Laba diena, prisijungiu ir aš prie šios diskusijos, nes atrodo nieks manęs nesupranta. Prieš gal 3 metus prasidėjo visa ši nesamonė su meteorizmu ir dirgliosios žarnos sindromu. Kokių tik vaistų negėriau, ir žarną ryjau, ir kraujo, šlapimo tyimus darė, ir pas psichoterapiautą siuntė... Maniau, kad pradėjus vartoti jogurto bakterijas pagerės...bet ne... gal tik 2 savaites buvo neblogai...tada išrašė Duspatalin IRGI NEBLOGAI buvo, bet visvien amžinai tie patys apgaulingo bėgiojimo į WC momentai... Galiausiai nuo nervų išrašė Coaxil ir skrandžiui Eglonyl... ne velnio nepadeda... Paskaitose negaliu normaliai išbūti, ištįsai trukdau paskaitą išeidama, grįžtu, atsisėdu į vietą ir vėl kenčių skausmą ir baimę, kad ne duok dieve pirstelsiu
Gydytoja sako, jog reikia susigyventi ir kai užeina spazmai netęsti minties, kad bus blogai... Bet nepadeda, juk skauda, tai kaip galima netęsti minties... Pasidariau pikta, nervuota, bijau net pasižmonėti išeiti... Žinau, kad prie šito sindromo žmogus susigalvoja visokių nesamonių (pvz: simptomai juk panašūs į kiaušidžių vėžio), bet kaip galima ištįsai gyventi normalų gyvenimą? Merginos, moterys patarkyt ką darote norėdamos išvengti nemalonių situacijų ? (artėja sesija ir aš nežinau, kaip reikės rašyti egzaminus tyloje jei skrandis pradės riaumoti ir pusti)

Na tikrai, gal tos, kur seniau sergate esat girdeje kaip zmones sugyja? Sergu dar autoimuniniu tiroiditu, jo eiga labai smarkiai susijusi su zarnynu, nes zarnynas metabolizuoja skydliaukes hormonus. O kai jis pas mane blogai veikia tai ir ana liga niekaip nesitvarko. Nutariau isbanyt tuos Ohirra probiotikus, bet ilgai ju nepagersi, ziauriai brangus. 30 kapsuliu kainuoja 80Lt, o per diena reikia 3 kapsuliu. Dar girdejau, jog patartina issitirti nuo alergijos maistui ir susilaikyti nuo gliuteno bent jau kol pasveiks zarnynas. Bet mane tyre del gliuteno, celiakijos nenustate. Nezinau, ar vistiek turi prasme gliuteno vengimas. O del alergijos maistui tai net nezinau... Gal tikrai reiketu issitirti?
Sveikos merginos
Norėjau pasiklausti jūsų: po krūvos tyrimų ir daugiau nei pusės metų datarai neturėjo aiškios diagnozės todėl teparašė DŽS. Bet stebiu save ir matau kad iš daugelio jūsų pasakojimų tai nelabai panašu i DŽS nebent tik tik tuo kad vidurių užkietėjimą keičia viduriavimas. Labai dažnai mane vargina dešinės pilvo pusės skausmas taip nuo šonkaulių iki pačios apačios, dažnai skaida tik apačią, atrodo lyg surakina tą pusę aštrus skausmas ir negali net pajudėti, naktimis pabundu nuo jo, nemiegu. Gal kas nors susidūrėte su kažkuo panašaus? Nežinau kur daugiau ir besikreipti ir ka bedaryti, o kentėti skausmus daros vis sunkiau. Beje tyrimai kaip tyčia neparodė prieš gerą pusmetį kažko blogo.

Norėjau pasiklausti jūsų: po krūvos tyrimų ir daugiau nei pusės metų datarai neturėjo aiškios diagnozės todėl teparašė DŽS. Bet stebiu save ir matau kad iš daugelio jūsų pasakojimų tai nelabai panašu i DŽS nebent tik tik tuo kad vidurių užkietėjimą keičia viduriavimas. Labai dažnai mane vargina dešinės pilvo pusės skausmas taip nuo šonkaulių iki pačios apačios, dažnai skaida tik apačią, atrodo lyg surakina tą pusę aštrus skausmas ir negali net pajudėti, naktimis pabundu nuo jo, nemiegu. Gal kas nors susidūrėte su kažkuo panašaus? Nežinau kur daugiau ir besikreipti ir ka bedaryti, o kentėti skausmus daros vis sunkiau. Beje tyrimai kaip tyčia neparodė prieš gerą pusmetį kažko blogo.
QUOTE(Merlina96 @ 2011 12 04, 18:08)
Sveikos merginos

Sveika,Merlina96.Dažnai paskaitineju tavo pasisakymus del pilvuko bedu,nes atkreipiau demesi,kad skauda desiniaja puse,kaip ir man.Beje,visi blogumai man atsirado po apendicito operacijos ir kartais pagalvoju,kad tai psichologiniai reiskiniai,nes visas demesys buvo i ta puse.Žolininkė sako,kad tai paprasciausias kolitas,o daktarai,kad didziausia tikimybe,kad tai DŽS,nors galima butu itarti Krono liga vien del to, kad mano sitoje skausmu istorijoje isipainiojes apendicitas.Zodziu,reikalinga kolonoskopija,kuriai niekaip nesiryztu jau daugiau kaip puse metu

O as ir kai buvau pas gastro,nes skundziausi viduriu kietejimu ir kairiojo sono skausmu,kuris pasireiskia ne kiekviena diena,bet daznai,skauda labiau per ovuliaciija(is ginekologines puse viskas gerai,na tik pienlige turiu)Zodziu man gydytoja is simptomu pasake kad man DZS ir sake geriau issitirti kolonoskopijos budu(ar kaip ten,na kur i isange kisa toki aparata ir ziuri zarnas)Ir jei viskas ok,tada sugrizti pas ja.Nes tipo jausnesniems toks istyrimo budas pats geriausias,nei tu zarnu ryjimai ir visa kita
Bet as dar tos proceduros neatlikau,nes bijau

QUOTE(Donma @ 2011 12 09, 21:02)
O as ir kai buvau pas gastro,nes skundziausi viduriu kietejimu ir kairiojo sono skausmu,kuris pasireiskia ne kiekviena diena,bet daznai,skauda labiau per ovuliaciija(is ginekologines puse viskas gerai,na tik pienlige turiu)Zodziu man gydytoja is simptomu pasake kad man DZS ir sake geriau issitirti kolonoskopijos budu(ar kaip ten,na kur i isange kisa toki aparata ir ziuri zarnas)Ir jei viskas ok,tada sugrizti pas ja.Nes tipo jausnesniems toks istyrimo budas pats geriausias,nei tu zarnu ryjimai ir visa kita
Bet as dar tos proceduros neatlikau,nes bijau 

laba vakara,sita procedura atlikau,nieko baisaus,isskyrus tai ,kad gedos jausma jauciau,bet nieko viskas greit baigesi,truko gal 1min. gal net greiciau.
QUOTE(feli @ 2011 12 10, 00:07)
laba vakara,sita procedura atlikau,nieko baisaus,isskyrus tai ,kad gedos jausma jauciau,bet nieko viskas greit baigesi,truko gal 1min. gal net greiciau.
Oho kaip greitai,gal su narkoze daretes?

mielos moterys ir merginos, o ką patartumėtę daryti viešumoje jei labai pučia ir gurguliuoja? aš kas pusvalandį bėginėju į WC (nors ten nieko nepadarau
) o sugrįžus vėl skauda, nieks nepadeda nuo to putimo
maža to, kad ne tik per paskaitas, bet ir tiesiog laisvalaikio metu...toks jausmas, kad tuoj tapsiu izoliuota ir namie sedėsiu amžinai....

QUOTE(Donma @ 2011 12 10, 10:50)

QUOTE(feli @ 2011 12 09, 23:07)
Kazka maisot

http://www.nonasoft....t...=65&lang=lt