Įkraunama...
Įkraunama...

Pats sau astrologas II

ka reiskia ZET8 desineje puseje esantis chain of disposition? ir kaip ji nuimti? ir ar imanoma padaryt, kad ten rodytu selena, chirona, prozerpina ir pan?
Atsakyti
ir dar man labai reiktų, kad kas zmoniskai paaiskintu kaip nsutatomas almutenas, nu juodas miskas man ten.
Atsakyti
AMULTENAS
1, 4, 7 ir 10 būstams svarbi jų pradžia, nesvarbu kiek besitesia būstas.
Visiems kitiems būstams žiūrime, kurio ženklo yra daugiau. Paprastai matosi, kuris ženklas dar tesiasi būsto viduryje. Jeigu viduryje yra dar trečias ženklas, tada tai bus papildomas (paslėptas) almutenas, jis turi neišreikštą poveikį, bet žmogus kartais tai naudoja kaip ramstį, stabilumo garantą, kurio kiti nepastebi, bet žmogus jaučia savyje.
Dėl tų dvigubų almutenų: aš pati kartais abejoju, kurį pasirinkti - iš septenerio planetų ar iš visų dešimt. Čia, matyt, turime reikalą su pasirinkimu. jeigu asirenkame Kocho ar Placido sistemas, tai galima naudotis tik 7 planetomis: Avinas ir Skorpionas - Marsas, Jautis ir Svarstyklės - Venera, Dvyniai ir Mergelė - Merkurijus, Vėžys - Mėnulis, Liūtas - Saulė, Šaulys ir Žuvys - Jupiteris, Ožiaragis ir Vandenis - Saturnas.
Štai jeigu galvojame apie aukštesnįjį lygmenį - Brahmaguptos būstų sistemą, tada jau keičiasi taip:
Avinas - Marsas, Jautis - Venera, Dvyniai - Merkurijus, Vėžys - Mėnulis, Liūtas - Saulė, Mergelė - Prozerpina, Svarstyklės - Chironas, Skorpionas - Plutonas, Šaulys - Jupiteris, Ožiaragis - Saturnas, Vandenis - Uranas, Žuvys - Neptūnas.

Sita info nusikopijavau vienoje is praejusiu temu, gal nors kiek pagelbes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 05 23, 10:37)
ka reiskia ZET8 desineje puseje esantis chain of disposition? ir kaip ji nuimti? ir ar imanoma padaryt, kad ten rodytu selena, chirona, prozerpina ir pan?

Oi, kaip malonu prisėsti prie kompo po visų darbelių ir pamatyti, kad senos draugės visos čia...
Dėl to Chain of dispozition: nueik į Chart settings, paskui į Format ir nuimk varneles nuo Chain of settings ir nuo Chain of dispozition. Ten patekti valdovų ir planetų pagal kulminaciją ar tremtį grandinėlės. Pavyzdžiui, jeigu Saulė yra Vandenio ženkle, tai jos grandinėlė pagal valdovą eis prie Urano, paskui žiūrime kur yra Uranas, tada ieškome to ženklo valdovo, kol sudaroma visų planetų grandinėlė. Na, čia daroma tam, kad nustatyti į kurią planetą sueina dispozitoriai, tada sužinome, kas yra horoskopo Atlantas, Sizifas ir pan. Bet čia jau papildoma informacija prie viso horoskopo interpretacijos, kai jau nagrinėji viską po mikroskopu. Tai ir radau aprašyta knygoje "Kosmograma pod mikroskopom".
Atsakyti
nu gal as idiote, niekaip man nedasunta su tuo almutenu. kaip suprast kuris tai zenklas?

aciu jolcikai, kol kas tas disposition man tikrai dar nereikalingas.
Atsakyti
pagaliau išsiaiškinau! sakykit, o jus nejauciat nuovargio po pasikuitimo astrologijoje?
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 05 23, 20:51)
pagaliau išsiaiškinau! sakykit, o jus nejauciat nuovargio po pasikuitimo astrologijoje?

Ir dar kaip jaučiu! Man reikalingi pastovūs atsijungimai, išsivalymai ir pan. Juk astrologija ne tik psichologija, logika, matematika, bet ir kelionė laiku - tiek pirmyn, tiek atgal. O dar jeigu nagrinėji kitą žmogų, tai ir įsijungimas į jo informacinį lauką. Be to, reikėtų visą teoriją įsisavinti palaipsniui, po truputį. Juk astrologija - neaprėpiamos platybės žinių, darbo metodų, prognozavimo būdų. Nesvarbu kiek tai yra malonus užsiėmimas, bet jeigu dirbi įsijungdamas per meditacijas, oi kaip paskui sunku atsijungti...Man padeda gamta, išeinu į sodą, daržą, laukus, žiūrėk, nuovargis ir praėjo.
Atsakyti
taip ir galvojau. o kad info begalybe, tai jau pastebejau.
Atsakyti
siustis zet7 ar zet8 ?
Atsakyti
man zet 8 nepatinka.
Atsakyti
nusprendžiau info iš rafaelio knygos sukelt čia, nes tai tikrai nuostabus astrologas ir puikus mokytojas, o jo pateikiama medžiaga nėra lengvai prieinama, taigi galbūt atsiras norinčių su ja irgi susipažinti. be to tikiuosi, kad la jure ar jolcikas, atradę klaidų mane pataisys thumbup.gif .
aš vis dar negaliu atsistebėt kaip aiškiai ir suprantamai parašyta rafaelio knyga. skaičiau globos skyrių apie laipsnius ir nieko nesupratau, o pas rafaeli ir gilintis nereikėjo, viskas aišku buvo iš pirmo karto, todėl norėčiau tomis žiniomis pasidalinti ir su jumis. štai rafaelis nenaudoja neptuno (tuo metu plutonas dar buvo nezinomas), nes jo teigimu si planeta per toli nuo zemes, kad galėtų kažką reikšti.
kas liečia laipsnius, jis aiškina taip, yra 12 zodiako zenklu, kiekvienas jų apima 30 laipsniu astroschemoje, o is viso 360 laipsniu, taip yra todel, kad is viso yra 365 dienos metuose ir 355 menulio dienos, taigi buvo pasirinktas vidurkis 360 dienu.
taigi dabar apie aspektus. as neturiu galimybes įdėt kaip simbolizuojamas kuris aspektas, todėl parasysiu tik jų pavadinimus angliškai, nes ir ZET programa yra anglų kalba.
tiesa, beveik visa rafaelio knyga parasyta astrologiniais simboliais, zodziu ten nedaug, taigi uztrukau nemazai laiko, kol ismokau ja skaityt.

conjunction.
conjuction kaip geras aspektas (simbolizuojantis jega, tikslu pasiekima) bus jupiterio su uranu, saturnu, saule, venera, merkurijum arba menuliu; taip pat veneros konjunkcija su merkurijum arba menuliu; merkurijaus su mėnuliu.
visos kitos cojunction bus daugiau ar maziau blogos.
Papildyta:
semisextile - visada geras
semisquare - visada blogas
sextile - visada geras
quintile - neblogas
square - visada blogas
trine - visada geras
sesquiquadrate - visada blogas
biquintile - neblogas
opposition - visada blogas
parallel - tokia pat reiksme kaip cojunction

dabar surasysiu aspektus eilės tvarka pagal galingumą, pradedant nuo stipriausio:
opozicija, konjunkcija, parallel (jeigu kazkas issiaiskinsit, kurie sie simboliai turi savo atitikmenis pas globa kitaip pavadintus, buciau dekinga uz pasidalinima ziniomis), trine, square, sextile, sesquiquadrate, semisquare, semisextile, quintile ir biquintile.

taigi toliau, stipriausi aspektai buna susidare tarp kardinaliniu zenklu (avinas, vezys, svarstykles, oziaragis), maziau stiprus tarp fiksuotų (jautis, liūtas, skorpionas, vandenis), ir silpniausi tarp paprastų ( dvyniai, mergelė, šaulys, žuvys).

pavyzdžiui kvadratura kardinaliniuose zenkluose stiprumu prilygs konjunkcijai ar opozicijai bendruosiuose zenkluose ir joks aspektas negali buti stipresnis ar lygiavertis nei opozicija kardinaliniuose zenkluose.
Papildyta:
dabar ženklų klasifikacija:
vyriškieji ženklai - avinas, dvyniai, liūtas, svarstyklės, šaulys, žuvys.
moteriškieji - jautis, vėžys, mergelė, skorpionas, ožiaragis, žuvys.
ugnies - avinas, liūtas, šaulys, žemės - jautis, mergelė, ožiaragis, oro - dvyniai, svarstyklės, vandenis, vandens - vėžys, skorpionas, žuvys.
dabar nežinau ar tiksliai išversiu, bet trumpalaikio veikimo ženklai - ožiaragis, vandenis, žuvys, avinas, jautis, dvyniai.
ilgalaikio veikimo (ascension) - vėžys, liūtas, mergelė, svarstyklės, skorpionas, šaulys.
judantys arba kardinaliniai ženklai - avinas, vėžys, svarstyklės, ožiaragis.
fiksuoti ženklai - tauras, liūtas, skorpionas, vandenis.
paprastieji ženklai - dvyniai, mergelė, šaulys, žuvys.
vaisingi ženklai - vėžys, skorpionas, žuvys.
nevaisingi - dvyniai, liūtas, mergelė.
dvigubi ženklai - dvyniai, žuvys ir pirmoji pusė šaulio.
ekvinokciniai - avinas ir svarstyklės
tropiniai - vėžys ir ožiaragis.

rafaelis rašo, kad visą info, kurią šiandien pateikiau, pradedantieji privalo išmokti mintinai ir tik tada gali imtis kitų darbų mirksiukas.gif
Papildyta:
toliau rašysiu apie aspektų įvertinimą ir laipsnių sistemą pagal Rafaelį ir nesakykit, kad neįdomu, kur kas įdomiau, kai pats sau gali kažką nusistatyt ir nereik būt priklausomam nuo niekieno malonės.
taigi primenu, kad visa zodiako sistema apima 360 laipsniu, ir kiekvienam ženklui jų tenka po 30. zenklai yra išsidėstę tokia seka: avinas, jautis, dvyniai, vėžys, liūtas, mergelė, svarstyklės, skorpionas, šaulys, ožiaragis, vandenis, žuvys.
taigi. nuo 0 l. avino iki 0 l. jaučio, bus iš viso 30 laipsnių.
nuo 0 l. avino iki 0 l. dvynių - 60 laipsnių.
arba nuo 15 avino iki 15 dvynių 60 laipsnių.
nuo 0 jaučio iki 0 mergelės 120 laipsniu.
arba nuo 0 ožiaragio iki 0 jaučio 120 laipsnių.
ir taip toliau, manau, kad supratote kaip tas skaičiuojasi. tačiau tai tik istoriniai ir teoriniai dalykai, nes šiais laikais viską apskaičiuoja kompiuteris, vistik manau, kad šitą, kaip kad astrologijos pagrindus, suvokti būtina.
dabar paaiškinsiu, kas yra konjunkcija, konjunkcija tada, kai dvi ar daugiau planetų yra tame pačiame ženkle ir yra toje pacioje rutulio linijoje, tam, kad suprast, ką sakau, reikia tai pamatyt, susiveskit savo duomenis į ZET ir susiraskit kojunkciją, ji žymima ryškiai mėlyna spalva ir visada būna nurodyta salia vidinės orbitos sienelės, jei atidziai paziurėt į planetas, kurios sudaro konjunkciją, pamatysit, kad jos eina tarsi lankeliu, ypac aiskiai tas matosi, kai konjunkciją sudaro kelios planetos. kuo arčiau jos viena šalia kitos, tuo stipresnis yra aspektas, šitas beje galioja ir visiems kitiems aspektams.
kas nežinot, tai ZET astro viduje paspaudus ant tuscios vietos, parodo visą laipsnių sistemą.
taigi toliau rafaelis raso apie tai kaip planetos priartėja ar jungiasi viena su kita.
menulis gali susijungti su bet kuria planeta, kadangi yra pats greiciausias.
merkurijus su venera, saule, marsu, jupiteriu, saturnu ir uranu.
venera su saule, marsu, jupiteriu, saturnu ir uranu.
saulė su marsu, jupiteriu, saturnu ir uranu.
marsas su jupiteriu, saturnu ir uranu.
jupiteris su saturnu ir uranu.
saturnas tik su uranu.
o uranas su niekuo, kadangi tai pati leciausia planeta.
dar rafaelis pateikia pavyzdziu skirtingų ženklų konjunkcijų, bet aš šito visiškai nesuprantu, todėl net neperrašinėsiu kol nesuprasiu.

išimtis. jeigu planeta retrogradinė (judanti ne nuo avino iki jaučio, o atgal nuo jaučio iki avino), ji gali susijungti ir su kitomis nei nurodyta planetomis, pavyzdziui retrogradinis uranas gali sudaryti konjunkcija ar kitokį aspektą su bet kuria kita planeta, netgi mėnuliu.

primenu, kad visą info imu iš Rafaelio knygos the guide to astrology. beje, sis autorius parase ir kita gan zinoma knyga "prophetic messenger".
Atsakyti
pavyzdys, kurio aš nesuprantu. tikiuosi kas nors paaiškins:
jupiteris tauro 6 laipsnyje, o saule avino 28, taigi nuo avino 28 iki jaucio 6 yra 8 laipsniai ir gaunasi, kad saule sudaro su jupiteriu konjunkcija. tačiau reikia turėti omeny, kad konjunkcija galingiau skiria, nei sujungia, pavyzdžiui, jeigu jupiteris būtų jaucio 6 l., o saulė jaucio 14, tada saulės ir jupiterio konjunkcija būtų stipresnė, nei kai saule avino 28 laipsnyje sudaro konjunkcija su jupiteriu.

AŠ NIEKAIP NESUPRANTU, KAIP GALI BŪTI KONJUNKCIJA TARP PLANETŲ ESANČIŲ SKIRTINGUOSE ŽENKLUOSE, JEI PRIEŠ TAI PATS RAFAELIS SAKĖ, KAD GALI BŪTI TIK TAM PAČIAM?

supratau, supratau, supratau. štai pagaliau daėjo - konjunkcija, tai viena ar dvi planetos tame pačiame ženkle ir keleto laipsnių skirtume!!!!! kuo arčiau jos viena kitos, tuo stipresnis poveikis.
rafaelio pateiktame pavyzdyje, jis nurodo, kad nors planetos ir yra skirtinguose ženkluose, tačiau laipsnių skirtumas dar pakankamai nedidelis, todėl galima būtų tai laikyti konjunkcija, tačiau poveikis nebus stiprus.
Papildyta:
toliau. semisekstilis, arba už vieno ženklas, arba 30 laipsnių atstumas. pvz.: marsas jaučio 5 laipsnyje ir saturnas dvynių 5 laipsnyje, bus 30 laipsnių atstumu arba vieno ženklo skirtumu. (realybėje niekada nesu mačiusi semisekstilio).
Papildyta:
semisquare - arba 45 laipsniai ar 1,5 ženklo atstumas. pvz.: venera jaučio 15 laipsnyje ir jupiteris vėžio 0 laipsnyje, bus 45 laipsnių arba 1,5 ženklo atstumu (geriausia visą tai, ką rašau žiūrėti ant astroschemos, kad suvokti kaip tai atrodo realiai). tarkim nuo jaucio 15 iki jo pabaigos bus 15 laipsniu, o dvynius sudaro 30 l, taigi 15+30=45 laipsniai, kadangi vėžys 0 laipsnyje, t.y. dvynių pabaigoje. analogiškas skaičiavimas bus taikomas kitiems aspektams.
Papildyta:
sekstilis arba 2 ženklai, arba 60 laipsnių. marsas svarstyklių 4 ir jupiteris šaulio 4 bus dviejų ženlų arba 60 laipsnių skirtume.
Papildyta:
quintile - 72 laipsnių arba 1/5 viso zodiako. marsas vandenyje 18 ir saulė jautyje 0, bus 72 laipsniai ir sudarys saulės ir marso kvintilę.
Papildyta:
square - 3 zenklai arba 90 laipsnių.
trine - 4 ženklai arba 120 laipsnių.
sesquiquadrate - 4,5 zenklo arba 135 laipsniai
biquintile - 144 laipsniai
opozicija - 6 zenklai arba 180 laipsnių.
parallel - tolygus nuokrypis tiek į šiaurę, tiek į pietus nuo pusiaujo.

planetos negali būti daugiau kaip 180 laipsnių atstumu.
Papildyta:
VISTIK GERAI BŪTŲ, KAD KAS NORS TARTŲ ŽODĮ KAIP TEN SU TA KONJUNKCIJA?
Papildyta:
rafaelis pažymi, kad ugnies ženklai sudaro tarpusavyje trikampi aspektą (trine): avinas trikampyje su liūtu ir šauliu, liūtas trikampyje su avinu ir šauliu, o šaulys trikampyje su avinu ir liūtu. tas pats žemės, oro ir vandens ženklams. tačiau paprastieji, kardinaliniai arba judantieji ir fiksuoti ženklai sudaro kvadratūras ir opozicijas vienas su kitu. pvz.: jautis sudaro kvadratūrą su liūtu ir opoziciją su skorpionu ir t.t.
Papildyta:
dabar darau pataisą: KONJUNKCIJA, KAI PLANETOS NE TAME ŽENKLE, O TAME PAČIAME LAIPSNYJE, ATKREIPKITE DĖMESĮ, KAD BUVAU ANKSČIAU PARAŠIUS KLAIDINGAI. tačiau kažkas čia man dar ne taip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozmarinas: 25 gegužės 2009 - 12:35