Su tom mintim,kaips su vista ir kiausiniu...nesuprasi,kas pirma atsirado-ar dzs,o nuo jo depresines mintys ir nuotaikos,ar depresija,kurios pasekoje dzs... Kalbant is savo pacios patirties,tai ryskiai matosi paralele tarp to,ka dedi i burna ir to,kaip jautiesi tuo metu...Kuri laika vedziau dienorasti ir pastebejau ,kokie produktai man sukelia didziausia diskomforta(mane vargina stiprus pilvo putimas,uzkietejimas),taigi jei uzvalgau bulviu,bananu,svogunu,saldumynu,pieno ir jo produktu,citrusiniu vaisiu,tai mama gelbek...dar pamirsau pamineti mesa..nuo jos dar ir spuogais ismusa.. Kitas dalykas,net jei nevartoju minetu produktu,bet valgau susinervinusi,rekiu ant vaiko,arba pykstu pavalgius,buna ne kas...
Paskutiniu metu pradejau dometis ajurveda ir siek tiek astrologija,na ir tokiu perliuku atradau...Ajurvedos esme ta,kad ji skirsto zmones pagal tris kuno konstitucijos pozymius..Ir kaip keistai tai beskambetu musu isore atspindi musu vidu!Trumpai pabandysiu isdestyt keleta teiginiu-yra trys tipai-vata,pita ir kapha.Vata tipo zmones buna labai liekni,sausos osdos ,plauku,zodziu ju pozymis sausumas,o charakterio ypatybes-visalaik nenustygstantys vietoj,generuojantys idejas,uzmarsus,issiblaske,nervingi ir t.t ,nes juos valdo oras.O keisciausia tai,kad ir gimus esu po vandenio zenklu(oro zenklu).Todel nesistebiu dabar,kad mane kankina panasus sutrikimai...Ir dvasiskai keistis yra noro,tik..kad nelabai iseina..Nejauciu saiko emocijose..Jei dziaugiuosi,liudziu,pykstu perdetai..Todel nusprendziau,kad be trankviliantu neapsieisiu...
Kitas tipas yra pita-ji valdo ugnis.Sio tipo zmones -lyderiai,zutbut siekia uzsibrezto tikslo,yra gan nepakantus.Vidutinio kuno sudejimo,dazniausiai sviesiu plauku ir sviesiu akiu.O vat sie zmones,nepakencia,kai nesigauna taip,kaip jie yra suplanave.Nepatenkintos ambicijos-ju kirvis.Na ir paskutinis tipas-kapha-ramus,nuoseklus,stamboki zmones(bet nebutinai apkunus,turima omeny,kad placiu kaulu).Tai sis tipas ,toks ispudis,isvis su virskinimu problemu neturi,jei kaktusu nevalgo..
Taigi,kai pris n metu buvau pas profesoriu gastroenerologa,jis man ir bande per aplinkui kazka panasaus pasakyt..Minejo,kad jo pacientai buna arba per daug ambicingi zmones,arba per menkai pasitikintys savimi(mane priskyre pastarajai kategorijai)
Butu idomu suzinoti kiekvienos jusu zodiako zenklus ir gal butent ne per tradicine medicina atsekt ligos saknis,nes tradicine,kaip zinia,gydo viso labo tik pasekmes..