Įkraunama...
Įkraunama...

stop reketui!

QUOTE(vėja tėja @ 2009 05 17, 15:39)
Auklėms priklauso tai, kas jų sutartyje su tėvais.

Yra tėvų, kurie samdo aukles tik prižiūrėti vaikus, nes nori, kad visas dėmesys būtų skiriamas jiems, o ne namų ruošai. Čia, jei ką, aš ne apie save. Mano auklė ir be pareiginių instrukcijų namus išsiurbia, už ką aš jai labai dėkinga, nes mūsų sutarime tokios pareigos numatyta nebuvo.

O jūsų išvardytoje mokymo programoje 99 proc. yra, kaip sakant, iš bendro išsilavinimo žinoma kiekvienam. Pvz. - "tvarkyti ir valyti patalpas, pasirenkant tinkamus buitinius prietaisus ir švaros priemones".

Palaikau Jūsų mintis 4u.gif 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
visiskai pritariu temai - stop reketui!!!
Labai tikiuosi, kad situacija,esant dabartinei ekonominei situacijai ,pagaliau susitvarkys, kadangi aukles buvo visiskai praradusios sveika nuovoka kalbant apie pareigas ir kainas. Turejau ir as aukle, bet labai greitai atsisveikinau, kadangi nesupratau ,uz ka moku pinigus. Apsiklausus ir paskaicius si foruma, supratau, kad auklei lengviausia uzmigdyti vaika ir skaityti zurnala. Zaisti taip pat tingisi, nes juk vaikas, kaip bebutu, svetimas, ir nei viena taip neziures kaip savo. Kazkodel aukle nepriskaiciuoja, kad mums ir maistas jai kainuoja, ir kavute, o kita dar ir padraugauti uzsimano. Atsiprasau, bet as ne drauges ieskau, bet vaiku aukles. As nekalbu apie profesionalia aukle, kuriu tikrai yra, taciau, mano manymu, koks 10 %. Kalbu apie sukriosusias pensininkes, kurios tegul eina i kokia Maxima uz 800Lt pastoveti 12 val. Arba i turgeli kopustais paprekiauti, tada gal supras atlyginimo israiska ir "nusileis ant zemes."
Papildyta:
O, dar paskaiciau keleta variantu. Aukle dar pageidauja, kad jai seima apmoketu atostogas, ligos atveju ir pan.
Tai gal dar Kaledine dovana uz 1000 lt reikia nupirkti? Virsune.... Ot geras, darbas. Gal ir as iseisiu is savo darbo, kuriame dirbu vadovaujama darba. Eisiu geriau vaikus priziureti, gausiu 1500Lt, dar pavalgysiu prie to pacio, pazaisiu su vaiku, pabusiu grynam ore, gal dar namo seima parves. Rojus, ne darbas!!!!!
Atsakyti
QUOTE(paciente @ 2009 05 17, 13:24)
as galiu moketi nors ir 2000 litu,bet nematau tam reikalo,nes visos,kurios teigia,kad joms PRIKLAUSO tik priziureti vaikus tegu suzino kas is tikruju priklauso auklei ir nedurnina tevu .taigi siunciu jums aprasyma ko galima reikalauti ir uz ka mokami pinigai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Auklės mokymo programos aprašymas

Mokymo programa skirta rengti aukles, gebančias suteikti vaikų ugdymo, priežiūros ir kt. paslaugas.
Siekiant šių tikslų būsimosios auklės teoriniuose užsiėmimuose mokomos menų ir meninės raiškos, ikimokyklinės pedagogikos, ikimokyklinio ugdymo metodikos, šeimos ir teisės pagrindų, ikimokyklinių vaikų įstaigų veiklos organizavimo, vaiko psichologijos, vaiko sveikatos ir sanitarijos, vaiko fiziologijos ir slaugos, maisto ruošimo technologijos, vaiko parengimo mokyklai, buities kultūros, rankdarbių, vaikų meninio ir fizinio ugdymo
Praktinis mokymas vyksta vaikų darželiuose, vaikų ir kūdikių namuose, šeimose. Praktinio mokymo trukmė – 45 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami vaikų slaugos, priežiūros ir ugdymo. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama auklės kvalifikacija ir vidurinis išsilavinimas.
Baigus auklės mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių paslaugų studijų krypties programas.
Auklės mokymo programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.
Būsimosios auklės teoriniuose užsiėmimuose mokomos menų ir meninės raiškos, ikimokyklinės pedagogikos, ikimokyklinio ugdymo metodikos, šeimos ir teisės pagrindų, ikimokyklinių vaikų įstaigų veiklos organizavimo, vaiko psichologijos, vaiko sveikatos ir sanitarijos, vaiko fiziologijos ir slaugos, maisto ruošimo technologijos, vaiko parengimo mokyklai, buities kultūros, rankdarbių, vaikų meninio ir fizinio ugdymo.
Praktinis mokymas vyksta vaikų darželiuose, vaikų ir kūdikių namuose, šeimose. Praktinio mokymo trukmė – 45 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami vaikų slaugos, priežiūros ir ugdymo gebėjimai.
Auklės mokymo programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.
Kvalifikacijos aprašas
Auklės kvalifikacija reikalinga norint dirbti aukle šeimose, vaikų darželiuose, vaikų ir kūdikių namuose.
Auklė turi gebėti mokyti vaikus saugoti save ir savo sveikatą, pasaulio pažinimo, matematikos, gimtosios kalbos, sukurti aplinką, kurioje vaikas galėtų saugiai jaustis, prižiūrėti kūdikių ir vaikų avalynę, aprangą ir patalynę, tvarkyti ir valyti patalpas pasirenkant tinkamus buitinius prietaisus ir švaros priemones, tinkamai planuoti vaiko dieną, jo užimtumą.
Auklės kvalifikaciją galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose.
Auklės kvalifikacijai įgyti reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Auklės kvalifikacija reikalinga norint dirbti aukle.
Asmuo, įgijęs auklės kvalifikaciją, turi:
gebėti palaikyti tinkamą psichologinį mikroklimatą vaikų grupėje, prisiderinti prie šeimoje susiformavusių bendravimo ir vertybinių normų, išmanyti kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų higieną, perteikti žinias vaikams ir šeimos nariams, formuoti tinkamus įgūdžius, sukurti saugią, estetinius reikalavimus ir vaiko poreikius tenkinančią aplinką, prižiūrėti kūdikių ir vaikų avalynę, aprangą ir patalynę, tvarkyti ir valyti patalpas, pasirenkant tinkamus buitinius prietaisus ir švaros priemones, planuoti vaiko dienos režimą, jo užimtumą, laiduoti drausmę neslopinant vaiko prigimties ir orumo, laikytis sveikos gyvensenos normų ir propaguoti jasžinoti fiziologijos, vaiko amžiaus tarpsnių psichologijos bei pedagogikos pagrindus, vaikų mitybos pagrindus, sergančiųjų ir neįgaliųjų vaikų slaugą ir priežiūrą, pirmąją medicinos pagalbą, saugaus elgesio gatvėje ir gamtoje taisyklesmokėti atsakingai, kruopščiai ir savarankiškai dirbti, bendrauti ir suprasti vaikus
Auklės kvalifikacija galima įgyti pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal auklės mokymo programą.
Norintiems siekti auklės kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti aukle nėra pripažįstami.
Įgiję auklės kvalifikaciją asmenys gali dirbti auklėmis šeimose, vaikų darželiuose, vaikų ir kūdikių namuose.
Asmuo, įgijęs auklės kvalifikaciją, turi:
gebėti palaikyti tinkamą psichologinį mikroklimatą vaikų grupėje, prisiderinti prie šeimoje susiformavusių bendravimo ir vertybinių normų, išmanyti kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų higieną, perteikti žinias vaikams ir šeimos nariams, formuoti tinkamus įgūdžius ir kt.žinoti fiziologijos, psichologijos bei pedagogikos pagrindus, vaikų mitybos pagrindus, sergančiųjų ir neįgaliųjų vaikų slaugą ir priežiūrąmokėti atsakingai, kruopščiai ir savarankiškai dirbti, bendrauti ir suprasti vaikus



toki atveju JUS galite rinktis aukles is pagal programa prauosto personalo, pagal ruosiancios istaigos ikainius. Kur problema? bigsmile.gif
Atsakyti
Nesuprantu iš kur jūs randat tokias aukles,nes dirbu aukle savo namuose.Kavutės ir jūsų maisto negeriu ir nevalgau, atlyginimas 1150lt.,darbo valandos nuo 7:00 iki 19:00 ir nežinau ar čia reketas ar ne.
Atsakyti
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 05 16, 15:08)
Dita su jumim sutinku visiskai, toks jausmas, kad aukle nebe zmogus. Aisku daugoka moketi auklei 1500lt.Pati dirbau aukle, sutarem kad mokes i val 4lt +mano maistas mergytei. Bet gavosi taip kad prasaugojau ta mazyle 2 savaites, uz savaite sumokejo [nes mokejo kas savaite] sekancia savaite pradabojau, ir ji susirgo.Tai uz ta savaite dabojimo nesumokejo. Praejo 2men, per ta laiko paskambinau paklausiau, ar atsitiko kazkas? ar atvesit? ar netaip kazka dariau? ji pasake viskas tvarkoje, tikrai atvesim. PO geru 2men paskambino lyg niekur nieko,  vel apsiemiau. Nu ir ka manot, vel pradabojau savaite, ir vel kaip y vandeni dingo. Net nesugebejo paskambinti pasakyti, nebeatvesim. Atvaziuosim atsiskaitysim, uz tas 2 savaites,bet ne. Tai vat ne vien buna aukliu bjauriu, bet una ir teveliu tokiu. Tai gavau tokius ragus kad neklausk. doh.gif  Ir gaila sekancios mamytes kuri uzkibs, o kad uzkibs tai tikrai uzkibs. 4u.gif


Pritariu, kodel visos tik sneka, kokios aukles bjaurios ir pan.. Juk buna ir mamyciu kokiu doh.gif
Papildyta:
[quote=zvaigzne,2009 05 16, 20:13]

Labai pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzana* @ 2009 06 04, 19:14)
Nesuprantu iš kur jūs randat tokias aukles,nes dirbu aukle savo namuose.Kavutės ir jūsų maisto  negeriu ir nevalgau, atlyginimas 1150lt.,darbo valandos nuo 7:00 iki 19:00 ir nežinau ar čia reketas ar ne.

uz 12 valandu per diena tai juk visai nedaug schmoll.gif
O del to maitinimo, taigi pries priimant i darba galit auklei pasakyt, kad jos pietumis nevaisinsit ir problemos nebus. Ir nereikes aukles reketininkemis vadint cool.gif

P.S. as aukle nedirbu, jei ka.
Atsakyti
QUOTE(deitoma @ 2009 06 04, 17:18)
Eisiu geriau vaikus priziureti, gausiu 1500Lt, dar pavalgysiu prie to pacio, pazaisiu su vaiku, pabusiu grynam ore, gal dar namo seima parves. Rojus, ne darbas!!!!!

tai eikit,o kas trukdo,jei toks rojus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(deitoma @ 2009 06 04, 17:18)
Sveikos mamos,
visiskai pritariu temai - stop reketui!!!
Labai tikiuosi, kad situacija,esant dabartinei ekonominei situacijai ,pagaliau susitvarkys, kadangi aukles buvo visiskai praradusios sveika nuovoka kalbant apie pareigas ir kainas. Turejau ir as aukle, bet labai greitai atsisveikinau, kadangi nesupratau ,uz ka moku pinigus. Apsiklausus ir paskaicius si foruma, supratau, kad auklei lengviausia uzmigdyti vaika ir skaityti zurnala. Zaisti taip pat tingisi, nes juk vaikas, kaip bebutu, svetimas, ir nei viena taip neziures kaip savo. Kazkodel aukle nepriskaiciuoja, kad mums ir maistas jai kainuoja, ir kavute, o kita dar ir padraugauti uzsimano. Atsiprasau, bet as ne drauges ieskau, bet vaiku aukles. As nekalbu apie profesionalia aukle, kuriu tikrai yra, taciau, mano manymu, koks 10 %. Kalbu apie sukriosusias pensininkes, kurios tegul eina i kokia Maxima uz 800Lt pastoveti 12 val. Arba i turgeli kopustais paprekiauti, tada gal supras atlyginimo israiska ir "nusileis ant zemes."
Papildyta:
O, dar paskaiciau keleta variantu. Aukle dar pageidauja, kad jai seima apmoketu atostogas, ligos atveju ir pan.
Tai gal dar Kaledine dovana uz 1000 lt reikia nupirkti? Virsune.... Ot geras, darbas. Gal ir as iseisiu is savo darbo, kuriame dirbu vadovaujama darba. Eisiu geriau vaikus priziureti, gausiu 1500Lt, dar pavalgysiu prie to pacio, pazaisiu su vaiku, pabusiu grynam ore, gal dar namo seima parves. Rojus, ne darbas!!!!!

Tai kaip apmokamas jūsų vadovaujamas darbas,jei jums čia rojus?
Atsakyti
QUOTE(deitoma @ 2009 06 04, 17:18)
Sveikos mamos,
visiskai pritariu temai - stop reketui!!!
Labai tikiuosi, kad situacija,esant dabartinei ekonominei situacijai ,pagaliau susitvarkys, kadangi aukles buvo visiskai praradusios sveika nuovoka kalbant apie pareigas ir kainas. Turejau ir as aukle, bet labai greitai atsisveikinau, kadangi nesupratau ,uz ka moku pinigus. Apsiklausus ir paskaicius si foruma, supratau, kad auklei lengviausia uzmigdyti vaika ir skaityti zurnala. Zaisti taip pat tingisi, nes juk vaikas, kaip bebutu, svetimas, ir nei viena taip neziures kaip savo. Kazkodel aukle nepriskaiciuoja, kad mums ir maistas jai kainuoja, ir kavute, o kita dar ir padraugauti uzsimano. Atsiprasau, bet as ne drauges ieskau, bet vaiku aukles. As nekalbu apie profesionalia aukle, kuriu tikrai yra, taciau, mano manymu, koks 10 %. Kalbu apie sukriosusias pensininkes, kurios tegul eina i kokia Maxima uz 800Lt pastoveti 12 val. Arba i turgeli kopustais paprekiauti, tada gal supras atlyginimo israiska ir "nusileis ant zemes."
Papildyta:
O, dar paskaiciau keleta variantu. Aukle dar pageidauja, kad jai seima apmoketu atostogas, ligos atveju ir pan.
Tai gal dar Kaledine dovana uz 1000 lt reikia nupirkti? Virsune.... Ot geras, darbas. Gal ir as iseisiu is savo darbo, kuriame dirbu vadovaujama darba. Eisiu geriau vaikus priziureti, gausiu 1500Lt, dar pavalgysiu prie to pacio, pazaisiu su vaiku, pabusiu grynam ore, gal dar namo seima parves. Rojus, ne darbas!!!!!



Nu nenoreciau pas jus dirbti. Nes neapykanta jauciasi is jusu puses auklem.Kaip supratau uzsirovete ant netikusios aukles.Bet yra zinokit tikrai normaliu aukliu, tik reikia paieskoti, o ne pulti aklai... Oh kad man kas padovanotu dovana uz 1000lt g.gif Bet kai as susiduriau su darbdaviais realiai [ nes bandziau dirbti aukle] tai jus nesupykite, bet ir yra ''geru darbdaviu'' atveza, palieka, savo maista daviau, uz tai jie nemokejo.Nes aplamai sutarem kad i val 4lt, ir viskas.Maistas is mano.Ir ka, dingo zmogeliukai, nesugebejo net pasakyti kame priezestys.Nors paskambinau, sake viskas tvrkoje, tikrai atvesim.Bet dingo, net nesumokeje. Tai vat noriu pasakyti, kad ne vien aukles yra blogos, bet yra ir teveliu savanaudziu. Klaipiedetes, noriu perspeti, jei ieskosites darbo.Kad neuzsirauti ant tokiu, rasykite man i az,suteiksiu informacija apie ta seima, paprasciausiai kad neikliutumete. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. OOOO, kiek daug aukliu atsirado ginti savo poziciju biggrin.gif
Trumpai pasikartosiu, kad moketi pinigus galima ir reikia. Taciau privalote suprasti, kad aukle negali reikalauti beprotisku pinigu, atostoginiu ir dovanu ( ko prisiskaiciau siame forume). Moterys, kurios neturi normalaus darbo darbineje aplinkoje, kurios nepasiekusios asmenines karjeros ir neturi tinkamos kvalifikacijos privalo susitaikyti del tokio darbo, kaip aukle. Taip, tai sunkus darbas, taciau kaina turi buti protinga. Dabar krizine situacija, atlyginimai krite, tad ir jus, mielosios vyresnio amziaus moterys, nusileiskite ant zemes.
Atsakyti
QUOTE(deitoma @ 2009 06 05, 12:58)
Moterys, kurios neturi normalaus darbo darbineje aplinkoje, kurios nepasiekusios asmenines karjeros ir neturi tinkamos kvalifikacijos privalo susitaikyti del tokio darbo, kaip aukle.

O cia jus labai KLYSTATE 4u.gif nebutinai moteris neturinti normalaus darbo darbineje aplinkoje ir nieko nepasiekusi karjeroje eina dirbti aukle 4u.gif
As pati dirbu su vaikuciais...turiu darzeliuka...pries tai dirbau geroje darbineje aplinkoje,turejau geras pareigas,dirbau vadovaujanti darba. 4u.gif pagimdziusi antra vaikuti wub.gif nusprendziau i ankstesni darba nebegristi...ten jau buvau visko pasiekusi ko siekiau,viska padariusi ka buvau uzsibrezusi.Nusprendziau dirbti su vaikais,jauciau,kad pasiseks..pasiseke,sekmingai dirbu,atradau save visiskai kitoje sferoje ir kol kas nesiruosiu jos keisti 4u.gif o atvirksciai kuo toliau tuo labiau trokstu ir toliau dirbti su vaikais,kuo toliau,tuo labiau tobulinuosi.Taip,kad ne visos moterys,kurios nesuranda darbo ar neturincios profesijos negalincios gauti geru pareigu eina dirbti aukle 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 05 birželio 2009 - 14:11
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 06 05, 15:09)
O cia jus labai KLYSTATE 4u.gif  nebutinai moteris neturinti normalaus darbo darbineje aplinkoje ir nieko nepasiekusi karjeroje eina dirbti aukle 4u.gif
As pati dirbu su vaikuciais...turiu darzeliuka...pries tai dirbau geroje darbineje aplinkoje,turejau geras pareigas,dirbau vadovaujanti darba. 4u.gif pagimdziusi antra vaikuti wub.gif nusprendziau i ankstesni darba nebegristi...ten jau buvau visko pasiekusi ko siekiau,viska padariusi ka buvau uzsibrezusi.Nusprendziau dirbti su vaikais,jauciau,kad pasiseks..pasiseke,sekmingai dirbu,atradau save visiskai kitoje sferoje ir kol kas nesiruosiu jos keisti 4u.gif o atvirksciai kuo toliau tuo labiau trokstu ir toliau dirbti su vaikais,kuo toliau,tuo labiau tobulinuosi.Taip,kad ne visos moterys,kurios nesuranda darbo ar neturincios profesijos negalincios gauti geru pareigu eina dirbti aukle 4u.gif

Be komentaru..........Sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti