Įkraunama...
Įkraunama...

Šviečiantys dažai (tamsoje)

QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 03, 22:19)
man taip pat labai patiko sis akvariumas  thumbup.gif  idomu butu si kambariuka ir su baldais pamatyti, t.y. jau pabaigta  bigsmile.gif  gal pastebėjai, kuri spalva ilgiausiai sviecia po sviesos isjungimo?

Manau kol aplankys sapnų karalius tol ir švies, o jau paskui nebesvarbu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 03, 21:19)
man taip pat labai patiko sis akvariumas  thumbup.gif  idomu butu si kambariuka ir su baldais pamatyti, t.y. jau pabaigta  bigsmile.gif  gal pastebėjai, kuri spalva ilgiausiai sviecia po sviesos isjungimo?

Visą naktį kol kas neteko žiūrėti į sienos akvariumą smile.gif bet kiek pastebėjau ilgiausiai ryškiausia išlieka salotine-žalsva spalva g.gif
kai bus kambario baldai būtinai įdėsiu dar foto smile.gif
Atsakyti
na, aisku del to svytejimo smile.gif pas mane kita savaite jau turetu buti sviecianti papugele (paveiksliukas) - pagaliau drauge ikvepimas pagavo lotuliukas.gif
Atsakyti
as turejau vaikystei tokiu zvaigzduciu sviecianciu-fosforiniu:) ant lubu prikabindavau. zodziu prisigerdavo sviesos jos ir nakti sveisdavo:) saunu, o dabar kaip matau viskas patobulejo, jau net dazu tokiu yra:)
Atsakyti
Tikrai gražios idėjos su tais šviečiančiais pigmentais thumbup.gif įdomu, ar į mediumus naudojamus dekupažui juos galima dėti?
Atsakyti
QUOTE(Laume007 @ 2009 06 06, 19:45)
Tikrai gražios idėjos su tais šviečiančiais pigmentais  thumbup.gif  įdomu, ar į mediumus naudojamus dekupažui juos galima dėti?

Kad į akrilinius dažus dėti galima tai tikrai, o dėl dekupažo tai reiktu bandyti. Nors žiūrint į pradžioje įdėtą Ladyinwhite foto, paveiksliuko rėmas dekupažuotas, tai turbūt galima. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyteG @ 2009 06 06, 17:10)
as turejau vaikystei tokiu zvaigzduciu sviecianciu-fosforiniu:) ant lubu prikabindavau. zodziu prisigerdavo sviesos jos ir nakti sveisdavo:) saunu, o dabar kaip matau viskas patobulejo, jau net dazu tokiu yra:)

Jo patobulėjo: girdėjau, kad net siūlus šviečiančius gamina smile.gif galima kokį šaliką nusimegzti tamsiems žiemos vakarams, kad visi vairuotojai pastebėtų smile.gif
Atsakyti
pagaliau turiu ir as savo nuosava sviecianti paveiksla thumbup.gif

taip atrodo sviesoje
user posted image

o taip sviecia nakti biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
mmmmmmda, na, aš nuomonių įvairovei pasakysiu, tik neįsižeiskit... man būtų kraupu tos šviečiančios akys ir šiaip vaizdeliai tokie naktį doh.gif
pradžiai gal sau į miegamuosius pasipaišykit, paskui tik vaikams - pajusite, ar tikrai tai tinkama.... blush2.gif

ir dar, kad ir testuoti tokie dažai, kad ir kaip jie tariamai nekenksmingi, aš tuo nelabai tikiu, manau tokie dažai tikrai kenksmingesni už paprastus, o jau nuo paprastų kiek nuodingų medžiagų skiriasi į aplinką, o nuo tokių... miegamojo patalpoje, ypač, kur miega vaikai - na niekada taip nepieščiau 4u.gif

nepykit, čia kaip ir sakiau, nuomonių įvairovė. tiesiog, apsvarstykite visas puses prieš darydami 4u.gif
Atsakyti
kadangi pas mane vaiku dar nera, tai ant saves testuoju smile.gif
Man paveiksliuka piese akriliniais dazais , i kuriuos kazkiek buvo imaisoma to svieciancio pigmento. Kiek man zinoma sie dazai yra vandens pagrindo ir nekenksmingi.

Žane, norejau paklausti, o kas jusu nuomone yra "paprasti dažai"? kokius siulytumete naudoti piesimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 06 09, 23:19)
mmmmmmda, na, aš nuomonių įvairovei pasakysiu, tik neįsižeiskit... man būtų kraupu tos šviečiančios akys ir šiaip vaizdeliai tokie naktį  doh.gif
pradžiai gal sau į miegamuosius pasipaišykit, paskui tik vaikams - pajusite, ar tikrai tai tinkama....  blush2.gif

ir dar, kad ir testuoti tokie dažai, kad ir kaip jie tariamai nekenksmingi, aš tuo nelabai tikiu, manau tokie dažai tikrai kenksmingesni už paprastus, o jau nuo paprastų kiek nuodingų medžiagų skiriasi į aplinką, o nuo tokių... miegamojo patalpoje, ypač, kur miega vaikai - na niekada taip nepieščiau  4u.gif

nepykit, čia kaip ir sakiau, nuomonių įvairovė. tiesiog, apsvarstykite visas puses prieš darydami  4u.gif

Žanė, aš labai atsiprašau, bet matosi jog lankotės tik maisto prekių parduotuvėse, nes turbūt net nežinote jog jau prieš kokius 10 metų buvo ir yra iki šiol pirkti vaikų kambariui na ir ne vien skirtu tapetų su švytinčiomis žvaigždutėmis, kaip manote kas labiau pakenks vaikų sveikatai ar šviečiantys piešinukai ar COCA-COLA su čipsais lotuliukas.gif . Manau, kad "maistas", bet čia taip pat tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manomega: 11 birželio 2009 - 07:11
QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 09, 23:09)
Žane, norejau paklausti, o kas jusu nuomone yra "paprasti dažai"? kokius siulytumete naudoti piesimui? g.gif

aš turėjau omenyje paprastus sienų dažus. o tų pigmentų nekenksmingumu aš tiesiog netikiu, bijau, kad kaip ir daug dalykų, naudojamų buityje, turi lėtinį toksinį poveikį. na, kai gamintojas nori, tai prasitestuoja taip, kaip jam patogiau...

QUOTE(manomega @ 2009 06 11, 08:09)
Žanė, aš labai atsiprašau, bet matosi jog lankotės tik maisto prekių parduotuvėse, nes turbūt net nežinote jog jau prieš kokius 10 metų buvo ir yra iki šiol pirkti vaikų kambariui na ir ne vien skirtu tapetų su švytinčiomis žvaigždutėmis, kaip manote kas labiau pakenks vaikų sveikatai ar šviečiantys piešinukai ar COCA-COLA su čipsais lotuliukas.gif . Manau, kad "maistas", bet čia taip pat tik mano nuomonė 4u.gif

taip, maiste yra taip pat kenksmingų dalykų. todėl coca colos ir čipsų mano racione ir vaiko tuo labiau nėra 4u.gif

perskaičiau knygoje, tyrimai rodo, kad cheminių medžiagų, tvyrančių namų ore užterštumas yra 20 kartų didesnis nei lauke; lauke - net smogo persmelktuose rajonuose. tai reiškia, kad tarša dėl cheminių medžiagų mūsų pačių namuose viduje (skalbikliai, valikliai, dažai, laminatų klijai ir t.t.) yra ženkliai didesnė už tą, kurią mes sukvėpuojame lauke - išmetamų dujų, pramonės ir t.t.

visada galima gyventi taip, kad "niekada nesužinosi, nuo ko mirsi" - ir nesukti sau galvos. o galima tiesiog rinktis saugesnius dalykus - ekologiškus produktus, sveikas, mažiau kenkiančias natūralias medžiagas ir t.t. - pirmiausia žinoma vaikams.

aš nieko neagituoju, tiesiog parašiau kitokią nuomonę šioje temoje, kad prieš dažant vaikų kambarį susimąstyt akimirką. ir, arba persigalvot, arba numoti ranka.
4u.gif
Atsakyti