Įkraunama...
Įkraunama...

Tado B. patarimai lieknėjantiems

QUOTE(airijaja @ 2009 06 10, 22:11)
sveiki  biggrin.gif
pirma karta rasau supermamos forumuose, tikiuosi zinute pateks ten kur reikia.
turiu klausimuka Tadui Blindai o ir kitiems nariams kas galetu patarti organizmo valymo klausimu...
paskaiciusi Tombako knygele Kaip sveikai gyventi 150 metu emiausi organizmo valymo.
pirmiausia storosios zarnos valymas klizmomis, kursas 4 savaites. pirma savaite kasdien, antra - kas antra diena, trecia- kas trecia diena, - ketvirta- du kartus savaitej.
siuo metu esu ipusejus trecia savaite.... iskilo tokia problemele, kad savaime nebeeinu pas nykstukus didelio reikalo... toks vaizdas, kad viskas ateina iki storosios zarnos ir laukia klizmos, savaime niekas lauk neina sad.gif geriu geruju bakteriju kapsules...maitinuosi kaip ir sveikai, o niekas nesidaro... jauciuosi tokia pilna, truputi ir galvele paskauda. zodziu nesmagu...
ieskojau internete informacijos, siuloma pabandyti selenu, arba isvis pagyventi sultim kelias dienas... laisvinamuju vaistu nesinori, vistiek tai butu tik trumpalaikis sprendimas...
buciau dekinga jei galetumete ka nors patarti is savo patirties?

siaip iki siol kartais budavo problemu su viduriais, kad kartais uzkieteje, kartais kas antra diena. bet jeigu kuri laika sveikai pasimaitindavau (derinau maista, geriau sviezias darzoviu sultis, daug skysciu) viskas susitvarkydavo..
vienintelis dalykas kurio nedarau, tai gal mazokai judu, nes sedimas darbas, siuo metu nesportuoju, bet anksciau tai problemu kaip ir nesukele...

aciu uz jusu laika

labai naturali organizmo reakcija - susilpnejo salinimo funkcija, nes tris savaites "dirbai" uz savo organizma. Klizmos skirtos problemai pasalinti, o ne kasdieniam naudojimui doh.gif . Dabar teks is naujo pratint organizma dirbti - geriau kuri laika valgyk lengvesni, skystesni maista. Ir gink dieve jokiu laisvinamuju! schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(airijaja @ 2009 06 10, 23:11)
emiausi organizmo valymo

Ir prisivalei doh.gif doh.gif doh.gif Negalima taip nemylėti savo organizmo ir jo alinti schmoll.gif Dažnai klizmuojantis (o tu tai darei superekstraturbodažnai) pakinta normali bakterinė flora ir sutrinka žarnyno veikla, žarnynas užmiršta, kaip tuštintis savarankiškai, ima trūkti organizmui būtinų medžiagų. Nenuostabu, kad dabar nebesusitvarkai.
Atsakyti
sveikos merginos, aciu uz komentarus ir patarimus...
tikiriausiai tiesa, kad truputi perlenkiau lazda su tom klizmom, kad as uz organizma dariau jo darba, tikriausiai dabar reikes truputi palaukti kol vel viskas i savo vietas sugris...
bandysiu lengvesni maista valgyti ir svieziu sulciu daug gerti, tikiu, kad atsistatys, tik neramu, kai 3 dienas nieko neiseina, gi cia jau vadinasi viduriu uzkietejimas (nors jie ir nekieti kai galu gale iseina), ir auto- toksikacija vyksta verysad.gif
turbut susidaret vaizda, kad as visiska idiote... unsure.gif

tiesa sakant, as kai pirma karta perskaiciau ta Tombako knygele gal pries 7 metelius, tai irgi galvojau jokiais budais taip nedaryciau, man tuo metu toks organizmo valymo budas atrode nepriimtinas... bet joje taip pat radau daug kitokios informacijos apie sveikata, apie stuburo svarba, apie kvepavima, virskinimo procesus, maista ir t.t., kuri atrode tikrai logiska ir atvere akis apie sveika mityba ir gyvensena...

tai va tuo metu tiesiog pradejau grieztai derinti maista pagal tuos Tombako patarimus ir neribodama nei kiekio nei nieko daugiau nekeisdama per 6 men atsikraciau 6kg... valgiau viska ir kiek norejau, tik kad laikiausi derinimo principu

mano ugis apie 171cm, pradejus derinti maista sveriau apie 71kg, o pasiekus 65-66kg jis sustojo. supratau, kad jei dar noriu atsikratyti 5-6kg reikes dar kazko imtis.
tada papildomai prie maisto derinimo pradejau 3 k i savaite lankyti aerobika ir truputeli priziureti maisto porcijas, pradejau valgyti daugiau salotu. ir svoris mazejo mazdaug po 1-1.5kg per menesi kol pasiekiau mazdaug 58-59kg, kuo buvau labai patenkinta thumbup.gif

bet kadangi nuo seniai buvau turejusi nelabai gerus santykius su maistu (emocine valgytoja), praejus laikui truputi atbukau nuo to derinimo, per paskutinius 4-5 metus svoris vis svyruodavo mazdaug nuo 59 iki 64, kas nera labai gerai... tai kelis menesius valgiau super sveikai, tai kimsdavau viska is eiles, manau daugumai merginu tai pazistamas jausmas. vistik kaupiasi toksinai ir visas kitas brudas... kas atsiliepia savijautai, astreja PMS pozymiai, skausmai per mmmm, nesugebejimas susikoncentruoti, nuovargis ir t.t.
isvada- organizmas uzterstas. be abejo reikia keisti mitybos iprocius, nes tai pagrindas, bet taip pat sugalvojau, kad noriu issivalyti kepenis (prisiskaiciau dar daugybe literaturos apie sveika gyvensena ir t.t.)
va o pries valant kepenis yra butina issivalyti zarnyna... zinau, kad yra ir kitu budu, bet atseit klizmos daug efektyvesnes negu pvz 2 savaites gerti po stikline kefyro rytais ir vakarais...
aisku dabar sutinku su tuo, kad klizmos yra kaip ir svelniai tariant isiverzimas i organizma ir kadangi dariau jas taip daznai turbut organizmas patyre soka ir turim ka turim...
pasidomejau as tomis klizmomis pries jas darydama, yra dar tokia Malachovo knygele kur sitas reikalas rekomenduojamas. be to dabar populiaru daryti storosios zarnos valymo proceduras ivairiose privaciose klinikose ir toks pasalinis poveikis niekur neminimas, bet kiekvienas organizmas taigi kitaip i viska reaguoja...
ka darysi, yra taip kaip yra, kazkaip spresiu sita problemele, valgysiu selenas kai tik rasiu kur ju gauti, darysiu ta dziovintu vaisiu ir medaus kose ir t.t.
manau, kad mano sedimas darbas nepagerina padeties, nes judu tikrai mazai, reikia dar ir del to isvadas man daryti...
kol viduriai susitvarkys kepenu valymas bus atidetas... o tada bus matyt...
kaip sakoma sveika siela gali buti sveikame/svariame kune.. einant laikui supratau, kad savo kuna reikia labai myleti ir ji globoti o ne bausti su periodiskais persideimo priepoliais...
is kur tas didelis noras valyti organizma? cia kaip tam uzburtam rate, kuo organizmas labiau uzterstas, tuo sunkiau isisavina naudingas medziagas, tuo ilgiau turi dirbti kad apvalytu krauja ir visas kitas sistemas, tuo daugiau valgai ir vistiek alkana jautiesi. todel viskas turi prasideti nuo organizmo valymo. kai storoji zarna buna svari, visi reikalingi elementai is maisto yra lengvai pasisavinami ir gali jaustis soti su mazesniais maisto kiekiais.
tik dabar galvoju, kazin ar man cia ta storoji zarna pasivale, ar atvirksciai...
Papildyta:
na ir pavariau ane, mam kai ikvepimas uzeina, tai as tikra rasytoja... ax.gif
Atsakyti
Neįsivaizduoju, kaip galima prieiti iki tokių dalykų pagal kažkokį viena neaiškų tipą su savom teorijom, kai tuo tarpu visam pasauly yra nusistovėjusios sveikos mitybos taisyklės...
Kelios dienos be WC nėra gerai, bet ir ne tragedija. Gerkit daug skysčių, žalios arbatos, valgykit vaisių, daržovių, grūdų - kas turi daug ląstielienos. Jei padėtis nesikeis, apsilankykit pas gyd.
Atsakyti
Sveiki, ir aš su tokiu klausimu. Tadas B. minėjo, kad kasdien sportuoti yra negerai. Mane tai šiek tiek nustebino. Pasportavusi jaučiuosi daug geriau nei prieš tai, atsiranda daugiau energijos.

Dabar aš kasdien sportuoju pagal aštuonių minučių programą - t.y. po aštuonias minutes rankoms, kojoms, sėdmenims, pilvui. Noriu paklausti, ar aš sportuoju teisingai, ar verčiau vieną dieną daryčiau pratimus pvz., rankoms ir pilvui, o kitą dieną kojoms ir sėdmenims? Ar yra koks nors skirtumas?

Kartais rytais einu pabėgioti, o po bėgiojimo dar darau šiuos pratimukus, tai gal man nebeverta jų daryti ir tą dieną užteks vien bėgiojimo?

Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Kaktusė @ 2009 06 12, 14:13)
Sveiki, ir aš su tokiu klausimu. Tadas B. minėjo, kad kasdien sportuoti yra negerai. Mane tai šiek tiek nustebino. Pasportavusi jaučiuosi daug geriau nei prieš tai, atsiranda daugiau energijos.

Dabar aš kasdien sportuoju pagal aštuonių minučių programą - t.y. po aštuonias minutes rankoms, kojoms, sėdmenims, pilvui. Noriu paklausti, ar aš sportuoju teisingai, ar verčiau vieną dieną daryčiau pratimus pvz., rankoms ir pilvui, o kitą dieną kojoms ir sėdmenims? Ar yra koks nors skirtumas?

Kartais rytais einu pabėgioti, o po bėgiojimo dar darau šiuos pratimukus, tai gal man nebeverta jų daryti ir tą dieną užteks vien bėgiojimo?

Ačiū už atsakymus.

Jautiesi gerai sportuodama kiekvieną dieną? Valio, taip ir toliau. Sportuok, stangrink kūną, atsikratyk nereikalingų kg. Juk sportuoji sau, o ne kažkam. Nereikia visko priimti į širdį ką kas sako. Ne visi Blindos teiginiai yra teisingi, taip kad aklai vadovautis jo pasakymais aš nedrįsčiau.
Atsakyti
labas Tadai Blinda. noreciau paklausti patarimo ka patartum norint sumazinti uzpakaliuka slaunis? ir kaip sustangrinti uzpakaliuka kad jis igautu geresne forma?
Atsakyti
aisku, kad galima sportuoti kasdiena, tik su atitinkamu planu, pasauline sveikatos organizacija rekomenduoja kasdien po valanda. ir as kartu daryciau kardio ir pratimukus, nebutinai visoms kuno dalims, bet keiciant viena diena pvz virsutinei kuno daliai, kt diena, apatinei, trecia diena visam kunui, ketvirta vien tik kardio ir pilvukui ir panasiai maisyt... nes jei kasdien ta pati ir ta pati tai turbut gali kunas ppriprast ir nebebus to efekto norimo...
Atsakyti
Sveiki,

Turiu tokį klausimėlį, 2 mėn laikausi dietos t.y. skaičiuoju kalorijas. Per dieną suvartoju, ne daugiau, kaip 1500kcal, saldumynų, miltinių patiekalų visiškai atsisakiau.Sportuot nesportuoju, tik, kiek į lauką su vaiku išeinu pasivaikščioti. Per tos 2 mėn numečiau tik 0,5kg. g.gif Ar gali taip būt, kad svoris taip mažai krenta, tik dėl to, kad nesportuoju, nes maistą, tai tikrai labai prisižiūriu?
Atsakyti
QUOTE(Kastinga @ 2009 06 13, 11:37)
Sveiki,

Turiu tokį klausimėlį, 2 mėn laikausi dietos t.y. skaičiuoju kalorijas. Per dieną suvartoju, ne daugiau, kaip 1500kcal, saldumynų, miltinių patiekalų visiškai atsisakiau.Sportuot nesportuoju, tik, kiek į lauką su vaiku išeinu pasivaikščioti. Per tos 2 mėn numečiau tik 0,5kg. g.gif  Ar gali taip būt, kad svoris taip mažai krenta, tik dėl to, kad nesportuoju, nes maistą, tai tikrai labai prisižiūriu?

sveika, as manau kad gali smile.gif nes per diena tiesiog nesudegini kiek reikia kaloriju smile.gif nes gali buti kad butent tiek kaloriju tau reikia kad tavo organizmas palaikytu toki kuno svori smile.gif todel reikia arba kaloriju kieki sumazinti(ko nepatarciau) arba padidinti aktyvuma smile.gif ar pailginti pasivaiksciojimus, tiesiog paspartinti kartais zingsni smile.gif arba galima aisku ir namie padaryti atitinkamus pratimus smile.gif
Atsakyti
Tadai B,
kadangi esate treneris, tai keli patarimai labai praverstų 4u.gif

Kokį "sportą" sporto klubuose patartum kriaušės figūrą turinčiai damai, konkrečiai man? Aš: 181cm, 90kg, <30m, liemens ir užpakalio apimtis skiriasi dvigubai.

1. Treniruokliai man mažiau patinka negu aerobika.

2. Ar yra kokių kitų pratimų be kojų kilnojimo, nes pakeliu porą kart ir jau nekyla, nepajėgiu, nu tai nekokia ir nauda po dešimt pakėlimų... ir mano viršutinė dalis visai normali, o apačia didelė, neproporcingai, tai man kilnojant kojas labiau nugarą skauda nei tas kojas...

3. Turiu silpnus kelienių sąnarius, tai nuo pritupimų skaudėt ima.
4. Nuo įtupstų atsiranda mėlynės apie kelius, o
5. nuo bėgimo visos blauzdos būna mėlynos doh.gif
Tai mano fantazija neneša ką daryt..

O ką apie dviračio mynimą manai? kiek laiko reiktų, kad būtų efektas? ir ar iš vis treniruoklinis dviratis duotų naudos?

Tarkim laiko turiu kas antrą dieną po val sportui, kartais kasdien.
Tai ką rinktis? Žinau, kad sakysi, mainyt reik, bet tada ką su kuo, kad efektas būtų apatinei daliai?
Stepas? šokiai? gimnastika? pum'as su štangom (šitų irgi nemėgstu)? dviratis?

Sportklubius lankau jau daug metų, bet svorio nesugebu numest. Paprastai einu į stepą, šokius.
Valgau apie 1600kcal.

Iš anksto dėkuju jei galėsi ką pasiūlyti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smėlio laikrodis: 14 birželio 2009 - 10:32
QUOTE(Kastinga @ 2009 06 13, 10:37)
Sveiki,

Turiu tokį klausimėlį, 2 mėn laikausi dietos t.y. skaičiuoju kalorijas. Per dieną suvartoju, ne daugiau, kaip 1500kcal, saldumynų, miltinių patiekalų visiškai atsisakiau.Sportuot nesportuoju, tik, kiek į lauką su vaiku išeinu pasivaikščioti. Per tos 2 mėn numečiau tik 0,5kg. g.gif  Ar gali taip būt, kad svoris taip mažai krenta, tik dėl to, kad nesportuoju, nes maistą, tai tikrai labai prisižiūriu?

Priklausomai, nuo kokio svorio metate. 0.5kg yra mažokai. Pabandykit skaičiuoti ne tik kcal, bet ir riebalus. Net ir mažai kcal turintys produktai/patiekalai gali turėti daug riebalų, kurių valgydami nejaučiame. Kita vertus, gal pasisvėrėt tokią dieną, kai iš vakaro buvot išgėrus daugiau skysčių ar koks pms mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Smėlio laikrodis @ 2009 06 14, 10:29)
3. Turiu silpnus kelienių sąnarius, tai nuo pritupimų skaudėt ima.
4. Nuo įtupstų atsiranda mėlynės apie kelius, o
5. nuo bėgimo visos blauzdos būna mėlynos  doh.gif
Tai mano fantazija neneša ką daryt..

Dėl šito aerobika išvis nerekomenduojama, praktiškai visų treniruočių metu būna krūvis sąnariams. Dviratis ne visada rekomenduojamas, dėl šito reiktų su gyd. pasitart (jei nenorit turėt rimtų problemų ateityje). Aš siūlyčiau pabandyti kalanetiką, bodyflexą, pilatesą, jogą. O jei domina būtent aerobika, t.y. judri treniruotė, tuomet belieka reguliuoti save tam tikrų pratimų metu.
Atsakyti