Įkraunama...
Įkraunama...

kai tevai palieka viena vaika ligoninei

QUOTE(Lera @ 2009 05 18, 18:45)
taip ir rast patarimą kaip tai padaryt turbūt neįmanoma , negali pasakyt . stop. jau nesirūpink , leisk jam užaugt. nes tai yra labai, labai sunku tuom atsakingom mamom, ir tam yra begalis priežasčių kodėl jos elgiesi būtent taip o ne kitaip.

Manau, kad tai greičiausiai atsinešama iš tėvų šeimos. Mano tėvai mus, vaikus, augino gana griežtai ir kartu skatino būti savarankiškais. Nereikia laukti dienos X, ji ateina nepastebimai, palaipsniui, tiesiog reikia jausti, kada laikas palaipsniui perleisti atsakomybę už savo gyvenimą vaikui. Pradedant nuo mažų dalykų: smulkių įsipareigojimų ir pareigų vykdymo, smulkių savarankiškų sprendimų priėmimo pereinant prie vis didesnių ir sudėtingesnių. Mintis turėtų būti paprasta: "Turiu išmokinti savo vaiką savimi pasirūpinti (ir ne tik savimi, bet ir savo artimaisiais), nes aš su saule negyvensiu."
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2009 05 18, 18:57)
Manau, kad tai greičiausiai atsinešama iš tėvų šeimos. Mano tėvai mus, vaikus,  augino gana griežtai ir kartu skatino būti savarankiškais. Nereikia laukti dienos X, ji ateina nepastebimai, palaipsniui, tiesiog reikia jausti, kada laikas palaipsniui perleisti atsakomybę už savo gyvenimą vaikui. Pradedant nuo mažų dalykų: smulkių įsipareigojimų ir pareigų vykdymo, smulkių savarankiškų sprendimų priėmimo pereinant prie vis didesnių ir sudėtingesnių. Mintis turėtų būti paprasta: "Turiu išmokinti savo vaiką savimi pasirūpinti (ir ne tik savimi, bet ir savo artimaisiais), nes aš su saule negyvensiu."

drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
ech, visos temos neskaičiau... bet patiko alfija mintis - pakalbėkim apie sesutes, kaip jos elgiasi su vaikais, kai prie jų nebūna tėvų doh.gif

aš manau, kad iki kokių 10 metų vaiko nereiktų palikti vieno ligoninėje. Na, viskas dar ir nuo ligos, diagnozės labai priklauso... Arba bent pirmą parą nereiktų palikti. O po to jau - taip, lai mokosi iš ko susideda "namai", "liga", "tėvai", "slauga", "atjauta"...

aš kai prisimenu savo dienas ligoninėj.. jau taip laukdavau mamos ateinant, jau taip... su kokiu nors gardumynu... grįžus namo labai ilgai namai "kvepėdavo" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 05 18, 19:16)
Arba bent pirmą parą nereiktų palikti. O po to jau - taip, lai mokosi iš ko susideda "namai", "liga", "tėvai", "slauga", "atjauta"...

nu, bet mokytis svetimu zmoniu saskaita turbut mazu maziausiai negrazu butu, ane? Med. personalas nera nemokamos aukles.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2009 05 18, 18:51)
O, tai jei aš naktį nesikeliu dešimt kartų prie vaiko, tai jau mažiau atsakinga, ane? g.gif

beviltiškai žlugus mama. O jei yra realus reikalas tai ir keliesi, bet čia dar priklauso nuo to kam kada prasideda naktis, ir kada rytas. Žinau mamą uri savo trimetį vaiką nakčiai guldo septintą ir ryte kelia pusę aštuonių. Vaikas kažkokiu būdu tiek išmiega. Tai šansų pamatuoti tą teperatūrą dešimt kart yra. O jei nuo dešimt ki šešiū ryto, tai kam tada ir gult g.gif
Šiaip tai net neįsivaizduoju realiai tokių galimybių kas vaalandį temperatūrai pakilt virš trisdešmt aštuonių? Juo labiau nesuprantu kam šalia lovos kibiras su vandeniu g.gif , kad kaimynus nakčia upilt apsisapnavus ir išvertus. Gana bare turėt degtinės butelį, galima gi analgino klizmutę padaryti ir nukris. Jei į ibuprofena reaguoja tik taip, reiškia jis neveiksmingas- keist nimiziliu, o dar geriau aspirinu su kodeinu. Bet realiai tokia situacija netikiu.
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 05 18, 19:16)
ech, visos temos neskaičiau... bet patiko alfija mintis - pakalbėkim apie sesutes, kaip jos elgiasi su vaikais, kai prie jų nebūna tėvų  doh.gif

aš manau, kad iki kokių 10 metų vaiko nereiktų palikti vieno ligoninėje. Na, viskas dar ir nuo ligos, diagnozės labai priklauso... Arba bent pirmą parą nereiktų palikti. O po to jau - taip, lai mokosi iš ko susideda "namai", "liga", "tėvai", "slauga", "atjauta"...

aš kai prisimenu savo dienas ligoninėj.. jau taip laukdavau mamos ateinant, jau taip... su kokiu nors gardumynu... grįžus namo labai ilgai namai "kvepėdavo"  rolleyes.gif

matai, tai niekam neįdomu. Bet seselės irgi yra į vietą pastatomas reiškinys, ir efektyviai. Pasistatai ir galima palikt ramiai.
Būtent, kad nuo diagnozės. Pvz. jei privalomasis gulimas prieš sanatoriją su kokiu nors kairės rankos juveniliniu artritu. Dabar į reabilitacją tik po stacionaro- ta ką, ir mama turi gult su prakriškai sveiku vaiku, ir čiūdytis su termometru. Arba kitos panašios ligos. Liūdna, bet ligoninė ne atrakcionų parkas.
Papildyta:
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 19:28)
nu, bet mokytis svetimu zmoniu saskaita turbut mazu maziausiai negrazu butu, ane? Med. personalas nera nemokamos aukles.

mieloji, med. personalas ligoninėj ne tik auklės, gulint stacionare nepriklausomai guli mama su vaiku ligoninėj ar ne, tik jie ir yra atsakingi už to paciento gyvybę. Ir jau didesnės atsakomybės būt negali.
Niekas jūsų neprašė supt to vaiko, reikėjo neimt net į rankas, kad dejuot nustot negalit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 18 gegužės 2009 - 19:06
QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 20:02)
1. o dar geriau aspirinu su kodeinu. Bet realiai tokia situacija netikiu.

2. matai, tai niekam neįdomu. Bet seselės irgi yra į vietą pastatomas reiškinys, ir efektyviai. Pasistatai ir galima palikt ramiai.
Būtent, kad nuo diagnozės. Pvz. jei privalomasis gulimas prieš sanatoriją su kokiu nors kairės rankos juveniliniu artritu. Dabar į reabilitacją tik po stacionaro- ta ką, ir mama turi gult su prakriškai sveiku vaiku, ir čiūdytis su termometru. Arba kitos panašios ligos. Liūdna, bet ligoninė ne atrakcionų parkas.

1. Ar Jus zinote kodeino pasalini poveiki?
2. Jeigu jusu trimetis vaikas lakstys po koridorius, trukdys kitiems pacientas, tai cia med. personalo darbas? Jeigu jusu trimetis, dvimetis vaikas vienas iseis "pasivaiksciot" ir pasiklys? Cia irgi med. personalo darbas ji dabot?
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 20:28)

QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 21:09)
2. Jeigu jusu trimetis vaikas lakstys po koridorius, trukdys kitiems pacientas, tai cia med. personalo darbas? Jeigu jusu trimetis, dvimetis vaikas vienas iseis "pasivaiksciot" ir pasiklys? Cia irgi med. personalo darbas ji dabot?

o kas sakė, kad dvimetis jau vienas turi būti paliktas?

o šiaip, tai aišku, jeigu skyrius yra vaikų, jeigu personalas informuotas, kad yra vienišas dvimetis trimetis, tai kad ir kaip jumi tai nepatinka, tačiau už visus jo "pasivaikščiojimus" yra atsakingas personalas. Taip, tai irgi įeina į med personalo darbą - dabot.
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 20:09)
1. Ar Jus zinote kodeino pasalini poveiki?

nu ir koks kodeino pašalinis poveikis- koks? Mano trimetis nelakstys koridoriais, jis sirgs savo palatoj, kuri bus prieš seselių postą- jums garantuoju. Prašm pateikti statistiką pabėgusių dvimečių iš ligoninės, už praėjusį dešimtmetį, gerai?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 05 18, 20:15)
o kas sakė, kad dvimetis jau vienas turi būti paliktas?

o šiaip, tai aišku, jeigu skyrius yra vaikų, jeigu personalas informuotas, kad yra vienišas dvimetis trimetis, tai kad ir kaip jumi tai nepatinka, tačiau už visus jo "pasivaikščiojimus" yra atsakingas personalas. Taip, tai irgi įeina į med personalo darbą - dabot.

tai, kad neskaitet temos visos tikriausiai..

Siaip, tai butu labai malonu, jei Lietuvos ligoninese tikrai butu dabojami vaikai med. personalo ir man tai netgi labai patiktu. Taciau situacija yra ne tokia, pati tuo isitikinau. Paprasciausiai to personalo tam yra permazai ir perdaug pacientu.. Ne siaip sau paskirtos vietos salia vaiko lovu tevams/globejams.
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 20:22)
tai, kad neskaitet temos visos tikriausiai..

Siaip, tai butu labai malonu, jei Lietuvos ligoninese tikrai butu dabojami vaikai med. personalo ir man tai netgi labai patiktu. Taciau situacija yra ne tokia, pati tuo isitikinau. Paprasciausiai to personalo tam yra permazai ir perdaug pacientu.. Ne siaip sau paskirtos vietos salia vaiko lovu tevams/globejams.

šiaip tai tos lovos yra maitinančiom motinom skirtos smile.gif , ir šiaip visokioms labai jau norinčioms ten dalyvauti, pagal ES reikalavimą.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti