Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 06 06, 12:37)
manau nieko nenutiks...ilgaiu nelaistyk,tik papurskinek orines saknis karts nuo karto,o paskui ziurek kaip vidines saknys laikosi.

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Mielosios, gal kuri pasakytumet, ar reikia atskirti dendrobiumo vaikus, nes jie del savo ugio (siekia 20-25cm) auga i sonus. Ir kaip tai daroma? Buciau dekinga.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 05, 19:12)
(jei norėsi, rudeniop duosiu, tik turėsi jiems sidaryti sąlygas žiemoti)  mirksiukas.gif

Prisiminsiu tikrai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rozinelape @ 2009 06 06, 19:42)
Mielosios, gal kuri pasakytumet, ar reikia atskirti dendrobiumo vaikus, nes jie del savo ugio (siekia 20-25cm) auga i sonus. Ir kaip tai daroma? Buciau dekinga.

O kiek tu vaikuciu viename vaonelyje? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos zinoves smile.gif

Atrodo tiek skaiciau naktimis apie orches ir visvien kiek dar nezinau doh.gif

Kelias orches reanimuoju vandenyje- viena is ju jau leidzia saknis (matyt patiko) o kita seniai ten mirksta ir leidzia lapus o ne saknis (ju neturi nei vieno doh.gif ),taip pat ir kitos (augancios substrate) su 1-2 saknim leidzia lapus, o ne saknis, kame reikalas? ir gal zinot kokia gudrybe ar ka, kaip paskatinti kad leistu nauja ziedkoti ax.gif nes matyt pas mane tik lapuojasi visos biggrin.gif rusis- falenopsniai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šindila: 07 birželio 2009 - 09:46
help.gif help.gif Merginos ;abai reikia patarimo
Pas mane orchidėja prastovėjo tris savaites, o dabar kažką man nori pasakyti, bet nesuprantu ką
user posted image
user posted image

Reikia kažką skubiai su ja daryti, nes po 2 d. išvažiuoju, tai nžn ką rasiu grįžus
Atsakyti
Vakar vienos savo orchidėjos vazono gilumoj radau išaugusį šungrybį hihihi.gif . Ją persodinėjau senokai, kai dar buvo problematiška gauti pirkti substratų orchidėjoms, į savos gamybos pušų žieves. Ir, atrodo, buvau nuvirinus jas kaip reikiant... Pasirodo, atsparios tos grybų sporos g.gif . Taigi, rekomenduoju tik pirktinius substratus, kad namie neprivistų grybų plantacijų lotuliukas.gif
Atsakyti
Vat pas mane lygiai tokia pati kaip pas Pookelis Dendrobium. JAu buvau pražydinus kartą, bet kad ir kiek čia tą pirmą psl. skaičiau (angliškai nemoku blush2.gif ) neradau info ar reikia nukirpti belapius stiebus rolleyes.gif
Įdedu foto
user posted image
Ačiū labai lauksiu atsakymo ax.gif
Atsakyti
Šindila, labai nustebau del tavo reanimavimo budo - kur toki radai, ar pati sugalvojai? rolleyes.gif Nes as "rojaus sodu" temoje apie reanimacija skaiciau, kaip saknis isleido phal tiesiog pakabintas ant sakos biggrin.gif Bet apie vandenyje... nepuna niekas? As tai tarp 5 l butelio pasidariau "palata" - jau kalasi saknytes 2 rolleyes.gif

Del cia idetu dendrobiu, tai man atrodo, kad vieno lapai nudeginti saules tiesiogines g.gif O ar reikia nukirpti stieba... jeigu is jo auga vaikuciai mazi, tai gal dar nea unsure.gif Pasiskaitykite cia apie senus stiebus :

http://www.rojaussod...i...=a&start=30
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hottea: 07 birželio 2009 - 11:46
Mergaitės padėkite prašau help.gif Foto ir klausimai 38 puslapiuke 4u.gif Na negi niekas neaugina "Odontoglosumu" ???
Atsakyti
QUOTE(Smigė @ 2009 06 06, 13:56)
Labas, mergaitės labai reikia jūsų patarimų auginant "Cambrias". Įdedu foto kaip jis atrodo.
O į kokį substratą jas reikia persodinti kai nužydės noriu persodinti ir patikrinti šaknis.

nežinau ar daug patarsiu... g.gif man ji visai normaliai atrodo(lygiai tokiais žiedeliais turiu),kad gumbeliai pasiraukšlėją nedidelė bėda-pritrūko vandenuko...būna taip...,bet gali būti ir šaknys pakenktos-todėl augalas negauna vandenuko verysad.gif aš paliečiau,išimčiau iš žemės,apžiūrėčiau šaknis-kas negerai pašalinu,cinamonu pabarstau ''žaizdelę'' ir į orchidėjų žemę...kurį laiką nelieju,nes ta žemė būna drėgna... turiu 5 kambrijas,kol kas visos gyvos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smigė @ 2009 06 07, 13:57)
Mergaitės padėkite prašau  help.gif  Foto ir klausimai 38 puslapiuke  4u.gif  Na negi niekas neaugina "Odontoglosumu" ???

Ar skaitei "rojaus sodus"? As tai visada ten ieskau info, o jei jau labai neaisku, uzsuku cia mirksiukas.gif http://www.rojaussod...forum.php?f=102

Truputi pakenteki - tikrai uzsuks kuri mergaite, auginanti sia grazuole 4u.gif

Stai ir gavai atsakyma nuo Jollos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hottea: 07 birželio 2009 - 12:17