Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Čia toks klausimukas:
toms, pas kurias pučia vidurius, -ar jus kamuoja pilkos,liūdno,niūrios,pesimistiškos mintys;
toms, kurios dažnai vidutiuoja - ar jūs dažnai pergyvenate, jaudinatės dėl to kas gali būti, bet be realios priežasties ajudinatės .. nerimaujate;

irgi ilgai(daug metų.. gal jau -iolika metų) kamavausi ir vis dar visko būna;
bet paskutiniu metu daug lengviau viskas, nes atradau Dvasines ligų priežastis, ir bandau stebėti kaip nuo mano mąstymo, požiūrio, jausmų priklauso mano šios ligos sunkumas, pasireiškimas. Ir išvada, aisq, priklauso visiškai;

Įdomu jūsų pastebėjimai, gal kas bando keisti save iš vidaus .. būtų smagu pabendrauti, gal ir asmeniškai ;

4u.gif
Atsakyti
Su tom mintim,kaips su vista ir kiausiniu...nesuprasi,kas pirma atsirado-ar dzs,o nuo jo depresines mintys ir nuotaikos,ar depresija,kurios pasekoje dzs... Kalbant is savo pacios patirties,tai ryskiai matosi paralele tarp to,ka dedi i burna ir to,kaip jautiesi tuo metu...Kuri laika vedziau dienorasti ir pastebejau ,kokie produktai man sukelia didziausia diskomforta(mane vargina stiprus pilvo putimas,uzkietejimas),taigi jei uzvalgau bulviu,bananu,svogunu,saldumynu,pieno ir jo produktu,citrusiniu vaisiu,tai mama gelbek...dar pamirsau pamineti mesa..nuo jos dar ir spuogais ismusa.. Kitas dalykas,net jei nevartoju minetu produktu,bet valgau susinervinusi,rekiu ant vaiko,arba pykstu pavalgius,buna ne kas...
Paskutiniu metu pradejau dometis ajurveda ir siek tiek astrologija,na ir tokiu perliuku atradau...Ajurvedos esme ta,kad ji skirsto zmones pagal tris kuno konstitucijos pozymius..Ir kaip keistai tai beskambetu musu isore atspindi musu vidu!Trumpai pabandysiu isdestyt keleta teiginiu-yra trys tipai-vata,pita ir kapha.Vata tipo zmones buna labai liekni,sausos osdos ,plauku,zodziu ju pozymis sausumas,o charakterio ypatybes-visalaik nenustygstantys vietoj,generuojantys idejas,uzmarsus,issiblaske,nervingi ir t.t ,nes juos valdo oras.O keisciausia tai,kad ir gimus esu po vandenio zenklu(oro zenklu).Todel nesistebiu dabar,kad mane kankina panasus sutrikimai...Ir dvasiskai keistis yra noro,tik..kad nelabai iseina..Nejauciu saiko emocijose..Jei dziaugiuosi,liudziu,pykstu perdetai..Todel nusprendziau,kad be trankviliantu neapsieisiu...
Kitas tipas yra pita-ji valdo ugnis.Sio tipo zmones -lyderiai,zutbut siekia uzsibrezto tikslo,yra gan nepakantus.Vidutinio kuno sudejimo,dazniausiai sviesiu plauku ir sviesiu akiu.O vat sie zmones,nepakencia,kai nesigauna taip,kaip jie yra suplanave.Nepatenkintos ambicijos-ju kirvis.Na ir paskutinis tipas-kapha-ramus,nuoseklus,stamboki zmones(bet nebutinai apkunus,turima omeny,kad placiu kaulu).Tai sis tipas ,toks ispudis,isvis su virskinimu problemu neturi,jei kaktusu nevalgo..smile.gif
Taigi,kai pris n metu buvau pas profesoriu gastroenerologa,jis man ir bande per aplinkui kazka panasaus pasakyt..Minejo,kad jo pacientai buna arba per daug ambicingi zmones,arba per menkai pasitikintys savimi(mane priskyre pastarajai kategorijai) ax.gif
Butu idomu suzinoti kiekvienos jusu zodiako zenklus ir gal butent ne per tradicine medicina atsekt ligos saknis,nes tradicine,kaip zinia,gydo viso labo tik pasekmes..
Atsakyti
For ever
irgi domiuosi astrologija,.. jau kuris laikas;
manau, čia dar reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į Saulę gimimo metu, svarbus ir Ascendentas.. Ir steliumas, jeigu jis yra;
Irgi šiektiek girdėjau apie ajurvedos skirstymus į tris grupes,..
man biškis pritrūko tarpinių variantų .. pavyzdžiui: ugnies ir oro mišinio.. ir pan. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 04 14, 19:50)
For ever
man biškis pritrūko tarpinių variantų .. pavyzdžiui: ugnies ir oro mišinio.. ir pan. sad.gif

Butent, man tai pritrauko visu triju tipu misinio. Niekaip nesugebejau saves igrust i viena is triju kategoriju. Beto ajurvedos literatura beveik neskaitoma, ten privaryta visokiu neverstu zodziu, del kuriu po triju puslapiu norisi nusispjaut ir mest knyga i sali. Taip ir padariau.
Pagal zodiaka as avinas, na ir kas is to... juk tai nieko nepasako, kaip reikia gydytis?

Klausykit as turiu praktini klausimeli. Jeigu jums viesoje vietoje pucia pilva, ka darot? Nes pajunti, kad nori dujos iseit, nuleki i tuoleta ir viskas, jos kazkur kitam gale zarnos. Tada vel neaisku kada jos atkeliauja i zarnos pabaiga, sulaikomos vel nulenda i zarnyno viduri ir vel tuolete neiseina isleist... Kazkokia kankyne.
Atsakyti
Nezinau,brangiosios kurias knygas skaitet,turiu keleta ir ten viskas labai aiskiai paaiskinta(kiekviena savoka) ir apie potipius parasyta,kad dazniausiai yra keliu kombinacija kuriu vienas kazkuris dominuojantis .
O kad esi avinas,tai stai,ka radau...Visu pirma tai ugnies zenklas.Jam budingas astrus protas.Cia galima butu paironizuoti,prisiminus rusiska patarle-"Gore ot uma" t.y vargas del proto.Ugnies stixijos valdomus zmones isbalansuoja uzsiteses stresas ir netvarkingas gyvenimo budas.Svarbu gerai issimiegoti,reguliariai maitintis ir rasti laiko isreiksti kunkuliuojancioms emocijoms.Netinka ilgas buvimas sauleje,surus riebus ar pikantiskas mmaistas.Taip pat per ilgas buvimas prie kompiuterio ar televizoriaus.Pusiausvyros nebuvimo priezastys:
>gausus prakaitavimas
>miego problemos
>prastas virskinimas
>silpnos kepenys
>hormonu trukumas
>remuo
>egzemos
>stirus alkis
>uzdegimai
>gelsva oda
>DZS
Temperamentas-budingos stiprios emocijos-pavydas,neapykanta,inirsis,pyktis.Taciau jos greitai sukyla ir nurimsta."
Tai ,kaip suprantu reiktu butent to vengti.O kad subalansuot virskinima,reikia vengt per daug karscio,valgyt vesinanti maista(daug zaliu vaisiu ir darzoviu),vengti vartoti per daug aliejaus,riebaus ir ribot druskos vartojima.
Siaip ,kuo man patiko ajurvedos filosofija,tai kad pagrindinis demesys skiriamas geram virskinimui ir dvasinei pusiausvyrai.Tik vat dar neseniai tik pradejau tuo dometis,tad neperkandau dar maisto derinimo ypatybiu... doh.gif ir meditavimo texnikos.Man pati savoka-minciu sustabdymas-nesuvokiama... g.gif
o del puksejimo viesose vietose,tai... blush2.gif pas mane atvirkstinis variantas-tik spek iki tuliko nulekti...ir nezinau,kuo tai salygota buna g.gif nors dabar,kai emiau maitintis ne kaip visi -situacija pagerejo. ax.gif
Papildyta:

P.S pusiausvyros nebuvimo pozymiai,o ne priezastys..wink.gif
Atsakyti
QUOTE(For ever @ 2012 04 15, 12:53)
ir apie potipius parasyta,kad dazniausiai yra keliu kombinacija kuriu vienas kazkuris dominuojantis .

4u.gif ujj atleiskit smile.gif
turbūt per greitai ajurvedą atmečiau dar neišstudijavusi;

Meditacija tikrai padeda. Savo kailiuku ištyriau. Nuoširdžiai ir jums rekomenduoju. For ever, "minčių sustabdymas" tai tik skamba taip keistai, o realiai tai yra tokia būsena, kai žmogus yra laisvas nuo savo minčių, tai tokia gilaus atsipalaidavimo būsena; geriau tiktų užvadinimas "minčių nuraminimas" 4u.gif

O kokiai grupiai yra priskiriami Žemės stichijos žmonės ?
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 14, 22:52)
Butent, man tai pritrauko visu triju tipu misinio. Niekaip nesugebejau saves igrust i viena is triju kategoriju.

Jeigu jūsų planetos gimimo metu taip išsidėstė kad stipriai išreiškia kokias tris stichijas, tuomet tai nieko stebėtino;
nes juk zodiako ženklas, kuriame buvo Saulė gimimo metu, rodo tik dalį žmogaus charakterio, savybių..

For ever davėte garą mintį .. dabar galvoju kaip pagal Asmeninį Horoskopą atpažinti polinkį sirgti DZS .. .. .. mm
Atsakyti
Na,zemes,lyg ir butu kapha...
Niu gal ir kvailai as cia sumasciau...biggrin.gif bet visvien esu isitikinus,kad polinki i virskinamojo trakto ligas lemia charakterio ypatybes.Cia kaip su veziu(gal ir nelabai tikes palyginimas),bet mokslininkai irode,kad jokia tai ne genetiskai paveldima liga,o gyvenimo budo pasekme,kadangi seimose,kur pagrindine mirties priezastis buvo vezys,net ivaikinti vaikai mirdavo nuo to paties... Be to,man uzstrigo sventojo rasto citata apie pasaulio pabaiga..-"Zmones valge gere ir nepastebejo,kaip atejo pasaulio pabaiga".. Juk is kur visos ligos-nuo nervu,minciu ir to,ka isidedame i vidu-maisto.
Apskritai,ajurveda teigia,kad kuna susargdina protas..Del jo mes susikuriame iliuzijas,kuriu pasekoje kyla nusivylimas,pyktis,liudesys ir kitos neigiamos emocijos.Ir su tuo sutinku,nes studiju laikais teko pasistudijuot filosofijos,o butent Froido teorija apie ego,superego ir id.Ir anu laiku didysis mastytojas ta pati teige.i Butent musu ego ir yra tas kritiskasis protas,kuris realiai trumpina mums gyvenima ir ivaro begalia ligu...
Aisku,kai kam tai,ka parasiau pasirodys absoliutus briedas,bet dovanokit,tai tera mano subjektyvi nuomone smile.gif
Atsakyti
O apie kapha glaustai -pagrindine pusiausvyros netekimo priezastis-stimuliacijos stoka,saltis,persivalgymas,saldus,riebus,surus maistas,per mazai mankstos,per daug miego.Pusiausvyros nebuvimo pozymiai:
>blyski oda
>jautrumas salciui
>prastas virskinimas
>sutrikus medziagu apykaita
>edema
>alergijos
>depresija
>pavydas
>apatija
>impotencija
Atsakyti
QUOTE(For ever @ 2012 04 15, 11:53)
>gausus prakaitavimas (ne)
>miego problemos (yra buve, bet nebudinga)
>prastas virskinimas (taip)
>silpnos kepenys (taip)
>hormonu trukumas (taip)
>remuo (ne)
>egzemos (ne)
>stirus alkis (ne)
>uzdegimai (taip)
>gelsva oda (taip)
>DZS (taip)
Temperamentas-budingos stiprios emocijos-pavydas (ne),
neapykanta (ne),
inirsis,pyktis (ne).

For ever 6 su negalavimais tiesos yra tikrai. Su emocijom tikrai ne. Taip, zinau, kad avinai piesiami kaip emocingi, temperamentingi, bet as tikrai ne... Esu taikus avinelis smile.gif. Siuo metu man ziauriai truksta bendravimo ir tikru draugu mano rate, bet sakau visvien vaikai paaugs, gal turesiu daugiau laiko. Mano pussesere irgi avinas, tai zinodama mane vis sakydavo, kad as joks avinas. Tai norint meditacijos galima ismokt, yra mokyklu. Na realiai man tai visos tos meditacijos kaip cia pasakius... mistika... Kaip ir horoskopai ir astrologija. Rodytusi laiko gaisimas, geriau as sau koki sveika patiekala ismoksiu pasidaryt i ta laika ir sveikiau pasimaitinsiu.Kuom dabar ir bandau uzsiimt smile.gif Bet jus merginos jeigu domites, tai tikrai pabandykit, papaskosit kaip sekasi, juk visvien reikia kazko imtis, nesamones gyventi su tokiu bjauriu negalavimu. As tikiu, kad pasveiksiu kada nors, nors aiskaus plano kaip gydytis dar neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 15 balandžio 2012 - 21:19
QUOTE(For ever @ 2012 04 15, 17:10)
Butent musu ego ir yra tas kritiskasis protas,kuris realiai trumpina mums gyvenima ir ivaro begalia ligu...

Parašymukas ne tai kad "ne briedas", bet atvirkščiai .. Perliukas wub.gif
Bet kad daug žmonių netiki tokiais dalykais, tai greičiausiai dėl pripratimo prie tradicinės medicinos ir jos ligų aiškinimo priežasčių..
Bet džiaugiuosi kad jau yra šiek tiek geros literatūtos netradicinių dartarų išleistų knygų apie .. netgi apie konkrečių ligų išskirtines priežastis

Šaunuolė, For ever4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 15, 22:14)
As tikiu, kad pasveiksiu kada nors, nors aiskaus plano kaip gydytis dar neturiu.

Gyvenimas nestovi vietoje; šiandien dar nežinom, neturim; o ateity gali būti kitaip.
Vat svarbiausia yra turėti Viltį, Tikėti .. žaviuosi kad turit tai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukso^gysla: 15 balandžio 2012 - 21:26
Nu mano homeopate ir gydo mane nuo visokiu psichologiju. Siuo metu geriu zirniukus nuo egocentrizmo g.gif g.gif As aisku tuo ne itin tikiu, bet kazkiek tikiu, kad pas ja vis dar vaikstau. Jinai visad man sake, kad visko pradzia galvoje. Na kadangi tai homeopatija, tai visvien sakau niekaip nepakenks. O gal kartais ir net pades ? bigsmile.gif
Atsakyti
tikiu,zydinti gele,kad pades ..ir pati tikek tuo,tuomet dvigubai pades!:) beje,pati homeopatija savaime yra kazkokia mistika.. g.gif viena molekule praskiesta n litru vandens...smile.gif siaip,siu vaistu veikimo principas-poveikis informaciniam ligmeny..biggrin.gif niu cia aukstoji matematika... mirksiukas.gif pasakysiu tik tiek,kad realiai veiksmingas dalykas!
Papildyta:
Beje,zydinti gele,pamirsai pamineti,kad avinai dar ir intelektualus...Ar nepastebejai kartais jausmo,jog jautiesi "auksciau" uz kitus,sumanesne,geresne ,gudresne ir t.t...Ar nebudavo taip,jog kiti nervindavo savo neismanymu,neorganizuotumu,bukumu..smile.gif)) beto,kaip ir minejo aukso gysla zodiakui itakos turi ir kitu planetu issidestymas,ne tik saules.O butent menulio.Todel nebutinai turi but emocionali..O gal paprasciausiai neleidi sau isreikst tu emociju?Uzgniauzi jas?Nustumi i pasamone?Siaip neesu stipri astrologijoje,nes velgi neseniai pradejau dometis.Bet ,kas liecia,pasamones galias,sventai tuo tikiu ir jau susiradau psixoterapeuta,kuris taiko hipnoze...tikiu,kad kaip galima isikalbet liga,taip galima isikalbet ir sveikata..wink.gif
Atsakyti