QUOTE(Atlantida @ 2009 05 28, 23:03)
Sveiki, praset rimtu klausimu, bet mano toks nevisai,
Sporuot tingiu. Ka darau:
1) vazinejuosi dviraciu miestuko keliukais ir uz miesto (vidutiniu greciu - net prie letesnio) apie valanda tris kartus per savaite.
2)kartais paplaukioju basiene letai ilgai (45 min)ar ezere letai ir trumpai - 1-2 kartai per savaite
3)einu pesciomis retai, nu tarkim per savaite praeinu apie 8km.
Ar susiderinus mityba, man tokio sporto uztektu, nes visa kita man kancia?
Esme, ta, kad didelio virssvorio neturiu, bet stooros slaudys, pilvas neidealus NEPLOKSCIAS (nors gana lieknas liemuo). Ar uzteks mano mankstos (nes geda ja vaidnt sportu) kad pakoreguotu mano problemas?
Jei norima pasiekti rezultata skaiciuosime kaip 100 proc., tai sekme priklauso: 30 proc. - nuo sporto, 70 proc. - nuo mitybos....
Bet kuriuo atveju geriau judeti kazkiek, nei laikytis dietos ir sedeti fotelyje prie TV ir ne tik del isvaizdos, bet ir del sveikatos...
Pirmoje eileje visada siulau pakeisti mitybos iprocius, nes sportas be tinkamos mitybos naudos duoda mazai...
Papildyta:
QUOTE(rujo @ 2009 05 30, 20:18)
Aciu
O tas salotas kuo uzpilti?
Einu sportuoti kas antra diena. Iki sporto stengiuosi 1 val. nevalgyti. O po treniruotes, tada irgi geriau koks baltyminis maistas nei obuoliai?
As neuzpilu niekuo, "tunas savo sultyse", turi padazo, jei taip ji galima butu pavadinti...
Is tiesu yra dvi teorijos, ka reiketu valgyti is karto po sporto... Viena ju sako, kad tai baltymai, kita sako, kad tai angliavandeniai... Manau viskas priklauso nuo kiekvieno zmogaus organizmo... Bet kuriuo atveju, prarastus angliavandenius atstatyti reikia, obuolys turi apie 50 KCAL, fruktozes, sacahrozes, kurie greitai pasisavina ir atstato prarasta energija... Baltymai reikalingi raumeniui augti... Jei jauciate, kad jums reikia raumenu, reiketu vartoti daugiau baltymu po treniruotes... Grieztu taisykliu cia nera, bet kad saves nekankinti as siulyciau is karto po treniruotes gauti 40-60 gr. angliavandeniu... Veliau (po 1-2 val.) valgyti tik baltymini maista.
Papildyta:
QUOTE(brigitauskas @ 2009 06 04, 21:32)
sakykit ponas Tadai

.
kiek kaloriju per diena reiktu istikruju suvartoti, kad neletetu medziagu apykaita ir kristu svoris? nes vienur rasoma kad 1200, kitur kad 1400

mano ugis 164, dabartinis svoris 63, meteliu turiu 33. nes kiek besistengciau, nuridenti iki 59-60 (tiek noretusi sverti) niekaip negaliu. Fizinis aktyvumas mano nera didelis, riebalu, tortu,pyragu, bulku, makaronu, bulviu nevalgau. pasilepinu juodu sokoladu.
gal koki dienos meniuka sugalvotumet man, bent praziai nuo ko reiktu pradeti
Ne maziau kaip 1200 KCAL ir ne daugiau kaip 1800 KCAL....
Manau, pas jus del amziaus yra suletejusi medziagu apykaita... Numesti 3 kg nera sunku...
Sokolado reiketu palaipsniui atsisakyti, valgant ji tik iki pietu...
Valgyti reiketu dazniau, bet maziau...
Meniu sudaryti nera sunku, tik nezinau jusu megstamu produktu...
Pvz.:
pagrinde valgykite produktus turincius baltymu: vistos krutinele, kalakutiena (virta), juros gerybes savo sultyse, (kalmarai, krevetes, veziagyviai), tunas, virti kiausiniai (nepiktnaudziauti tryniais), liesas pienas, liesa varske...
Angliavandeniams gauti vartokite: darzoves, vaisius, ryzius, grikius, jogurtus...
Riebalams gauti vartokite: produktus turincius augalines kilmes riebalu...
Sudarydami meniu, turite laikytis proporciju: Baltymai: 30 proc., Riebalai: 20 proc., Angliavandeniai 50 proc.
Jei planuojate laikytis grieztesnes dietos, baltymu kieki dietoje galite padidinti iki 50 proc., bet ne daugiau kaip 150 gr. (atsizvelgiant i jusu svori).
Cia paminejau bendrus principus, bet specifine ir jums pritaikyta dieta gali sudaryti tik dietologas, ivertines jusu mitybos iprocius....
Papildyta:
QUOTE(airijaja @ 2009 06 10, 22:11)
sveiki
pirma karta rasau supermamos forumuose, tikiuosi zinute pateks ten kur reikia.
turiu klausimuka Tadui Blindai o ir kitiems nariams kas galetu patarti organizmo valymo klausimu...
paskaiciusi Tombako knygele Kaip sveikai gyventi 150 metu emiausi organizmo valymo.
pirmiausia storosios zarnos valymas klizmomis, kursas 4 savaites. pirma savaite kasdien, antra - kas antra diena, trecia- kas trecia diena, - ketvirta- du kartus savaitej.
siuo metu esu ipusejus trecia savaite.... iskilo tokia problemele, kad savaime nebeeinu pas nykstukus didelio reikalo... toks vaizdas, kad viskas ateina iki storosios zarnos ir laukia klizmos, savaime niekas lauk neina

geriu geruju bakteriju kapsules...maitinuosi kaip ir sveikai, o niekas nesidaro... jauciuosi tokia pilna, truputi ir galvele paskauda. zodziu nesmagu...
ieskojau internete informacijos, siuloma pabandyti selenu, arba isvis pagyventi sultim kelias dienas... laisvinamuju vaistu nesinori, vistiek tai butu tik trumpalaikis sprendimas...
buciau dekinga jei galetumete ka nors patarti is savo patirties?
siaip iki siol kartais budavo problemu su viduriais, kad kartais uzkieteje, kartais kas antra diena. bet jeigu kuri laika sveikai pasimaitindavau (derinau maista, geriau sviezias darzoviu sultis, daug skysciu) viskas susitvarkydavo..
vienintelis dalykas kurio nedarau, tai gal mazokai judu, nes sedimas darbas, siuo metu nesportuoju, bet anksciau tai problemu kaip ir nesukele...
aciu uz jusu laika
Na, as kiek skeptiskai ziuriu i visokius organizmo valymus... Tiesiog viskas turi buti naturalu, bet kokia nenaturali intervencija i jusu organizmo nusistovejusius fiziologinius procesus gali sukelti ivairiu komplikaciju....
Is tiesu, tokiu atveju as jums rekomenduociau kreiptis i gydytojus, jei tradiciniai budai, tokie kaip pvz. slyvu sultys, jums nepadeda...
Sorry, bet patarti nelabai ka galiu...
Papildyta:
QUOTE(Kaktusė @ 2009 06 12, 13:13)
Sveiki, ir aš su tokiu klausimu. Tadas B. minėjo, kad kasdien sportuoti yra negerai. Mane tai šiek tiek nustebino. Pasportavusi jaučiuosi daug geriau nei prieš tai, atsiranda daugiau energijos.
Dabar aš kasdien sportuoju pagal aštuonių minučių programą - t.y. po aštuonias minutes rankoms, kojoms, sėdmenims, pilvui. Noriu paklausti, ar aš sportuoju teisingai, ar verčiau vieną dieną daryčiau pratimus pvz., rankoms ir pilvui, o kitą dieną kojoms ir sėdmenims? Ar yra koks nors skirtumas?
Kartais rytais einu pabėgioti, o po bėgiojimo dar darau šiuos pratimukus, tai gal man nebeverta jų daryti ir tą dieną užteks vien bėgiojimo?
Ačiū už atsakymus.
Viskas priklauso nuo to ka vadinate sportu ir koks to sporto tikslas... Jei sportuojate vos keliolika minuciu ir neintensyviai, tai tera tik manksta... Tai vadinama bendru fiziniu aktyvumu...
Is dalies galima sakyti, kad zmones vazinejantys kasdiena dviraciai, taip pat sportuoja, taciau jei tai daro neintensyviai, toki sporta galima pavadinti tiesiog "darbu"...
Nezinau jusu treniruociu tikslo, todel ir komentuoti nelabai galiu... Jei sportuojate del sveikatos, tam kad palaikyti benra organizmo tonusa, tai viskas tvarkoje, juk manksta ryte trunka vos kelias desimtis minuciu, o ir kruviai nedideli....
Bet kuriuo atveju raumenims reikia poilsio... Jei po treniruotes kelias dienas neskauda raumenu, vadinasi treniruote nebuvo intensyvi ir raumuo nereikalauja poilsio ir papildomo atsistatymo...
As esu linkes nesuplakti visko i viena kruva, treniruotes (ju savaitinis ciklas) turi tureti kazkoki tiksla... ilgu nuotoliu begika gali pamatyti kilnojant svarmenis, o kulturista gali pamatyti beganti ant begimo takelio... Abu jie daro tuos pacius pratimus, taciau tikslas visiskai skirtingas... Taigi, viskas priklauso nuop norimo pasiekti rezultato...
Papildyta:
QUOTE(Kastinga @ 2009 06 13, 10:37)
Sveiki,
Turiu tokį klausimėlį, 2 mėn laikausi dietos t.y. skaičiuoju kalorijas. Per dieną suvartoju, ne daugiau, kaip 1500kcal, saldumynų, miltinių patiekalų visiškai atsisakiau.Sportuot nesportuoju, tik, kiek į lauką su vaiku išeinu pasivaikščioti. Per tos 2 mėn numečiau tik 0,5kg.

Ar gali taip būt, kad svoris taip mažai krenta, tik dėl to, kad nesportuoju, nes maistą, tai tikrai labai prisižiūriu?
Gali buti kad blogai skaiciuojate kalorijas arba mityba nera subalansuota... Staigiai keisti mitybos iprociu NEGALIMA...
Labai keista... Parasykite prasau savo keliu dienu meniu, su laiku, kada ka valgote taip pat produktu kiekiais...