Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(giletaite @ 2009 06 04, 19:09)
Zydinciu faliku lapai pradejo tokie sukneze, be sultingumo, tokie kaip kempine daytis, kazi kas cia? Ar cia kokia liga, ar del to ,kad zydi?

O geltonuoja ar ne?
Atsakyti
Rizikuoju butu ikyri: tai previcuro nieks ner naudojes? Atsiliepimu ner?
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 06 04, 20:35)
Rizikuoju butu ikyri: tai previcuro nieks ner naudojes? Atsiliepimu ner?

Aš nenaudojau tongue.gif o gal tiesog nuimk viršutines ir kiek pasieki žieves ir uždėk naujų, gal ten ne grybelis g.gif
Atsakyti

QUOTE(Tina* @ 2009 06 04, 09:29)
Tu cia gal su Fondos garsiuoju kompostu eksperimentuoji?  ax.gif

Tai jau negėdinkit manęs... ax.gif lotuliukas.gif Niekada net nemaniau, kad paprasčiausia daržo žemė, netgi be mėšlo, o tik iš žolių, lapų, maisto atliekų ir pelenų, gali būt taip pavadinta. frusty.gif Na dar po tą "kompostą" lando Kalifornijos sliekai. Kai kas juos valgo. Delikatesas. mega_shok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 04 birželio 2009 - 23:42
QUOTE(Bahama mama @ 2009 06 04, 16:40)
sveikiausias tiek zmogui, tiek augalams yra saltinio vanduo  smile.gif

Na tai aš tik ir turiu smetoninio šaltinio vandenį tongue.gif Ir patys geriam,ir plaunam, skalbiam, ir augalėlius su gyvūnėliais girdom... Neužšąla net prie minus 30 C. Gal nuo jo ir daržažemė tampa "stebuklinga"? schmoll.gif tongue.gif
O apskritai tai pritariu visoms, teigusioms, kad distiliuotas, filtruotas, iš dalies ir bėgantis iš krano vanduo nėra tinkamas naudojimui. Augalams tinka tik tuomet, jei trąšom juos periodiškai maitini. Tiesiog reikia laikytis vienokio ar kitokio augalų auginimo būdo. Aš ch.trąšų niekada nenaudoju. Nes sugadina dirvos struktūrą. Todėl turiu augalus sodinti į gerą riebią žemę,kad augimo laiku užtektų maisto medžiagų. Tuo pačiu tikslu laistau juos vandeniu, kuriame taip pat yra gausiausiai ištirpusių maisto medžiagų. Taip man netik paprastesnė priežiūra, bet jau taip ateina nuo senovės. Natūraliai. Kiti pasirinkę kitokius auginimo būdus,kitas technologijas. Tiesiog kitą požiūrį, kitą filosofiją. Ir viskas yra gerai. Nes ir mes, žmonės, kiekvienas skirtingas. Tik jau kelių būdų "mišrainių" tai nereikėtų daryti. Viskas su protingu saiku. Labai patiko Mikuotukės auginimo "meditacijos" 4u.gif Juk net vandens struktūra pakinta į fantastiškas gardeles nuo malonių žodžių, žvilgsnių, klasikinės muzikos 4u.gif Tai ką jau kalbėti apie gyvus organizmus, augalėlius, gyvūnėlius. Dėl to ir čia gražiai bendraujam... pioneers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 04 birželio 2009 - 23:41
Tai va kur stebuklingas Fondos receptas biggrin.gif Dabar viskas daug aiskiau pasidare biggrin.gif
Atsakyti
gal kas naudojat toki chemikala nuo kenkeju SUPER FAC? rusiskas kazkoks, pardave ji man zaliajame centre, sake, kad turi padet nuo musyciu ir sivokiu kitokiu kenkeju, kazi ar jis tiktu orchytems? g.gif labai bijau bandyt kazkodel.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 06 04, 21:39)
Aš nenaudojau  tongue.gif o gal tiesog nuimk viršutines ir kiek pasieki žieves ir uždėk naujų, gal ten ne grybelis  g.gif

Tai kad ten ne ant virsaus. Ten persisviecia per vazona. Ant virsaus nieko ner. Nu bandysiu ta previcura. Gal nieko neatsitiks. Galesiu parasyt atsiliepimus.
Atsakyti
Vakar antra karta dariau "silta" dusa - purskiau visas virintu vandeniu, mirkiau siltame ax.gif Matyti, kad patiko, nes si ryta krovusios ziedus pradejo juos sklieisti, kalasi sakneles thumbup.gif Manau, kita karta jau kraustysimes i vonia "karstam" dusui.

Darote tokias maugdynes? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 06 05, 11:17)
Vakar antra karta dariau "silta" dusa - purskiau visas virintu vandeniu, mirkiau siltame ax.gif Matyti, kad patiko, nes si ryta krovusios ziedus pradejo juos sklieisti, kalasi sakneles thumbup.gif Manau, kita karta jau kraustysimes i vonia "karstam" dusui.

Kas kiek laiko ta dusa darot?
Atsakyti
QUOTE(rokinuke @ 2009 06 05, 10:55)
sake, kad turi padet nuo musyciu ir sivokiu kitokiu kenkeju, kazi ar jis tiktu orchytems? g.gif labai bijau bandyt kazkodel.... unsure.gif

musytes nuo per didelio dregmes pertekliaus smile.gif gal kondensatas kur ant palangiu laikosi,istisai slapias substraktas ir musytes skraido smile.gif

QUOTE(Hottea @ 2009 06 05, 11:17)

Darau mazdauk kas dvi savaites maudynes,purskiu siltu vandeniu kas keleta dienu(ziurint kaip saknys atrodo ) ir matau kad maniskems patinka irgi biggrin.gif tik kol suboginu visas(nes pas mane dusine) tai ai ai,sakiau viena diena ziedstiebius nulausiu doh.gif
Atsakyti
[quote=~Sandrita~,2009 06 05, 11:53]
musytes nuo per didelio dregmes pertekliaus smile.gif gal kondensatas kur ant palangiu laikosi,istisai slapias substraktas ir musytes skraido smile.gif

bet musytes gi reikia isnaikint g.gif bandysiu gal ta super fas, tikiuosi nepridirbsiu doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokinuke: 05 birželio 2009 - 11:00