Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 12, 08:26)
Kazka maisot 4u.gif Kolonoskopija pakankamai ilga procedura, trunkanti apie 20-30 minuciu, be galo skausminga, tad daro ja su narkoze. Fiziskai neimanoma ikisti 5 metru ilgio slangeles su kamera iki storosios zarnos per 1 minute. Gal jums apziurejo tik isange 4u.gif
http://www.nonasoft....t...=65&lang=lt

greiciausiai taip ir buvo,matomai del to taip greitai,nes buvo plysus isange.
Atsakyti
QUOTE(Judela @ 2011 12 09, 20:00)
Sveika,Merlina96.Dažnai paskaitineju tavo pasisakymus del pilvuko bedu,nes atkreipiau demesi,kad skauda desiniaja  puse,kaip ir man.Beje,visi blogumai man atsirado po apendicito operacijos ir kartais pagalvoju,kad tai psichologiniai reiskiniai,nes visas demesys buvo i ta puse.Žolininkė sako,kad tai paprasciausias kolitas,o daktarai,kad didziausia tikimybe,kad tai DŽS,nors galima butu itarti Krono liga vien del to, kad mano sitoje skausmu istorijoje isipainiojes apendicitas.Zodziu,reikalinga kolonoskopija,kuriai niekaip nesiryztu jau daugiau kaip puse metu ax.gif .Beje man taip pat skauda kartais po sonkauliais.Gastroenterologas sake,kad jei nakti neskauda,o pradeda skaudeti tik atsikelus,tai vienas is DŽS pozymiu.Man nakti neskauda.Dar kartais pagalvoju ar tik siti skausmai negaletu buti del endometriozes,kuria as turiu.Gal kartais jau i koki zarnyna isplito g.gif

Aš net nežinau ka man toliau daryti jau doh.gif keista bet aš skausmus ypač naktį jaučiu, kažin čia tas būdinga džs? kas liečia apendicitą, keli daktarai užsiminė apie letinio apendicito galimybę, tai kai užeina skaudėt galvoju nu va gal jau pramuš koks apendicitas g.gif kolonoskopija aš vis tik pasidariau Kauno klinikose ir kaip zuikis visa net purčiaus iš baimės, bet ne veltui ilgai daktara rinkausi, o išsirinkus tyrimo metu be jokiu vaistuku gulejau rami, nieko nejaučiau ir viskas buvo tvarkoje, jauciau tik kad kažkas pilvą kutentų iš vidaus smile.gif viskas ką apie kolonoskopiją galiu pasakyti, kad 80 procentų procedūros paprastumo sudaro geras kvalifikuotas gydytojas mirksiukas.gif kai dar priėmimo skyriui buvau tik pradėjus vaikščiot dėl šitų bėdelių jauna redidentė užrašė jo pavardę ir sakė kad lietuvoj vienas geriausių daktarų kuris atlieka aukščiausiu lygiu tokias procedūras, tikrai super labai fainas žmogus. Per procedūra visad kalbėjo, šnekino, aiškino su sesute ką daryt reik kad neskaudėtų nieko ir pan. Kas liečia kolonoskopiją likau labai patenkinta, tik bėda kad nuolat skauda o priežasties nematom, bijau kad vėliau kai išlys kokia liga, tada jau bus per vėlu kažką rimtai gydyti... verysad.gif
Papildyta:
Judela, gali pabandyti kitą tyrimą irgi labai daug parodo man jį darė kmuk onkologijos klinikoj - pilvo organų kompiuterinė tomografija. Viską matė pradedant skrandžiu baigiant gimda kiaušidėm limfmazgiais. Geras tyrimas nes apendicitą ir visa žarnyną mato, jų sienelių storį, ir kitus dalykus. Tuo pačiu tyrimu buvo ištirti visi virškinimo organai gimda, inkstai viskas, galėtum pakalbėt su daktaru apie tokį tyrimą gal būt jis tau išeis į naudą, tai tiek, sveikit merginos 4u.gif
Atsakyti
Pats laikas paskaityti prof. G. Malachovo " Organizmo valymas ir tinkama mityba" arba naujesnę "Auksinės organizmo valymo ir badavimo taisyklės".Patikrinta.Tikrai padės sutvarkyti ne tik žarnyno turinį. Lina , Šiauliai
Atsakyti
ar prie sios ligos budingas kairiojo sono skausmas???
Atsakyti
QUOTE(Iloveyou @ 2011 12 21, 13:20)
ar prie sios ligos budingas kairiojo sono skausmas???

Man ir kairysis sonas paskauda,pas gastro kai buvau sake kad gali but ir nuo DZS g.gif
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2011 12 21, 17:24)
Man ir kairysis sonas paskauda,pas gastro kai buvau sake kad gali but ir nuo DZS g.gif

Laba diena mergaites . Noreciau ysiterpti ir paklausti jusu . Man irgi persamas DZS bet nelabai noreciau sutinkti . 5 metai atgal buvo kad skuadejo desony sona pusdavo pilva bloga neiseidavau y tolela nei paeit nei pagulet negalejojau ir taip buvo vieni metai kankynes DZS sindromo gydimas . Pakol negryzau y LT nes nebegalejau kentet .po visu tyrimu Lietuvoje rasta letinis apendicitas daryta operacija abendicitas labai priauges buvo prie sveikosios zarnos rasta daug suaugu jos pasalintos . po operacijos jauciausi pujkiai .iki anu metu . aisku neskaitant kitu organu negalavimu . viskas prasidejo nuo tulzies tyrimo su radijacijos mezdiaga . ko pasekoje buvo baisinis viduriavimas ir pilvo skausmas . Nekreipiau demesio kad pakito tustinimasi nes budavo kad kietedavo , tol kol ryta aptikau krauja ismatose nuo tada ir einu kosmaro kelius . Pilvas skauda istisai daugiau desiny sona viduriuoju arba uzkieteja labai daug gleiviu kartai ir su karauju . daryti visi tyrimai nieko blogo nerodo niekas ana savaite daryta koloskopija jos metu rasti polypai butent desinei puseikur zarna rieciaci ir leidziasi zemyn jie isimti lauk bijopsijai atsakymas po svenciu . Jie pasalinti o man vistiek skauda . Gyditoja pradejo maitinti vaistais nuo DZS bet jie nieko nepadeda kas padeda tai tik stiprus nuskausminamieji . Skausmas ir diena ir nakty kartais buna labai baisus o kartais iskenciu ir be nuskausminamuju . Jus rasot kad labai lakstot y vs . As tai ne tik rytais kokius 5 kartus einu ir vakare dar apie pora bet jie buna baisus nes jau uzkieteje vidurei labai skausminga . Ar kurei nors is jusu yra panasiu simtomu busiu dekinga jei pakomentuosit . Didelis aciu sekmes jums . Ir atsiprasau kad ysipleciau labai jau .
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2011 12 28, 11:45)
Laba diena mergaites . Noreciau ysiterpti ir paklausti jusu . Man irgi persamas DZS bet nelabai noreciau sutinkti . 5 metai atgal buvo kad skuadejo desony sona pusdavo pilva bloga neiseidavau y tolela nei paeit nei pagulet negalejojau ir taip buvo vieni metai kankynes DZS sindromo gydimas . Pakol negryzau y LT nes nebegalejau kentet .po visu tyrimu Lietuvoje rasta letinis  apendicitas daryta operacija abendicitas labai priauges buvo prie sveikosios zarnos rasta daug suaugu jos pasalintos . po operacijos jauciausi pujkiai .iki anu metu . aisku neskaitant kitu organu negalavimu . viskas prasidejo nuo tulzies tyrimo su radijacijos mezdiaga . ko pasekoje buvo baisinis viduriavimas ir pilvo skausmas .  Nekreipiau demesio kad pakito tustinimasi nes budavo kad kietedavo , tol kol ryta aptikau krauja ismatose nuo tada ir einu kosmaro kelius . Pilvas skauda istisai daugiau desiny sona viduriuoju arba uzkieteja labai daug gleiviu kartai ir su karauju . daryti visi tyrimai nieko blogo nerodo niekas ana savaite daryta koloskopija jos metu rasti polypai butent desinei puseikur zarna rieciaci ir leidziasi zemyn jie isimti lauk bijopsijai atsakymas po svenciu . Jie pasalinti o man vistiek skauda . Gyditoja pradejo maitinti vaistais nuo DZS bet jie nieko nepadeda kas padeda tai tik stiprus nuskausminamieji . Skausmas ir diena ir nakty kartais buna labai baisus o kartais iskenciu ir be nuskausminamuju . Jus rasot kad labai lakstot y vs . As tai ne tik rytais kokius 5 kartus einu ir vakare dar apie pora bet jie buna baisus nes jau uzkieteje vidurei labai skausminga . Ar kurei nors is jusu yra panasiu simtomu busiu dekinga jei pakomentuosit . Didelis aciu sekmes jums . Ir atsiprasau kad ysipleciau labai jau .

Man labai panaši situacija kaip tavo, tik pasekoje gavos taip kad vieni daktarai su kitais gincijosi dėl to letinio apendicito o as ir likau taip sedet su diagnoze DZS. Kenciu iki pat dabar skausmus, vagstu su viduriavimu ir viduriu uzkietejimu, pakraujuoju ir as bet manau cia nuo hemarojaus viskas nes viduriu uzkietejimas savo padare. Geriausiai dabar palauk atsakymu biopsijos, jie daug ka galo pakeis ir pasakyt kas blogai. As irgi nuolat gyvenu su vaistais nuo skausmo, duspatalinu espumisanu ir visokiausiais kitai... verysad.gif sveikatėlės jums mielosios siais metais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2011 12 31, 13:36)
Man labai panaši situacija kaip tavo, tik pasekoje gavos taip kad vieni daktarai su kitais gincijosi dėl to letinio apendicito o as ir likau taip sedet su diagnoze DZS. Kenciu iki pat dabar skausmus, vagstu su viduriavimu ir viduriu uzkietejimu, pakraujuoju ir as bet manau cia nuo hemarojaus viskas nes viduriu uzkietejimas savo padare. Geriausiai dabar palauk atsakymu biopsijos, jie daug ka galo pakeis ir pasakyt kas blogai. As irgi nuolat gyvenu su vaistais nuo skausmo, duspatalinu espumisanu ir visokiausiais kitai... verysad.gif  sveikatėlės jums mielosios siais metais 4u.gif

Labutis aciu Merlina96 uz komentara . Laukiu bijopsijos rezultatu . Merlin96 pas mane hemarojaus nera . Esu tkrinti kraujuoja is zarnyno kazkur kraujas buna ant ismatu o ne ant popieriaus . o dabar tai nuo masinio viduriavimo yplyso isange kokiu tepaliuku man patepti gal zinot kas nes su vandeniu appirausti negaliu griauzia labai .Nebezinau kur bedingti pilva skauda jau 3dienos kaip viduriuoju temperatura laikosi iki 38 pakilusi pilvas ispustas dujos nepasisalina kosmaras kazkoks vaistai nepadeda . Ojoi kas bus toliau neisivaizduoju .
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2011 12 14, 19:43)
Pats laikas paskaityti prof. G. Malachovo " Organizmo valymas ir tinkama mityba" arba naujesnę "Auksinės organizmo valymo ir badavimo taisyklės".Patikrinta.Tikrai padės sutvarkyti ne tik žarnyno turinį.  Lina ,    Šiauliai

Papasakok daugiau. pati bandei? kas ten per valymas? Pradzioje as bandziau daryt zarnyno valymus Klaipedoj. Bet jie man nei pakenke nei padejo. Pinigai veltui ismesti.
Papildyta:
QUOTE(renatele2828 @ 2012 01 02, 11:11)
Labutis aciu Merlina96 uz komentara . Laukiu bijopsijos rezultatu . Merlin96 pas mane hemarojaus nera . Esu tkrinti kraujuoja is zarnyno kazkur kraujas buna ant ismatu o ne ant popieriaus . o dabar tai nuo masinio viduriavimo yplyso isange kokiu tepaliuku man patepti gal zinot kas nes su vandeniu appirausti negaliu griauzia labai .Nebezinau kur bedingti pilva skauda jau 3dienos kaip viduriuoju temperatura laikosi iki 38 pakilusi pilvas ispustas dujos nepasisalina kosmaras kazkoks vaistai nepadeda . Ojoi kas bus toliau neisivaizduoju .

man kazkada isange padejo isgydyt vienas vienintelis tepaliukas - streptocidas. Daugiau esu isbandziusi visa kruva visokiu zvakuciu ir pansiai - jokio rezultato.Bet jeigu nuo viduriavimo, tai tau tiesiog gleivine isburko. Nuo viduriavimo niekas iplysti TIKRAI negali. Nes iplysta TIK del viduriu uzkietejimo. Ir labai stipraus uzkietejimo.
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 01 02, 12:11)

Stiprybės tau laikykis, pergyvenu dėl taves labai kazkaip paciai jau blogai buna bet tau tai manau dar prasciau, labai tikiuosi kad biopsija pades liga tau nustatyti, jei yra kraujavimas ir temperatura tai aisku kad nebus DZS. Pranesk kai suzinosi ka nors 4u.gif
Atsakyti
turiu tokį klausimą.

mano problemos yra tik stiprus garsus vidurių pūtimas,pieno netoleravimas ir retkarčiais vakarais mėgimas paraižyt pilvuką. Daktarė iškart įpaišė dirglią žarną. Kaip suprantu tai dar nėra sindromas, ar tikėtina,kad pasitempus iš to įmanoma visiškai išlipt??
Na, bent jau iki sekančio didelio streso...
Atsakyti
Sveikos merginos.Pagaliau pasidariau kolonoskopija ir ka, deagnoze-DZS.Ziuresiu dabar,ar zinojimas,kad ten nieko nera pades man islipti is tu skausmu ir visokiu kitokiu nemalonumu...Jei ne,tai vel stosiu i ligu ieskojimo kelia.
Atsakyti