors neleidžiu tada nubėgs pas kitą ir paprašys. Aš galvoju gal dėl to kad jis girdi kaip kiti vaikai kreipiasi "mama".

Na nezinau mano sunelis ir pradejo mane mama vadinti, taip dziugu smile.gif kazkaip savaime taip net nesupratau kaip. Tiesiog anksciau nesamoningai skiemenuodavo mama, tete, baba. Dabar kuo toliau tuo isitikinu kad tas zodis samoningeja. Kad ir siandien grizus man prileke ir vaikas mama pasake. Dazniausiai, kai baru ar kazko nori ir toks zyziantis mama pastoviai buna. Teciui to zodzio nesako, na manyciau kad supranta jau to zodzio reiksme smile.gif
Atsakyti
Bundziulka, dar per mazas pirstu rodyt, tai tikrai. Metuku jau galima tiketis, o gal ir biski veliau. maniskis tik2-ju pradejo rodyt, tai aisku nenormalu. doh.gif Bet daba dviem rodo net kartais. Abiem rankom.
Del katuciu nzn, as nepamenu kaip Levas dare ir nuo kada, pamenu tik, akd veliau uz kitus pradejo. O va su ateate buvo keblumu, nes kartais dare ziuredamas i kita puse lotuliukas.gif , o kartais ne. blink.gif Daba ttt visad daro. Ir ziuri kur reikia. wub.gif TTT dar karta.

Kriiste, tas mamos rankos nukreipimas man iki skausmo pazistamas. doh.gif Turbut skaitei, kad autistai taip daro del to, kad saves neatskiria nuo mamos, t.y. mamos ranka laiko saves pratesimu. unsure.gif Mane labai tai liudino. Bet po vitamino B kurso maniskis nustojo ta daryt, tik kartais padaro, bet dazniausiai norima kryptimi tiesia rankas arba rodo pirstu.

Ice, laikykis. As irgi neseniai situos pragaro vartus perejau. Bet dabar jau stabilizavausi. (nors kazkur giliai aisku turiu vilties, kad mano sunui ne autizmas) Bet gyvenimas rodo kitka. Turim buti stiprios ir stengtis is visu jegu padeti savo vaikams. wub.gif
Tiesa, kadangi sakei apie regresa 1.5 metu tai noriu atkreipti tavo demesi i skiepus. wink.gif Jei aisku pagal LT grafika daretes.

Maniskis sian kele isterijas prekybos centre, liudino mane, bet na.. ka padarysi, kitoks jis ir tiek.

Norejau visu mamyciu paklausti ar jusiskiai nuolat vienodai elgiasi?
As pastebejau, kad maniskiui gali buti labai prastas elgesys visa savaite, o po to kelias dienas gali silkinis pasidaryt. g.gif blink.gif Ir niekaip neatseku nuo ko ai priklauso. Gal kas turit minciu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 03 birželio 2009 - 15:25
QUOTE(Nanuk @ 2009 06 03, 16:24)

Norejau visu mamyciu paklausti ar jusiskiai nuolat vienodai elgiasi?
As pastebejau, kad maniskiui gali buti labai prastas elgesys visa savaite, o po to kelias dienas gali silkinis pasidaryt.  g.gif  blink.gif  Ir niekaip neatseku nuo ko ai priklauso. Gal kas turit minciu?

zinok as galiu pasakyt kada ir nuo ko mums kyla isterijos g.gif , galiu nuspet kada tai bus, bet isvengt jau negaliu schmoll.gif
Atsakyti
O as negaliu, nes i ta pati dalyka gali ivairiai reaguot. Vat pvz.: vakar lauke bego i balas, as i mazas leidau, o i dideles - ne. Anksciau jis juokdavosi ir nubegdavo kazka kita veikti, o vakar kai neleidau - is karto pradejo rekti garpijos balsu. Pykti, rodydamas niu niu niu pirstu. Bet idomiausia tai, kad jam pastoviai keiciasi nuotaikos. Jau zinau , kad kita karta tiketina , jog jo reakcija bus normali. stai tokiom bangom ir gyvena, todel nezinau ko is jo tiketis niekados.
Atsakyti
[quote=Nanuk,2009 06 03, 16:24]
maniskis tik2-ju pradejo rodyt, tai aisku nenormalu. doh.gif Bet daba dviem rodo net kartais. Abiem rankom.

Maniskis sian kele isterijas prekybos centre, liudino mane, bet na.. ka padarysi, kitoks jis ir tiek.

[b] [/
Na ugnius ir kaszkur virs dvieju pirstuka pradejo naudoti. bet ir tai atbega veda mane kad kazka paduociau dazniausiai ziuri arba mano ranka o kai paprasau parodyk pirstuku tada rodo.

O del prekybu centru mums dazniausiai prie kasu bedu buna. Jau atrado kad ten daug mygtuku pas pardavejus buna tai vis ten jam listi reikia. Jis pas mane del liftu, bankomatu, kompu , domofonu ir visokiu prietaisu su mygtukais pamises del ju. Didziausia pykciai jei einam namo ir jis negauna lifte paspaudyt. Ir nezinau kaip nuo to atpratinti.

O cia daug mamytes del puoduko kalbejo. Pas mus tokia beda kad tik pasodintas ant puoduka tuoj savo cypciu tampyt, krapstyt pradeda. Nu ***** kaip nervuoja nezinau ka daryt? Gal jus susiduret su tokiom bedeom?
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2009 06 03, 01:49)

Dėl dietos...Nebežinau nė ką galvoti, ar gerai, ar blogai... unsure.gif Bet vaiko organizmas tai valosi ne tas žodis kaip. Valgo tikrai mažiau, bet kakoja tai po 4-5 kartus. Ir visai neviduriuoja, nes jei viduriuotų, tai manyčiau, kad jau blogai. Gal tikrai ten tose jo žarnytėse pilna nesuvirškinto nepašalinto maisto buvo užsilikę ir dar tas išsipūtęs pilvukas visad buvo. Be gliuteno ir be pieno produktų jis 6 dienos.

Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2009 06 03, 08:50)
na maniskis ir kakodavo po 5-6kart normaliai , dabar sunormalejo kakojam 3-4kart
tad manau nieko cia blogo mirksiukas.gif

merginos pastebėjau,kad ir jūsų vaikučiai dažnai tuštinasi. Parašykit ir kitos, man tai labai svarbu, nes kažkaip pradedu tikėti, kad ne ten ligos ieškau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 06 03, 17:14)
Rita o kaip jusu maziukas gesztus naudoja? Jis berods menesiu vyresnis uz maniski.

oj... nežinau, nenoriu nei raminti, nei gasdinti. Gasdinti turbūt nėra reikalo, nes mažiukas jūsų tikrai dar labai mažiukas, bet... Jūsų postas dabar išgasdino mane. Mano mažėlis nieko dar nei kartoja nei mėgdžioja nei rodo, nei ploja... Bet iki dabar aš nelabai buvau susirūpinusi, nes lyginant su vyresniojo raida kūdikystėj - kaip diena ir naktis, būčiau galėjus galvą guldyt, kad šito raida nuostabi. Bet dabar pasėjot man nerimą širdy, tiesą sakant g.gif
Šiaip jis yra labai aktyvus mažylis. Na labai labai labai. Jeigu man reikėtų lyginti jo aktyvumą su mano autistuko "aktyvumu", tai net nežinočiau, ką ir palygnti - jam viskas, absoliučiai viskas įdomu. Jis viską griebia, terliojasi, taškosi maistu, ragauja, staigiai reaguoja į garsą, mano balsą, muziką. Jį labai lengva pralinksminti ir jis labai greitai nusiramina verkęs. Vadovėliuose rašo, kad vaikas prisiglaudžia prie mamos ir kaip mat nurimsta, jis jaučiasi jos dalimi. Kai auginau pirmąjį niekaip nesuprasdavau šių teorinių sapaliojimų (tada dar nežinojau kad vaikas yra kitoks), vis galvodavau, kad nemoku jo nuraminti, gal jam nepatinka mano išvaizda ar kvapas, ar balsas, ar dar bala žino kas. Ne, visgi tas ryšys tarp mamos ir (tikiuosi) sveiko vaiko yra. Ir jis toks stiprus, kad žodžių aprašyti tam stiprumui - neužteks. Buvau visai "atbukusi" nuo saugojimo vaiko - man niekada nereikėjo patraukti puoduko su arbata, sukelti dūžtančius daiktus, suslėpti aštrius, užrakinti spinteles ir t.t. Dabar viso to mokausi iš naujo. Todėl ir esu tokia įsitikinusi, kad antras mano vaikas yra sveikas... Nežinau nė ką daugiau ir pasakyt... Pasimečiau truputį
Šiaip jam labai patinka grimasos, jis mėgsta juoktis. Bet dar nemėgdžioja, tik stebi. Visur ropoja, stojasi, viską ima. Pagaliau žaislai, kurių dauguma supirkti pirmąjam, atitarnaus savo kainą, nes iki šiol jie niekam nebuvo įdomūs. Taip pat perku jam vis naujus žaisliukus ir jis tiesiog "ryja" juos - štai taip jam įdomu, taip jam viskas patinka. Dabar pas mane namie tikra žaislų karalystė. Vienus parduodu. Bet nuperku trigubai daugiau - vokių staliukų, vartelių,stumdukų, šokliukų, puodukų, kubelių, šuniukų... vaje, net galva sukasi. Gal kiek ir persistengiu, bet žinot, man taip norisi pirkti ir dovanoti žaislus vaikui, kuriam jie taip patinka... wub.gif
Atsakyti
Čia kažkaip visos apie katutes ir viru viru košes pradėjot kalbą, taigi va mano mažius taip ir užaugo be katučių ir viru viru ar ate ate, viso to jis visai nedarė ir griežtai atsisakydavo tai daryt ne tai, kad nemokėjo o net neketino mokintis, nesakė ir jokių abu-agu jei tik bandydavau pašnekint tai jau būdamas 6 mėn. man burną dengdavo ir sukdavosi į šoną. nemoka ir dabar, patį veiksmą atlieka o žodžius tai man pasakyt reikia. Čia kažkuri pasakojo apie pasiekimą, kad išmoko dvieilį - sveikinu nes mano nemoką dar nė vieno, lyg ir norėtų vaikis dainuot, bet niekaip žodžių atsimint negali, nors melodiją niūniuoja puikiai. vis dar maišo gimines pvz. Gražus gėlė ir t.t. bet nalabai į tai kreipiu dėmesi juk nors pavėluotai, bet kalba tai ir visa kita su laiku ateis
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 06 03, 18:36)
Čia kažkaip visos apie katutes ir viru viru košes pradėjot kalbą, taigi va mano mažius taip ir užaugo be katučių ir viru viru ar ate ate, viso to jis visai nedarė ir griežtai atsisakydavo tai daryt ne tai, kad nemokėjo o net neketino mokintis, nesakė ir jokių abu-agu jei tik bandydavau pašnekint tai jau būdamas 6 mėn. man burną dengdavo ir sukdavosi į šoną. nemoka ir dabar, patį veiksmą atlieka o  žodžius tai man pasakyt reikia. Čia kažkuri pasakojo apie pasiekimą, kad išmoko dvieilį - sveikinu nes mano nemoką dar nė vieno, lyg ir norėtų vaikis dainuot, bet niekaip žodžių atsimint negali, nors melodiją niūniuoja puikiai. vis dar maišo gimines pvz. Gražus gėlė ir t.t. bet nalabai į tai kreipiu dėmesi juk nors pavėluotai, bet kalba tai ir visa kita su laiku ateis

tai Milda irgi maiso gimines - " tetukas negela ", "bolis gela", pas mus viskas moteriska - nes matyt kad as i ja ta gimine kreipiuos, bet pataisau ir ji atkartoja, nors kita karta vel tas pats doh.gif

o kakoja ji karta per diena ar kas antra diena
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 06 03, 18:28)
oj... nežinau, nenoriu nei raminti, nei gasdinti. Gasdinti turbūt nėra reikalo, nes mažiukas jūsų tikrai dar labai mažiukas, bet... Jūsų postas dabar išgasdino mane. Mano mažėlis nieko dar nei kartoja nei mėgdžioja nei rodo, nei ploja... Bet iki dabar aš nelabai buvau susirūpinusi, nes lyginant su vyresniojo raida kūdikystėj - kaip diena ir naktis, būčiau galėjus galvą guldyt, kad šito raida nuostabi. Bet dabar pasėjot man nerimą širdy, tiesą sakant g.gif
Šiaip jis yra labai aktyvus mažylis. Na labai labai labai. Jeigu man reikėtų lyginti jo aktyvumą su mano autistuko "aktyvumu", tai net nežinočiau, ką ir palygnti - jam viskas, absoliučiai viskas įdomu. Jis viską griebia, terliojasi, taškosi maistu, ragauja, staigiai reaguoja į garsą, mano balsą, muziką. Jį labai lengva pralinksminti ir jis labai greitai nusiramina verkęs. Vadovėliuose rašo, kad vaikas prisiglaudžia prie mamos ir kaip mat nurimsta, jis jaučiasi jos dalimi. Kai auginau pirmąjį niekaip nesuprasdavau šių teorinių sapaliojimų (tada dar nežinojau kad vaikas yra kitoks), vis galvodavau, kad nemoku jo nuraminti, gal jam nepatinka mano išvaizda ar kvapas, ar balsas, ar dar bala žino kas. Ne, visgi tas ryšys tarp mamos ir (tikiuosi) sveiko vaiko yra. Ir jis toks stiprus, kad žodžių aprašyti tam stiprumui - neužteks. Buvau visai "atbukusi" nuo saugojimo vaiko - man niekada nereikėjo patraukti puoduko su arbata, sukelti dūžtančius daiktus, suslėpti aštrius, užrakinti spinteles ir t.t. Dabar viso to mokausi iš naujo. Todėl ir esu tokia įsitikinusi, kad antras mano vaikas yra sveikas... Nežinau nė ką daugiau ir pasakyt... Pasimečiau truputį
Šiaip jam labai patinka grimasos, jis mėgsta juoktis. Bet dar nemėgdžioja, tik stebi. Visur ropoja, stojasi, viską ima. Pagaliau žaislai, kurių dauguma supirkti pirmąjam, atitarnaus savo kainą, nes iki šiol jie niekam nebuvo įdomūs. Taip pat perku jam vis naujus žaisliukus ir jis tiesiog "ryja" juos - štai taip jam įdomu, taip jam viskas patinka. Dabar pas mane namie tikra žaislų karalystė. Vienus parduodu. Bet nuperku trigubai daugiau - vokių staliukų, vartelių,stumdukų,  šokliukų, puodukų, kubelių, šuniukų... vaje, net galva sukasi. Gal kiek ir persistengiu, bet žinot, man taip norisi pirkti ir dovanoti žaislus vaikui, kuriam jie taip patinka... wub.gif

Na net nežinau, nenoriu nervinti, bet maniškiams abiems buvo reikalingi žaislai, lindimas kur nereikia, knygų plėšymas ir t.t. Autistukui tik nereikėjo piešti, kategoriškai atsisakė imti pieštukus į rankas. O kas dėl prisiglaudimo, tai atvirkščiai mažius buvo be proto meilus kai verkdavo. Vyresnysis verkdamas įsitemdavo išsiriesdavo ir klykdavo ne savo balsu, o mažius ne jis tai graudžiai verkdavo, gailiai, labai meiliai prisiglausdavo. Kaip dabar pamenu, kai jam buvo pusė metukų aš nešiojau jį verkiantį ir prie manęs prisiglaudusį ir pagalvojau - Dieve, dieve koks tu meilutis! galėtum toks ir likti visada ir nebeaugti daugiau! Niekada neatleisiu sau už tokias mintis, neveltui sako atsargiau su norais, jie kartais gali ir išsipildyt.......
Atsakyti
Maniškis kakoja kasdien. Dabar susireguliavo. Kai buvo bėdos, tai galėdavo ir po savaitę nedaryti blink.gif

Nuo liepos galvoju nebeleisti į daržą, nes sujungtos grupės, auklėtojos nežinomos, bardakas, vienžo. Tai va būtų gal proga tą begliutenę dietą bandyti. Man būtų labai įdomu išgristi iš mamų, kurios taikot vaikams šitą dietą, kokie produktai yra pagrindiniai vaiko racione?
Atsakyti