Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Pandora @ 2009 05 20, 09:52)
Gali tiketis nauju  mirksiukas.gif

O po kiek laiko vidutiniskai "neuzsispyrusios" isaugina ziedastiebi? ax.gif Nusipirkau uz 6 Lt balta perzydejusia, tai nupjoviau senaji ziedstiebi, o ziedu jau noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 05 20, 09:30)
O po kiek laiko vidutiniskai "neuzsispyrusios" isaugina ziedastiebi? ax.gif Nusipirkau uz 6 Lt balta perzydejusia, tai nupjoviau senaji ziedstiebi, o ziedu jau noriu biggrin.gif

labai priklauso nuo kiekvieno augalo, vienas prazysta po pusmecio, antras karta per tris metus. kantrybes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ikisiu savo trigrasi del dendrobiumu biggrin.gif
Nu kodel jus norit ten pjkaustyt tuos stiebus? doh.gif juk sitie senukai pensininkai maitina jaunima ax.gif ne taip, kaip musu visuomenej, viskas atv. lotuliukas.gif zodziu kiek skaiciau info, tikrai nepatariama pjauti, kol jie naturaliai nenunyksta. Sureguliavus prieziura, suteikus gera poilsio rezima (jeigu to reikalauja rusis), sulauksite ziedu ne tik ant nauju, bet galbut ir ant tu stiebu "su patirtim" ax.gif Mano senukai sugalvoja karts nuo karto prazysti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 05 20, 09:55)
Sveikos  4u.gif
Ikisiu savo trigrasi del dendrobiumu  biggrin.gif
Nu kodel jus norit ten pjkaustyt tuos stiebus?  doh.gif juk sitie senukai pensininkai maitina jaunima  ax.gif ne taip, kaip musu visuomenej, viskas atv.  lotuliukas.gif zodziu kiek skaiciau info, tikrai nepatariama pjauti, kol jie naturaliai nenunyksta. Sureguliavus prieziura, suteikus gera poilsio rezima (jeigu to reikalauja rusis), sulauksite ziedu ne tik ant nauju, bet galbut ir ant tu stiebu "su patirtim"  ax.gif Mano senukai sugalvoja karts nuo karto prazysti  blush2.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 05 20, 09:55)
Sveikos  4u.gif
Ikisiu savo trigrasi del dendrobiumu  biggrin.gif
Nu kodel jus norit ten pjkaustyt tuos stiebus?  doh.gif juk sitie senukai pensininkai maitina jaunima  ax.gif ne taip, kaip musu visuomenej, viskas atv.  lotuliukas.gif zodziu kiek skaiciau info, tikrai nepatariama pjauti, kol jie naturaliai nenunyksta. Sureguliavus prieziura, suteikus gera poilsio rezima (jeigu to reikalauja rusis), sulauksite ziedu ne tik ant nauju, bet galbut ir ant tu stiebu "su patirtim"  ax.gif Mano senukai sugalvoja karts nuo karto prazysti  blush2.gif

Ačiū už paprotinimą blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
(labai atsiprašau, ištryniau žinutę, nes sumaišiau temas doh.gif dovanokit blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 20 gegužės 2009 - 10:36
Ujej... puse metu unsure.gif
O del dendrobiumu irgi pritariu - palikau motinini stieba ir dbr ant jo pradejo augti kazkas biggrin.gif Ne keikis, bet lyg ziedo stiebelis g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

Labai noreciau paprasyti jusu pagalbos, mama dovanu gavo orchideja, kol ji zydejo viskas gerai, o dabar jau senai be ziedu, tai ji man atidave savo gelyte, nes nenorejo auginti ir "terliotis" su ja, o man pagailo, kad ji bus ismesta, tad kaip man ja dabar gelbeti? Kazkaip zemes man rodos buvo akivaizdziai per slapios, tai saknys daugumoj kaip ir nupuve, as jas nukarpiau. Tad noreciau suzinoti ar dabar as ja jau galiu bandyt sodint i specialu substrata orchidejoms ar dar padziovint?

Atleiskit, tikiu, kad jau daug kartu apie tai kalbejot, bet tikrai nera tiek daug to laiko, kad viska perskaityti doh.gif

Cia buvo tokios saknys, kai istraukiau is vazono.
user posted image

Apkarpiau:
user posted image

O cia zemes tokios buvo:
user posted image

Jei kas atsakys, busiu be galo dekinga wub.gif
Atsakyti
Vargse gelyte, siaubingas vaizdelis sad.gif O tos like saknys kelios yra rudos, gal ir jas pasalinciau, nelabai suprantu ar jos gyvybingos ten. Nes jei negyvos tai prades puti ir kitas saknis uzkres. Daugiau tai viskas gerai, sodink i extra substrata, tik as dabar ziuriu, ten kur like sveikos saknys, ar kartais ne orines jos? Atrodo is nuotraukos, kad like tik orines saknys, tai tau gelyte tada teks patupdyti ant substrato, oriniu saknu i ji nesukisti. Butu gerai jas apdelioti dregnais kiminais, jei neturi, tai daznai papurskaliok, kad gelyte gautu dregmes. Taip apipjaustytos gelytes labai ilgai nelaistyk. Nepamirsk zaizdeles pacinamonuoti. O apie trasas is vis pamirsk kuriam laikui wink.gif Sekmes gaivinant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2009 05 20, 12:05)
Sveikos mergaites,

Labai noreciau paprasyti jusu pagalbos, mama dovanu gavo orchideja, kol ji zydejo viskas gerai, o dabar jau senai be ziedu, tai ji man atidave savo gelyte, nes nenorejo auginti ir "terliotis" su ja, o man pagailo, kad ji bus ismesta, tad kaip man ja dabar gelbeti? Kazkaip zemes man rodos buvo akivaizdziai per slapios, tai saknys daugumoj kaip ir nupuve, as jas nukarpiau. Tad noreciau suzinoti ar dabar as ja jau galiu bandyt sodint i specialu substrata orchidejoms ar dar padziovint?

Atleiskit, tikiu, kad jau daug kartu apie tai kalbejot, bet tikrai nera tiek daug to laiko, kad viska perskaityti  doh.gif

Cia buvo tokios saknys, kai istraukiau is vazono.
user posted image

Apkarpiau:
user posted image

O cia zemes tokios buvo:
user posted image

Jei kas atsakys, busiu be galo dekinga  wub.gif

bet matyt suglebe lapai, tas irgi nera gera, o tu skroteles apacios nenupjovei?? g.gif
Papildyta:
as ir pati turiu klausima, pries pora dienu pirktas black jack pasirodo turi atzala bigsmile.gif bent jau as taip manau, kad atzala, nes is apacios substrato islinde du didoki lapeliai. ka man db daryti?issitraukti apziuret?bet augalas zydi, lyg ir gaila, bet jei ten atzala-tada gal reikia atskirt? g.gif ka daryt?
Papildyta:
ir dar idomu kokiom trasom tresiat savo augintines? pas mane schultz, spec. orchidejoms, kazi ar geros? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokinuke @ 2009 05 20, 14:39)

as ir pati turiu klausima, pries pora dienu pirktas black jack pasirodo turi atzala bigsmile.gif  bent jau as taip manau, kad atzala, nes is apacios substrato islinde du didoki lapeliai. ka man db daryti?issitraukti apziuret?bet augalas zydi, lyg ir gaila, bet jei ten atzala-tada gal reikia atskirt? g.gif  ka daryt?
Papildyta:
ir dar idomu kokiom trasom tresiat savo augintines? pas mane schultz, spec. orchidejoms, kazi ar geros? g.gif

o kaip tu ja zadi atskirti? smile.gif neatskirsi,tik sugadinsi viska,lai auga tie nauji lapeliai,jei tas augaliukas bus atskirai ir su nemazesnem kaip 5cm saknelem,tada galesi ji atkabint.
sias trasas bent jau kas antra forumiete naudoja-jos geros mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane irgi Schulz trąšos, tik kad nelabai seniai orchytes turiu tai negaliu atsakyt ar labai geros trąšos, bet mano mama tai seniai jas naudoja ir pfu pfu pfu kol kas orchidėjytės ir žydi ir auga gražiai, tai matyt neblogos:)
Atsakyti