Sveiki visi nelaimes draugai..Su DZS kankinuosi jau 7m... viskas prasidejo,kaip ir visies-staiga,nei is sio nei is to...Tiesa buvo keletas simmptomu-stiprus pilvo putimas ir nezminiskas skausmas desiniajame sone po sonkauliais...prasidedavo naktimis ir trukdavo kelias valandas... Apejau visus gydytojus..Ir ka jus manot,kiek gydytoju buvo,tiek diagnoziu...ir pankreatita buvo pripaise ir cholicistita,bet kazkodel pagrindine diagnoze tapo-DZS... Ir gyvenimas pavirto pragaru,nes:
1)tai nelaikoma liga...ir nera specialaus gydymo...Vienintelis dalykas,ka pasiule,tai vartot probiotikus ir susireguliuot maitiniasi
2)del neefektyvaus gydymo,o tiksliau negydymo,teko atsisakyt visko-meiles,darbo,karjeros ir t.t...
3)klausimas,ar cia tik man vienai su DZS negerai,ar kiti gali su siuo sindromu gyvent pilnaverti gyvenima?
Siandienai valgyt negaliu praktiskai nieko..jau nekalbu apie alkoholio ar kofeino vartojima,bet negaliu valgyt elementariausiu bulviu,bananu,baltu iltu kepiniu,esos jau atsisakiau,perejau prie sojos ir darzoviu... atrodau,kaip tikras indijos jogas,besimaitinantis tik kosmoso energija..o esu 29m moteris ir vasara kompleksuoju del tokios savo isvaizdos.Bet ir tai nera blogiausia...Blogiausia,kad vargina nerealus pilvo putimai,flatulencija...iki tokio lygio,kad daznai tos dujos(is kur tik jos randasi tokiais kiekiais?) eliminuoja pacios,nevalingai...Del to padejau kryziu ant socialinio gyvenimo..ka ten,net isvaziuoti i miesta-tikra kancia
Noriu paklaust del jusu reikalu su pilvais-ka valgot,ka vartojat,kuo gydotes?Ar pucia dar kam taip stipriai vidurius?Gal zinot priezasti?

(
Papildyta:
Beje,del plonumo,tai gal nuo zarnu spazmu..nes ir man kartais taip buna,bet dazniausiai spirom einu...na ,kaip triusis koks,ar avis... tai kol padarau reikala po viena akmenuka,tai i wc sulakstyt ir 7 kartus galiu...
Papildyta:
QUOTE(saulyte2 @ 2012 01 04, 15:58)
turėjau ir aš problemų su pilvo skausmais, įtarė ir žarnų nepraeinamumą, bet viskas gerai, kas įdomiausia kad gyd. nenori pripažinti kad gali būti viskas susėje dėl sąaugų, kai atliko kalnaskopija tai irgi gyd. parašė išvada DŽS, ir vaistus norėjo išrašyti, bet aš atsisakiau ir negeriu jokiu vaistu, viena gyd. patarė nusipirkti LIDAZA vaistus rusiškus, ir galiu pasakyt kad jie man padėjo, jau praėjo nemažai metų tai vėl užeina skaudėti pilvą nors nepučia, čia nesenai naktį skaudėjo, o čia kažkas rašė kad gyd. sakė jei naktį skaudą tikrai nėra DŽS, tai va ir vėl galvoju kad reikėtu vėl "LIDAZOS", mano bendradarbiai jau du kartus buvo žarnų nepraeinamumas, o prieš net nebuvo turėsiu jokių operacijų, pas ją linkęs organizmas į sąaugas, o sąaugų nėra kaip pažiurėti tik laporaskopinė operaciją, kita bendradarbė kentėjo pilvo skausmus, jai padarė operaciją lapor. ir buvo sąaugų, apendicitas buvo priaugęs prie gimdos, tai dabar jaučiasi gerai
visiskai tokie pat buvo mano pozyiai ligos pradzioj..tik dar lydejo smarkus prakaitavimas-painu keleta metru ir slapia visa..naktim prakaituodavau taip,kad persirengt turedavau..silpnumas toks,kad syki is lovos net nebuvo jegu pasikelt...maniau,kad mirstu..bet va,kankinuos jau 7 m...Nustate man DZS ir palinkejo sekmes..Bet as nelinkus tiket,kad cia DZS,nes naktinis desinio sono skausmas,vargu ar yra DZS simptomas..Va,vel rosiuos sturmuot poliklinika ir santariskiu klinikas..Cia panasiau,kad susuje butu su tulzies pusle... nes kai uzvalgau riebiau-vuduriuoju,o siaip viduriai kieti