Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

[quote=skm,2009 06 11, 14:01]
[quote=jalka,2009 06 11, 13:52]
Ypatingai kai kokia moterėlė pasodina į žemes, ar vazoną iki pusės vandenyje laiko ir aiškina akis išpūtus, kad ji pas mane super jaučiasi, pažiūrėkit kaip žydi doh.gif [/quote]
Esi nusiteikusi pries zemes? Vat man idomi profesionalo nuomone rolleyes.gif
Papildyta:
SKM, dar turiu klausima: ar yra sansu atreanimuoti phalaenosi, kai pilnas vazonas graziu saknu, o lapai visi nukrite. Buvo isimetus tokia juodu demiu liga, kol nukrito visi lapai sad.gif
Atsakyti
O aš turiu klausimuką, kas jau auginate į kokį substratą sodinti man savo oranžinį midiuką ir Paphiopedilum Pinoccio, į smulkesnį ar stambesnį? Apie Paphiopedilum Pinoccio einu dar į rojaus sodus pasiskaitysiu.

Papildyta:
Aha, dėl Paphiopedilum Pinoccio pasiskaičiua, tada lieka klausimas dėl midiuko, gal irgi geriau smulkesnis?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 11, 15:18)
Esi nusiteikusi pries zemes? Vat man idomi profesionalo nuomone  rolleyes.gif
Papildyta:
SKM, dar turiu klausima: ar yra sansu atreanimuoti phalaenosi, kai pilnas vazonas graziu saknu, o lapai visi nukrite. Buvo isimetus tokia juodu demiu liga, kol nukrito visi lapai sad.gif

Esi nusiteikusi pries zemes?

Tina, man keista iš tavęs išgirst tokį klausimą blink.gif Jau kurį laiką buvau tikra, kad bent jau supermamos suprato, kad orchidėjos į žemę nesodinamos, bet kai Jūs vėl pradėjot kažkokius briedus apie kompostus kalbėt tai jau rankos nusviro ir nusprendžiau nebesikišti. Praktikuokitės biggrin.gif juk ne mano augalus į tą kompostą sodinat mirksiukas.gif

Bet jei jau Tu manęs klausi biggrin.gif tai atsakau:
man iki profesionalo dar toli, bet juo tikrai nereikia būti, kad suprastum jog orchidėja (išskyrus tas rūšis, kurios auga žemėje) NEGYVENS ILGAI ŽEMĖSE!!! Pasikartosiu, bet dar kartą pasakysiu, kad pasodinta žemėje ji neužsilenks per vieną dieną, gavus daug drėgmės ir žydės kuo puikiausiai, bet praėjus laikui, t.y. mėnesiams, o gal net ir metams, per ilgesnį laiką, nuolat drėgnos šaknys negaudamos oro ims pūti, arba tiesiog nebesugebės tos drėgmės įsisavinti ir nyks, ims raukšlėtis lapai.... ir kas svarbiausia, kad visi šie negerumai gali vykti jai labai gražiai žydint mirksiukas.gif

Prisimenu viena moterėlė man labai rimtai aiškino, kad Phalaenopsiai atkeliavę pas mus gyvena tik tris metus, nes ji jau išmetė visus savo 20 phalaenopsių būtent po trijų metų. Ir dar sakė neaiškinkite Jūs man, kad ji neturi mirkti vandenyje, aš jas visas iki pusės vandeny laikiau ir žydėjo kuo puikiausiai, bet va, praėjo trys metai, jų galiojimo terminas ir visus teko išmesti. Man šioje situacijoje gaila ne tos moteriškės pinigų, o tų 20 orchidėjų.

Orchidėją sodint į žemes tai tas pats kas kokią begoniją ant šakos plikom šaknim pritvirtint. Tik aišku begonija greičiau galus atiduos, nei orchidėja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 06 11, 15:17)
Esi nusiteikusi pries zemes?

Tina, man keista iš tavęs išgirst tokį klausimą  blink.gif Jau kurį laiką buvau tikra, kad bent jau supermamos suprato, kad orchidėjos į žemę nesodinamos, bet kai Jūs vėl pradėjot kažkokius briedus apie kompostus kalbėt tai jau rankos nusviro ir nusprendžiau nebesikišti. Praktikuokitės  biggrin.gif juk ne mano augalus į tą kompostą sodinat  mirksiukas.gif

Bet jei jau Tu manęs klausi  biggrin.gif tai atsakau:
man iki profesionalo dar toli, bet juo tikrai nereikia būti, kad suprastum jog orchidėja (išskyrus tas rūšis, kurios auga žemėje) NEGYVENS ILGAI ŽEMĖSE!!! Pasikartosiu, bet dar kartą pasakysiu, kad pasodinta žemėje ji neužsilenks per vieną dieną, gavus daug drėgmės ir žydės kuo puikiausiai, bet praėjus laikui, t.y. mėnesiams, o gal net ir metams, per ilgesnį laiką, nuolat drėgnos šaknys negaudamos oro ims pūti, arba tiesiog nebesugebės tos drėgmės įsisavinti ir nyks, ims raukšlėtis lapai.... ir kas svarbiausia, kad visi šie negerumai gali vykti jai labai gražiai žydint  mirksiukas.gif

Prisimenu viena moterėlė man labai rimtai aiškino, kad Phalaenopsiai atkeliavę pas mus gyvena tik tris metus, nes ji jau išmetė visus savo 20 phalaenopsių būtent po trijų metų. Ir dar sakė neaiškinkite Jūs man, kad ji neturi mirkti vandenyje, aš jas visas iki pusės vandeny laikiau ir žydėjo kuo puikiausiai, bet va, praėjo trys metai, jų galiojimo terminas ir visus teko išmesti.  Man šioje situacijoje gaila ne tos moteriškės pinigų, o tų 20 orchidėjų.

Orchidėją sodint į žemes tai tas pats kas kokią begoniją ant šakos plikom šaknim pritvirtint. Tik aišku begonija greičiau galus atiduos, nei orchidėja  ax.gif

Nesu profesionalė, bet gerai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 06 11, 16:17)
Orchidėją sodint į žemes tai tas pats kas kokią begoniją ant šakos plikom šaknim pritvirtint. ax.gif

lotuliukas.gif oj prisijuokiau, gal sakau griečiau gimdyt išvažiuosiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sakykit, mergaitės, o ką reikia daryti, kad užaugtų kuo daugiau žiedų ax.gif Čia nuo amžiaus priklauso, ar dar nuo ko? Gal kažkuo ypatingu reikia palaistyti? g.gif
Atsakyti

vat žinau vieną tokią, nuo žiemos falenopsiukas žydi, na, rtikrai gražiai atrodo, tik šaknų žemėse aišku nesimato, kaip ten kas... įdomu, pamatysim, koks bus jo likima po nužydėjimo g.gif
[/quote]

nesvarbu ar pasodinta pralaidžiame, ar žemėje, jei šaknys auga, jų turi matytis per vazono sieneles ax.gif jei nesimato, tai ne kažin kas jau ten ir yra.
Papildyta:
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 06 11, 16:23)
lotuliukas.gif oj prisijuokiau, gal sakau griečiau gimdyt išvažiuosiu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lengvo gimdymo mirksiukas.gif
Atsakyti
o i koki subtrata patartumet sodint raibuole?
maniske dabar isodinta stambiam..kaip pfaliku...nei auga nei mirsta..stovi vietoje,ir ka su daryt?
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 06 11, 17:16)
o i koki subtrata patartumet sodint raibuole?
maniske dabar isodinta stambiam..kaip pfaliku...nei auga nei mirsta..stovi vietoje,ir ka su daryt?

Aš rojaus soduose pasiskaičiau šitą straipsniuką ir šiaip forumą, rašo, kad į smulkų, nors šiaip taip ir maniau mirksiukas.gif Nors aš tikrai ne profė.
http://www.rojaussod...i...f=99&t=2136
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 06 11, 14:01)
Ypatingai kai kokia moterėlė pasodina į  žemes, ar vazoną iki pusės vandenyje laiko ir aiškina akis išpūtus, kad ji pas mane super jaučiasi, pažiūrėkit kaip žydi  doh.gif Dažniausiai tai būna paskutinis žydėjimas, o apsižiūrima jau per vėlai  doh.gif Phalaenopsis neužsilenkia per vieną dieną, jis patvarus (be šaknų, bet su žiedais), todėl kai jau sulaukia žydėjimo pabaigos, tada ir augalą kartu su paskutiniais žiedais meta į šiukšlių dėžę.

su tokiais komentarais maniskio teta ir mociute nupude saknis dviem gelem doh.gif isgyveno tik viena(augina nauju daug saknu kiminuose), o komentavo, kad kaimynka pora metu vandeny laiko ir zydi istisai doh.gif snekek nesnekejes, tik kai pamate kaip istraukiau is vazono su vienintele gyva saknim, nebepila vandens schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 06 11, 16:17)
Tina, man keista iš tavęs išgirst tokį klausimą  blink.gif

Neturiu ka pasakyt blush2.gif as siaip norejau i komposta sugrusti tas bulvines, neauga jos pas mane tam smulkiam substrate. Nezinau kodel... verysad.gif

SKM, o kaip del to kito mano klausimo.

"ar yra sansu atreanimuoti phalaenosi, kai pilnas vazonas graziu saknu, o lapai visi nukrite. Buvo isimetus tokia juodu demiu liga, kol nukrito visi lapai "
Atsakyti
QUOTE(sokejuke86 @ 2009 06 11, 17:26)
Aš rojaus soduose pasiskaičiau šitą straipsniuką ir šiaip forumą, rašo, kad į smulkų, nors šiaip taip ir maniau mirksiukas.gif Nors aš tikrai ne profė.
http://www.rojaussod...i...f=99&t=2136

teks keist subtrata...nezinau netinka jai mano aura turbut,arba josios man lotuliukas.gif
Atsakyti