Aistija, lapai kieti, standūs, tokie ir turi būti, o kad taškuoti, tai normalu - tokia jau tavo gėlytė

QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 26, 11:51)
Aistija, lapai kieti, standūs, tokie ir turi būti, o kad taškuoti, tai normalu - tokia jau tavo gėlytė 

tai cia ne lyga?

QUOTE(Aistija @ 2009 05 26, 12:00)
ne liga.. o ziedeliai pataskuoti man rodos jos.. nu mikuotuke cia tiksliau atsakys

QUOTE(Hottea @ 2009 05 26, 12:48)
rokinuke, mano dendrobis irgi is kamieno leidzia toki ugliuka
Nieko nedarau - sekmingai auga ir tiek - karta per savaite pamirkau 

o ar ta ataugele leidzia saknis pas tave? pas mane tai nea

Papildyta:
uzmigdzius lelius apsiziurejau geles ir uzmaciau viena diiidele beda

mano pacios seniausios, pacios pirmosios orchidejos nupuve visos saknys

Sveiko mergaites
Reikia patarimu. Gavau dovanu baltaji falenopsi pries savaite. Apziurejau ir radau papuvusiu saknu, nors yra zydintis (turi 9 ziedus ir vakar iskleide dar 2
), tad as nukarpiau papuvusias saknis ir persodinau. Taciau buvau ne viska perskaiciusi ir nukarpiau sviesiasnes vidines sakneles kuriose nevyksta fosinteze. Ar gelyte nenumirs del to?
O kitas klausimas, matau, kad saknys vel puna, nors nelaisciau.Galbut neisdziovinau pirma karta gelytes,nepatepiau su cenamonu arba kazka kitka ne taip padariau. Tai ar vel persodinti gelyte?
dekui mergaites uz pagalba

Reikia patarimu. Gavau dovanu baltaji falenopsi pries savaite. Apziurejau ir radau papuvusiu saknu, nors yra zydintis (turi 9 ziedus ir vakar iskleide dar 2

O kitas klausimas, matau, kad saknys vel puna, nors nelaisciau.Galbut neisdziovinau pirma karta gelytes,nepatepiau su cenamonu arba kazka kitka ne taip padariau. Tai ar vel persodinti gelyte?

dekui mergaites uz pagalba

O man VAri ideja kazkaip nelimpa
kai yra toks orchideju geliapuodziu pasirinkimas
orchideja is esmes yra nuostabaus grozio gele ir indas turetu dar labiau pabrezti jos grozi. Skaiciau zurnale apie kolekcijas, tai rekomenduojama vazonus parinkti taip, kad visi butu vienodi. Nes jei bus daug augalu skirtinguose vazonuose, tai tiek jau tos ir estetikos. As bandau suvienodint savo augalu vazonus. Tiesa kerta biski per kisene

sveikos, daznai pas jus skaitineju,bet dabar turiu klausima.Zydi falenopsis ir ant stiebelio daug zemiau nei visa keke pradejo augti tokia sakelyte su spurgeliu ant galo ir lygtais is sono.Kas tai? Gal dar viena sakele su ziedeliais? Jei taip ,tai jauciu isproteciau is laimes.....
QUOTE(giletaite @ 2009 05 26, 18:32)
sveikos, daznai pas jus skaitineju,bet dabar turiu klausima.Zydi falenopsis ir ant stiebelio daug zemiau nei visa keke pradejo augti tokia sakelyte su spurgeliu ant galo ir lygtais is sono.Kas tai? Gal dar viena sakele su ziedeliais? Jei taip ,tai jauciu isproteciau is laimes.....
na ko gero, argi jums neakivaizdu?
QUOTE(giletaite @ 2009 05 26, 18:32)

QUOTE(Tina* @ 2009 05 26, 18:13)
O man VAri ideja kazkaip nelimpa
kai yra toks orchideju geliapuodziu pasirinkimas
orchideja is esmes yra nuostabaus grozio gele ir indas turetu dar labiau pabrezti jos grozi. Skaiciau zurnale apie kolekcijas, tai rekomenduojama vazonus parinkti taip, kad visi butu vienodi. Nes jei bus daug augalu skirtinguose vazonuose, tai tiek jau tos ir estetikos. As bandau suvienodint savo augalu vazonus. Tiesa kerta biski per kisene 

taigi tame ir esmė, kad ne dėl grožio aš makalavausi su tom plasmaskėm..
Gi neaišku kiek išgyvens tie miniukai. O be to - nu su mano komandyrium mažu kol kas esu apriboto judėjimo. Kiek pavyksta vyrą "apgaut", tiek pavažinėjam nebūtinais tikslais.. Tai manau, kad Indų orchidėjoms paieška kažkada birželio pabaigoj - liepą galėtų įvykti. Ir visiškai pritariu, kad indai turėtų būti visoms dag maž vienodi. O geriausia - indas turi būti "nematomas"

O dabar reikėjo tam kartui kažkur persodinti, nes buvo jie nepermatomuose vazonėliuose kiminuose. O dariau dvigubus, nes bijau, kad tie mažiukai greitai perdžius. Tai dar po kelių dienų stebėjimo papilsiu ten vandens. Nes bijau juos laistyt ir mirkyt, kad nesupūtų galutinai. O visai nudžiovint irgi bijau.