Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

skm, gelbėk blink.gif lykastės vienas lapas pusiau parudavo, rudoji pusė minkšta tarsi papuvusi. Pačios bulvės gražios, auga nauja bulvytė, viskas tarsi ok g.gif
ir dar ne ruduo, kad lapai kristų (nes, kiek žinau, rudenį bulvytės nuplinka) unsure.gif
Laistau kas 2 savaites tik, nepurškiu g.gif
Atsakyti
ar pjauti sita lapa? sitas negerumas buvo jau nupirkus g.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
skm, viename is postu rasei, kad augintojos daro klaida "laikydamos vazonus iki puses vandenyje" - gal gali tiksliau? T.y. negalima mirkyti phal? Tik nupilti is virsaus? Nes ne viename straipsnyje "rojaus sodu" randu atsiliepimu, jog mirkyti visas orchidejas negerai, nes mirkymo metu saknys dusta g.gif

Ar tu kalbejai apie nuolatini imerkima i vandeni? unsure.gif
Atsakyti
Manau kalbejo apie nuolatini laikyma vandeny.

O laistymas pamerkiant man irgi nepatinaka. Nes substratas sukyla, susijudina saknys. As gausiai palieju dusu per virsu geriau.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 11, 19:29)
skm, gelbėk  blink.gif  lykastės vienas lapas pusiau parudavo, rudoji pusė minkšta tarsi papuvusi. Pačios bulvės gražios, auga nauja bulvytė, viskas tarsi ok  g.gif
ir dar ne ruduo, kad lapai kristų (nes, kiek žinau, rudenį bulvytės nuplinka)  unsure.gif
Laistau kas 2 savaites tik, nepurškiu  g.gif

lycastes turi mada numesti lapus,manau, metu laikas cia nelabai itakoja, svarbu bulves butu sveikos, nes ten maitinimo medziagos naujiems auginiams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 12 birželio 2009 - 10:15
QUOTE(misterija @ 2009 06 12, 11:14)
lycastes turi mada numesti lapus,manau, metu laikas cia nelabai itakoja, svarbu bulves butu sveikos, nes ten maitinimo medziagos naujiems auginiams.

ooo, labai ačiū! 4u.gif nes buvau girdėjusi apie rudeninį lapų metimą, bet dabar žinosiu 4u.gif
Atsakyti
mergaites help.gif
problema labai didele su mano seniausiuoju falenopsiu unsure.gif mylimiausiu... verysad.gif pries pora metu kai ji gavau dovanu, pasodinau i zemes, nes nieko neismaniau doh.gif nors ir zydejo, bet nupuvo saknys, nors lapai milziniski isaugo. pries pora menesiu ji ikisau i extra substrata, didysis mano pradejo leisti nauja ziedstiebi, kur sugebejau nulauzti. doh.gif db jo labai pradejo raukslepis(du nuo apacios), o pajudinus isleke is substrato kazkokia blake blink.gif blink.gif greiciau istraukiau ji is to substrato, bet daugiau nieko neradau, tik voratinkli po skrotele... blink.gif viska isvaliau. substrata ismeciau. gal blake galejo iskristi per langa?jis pas mane pastoviai atdaras. bet db kita beda. kur man ji sodinti ir kaip?dideli labai vercia is vazono(be kokio), likusi vien mazyte saknyte, is kurios kalasi dvi naujos, ir is skroteles auga gal 5 naujos saknys, yra ir tokia tamsiai violetine, kitokia ataugele, panasi i ziedynstiebi....ka daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokinuke: 12 birželio 2009 - 10:42
NAUJA TEMA

http://www.supermama...howtopic=456866

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokinuke @ 2009 06 12, 10:41)
mergaites  help.gif
problema labai didele su mano seniausiuoju falenopsiu unsure.gif mylimiausiu... verysad.gif  pries pora metu kai ji gavau dovanu, pasodinau i zemes, nes nieko neismaniau doh.gif  nors ir zydejo, bet nupuvo saknys, nors lapai milziniski isaugo. pries pora menesiu ji ikisau i extra substrata, didysis mano pradejo leisti nauja ziedstiebi, kur sugebejau nulauzti. doh.gif  db jo labai pradejo raukslepis(du nuo apacios), o pajudinus isleke is substrato kazkokia blake blink.gif  blink.gif  greiciau istraukiau ji is to substrato, bet daugiau nieko neradau, tik voratinkli po skrotele... blink.gif  viska isvaliau. substrata ismeciau. gal blake galejo iskristi per langa?jis pas mane pastoviai atdaras. bet db kita beda. kur man ji sodinti ir kaip?dideli labai vercia is vazono(be kokio), likusi vien mazyte saknyte, is kurios kalasi dvi naujos, ir is skroteles auga gal 5 naujos saknys, yra ir tokia tamsiai violetine, kitokia ataugele, panasi i ziedynstiebi....ka daryt?

butu gerai foto pamatyti... gal ir gerai, kad netycia nulauzei ziedstiebi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokinuke @ 2009 06 12, 11:41)
db jo labai pradejo raukslepis(du nuo apacios), o pajudinus isleke is substrato kazkokia blake blink.gif  blink.gif  greiciau istraukiau ji is to substrato, bet daugiau nieko neradau, tik voratinkli po skrotele... blink.gif  viska isvaliau. substrata ismeciau. gal blake galejo iskristi per langa?

skamba kaip istrauka is siaubako filmo fear.gif lotuliukas.gif

Sorry, eilini karta leidau sau pajuokaut 4u.gif tiesiog toks vaizdingas aprasymas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 12, 13:01)
skamba kaip istrauka is siaubako filmo  fear.gif  lotuliukas.gif 

Sorry, eilini karta leidau sau pajuokaut  4u.gif tiesiog toks vaizdingas aprasymas  smile.gif

bet as jos tikrai issigandau, man tokie gyviai fe.....o dar miegamajam geles stovi bijau.gif be rysio visai.

db mielai ir tamstos patarimo isklausyciau mirksiukas.gif
Atsakyti
O tu visai be reikalo ta extra substrata ismetei, nes dabar teks pirkti nauja ir vel per naujo sodinti biggrin.gif ta vargsele blake uzklydus to substrato tikrai nepagadino.

O zemes vistik nepatinka orchidejoms, kaip kad ir minejo SKM. tavo eksperimentas tai irode.
Atsakyti