QUOTE(pelkiu_laume @ 2012 07 13, 09:03)
merlina, nesitirk, yra vaistinej nuo kirminu tabletes, helmintox ar kazkaip panasiai vadinasi, nedaug kainuoja, reikia sugerti ir jei ju buvo tai tikrai nebeliks. Ir ner jos labai kenksmingos, rekomenduojama karta per metus isgerti tiems, kas turi naminiu gyvunu.
Jokiais budais to nedaryk. Jokiu profilaktiniu antikirmeliniu tableciu! Jos siaubingai dirgina zarnyna, zinau zmoniu, kurie ilgiau pagere dekario susirgo opiniu kolitu. Mano dukrytei , kuri tada buvo 2 metuku pirmoji doze isprovokavo kraujavima virskinimo trakte. Ar galima tokius vaistus vartot profilaktiskai???? Aisku, kad ne. Ypac jeigu yra problemu. Beto kiekvieno antikirmelinio vaisto veikimas ribotas. Vienas kirmeles uzmusa, o kitu ne. Nezinodamas, kokie parazitai veisiasi, tikrai negali buti tikras, kad bus veiksminga. Reikia tyrimu bet kuriuo atveju.Trecias dalykas kirmeles prisitaiko prie dabartiniu vaistu. Tam, kad isnaikinciau askarides, man reikejo net 6 pakeliu vermoxo, kai seniau gydytojai sako, jog uztekdavo vienos dozes. Ir paskutinis dalykas, jeigu tavo parazitai ne kirmeles, tai jokie antikirmeliniai nieko nepadarys, tik sudirginsi be reikalo virskinimo trakta.
Nacionalinis visuomenes sveikatos centras turi puikias laboratorijas, lankiausi pas juos Klaipedoje, Vilniuje, tad neabejoju, kad turi ir Kaune galimybes.
Papildyta:
QUOTE(Merlina96 @ 2012 07 12, 18:25)
Sveikos merginos

aš pati jau kurį laiką mastau apie tuos parazitų tyrimus, nes man nesueina galai čia. Jei išmatose nematyti kirmėlių tai tikriausiai nereiškia, kad jų nėra. Gal kas galite parekomenduoti kur kreiptis dėl šito ištyrimo? kokius tyrimus darytis. Kainos manau nėra kosminės galima paaukoti pinigėlius ir išsitirti, kur Kaune galima tai padaryti? Iš anksto dėkinga už atsakymus
Pats nacionalinis visuomenes sveikatos centras sako, kad tam, kad butu patikima, reikia nunesti tyrimus tris kartus kiekviena diena arba kas antra diena. Daryti formalino-eterio budu, kuris yra patikimesnis. Ir jeigu visas tris dienas neras nieko, tada reiskia, jog galima daryt isvadas.