QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 09, 23:09)
Žane, norejau paklausti, o kas jusu nuomone yra "paprasti dažai"? kokius siulytumete naudoti piesimui?
aš turėjau omenyje paprastus sienų dažus. o tų pigmentų nekenksmingumu aš tiesiog netikiu, bijau, kad kaip ir daug dalykų, naudojamų buityje, turi lėtinį toksinį poveikį. na, kai gamintojas nori, tai prasitestuoja taip, kaip jam patogiau...
QUOTE(manomega @ 2009 06 11, 08:09)
Žanė, aš labai atsiprašau, bet matosi jog lankotės tik maisto prekių parduotuvėse, nes turbūt net nežinote jog jau prieš kokius 10 metų buvo ir yra iki šiol pirkti vaikų kambariui na ir ne vien skirtu tapetų su švytinčiomis žvaigždutėmis, kaip manote kas labiau pakenks vaikų sveikatai ar šviečiantys piešinukai ar COCA-COLA su čipsais

. Manau, kad "maistas", bet čia taip pat tik mano nuomonė
taip, maiste yra taip pat kenksmingų dalykų. todėl coca colos ir čipsų mano racione ir vaiko tuo labiau nėra
perskaičiau knygoje, tyrimai rodo, kad cheminių medžiagų, tvyrančių namų ore užterštumas yra 20 kartų didesnis nei lauke; lauke - net smogo persmelktuose rajonuose. tai reiškia, kad tarša dėl cheminių medžiagų mūsų pačių namuose viduje (skalbikliai, valikliai, dažai, laminatų klijai ir t.t.) yra ženkliai didesnė už tą, kurią mes sukvėpuojame lauke - išmetamų dujų, pramonės ir t.t.
visada galima gyventi taip, kad "niekada nesužinosi, nuo ko mirsi" - ir nesukti sau galvos. o galima tiesiog rinktis saugesnius dalykus - ekologiškus produktus, sveikas, mažiau kenkiančias natūralias medžiagas ir t.t. - pirmiausia žinoma vaikams.
aš nieko neagituoju, tiesiog parašiau kitokią nuomonę šioje temoje, kad prieš dažant vaikų kambarį susimąstyt akimirką. ir, arba persigalvot, arba numoti ranka.