Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Labuka 4u.gif
Norejau paklausti tu,mergyciu kurios siais metais issilaike teises,kokia keliu eismo taisykliu knygute ta nauja?
Maksimoj ziurejau ir pasimeciau kuria pirkt.
Gal galetumet kaip nors apibudint, ax.gif
Dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios, seniai bebuvau čia užsukusi ir pamačiau, kad čia aistros verda dėl laisvų pavarų, ekonomiškumo. Labai sudomino, nes pavyzdžiui man vyras sakė, kad tikrai taupai kurą riedėdama laisva pavara g.gif bet po visko ką perskaičiau, pradedu galvoti, kad tai nėra tiesa.
Be to, pasakykit jūs man, ar jums paprastas dalykas įsipilti degalų?
Aš maniau, kad tai nėra itin sudėtinga, ypač kai vyras teoriškai paaiškino, bet kaip aš klydau... blink.gif Vieną vakarą įsirąsinau galutinai ir nuvažiavau įsipilti kuro. Na ką - viską atsidarau, įkišu tą "pistoletą" ir žiūriu, kiek čia jau man pila. Jokio garso negirdžiu ir skaičiai lentelėje nieko nerodo g.gif blink.gif Iš naujo pabandau - tas pats velnias. Tik girdžiu, operatorė rėkia - ateik pirma susimokėti - pasirodo vakare toje degalinėje reikia pirma susimokėti, o tik po to piltis. Na ką, skuodžiu susimokėti, o tai atrodo, kad į mane visi spokso, kad aš tokia nesupratinga( bet iš kur gali žinoti, kad taip reikia - kai vyras pylėsi, pinigus mokėjo po visko ax.gif ). Susimokėjau, spaudžiu tą rankenėlę, kad kuras piltųsi, bet skaičiai nejuda, bet garsas lyg kažkoks girdisi. Jau susinepatoginu visai, nes nesuprantu, ką ne taip darau. verysad.gif blush2.gif matau, kad nieko gero nebus - einu prašyti pagalbos, iš vyrukų, kurie su traktoriais degalinėn atvarė - tai pasirodo, kažkaip užlaužiau (anot jo)tą "pistoletą" ir kuras niekaip nesipylė. Padėkoju ir sukaitusi išvažiuoju. biggrin.gif Po kelių savaičių jau gerokai drąsesnė(na juk jau viską žinau ir moku biggrin.gif ) važiuoju papildyti kuro atsargų. na ką - išlipu, reikia atidaryti kuro padavimo bakelį - ir nė krust, neatsidaro blink.gif ko tik nedariau, jau pagatava buvau koja įsispirti į mašiną ir kaip nors atplėšti doh.gif , bet ačū dievui, dar proto likučiai patarė nepersistengti ir prašyti pagalbos (rupke, kaip nepatogu jaustis anekdotų blondine unsure.gif ). paprašau šalia sustojusio vyruko - tas bando atidaryt, jam irgi neina(širdy džiūgauju, kad čia ne mano problema, kad neatidarau) smile.gif tai tas vyrukas sugalvoja, kad kažkokio mygtuko mašinoj nepaspaudžiau, todėl ir neatsidaro. kad ir kaip bandžiau, bet tikrai neprisiminiau, kad man pvz. pirmąkart reikėjo kokį mygtuką spausti, bet ką aš mergelė tiksliai žinau - klusniai atidarau mašiną, o jis intensyviai ieško mygtuko, bet... neranda g.gif tada praeidamas kitas vyrukas pasako, kad kai mašina atrakinta, kuro bakelis pats atsidaro. Taip ir buvo - aš, išlipusi iš mašinos ją užrakinau, tai užtai niekaip ir neatidariau. Negano to, susijaudinusi vos nepaėmiau ne to kuro žarnelę, gerai, kad laiku pastebėjau doh.gif . Šiaip ne taip įsipyliau ir rūkte nūrukau namo. Na bet kai trečią kartą pyliausi - viskas pavyko puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bela @ 2009 05 14, 13:40)
.
Be to, pasakykit jūs man, ar jums paprastas dalykas įsipilti degalų?

Labas smile.gif
Oho ir istorija gavosi,o mus mokykloje dar mokino kaip kura reikia pilti,nors jei rimtai dar niekada nesu pylusi jo pati ax.gif .
Atsakyti
mane instruktorius irgi vieną kartą vežėsi į degalinę ir rodė, kaip pilt reik, nes labai norėjau pamatyt, bet ačiū Dievui kol kas vienai dar neteko to daryt biggrin.gif nes buvo atvejas, kai sėdėjau mašinoj, draugas pylė kurą, o šalia dvi panelės brunetės bandė įsipilt benzino, tai draugas instruktažą pravedė, o aš tylėjau užsispaudus, nes ir juokinga, ir gaila, ir pati mąstau, kad kaži kaip čia man būtų biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
kuro pati dar nesipyliau ax.gif visada važiuoju su draugu užpilti, tai jis tą darbą atlieka biggrin.gif šiaip žinau, ką daryt, tik bijau tokių bajerių kaip bela patirt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardee @ 2009 05 14, 15:08)
kuro pati dar nesipyliau  ax.gif visada važiuoju su draugu užpilti, tai jis tą darbą atlieka  biggrin.gif šiaip žinau, ką daryt, tik bijau tokių bajerių kaip bela patirt  biggrin.gif

aš manau, kad kai reikalas bus, pati bandysiu kuro piltis, vis geriau ir pačiai išmokt blush2.gif
Atsakyti
Man užteko vieno karto ir išmokau, antrą kartą paprašiau parodyt, kaip pripilt pilną baką, kaip ten užfiksuot tą mygtuką, dabar gudri thumbup.gif
Tiesa, vienąkart neatsirakino man bakelis, kas buvo neaišku, nes ir vyrukui kol pavyko geras 5 minutes pavargo doh.gif

O dėl laisvos pavaros, mano dyzeliuke roveriuke, brolis liepė stabdyt bėgiais, sakė ne ta mašina, kad laisvu.
Atsakyti
O aš tai viena dar nebandžiau benzino piltis, nuvažiuojam su vyru, tai jis pripila. Kad viena bandyčiau, tai jaučiu irgi visokių juokų būtų ax.gif
Atsakyti
Tai va,kam idomu,papasakosiu, kaip ten yra su tom laisvom ir begiais smile.gif Kuro sanaudos bus nulines,jei vaziuosit tokia pavara,kad apsukos butu ne maziau 1500rpm ir neliesite gazo pedalo.Ivykdzius sias salygas,masinos kompas atjungia degalu tiekima visiskai,gaunasi toks kaip ir atvirkstinis perdavimas,ne variklis-greiciu deze-ratai,o ratai-greiciu deze-variklis.Esant apsukom maziau kaip 1500,kuro tiekimas vel ijungiamas.Ir visiskai nesvarbu,ar vaziuosit nuo kalno,ar kazkur lygioj vietoj isibegesit ir atleisit gaza.As asmeniskai labiausiai nuokalnej megstu trecia begi,jis nestabdo,jo perdavimu diapazonas platesnis.
Ir taip yra bent jau visose masinose nuo 1990 metu smile.gif

O laisvu riedeti...hmmm...o jei kokia situacija nestandartine,a? Gatveje juk visko buna,ar spesit begi isikalti? Juk laisva pavara-tai praktiskai nevaldoma masina,tik vaira gali sukioti,o tai ne visada pagelbsti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 14 gegužės 2009 - 20:18
ei, raliuotojos, turiu tokį klausimą, gal kas žinos. va pavogė man VP, šiandien atsirado, bet jau spėjau naują užsisakyt, turiu šeštadienį gaut. ką tokiu atveju daryt, tai turbūt niekas nežinosit, bet klausimas toks - aš tą stažiuką turiu du mėnesius, bet man naujas teises duos, tai vėl skaitysiuos kaip be stažo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Evut @ 2009 05 14, 22:08)
ei, raliuotojos, turiu tokį klausimą, gal kas žinos. va pavogė man VP, šiandien atsirado, bet jau spėjau naują užsisakyt, turiu šeštadienį gaut. ką tokiu atveju daryt, tai turbūt niekas nežinosit, bet klausimas toks - aš tą stažiuką turiu du mėnesius, bet man naujas teises duos, tai vėl skaitysiuos kaip be stažo?  4u.gif

Tau dublikata pirmuju isduos! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 05 14, 22:12)
Tau dublikata pirmuju isduos! 4u.gif

bet tai ir fotkinaus iš naujo, ir pinigus mokėjau, tai vis tiek ta prasme su pirmąja išdavimo data ane? nes man nieko niekas nepasakė, nors sakiau, kad pavogė, ir pažymą rodžiau ax.gif o tas senas jau turbūt atiduot jiems reikės? klausiu, nes įdomu, gal kas nuramins neramią sielą dabar, rytoj vis tiek teks skambint 4u.gif
Atsakyti