Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Man buvo praėję tie skausmai čia kaip ir normaliai jau, ir vos tik stresas ir vėl viskas prasidėjo, vėl skauda paspaudus kairį šoną, pradedu galvot o gal čia ne DŽS, visai baigiu nukvaksėt... blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 05 29, 21:34)
Man buvo praėję tie skausmai čia kaip ir normaliai jau, ir vos tik stresas ir vėl viskas prasidėjo, vėl skauda paspaudus kairį šoną, pradedu galvot o gal čia ne DŽS, visai baigiu nukvaksėt... blink.gif  lotuliukas.gif

Sveika atvykus i mano pasauli biggrin.gif man tik dešinė puse, o tau kairė. Juokas juokais bet negerai bet kokia liga yra, kad jas kur... doh.gif Gelbėja mane dabar tie vaistukai duspatalin, daug daržovių valgau ir stengiuos ramiai gyvent, nors sesija sunku smile.gif
Atsakyti
Lietuvoje gėriau ir aš tuos Duspatalin, poto Anglijoje išrašė man Mabeverine, kiek internete skaičiau, tai tas pats tik kitokiu pavadinimu. Pavartojus kaip ir pagerėja, svarbiausia nesinervint reikia, bet kad taip lengva būtų. doh.gif
Atsakyti
Kadangi jau turime šią problemą tai tenka kažkaip su ja susigyventi. Tiesiog labai įdomu pasidarė, o kokiu jūs darbus dirbate? kokį gyvenimo būdą gyvenate turint šią problemą?
man pačiai šis sindromas pasireiškia viduriavimu. nebūna to dažnai, tačiau kartais nė iš šio nė iš to. Aš dirbu įmonėj asistente, darbas nėra per daug atsakomybės reikalaujantis ar stresinis. Bet dabar nuolat pagalvoju, kad aš apskritai nieko nebenoriu nei dirbti, nei ką veikti sad.gif tiesiog ištisai nejaukiai jaučiuosi ir t.t. bet kada gali pasireikšti virškinimo sutrikimai. Tai labai apsuknkina kasdienį gyvenimą.
Kaip jūs su šia problema susigyvenate kasdienėj socialinėj aplinkoj, darbe ir t.t.?
Atsakyti
Man tai ta liga prasidėjo po emigracijos iš Lietuvos, dar prieš išvykstant prasidėjo skausmai, pas dakarą nupuolus staigiai, sakė gerk Nemisilį ir paskėsčiojo rankom, kad nežino kas čia. Tai kuo daugiau nervindavaus poto dėl to, kad skauda šoną, tuo jis ilgiau nepraeidavo. Dabar jau kelis mėn nejaučiu nieko apart užkietėjusių vidurių, bet čia daugiau dėl netinkamos mitybos. O Lietuvoje mano darbas buvo kasdien pilnas streso, dirbau mokytoja ir prie svarbių dokumentų bet jokių tada simptomų nebūdavo, pagrinde viskas prasidėjo prieš išvykstant į užsienį. Mane nuramino tai, kad ši liga nesukelia jokio vežio, tiesiog diskomfortą, tai pradėjau nebekreipt į tai dėmesio, nebegalvot apie tai ir dingo viskas, dabar turiu kitokių problemų tai apie jas galvoju ir pamirštu tuos visus džs tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Sylvergirl @ 2011 07 08, 13:45)
Kadangi jau turime šią problemą tai tenka kažkaip su ja susigyventi. Tiesiog labai įdomu pasidarė, o kokiu jūs darbus dirbate? kokį gyvenimo būdą gyvenate turint šią problemą?
man pačiai šis sindromas pasireiškia viduriavimu. nebūna to dažnai, tačiau kartais nė iš šio nė iš to. Aš dirbu įmonėj asistente, darbas nėra per daug atsakomybės reikalaujantis ar stresinis. Bet dabar nuolat pagalvoju, kad aš apskritai nieko nebenoriu nei dirbti, nei ką veikti sad.gif tiesiog ištisai nejaukiai jaučiuosi ir t.t. bet kada gali pasireikšti virškinimo sutrikimai. Tai labai apsuknkina kasdienį gyvenimą.
Kaip jūs su šia problema susigyvenate kasdienėj socialinėj aplinkoj, darbe ir t.t.?

Darbe, namuose esu sveikut sveikutele doh.gif Bet tik sedu uz vairo ar leidziuosi i keliones, viskas-viduriavimas garantuotas.
Problema, atrodo, issprendziau: anyta, turinti ta pacia problema, pasiule Lopedium kapsule, viskas, kaip ranka nueme thumbup.gif thumbup.gif Dabar pries didesne kelione isgeriu viena kapsule ir garantuotai tris paras i wc neiseisiu biggrin.gif Siaip labai pagerino mano pacios psichine bukle, nes seniau bijodavau net i darba vaziuoti, kiekviena degaline nuziuredavau ilgesingu zvilgsniu. blush2.gif

Tik atminkit, kad viduriavima stabdancius galima gerti, jei esat isitikine, kad nera jokios virusines ar bakterines zarnyno ligos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 12 liepos 2011 - 06:22
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 12, 07:20)
Darbe, namuose esu sveikut sveikutele doh.gif Bet tik sedu uz vairo ar leidziuosi i keliones, viskas-viduriavimas garantuotas.
Problema, atrodo, issprendziau: anyta, turinti ta pacia problema, pasiule Lopedium kapsule, viskas, kaip ranka nueme thumbup.gif  thumbup.gif Dabar pries didesne kelione isgeriu viena kapsule ir garantuotai tris paras i wc neiseisiu biggrin.gif Siaip labai pagerino mano pacios psichine bukle, nes seniau bijodavau net i darba vaziuoti, kiekviena degaline nuziuredavau ilgesingu zvilgsniu. blush2.gif

Tik atminkit, kad viduriavima stabdancius galima gerti, jei esat isitikine, kad nera jokios virusines ar bakterines zarnyno ligos. 4u.gif

Džiaukitės, kad darbe esate sveika mirksiukas.gif Namie mes visi geriau jaučiamės...
Kaip suprantu, Jūsų problema nėra tokia jau rimta, jei Jums užtenka 1 tabletės Lopediumo...Šiuos vaistus vartoju pastoviai visų kelionių metu, prieš svarbius susitikimus ir pan. Nepasakyčiau, kad išgėrusi tabletę jau jaučiuosi visiškai saugi..Man ne visuomet jau taip gerai ji suveikia verysad.gif
Na, o gyvenimas su šia problema tikrai ne iš maloniųjų.... Pasidariau visiška namisėda, nes kažkur išvažiuoti, beveik visuomet būna nelabai ramu.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2011 06 02, 00:05)
Lietuvoje gėriau ir aš tuos Duspatalin

laba 4u.gif
o nuo ko tas duspatalin?

aš skausmus ištverčiau
kad tik prakakočiau doh.gif
Atsakyti
Aš irgi vartoju Lopedium, bet dažniausiai tik tada kai suviduriuoju, nes piktnaudžiauti nesinori.. ir reliai niekada nežinau tiksliai kada tas viduriavimas pasireiškia, kartais nė iš šio nė iš to.. na žinoma, didesnė tikimybė kad pasireikš ne namuose smile.gif kokiam nors išvažiavime ir pan.
šiaip lankausi pas psichoterapeutę, nes pati suprantu kad čia psichologinio pagrindo virškinimo sutrikimai, pirmus mėnesius tikrai buvo padėję, dabar vėl kažkaip nebe.. manau kad man jau niekas nepadės sad.gif teks susigyventi ir tiek. Tik labai nervina, kad praradau gyvenimo aktyvumą, nes maloniausiai jaučiuosi namie, todėl ir norisi juose sėdėti..
Atsakyti
QUOTE(Ondatra @ 2011 07 12, 09:50)
laba  4u.gif
o nuo ko tas duspatalin?

aš skausmus ištverčiau
kad tik prakakočiau  doh.gif

Duspatalin, yra spec vaistas, sergantiems Džs cituoju :

"1. KAS YRA duspatalin IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Mebeverinas yra miotropinio poveikio spazmus šalinanti medžiaga. Jis tiesiogiai veikia lygiuosius virškinimo trakto raumenis ir nedarydamas įtakos normaliam žarnų judrumui atpalaiduoja spazmus.

Indikacijos:
pilvo skausmo ir dieglių, vidurių, tarp jų žarnų veiklos, sutrikimo, susijusio su dirglios storosios žarnos sindromu, simptominis gydymas;
organinės ligos sukeltų virškinimo trakto spazmų šalinimas."

Kadangi man anksčiau vos susinervinus ar patyrus stresą pradėdavo skaudėti kairiame šone, tai man manau padėjo šie vaistai. O dėl vidurių užkietėjimo tai iki šiol kartais vargstu, žinau, kad jei valgyčiau tinkamai visokias avižines košytes rytais, dripsnius, tai man tai padeda, bet nevisada išeina taip pavalgyt, todėl ir vėl prasideda visa ta kankynė.
Atsakyti
QUOTE(muminuke7 @ 2011 07 12, 08:47)

Kaip suprantu, Jūsų problema nėra tokia jau rimta, jei Jums užtenka 1 tabletės Lopediumo...Šiuos vaistus vartoju pastoviai visų kelionių metu, prieš svarbius susitikimus ir pan.

Paprasciausiai ja nepiknaudziauju-ir tiek mirksiukas.gif Vargu, ar problema nerimta, jei pakrumiu ieskau KIEKVIENA DIENA, vos isedus i automobili ir susidurus su pirmu sviesoforu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 12, 12:02)
Paprasciausiai ja nepiknaudziauju-ir tiek mirksiukas.gif Vargu, ar problema nerimta, jei pakrumiu ieskau KIEKVIENA DIENA, vos isedus i automobili ir susidurus su pirmu sviesoforu doh.gif

Vaje....Kaip žiūriu, pas kiekvieną iš mūsų sava istorija.... verysad.gif Aš kaip tik ramiau jaučiuosi sėdėdama viena mašinoje..Yra buvę atvejų, kai buvo jau labai blogai..Bet pasisakiau sau "juk aš čia viena, niekas manęs nemato..Jei jau kas atsitiks (neduok dieve...nebuvo dar niekad taip), važiuosiu namo ir susitvarkysiu"...
Man blogiau, kai esu kažkur: darbe (kai suplanuotas koks susitikimas su vadovais, klientais ir t.t., kai reikia eiti į kirpyklą ar pas stomatologą, kinoteatras, koncertai)..Tiesiog, stengiuosi iš anksto neplanuoti eiti į kiną...geriau ekspromtu, kai matau, kad tą dieną viskas OK.
O kas bjauriausia, kad namie būna beveik viskas normoj doh.gif
Supratau, kad yra problemų ir psichikoje, bet yra ir maiste (kai užvalgau daugiau vaisių, uogų, pieno produktų, alkoholio...reiškia ryt rytas bus linksmas doh.gif .Po visokių balių su mišrainėmis ir silkėmis irgi "iškrovos diena" (jau tada nepriklausomai nuo to, ar kur eisiu, ar namie būsiu).
Situacija geresnė, kai valgau labai mažai ir "nepavojingą"/dietišką maistą..Bet valios irgi nerasta pas mane..Taip ir gaunasi užburtas ratas verysad.gif
Atsakyti