Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Mufasa @ 2009 05 19, 15:51)
na va, kaune maximoje isigijau extra substrato, persodinau savo phal, siandien paliejau, nors viena saknis ir buvo zalia, taciau visos kitos pilkos ir lapai labai susileide, tai neiskenciau, paliejau.
bet dabar beda istiko mano kaimynes phal. keisti lapai, lyg taskuoti, bet ne del kalketo vandens, na tikrai neatrodo sveiki. kas cia per negalavimas? saknys atrodo sveikos. kaimyne paliko man priziureti trim savaitem, bijau, kad nenugaistu per ta laika unsure.gif

nieko blogo kol kas nematau, ieik i savo rezima su gelytem:purskimas, laistymas, stebek saknis...
Atsakyti
sveikutės, norėjau paklausti ar nupjaunat kai nužydi žiedkočius?
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2009 05 19, 18:44)
sveikutės, norėjau paklausti ar nupjaunat kai nužydi žiedkočius?

kiek zinau, vienos nupjauna, kad butu didesnis ziedynas per kita zydejima, kitos nupjauna tik iki 3 narelio. as buvau nupjovusi iki 3 narelio, bet man toliau eme dziuti, tai dabar nupjoviau beveik visa smile.gif
Atsakyti
Maniskis falenopsis nezydi jau nuo gruodzio vidurio, dabar isleido lapa grazu ,kita leidzia. Ziuriu leidzia ir dvi saknis, kazi ar cia kvepia nors kiek, kad neuzilgo prazys?
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2009 05 19, 17:55)
Maniskis falenopsis nezydi jau nuo gruodzio vidurio, dabar isleido lapa grazu ,kita leidzia. Ziuriu leidzia ir dvi saknis, kazi ar cia kvepia nors kiek, kad neuzilgo prazys?

Sunku pasakyti, ar kvepia žydėjimu, kai nesimato žiedstiebio judėjimo biggrin.gif Kad lapus leidžia - valio, kad šaknis augina - irgi liuks. Susiruoš ir žydėjimui kada nors, tik kada tas bus, sunku prognozuoti. Turiu porą kantruolių, kurie po du tris metus nerodė jokio intereso žydėti. rolleyes.gif Vieno net spalvos neįsivaizduoju, nes gavau peržydėjusį, tik pagal lapų spalvą sprendžiu, kad kažkas į violetinę pusę g.gif Nieko, greitai jau sužinosiu - leidžiam žiedstiebį pagaliau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mufasa @ 2009 05 19, 15:51)
bet dabar beda istiko mano kaimynes phal. keisti lapai, lyg taskuoti,

Kaimyne turi nezymiai margalape orchideja, Viskas normalu. Jos man labai patinka. Mano baltoji gulbe tokiais lapais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 05 19, 20:09)
Kaimyne turi nezymiai margalape orchideja, Viskas normalu. Jos man labai patinka. Mano baltoji gulbe tokiais lapais  smile.gif

na kad ziedai kaip mano phal tik rozines spalvos g.gif o kiti lapai normalus, be taskeliu.
Atsakyti
QUOTE(Mufasa @ 2009 05 19, 19:58)
na kad ziedai kaip mano phal tik rozines spalvos g.gif o kiti lapai normalus, be taskeliu.

Manau nieko jai nera, o tik toks lapu margumas. As irgi turiu tokia. Mazesni lapeliai nezymiai margi, o ant tu didesniu to margumo jau nesimato.
Atsakyti
aciu uz nuraminima. nieko nera blogiau, kaip ne savo geles priziureti, tupcioju, drebu, kad tik nenumarinciau doh.gif
Atsakyti
tik neperlaistyk wink.gif
Atsakyti
doh.gif nukirpau visus nužydejusius stiebelius doh.gif , ar dar galiu tiketis naujų, ar teks džiaugtis tik lapais verysad.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Nightbird @ 2009 05 20, 07:10)
doh.gif  nukirpau visus nužydejusius stiebelius  doh.gif , ar dar galiu tiketis naujų, ar teks džiaugtis tik lapais  verysad.gif ?

Gali tiketis nauju mirksiukas.gif
Atsakyti