Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Jo,Tymo turgely ir kiausiniu galima nusipirkt ir mesos..strutienos ten pirkomm paragaut,bet kaina...70lt...tai biski kainuoja sveikai maitintis...ir vieni zones ten jautiena pardavineja ekologiska,dar avienos,triusienos,paukstienos galima ten rast... nekalbant apie darzoves ir vaisius,medu,prieskonines zoleles..
Skaiciau tavo komentara,zydinti gele, ir juokiausi iki asaru... noro aisku yra i ta kaima keltis teoriskai,bet kai pagalvoju...as tu zasu,tiesa sakant bijau... ir auginciau ,kaip naminius gyvunus kokius... kiekviena varda turetu..kiausinius man detu..drauges mano butu...o paskui,kaip jas galabyt ir valgyt?Jauciu,kaimynu prasuciau laikyt..as pasarus tik pirkciau,paskui dalintumemes... g.gif
juokai juokais,bet toooki slamsta valgom..tuos [pacius kiausinius perstampuoja,kai galiojias pasibaigia...ir neseniai savo akim isitikinau...viriau kiausinius,viena pradejau lupt ir..net sil;pna pasidare... nebeperku dabar... o paukstynai dar kainas kelia..tai,brangieji,parduotuves,kad nepatirt nuostoliu isvis supuvusiais kiausiniais prekiaus... tai,kaip cia apie kaima nesusimastysi...
Atsakyti
Nu bet klausyk, tai tau ir nereiketu tu zasu galabint. Juk kiausiniai ne ka blogesnis baltymu saltinis ir maistas negu mesa. Tegu jos ir turi vardus ir pas tave prie lovos miega. Kiausinius is taves mielai pirkciau 4u.gif Nu ir kaip minejau morkas, burokus, petrazoles ir pupeles. Tu karve moki melzt? Kazkada kaime esu bandziusi, tai galeciau parodyt smile.gif tik karviu siek tiek prisibijau, man jos atrodo gan dideli gyvuliai, pasibaide, dar galetu sumindyt smile.gif

Oi apie kaima ir as daug kartu masciau. Ypac dabar kai ligos prispaude, o valgyt nera ka pirkt. Tik savo profesijos tikriausiai tureciau atsisakyt, nes kaimas ir darbas nuo 9 iki 18 nesuderinami. Bet visgi negi sirgdamas zmogus valgysi ta, ka zinai, jog tikrai tau blogiau bus... Visi pienai, suriai ir pan... Pirkau neseniai as namine vista. Tai pamaciau dideli skirtuma tarp parduotuvines ir namines mesos. Esme, kad namine mes yra gan kieta ir gan sausa, nors vistyte tikrai nebuvo sena sprendziant is dydzio ir kauliuku nastymosi. O parduotuvine mesa sultinga, greitai iskepa, minkstute. Tad kaip gi jie padaro ta mesos minkstuma, a??? Nu tik tegu nepasakoja, jog naturaliai. Tai cia kalba eina apie pagrindinius basic produktus baltymu saltinius, kurie mano galva kenksmingi sveikatai. O apie visokius pusfabrikacius tai jau is viso tyliu.
Kai ziuriu i savo vaikus, tai man ju irgi gaila. Visi isberti vargsai, demem, spuogais... Tikrinomes, bet maistui alergiju neradom. Tad tie spuogai ir berimai 100% chemikalu salinimas per oda.
Nu va, tai tu tikiuosi manes nepamirsi kai busi besikelianti i kaima, jo...? As tau savo pazistamu buri subursiu, kurie produkcijos nores, tai tau pajamu saltinis garanuotas zinok. biggrin.gif

Cia gal kai kam pasirodys, kad off topic tema, bet is tiesu ne. Zarnynas yra toksinu salinimo organas. Jeigu tu toksinu organizme kruvos ir salinimo sistemos nepajegia apsidirbti, tai ir ima krikti pagrindiniai salinimo organai, kaip zarnynas, kepenys, inkstai ir pan... cia jau priklauso, kuri vieta pas zmogu silpnesne. Tad kalba apie ekologiska maista tikrai neatisitkite ir manau labai svarbi kalbant apie DZS gydyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 31 kovo 2012 - 21:27
Aisku,kad mes cia i tema!Juk,ka isidedi i vidu,tokia ir sveikata turi... ir veido spuoguotumas tiesiogiai susijes su kepenu,zarnyno veikla...skaiciau tai vieno rusu profesoriaus knygoje,bet ir visur kitur tas pats rasoma,reikia tik pasidomet...
Beje,pati menuo ,kaip visiskai atsisakiau mesos... kiaulienos su vistiena jau etus laiko ,kaip nebevalgau...vienintele mesa buvo-kalakutiena ir triusiena retkarciais,bet pries menesi prisitroskinau avienos...ir pavalgius mesytes,ne tik kad ilgai sirgau,bet ant zando issoko trys didziuliai skaudantys spuogai... ir tai tikrai nesutapimas...Dabar,kai nebevalgau mesos,nebeberia veido...
Beje,zydinti gele,privertei rimtai susimastyt...Karves gal nelaikysiu,bet ozka tai tikrai taip! ;D
gydant dzs ir kitas letines zarnyno ir apskritai viso virskinimo trakto ligas-pirmiausiai ir veiksmingiausiai gydomasi dieta... nereik puoselet iliuziju,kad kisim visoki slammsta i save ir toliau ir stebuklingai pasveiksim... beje,beskaitinejant uzsienio DZS saitus ,perskaiciau,kad gydoma ir hipnoze bei saviitaiga...
Papildyta:
QUOTE(For ever @ 2012 03 31, 22:01)
Aisku,kad mes cia i tema!Juk,ka isidedi i vidu,tokia ir sveikata turi...  ir veido spuoguotumas tiesiogiai susijes su kepenu,zarnyno veikla...skaiciau tai vieno rusu profesoriaus knygoje,bet ir visur kitur tas pats rasoma,reikia tik pasidomet...
Beje,pati menuo ,kaip visiskai atsisakiau mesos... kiaulienos su vistiena jau etus laiko ,kaip nebevalgau...vienintele mesa buvo-kalakutiena ir triusiena retkarciais,bet pries menesi prisitroskinau avienos...ir pavalgius mesytes,ne tik kad ilgai sirgau,bet ant zando issoko trys didziuliai skaudantys spuogai... ir tai tikrai nesutapimas...Dabar,kai nebevalgau mesos,nebeberia veido...
Beje,zydinti gele,privertei rimtai susimastyt...Karves gal nelaikysiu,bet ozka tai tikrai taip! ;D 
gydant dzs ir kitas letines zarnyno ir apskritai viso virskinimo trakto ligas-pirmiausiai ir veiksmingiausiai gydomasi dieta...  nereik puoselet iliuziju,kad kisim visoki slammsta i save ir toliau ir stebuklingai pasveiksim... beje,beskaitinejant uzsienio DZS saitus ,perskaiciau,kad gydoma ir hipnoze bei saviitaiga...

sorry uz klaidas-kai kurios raides sunkiai pasispaudzia...smile.gif
Atsakyti
Sveikos visos, man taip pat diagnozuotas DŽS. Darė kolonoskopiją Kauno klinikose, esu dar palyginti jauna, moksleivė, 18 metų, tad nepasidaviau tol kol žarnos į užpakalį nesukišo ir pati savo akimis nepamačiau savo sveiko ir gražaus žarnyno, net biopsijos išsiprašiau, nes buvau skaičius, kad milijonus kartų DŽS supainioja nepadarę kolonoskopijos su kitomis baisiomis žarnyno uždegiminėmis ligomis tokiomis kaip Krono ar opinis kolitas, kurių pagrindinis simptomas taip pat viduriavimas, pilvo spazmai, skausmai ir etc. Tiesa, asmeniškai man visuomet buvo ir yra spazmai bei viduriavimas besikaitaliojantis su vidurių užkietėjimu, kai užkietėja zyziu, kad jau geriau viduriuočiau, o kai viduriuoju atvirkščiai, žinoma. doh.gif Dar sergu depresija, tad mano sichiatras įtaria, kad DŽS yra būtent jos pasekmė. Tai be galo erzina ir sekina, nes elementariausiai bijau į kokią kelionę išvažiuoti kaip jaunas ir ambicingas žmogus, bet stengiuosi dirbti su savimi, nepanikuoti kai viduriuoju ar kai užkietėja, tarsi ''spjaunu'' į tai ir susirandu kokį įdomų užsiėmimą ir tiesą sakant simptomai sumažėja. Šiuo metu geriu duspatalin ir AD - cipralex'ą. Tad tiek apie mane, tikuosi gražiai bendrausim ir priimsit mane į savo gretas. ax.gif
Atsakyti
Sveika atvykus i musu seima..wink.gif koki gydyma tau skyre nuo DZS,neskaitant minetu medikamentu?
Atsakyti
Ačiū už priėmimą. Daugiau kaip ir jokio neskyrė... Dauguma burba, kad psichikoje esmė čia slypi ir reikia pagrinde dirbti su savimi.
Atsakyti
Na..psocologija-nenugincijamai su zarnynu susije,bet...tai gali but ir kai kuriu maisto produktu netoleravimo,kasos disfunkcijos,zarnyno uzdegimo ar net skydliaukes disfunkcijos pasekme... teko skaityt istoriju,kuomet zmones kankinasi n metu,kol jiems nustatoma teisinga diagnoze... Siaip raudoneliu aliejus labai padeda nuo spazmu,pagerina virskinima.Kai vargina viduriu uzkietejimas tinka magnis,o kai laisvi vuduriai -cinkas.
Atsakyti
Na, asmeniškai man viskas ištirta - kasa tvarkoje, kepenys tvarkoje, skydliauke tvarkoje, net kolonoskopiją darė ir biopsiją ėmė - viskas tvarkoje, tad, manau, jog bent jau man gąsdintis dėl neteisingos diagnozės tikrai nevertėtų kaip daugeliui su džs, nes viskas išties nuodugniai, o ne paviršutiniškai ištirta. Taip, magnis tikrai padeda, ypač Diasporal (milteliai). Tiesa, o dar ką nors čia vargina ne tik viduriavimas bet ir vidurių užkietėjimas kartas nuo karto?
Atsakyti
QUOTE(MarijaAnna @ 2012 04 02, 21:55)
Tiesa, o dar ką nors čia vargina ne tik viduriavimas bet ir vidurių užkietėjimas kartas nuo karto?

Mane tik jis ir vargina. Ir tai ne per labiausiai. Slyvom-rūgpieniais-obuoliais-burokėliais su aliejum kovoju. Vidutiniškai sėkmingai. biggrin.gif
Atsakyti
Man dabar kaip tik vidurių užkietėjimo periodas. biggrin.gif Kiviai labai padeda ir dvi stiklinės šilto vandens ryte ant tuščio skrandžio. Dabar ta stadija, kai galvoju, kad viduriavimas tūkstantį kartų geriau, nes tas nepilno pasituštinimo jausmas žiauriai vargina, nėra to ''lengvumo''. biggrin.gif Tiesa, Senmergiuk, darė kolonoskopiją?
Atsakyti
QUOTE(MarijaAnna @ 2012 04 02, 22:46)
Tiesa, Senmergiuk, darė kolonoskopiją?

Nea. Kad mano bėdos tokios nerimtos, palyginus su kitų čia rašančių - tingus virškinimas, disbakteriozė, chroniškai užkietėję viduriai (nelabai smarkiai, gyvent netrukdo). Dar turiu gastroezofaginį refliuksą, apgydytas, nelabai jaučiu. Tiesiog visa virškinimo sistema tokia sukrypus, bet didelių bėdų nėra. O DŽS diagnozė madinga, tai ir ją užrašė.

Visos ligos nuo nervų, tik sifilis nuo žmonių biggrin.gif . Ugdykim filosofinį požiūrį į gyvenimą, nuo visokių ligų padeda.
Atsakyti
Apskritai, visrškinamojo trakto ligos labai smarkiai susijusios su psichine sveikata. Žarnynas ypatingai surištas su smegenų veikla, ne veltui sakoma, taip išsigandau, kad net į kelnes pridėjau ir panašiai. Kas sureagavo iškart? O gi žarnynas biggrin.gif biggrin.gif O tu, Senmergiuk, kiekviena dieną pas nykštukus vaikštai? Tas užkietėjimas kuo pasireiškia? retas tuštinimąsis sunku pasituštinti, nepilno pasituštinimo jausmas? Nes asmeniškai aš net kai užkietėję išeinu kiekvieną dieną, tik tada jau akis ant kaktos tūlike sprogdinu ir tas nepilno pasituštinimo jausmas nu nors nusišauk. biggrin.gif Man tai gyvent trukdo, nes kaip sakau normalus nuėjimas pas nykštukus ir vėliau galimybė pajusti lengvumo jausmą daug laimės prideda. lotuliukas.gif
Atsakyti