QUOTE(Tina* @ 2009 06 11, 15:18)
Esi nusiteikusi pries zemes? Vat man idomi profesionalo nuomone
Papildyta:
SKM, dar turiu klausima: ar yra sansu atreanimuoti phalaenosi, kai pilnas vazonas graziu saknu, o lapai visi nukrite. Buvo isimetus tokia juodu demiu liga, kol nukrito visi lapai
Esi nusiteikusi pries zemes?
Tina, man keista iš tavęs išgirst tokį klausimą

Jau kurį laiką buvau tikra, kad bent jau supermamos suprato, kad orchidėjos į žemę nesodinamos, bet kai Jūs vėl pradėjot kažkokius briedus apie kompostus kalbėt tai jau rankos nusviro ir nusprendžiau nebesikišti. Praktikuokitės

juk ne mano augalus į tą kompostą sodinat
Bet jei jau Tu manęs klausi

tai atsakau:
man iki profesionalo dar toli, bet juo tikrai nereikia būti, kad suprastum jog orchidėja (išskyrus tas rūšis, kurios auga žemėje) NEGYVENS ILGAI ŽEMĖSE!!! Pasikartosiu, bet dar kartą pasakysiu, kad pasodinta žemėje ji neužsilenks per vieną dieną, gavus daug drėgmės ir žydės kuo puikiausiai, bet praėjus laikui, t.y. mėnesiams, o gal net ir metams, per ilgesnį laiką, nuolat drėgnos šaknys negaudamos oro ims pūti, arba tiesiog nebesugebės tos drėgmės įsisavinti ir nyks, ims raukšlėtis lapai.... ir kas svarbiausia, kad visi šie negerumai gali vykti jai labai gražiai žydint
Prisimenu viena moterėlė man labai rimtai aiškino, kad Phalaenopsiai atkeliavę pas mus gyvena tik tris metus, nes ji jau išmetė visus savo 20 phalaenopsių būtent po trijų metų. Ir dar sakė neaiškinkite Jūs man, kad ji neturi mirkti vandenyje, aš jas visas iki pusės vandeny laikiau ir žydėjo kuo puikiausiai, bet va, praėjo trys metai, jų galiojimo terminas ir visus teko išmesti. Man šioje situacijoje gaila ne tos moteriškės pinigų, o tų 20 orchidėjų.
Orchidėją sodint į žemes tai tas pats kas kokią begoniją ant šakos plikom šaknim pritvirtint. Tik aišku begonija greičiau galus atiduos, nei orchidėja