


Lengvas zefyrinis kremas
40 g baltymų
280 g cukraus
114 g razinų
182 g marmelado
2 g citr. rūgšties
12 g želatinos
50 g vandens
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*. Dar plakam, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, c.rūgštis ir esencija.
*Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai. ** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu.
receptas iš S.M.
trapios tešlos krepšeliai:
300 g miltų
4 kiaušinio tryniai
100 g sviesto
60 g cukraus
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą, aplipdome ja formeles ir kepame orkaitėje, kol gražiai pagels.
Atvėsiname ir išimame iš formelių.
