Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(juu @ 2008 08 16, 14:43)
Kai matau mieste ar prekybos centre, kur nors nuosaliau, ir prisidengusias maitinancias mamytes, man visai grazu ir normalu atrodo. Bet prisimenu savo bose, kurios, tiesa sakant, nesupratau, nes maitindavo arba uzsislapstinus kambarelyje, arba viesai (na, gal ji mus, darbuotojus, savais laike  unsure.gif ) visiskai neprisidengus viso maitinimo proceso metu zingsniuodavo po ofisa... Atsimenu, stengdavomes nusisukti, neziureti i ta puse, bet kai ji, bemaitindama sugalvodavo palinkti ties mano monitoriumi, ir jos nuoga krutis atsidurdavo ties mano veidu, budavo tikrai nemalonu  unsure.gif

čia bent patirtys lotuliukas.gif taip ir traumojamos jaunos paneles, kad poto pačios žindyt nenori blink.gif lotuliukas.gif

O šiaip čia panašiai kaip vaiko grojimas būgnais - pačiam nieko tokio ir net smagu, o aplinkiniams.... svarbiausia, kad žmones nevisada supranta, kaip jaučiasi kiti ax.gif - rašau iš savo patirties.

Kartą atsiguliau su dviejų men kūdikiu į ligoinę. Atėjo aplankyt viena šeima... na aš bekalbėdama, nieko negalvojant paduodu mažyliui krutį... tik matau vyrukas pradėjo raudonot blink.gif Kai supatau kame problema, teko staigiai gelbėt padėtį cool.gif. Papasakojau istorija apie vieną misionerių, jauną vyrą, kuris vedė Biblijos pamokas kažkur Filipinų kaime. Priekyje sedėjo viena labai aktyvi ir miela bendruomenės narė... Ji laikė kūdikį. Pamokėlės metų vaikas užsinorėjo valgyt. Ji pamaitino jį iš vienos kruties... po to pakeitė krutys... o po to baigė maitinti, bet pamiršo vėl prisidengti... blink.gif lotuliukas.gif Smagiai pasijuokėm ir tek rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 08 16, 18:00)
čia bent patirtys  lotuliukas.gif taip ir traumojamos jaunos paneles, kad poto pačios žindyt nenori blink.gif  lotuliukas.gif

O šiaip čia panašiai kaip vaiko grojimas būgnais - pačiam nieko tokio ir net smagu, o aplinkiniams.... svarbiausia, kad žmones nevisada supranta, kaip jaučiasi kiti ax.gif - rašau iš savo patirties.

Kartą atsiguliau su dviejų men kūdikiu į ligoinę. Atėjo aplankyt viena šeima... na aš bekalbėdama, nieko negalvojant paduodu mažyliui krutį... tik matau vyrukas pradėjo raudonot  blink.gif Kai supatau kame problema, teko staigiai gelbėt padėtį  cool.gif. Papasakojau istorija apie vieną misionerių, jauną vyrą, kuris vedė Biblijos pamokas kažkur Filipinų kaime. Priekyje sedėjo viena labai aktyvi ir miela bendruomenės narė... Ji laikė kūdikį. Pamokėlės metų vaikas užsinorėjo valgyt. Ji pamaitino jį iš vienos kruties... po to pakeitė krutys... o po to baigė maitinti, bet pamiršo vėl prisidengti...  blink.gif  lotuliukas.gif  Smagiai pasijuokėm ir tek rolleyes.gif

thumbup.gif thumbup.gif Šaunuolė, tu natuke, daugiau tokių mamyčių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 08 16, 17:00)
čia bent patirtys  lotuliukas.gif taip ir traumojamos jaunos paneles, kad poto pačios žindyt nenori blink.gif  lotuliukas.gif

Taigi, buvau siek tiek sutraumuota (ir ne tik as, bet ir kartu dirbe jauni vaikinai, kurie dar nesmagiau jausdavosi nei as) blink.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2008 08 16, 14:16)
Turbūt nežinojai kur eiti... biggrin.gif Akropolyje visos buvo susilindusios... lotuliukas.gif Kai prisidengusios, tai nieko nesakau...Bet jau tos demonstracijos,tikrai virš visko... doh.gif ir neteisi ta mamyte,kuri čia pareiškė,kad nesimato nieko..Matosi ir dar kaip..O vaizdelis tai apgailėtinas truputi... mirksiukas.gif

nu as tai kazkaip manau kad labai jau mazai tokiu mamyciu kuriom maitinan labai jau ten matos, dazniausiai prisidenge rolleyes.gif
Atsakyti
mano drauge-pazystama maitina vaika jam jau beveik du metai ji nekompleksuoja visai pvz. sedim kompanija draugu ji isitrauks papa arba vaikas pribega pradeda lysti kelti drabuzius ji net nepasistenge prisidengti. tai visi nutilsta, pasimeta keliom sekundem atseit nieko tokio, bet matau kad nemaloniai jauciasi aplinkiniai, kaikurie net valgyti nustoja. kaip ji nemato tokios reakcijos. as pati maitinu, bet viesuose vietuose ne ne, aisku tai naturalus dalykas ir tt. bet taip jau yra ir viskas kad daugumai tai nepriimtina ypac vyrams (nekalbu apie tu vaikeliu tevus ).man paciai butu nemalonu matinti kompanijoje ar seip prie zmoniu. as maitinu tik prie vyro
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pugaciova: 10 spalio 2008 - 12:19
QUOTE(Natuke @ 2008 08 16, 17:00)

thumbup.gif tikliai pasakyta, as prisidedu prie jusu nuomones thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(pugaciova @ 2008 10 10, 13:12)
mano drauge-pazystama maitina vaika jam jau beveik du metai ji nekompleksuoja visai pvz. sedim kompanija draugu ji isitrauks papa arba vaikas pribega pradeda lysti kelti drabuzius ji net nepasistenge prisidengti. tai visi nutilsta, pasimeta keliom sekundem atseit nieko tokio, bet matau kad nemaloniai jauciasi aplinkiniai, kaikurie net valgyti nustoja. kaip ji nemato tokios reakcijos. as pati maitinu, bet viesuose vietuose ne ne, aisku tai naturalus dalykas ir tt. bet taip jau yra ir viskas kad daugumai tai nepriimtina ypac vyrams (nekalbu apie tu vaikeliu tevus ).man paciai butu nemalonu matinti kompanijoje ar seip prie zmoniu. as maitinu tik prie vyro

tai gal kaip nors atsargiai reiktu tavo draugei patarti kad tai nesielgtu arba bent jau prisidengtu g.gif nes toks atvejis jau nebejuokingas kitu atzvilgiu unsure.gif
Atsakyti
bandziau taip per aplinkui,bet ji pradeda apie zindimo nauda naturaluma ir tt. kam nepatinka tas neziuri tegul. butu drauge artima tai pasakyciau o dabar tai kaip as jai aiskinsiu.
Atsakyti
na as tai irgi uz zindyma viesose vietose. As pati tai kai buvo zilta tai kartais lauke zindydavau ir tikrai nesukau sau galvos ten kazkaip ypatingai prisidengt, nei as turiu kuom nei as laiko turiu, be to viakas vis muistosi, salia kitas guli savo eiles laukia neypac kantriai Na ir niekas kazkaip labia nespoksojo smile.gif aisku lauke tai ir zmoniu koncentracija ner labai didele, va kai buvom akropoly tai vaikas pradejo zyst tai irgi jau beveik traukiau papa, bet paskui nurimo. Bet jei but reikeje, buciau traukus ir galvos nesukus o prisidengt nelabai as ir tureciau kuo, kazkaip nenesioju as jokiu skaru..
Atsakyti
Man tai labai mažai teko "malonumas" žindyti viešai blush2.gif : kelis kart kavinėje, nes žiauriai karšta buvo ir mažė labai gerti norėjo, o daugiau nebuvo kur, automobilis buvo toli, bet prisidengiau su plonu dekučiu, kartelį lauke, bet tikrai nieko nesimatė, o ir aplikt tik viena irgi "ką tik iškepta" mama buvo ir dar truputį pleže Šventojoje, bet tada irgi nieko nesimatė, nes net mano vyras atėjęs nesuprato, kad maitinu, galvojo, kad šiaip laikau ant rankų.
Aš pati tai esu iš tų nedrąsių blush2.gif , kur susiplanuoja laiką taip, kad kaip nors išvegti žindymo viešai, bet manau, kad tai visai normalus dalykas ir nėr ko spoksot aplinkiniams blink.gif O dėl to kai kam atrodančio per didelio atvirumo tai pasakysiu, kad, kai einu pasivaikščioti tai tokių kartais dalykėlių prisižiūriu, pvz kaip prigėrę diedai vos ne vidurį gatvės išsiima p... ir s... doh.gif Jau geriau visai nuoga krūtine maitinanti mama negu tai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 20 spalio 2008 - 16:29
Iš pradžių planuodavausi laiką taip, kad nereikėtų maitinti viešoj vietoj, tačiau su mėnesio amžiaus leliuku daug nesuplanuosi, taigi spjoviau į viską ir pradėjau maitinti tada, kada užsimanydavo. Buvo vasara, tai prisidengdavau palute, o dabar tiesiog rūbai patys "užstoja" - arba čia jau atidirbtas reikalas smile.gif Kadangi dažniausiai būname su drauge, kuri turi tokio paties amžiaus leliuką, tai taip dažniausiai gaunasi, kad abu tuo pat metu ir valgyt paprašo, taigi abi ir maitiname.
Ir tikrai nesulaukėme kažkokių ypatingų žvilgsnių. Manau, čia jau tų žmonių problemos ir netolerancija, jei jau kliūna tokie dalykai - juk nestovim vidury gatvės nuogos. Atvirkščiai - čia juk taip natūralu, kad net nekyla kažkokių "ne tokių" minčių.

QUOTE(-ciute- @ 2008 10 20, 17:28)
O dėl to kai kam atrodančio per didelio atvirumo tai pasakysiu, kad, kai einu pasivaikščioti tai tokių kartais dalykėlių prisižiūriu, pvz kaip prigėrę diedai vos ne vidurį gatvės išsiima p... ir s... doh.gif  Jau geriau visai nuoga krūtine maitinanti mama negu tai  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Tik kad pas mus dar yra įprasta pro tokius diedus praeiti kaip pro tuščią vietą, o va jau maitinančios mamos vaizdas - tai oj oj doh.gif
Na, bet smagu matyti, kad pamažu keičiasi ši situacija.
Atsakyti
Na, mano mažiukei jau 1,4, bet vis dar tenka pavalgyt viešoj vietoj. Paskutinį kartą papuko pasiprašė, kai atlydėjom vyresnę sesę į šokius. Tai persirengimo kambary belaukdamos vyrsniosios ir pavalgėm. O ten kaip tik buvo pilna besirengiančių pauglikių... lotuliukas.gif tai jos taip įdomiai žiūrėjo, nors aš per daug nesidemonstravau...
Atsakyti
jokios gedos ar dar kazko panasaus nemaciau kai rekedavo savo dukryte pamaitinti.Jokiu buteliuku ir soskuciu nenaudojome, todel kai tik pradedavo verkslenti turedavau duoti kruti jeigu glostymai,raminimas ar supimas nepadedavo. MP gereme iki 1 ir 7 men 4u.gif
Veina karta Druskininku akvapare stebejau mamyte maitinacia kudikeli (jau tada savosisos nebemaitinau) tai taip man garzu buvo,kad nemoku apsakyti...net asarele nuriedejo skruostu... wub.gif wub.gif
Atsakyti