Įkraunama...
Įkraunama...

Tado B. patarimai lieknėjantiems

QUOTE(Smėlio laikrodis @ 2009 06 14, 11:29)
Tadai B,
kadangi esate treneris, tai keli patarimai labai praverstų  4u.gif

Kokį "sportą" sporto klubuose patartum kriaušės figūrą turinčiai damai, konkrečiai man? Aš: 181cm, 90kg, <30m, liemens ir užpakalio apimtis skiriasi dvigubai.

1. Treniruokliai man mažiau patinka negu aerobika.

2. Ar yra kokių kitų pratimų be kojų kilnojimo, nes pakeliu porą kart ir jau nekyla, nepajėgiu, nu tai nekokia ir nauda po dešimt pakėlimų... ir mano viršutinė dalis visai normali, o apačia didelė, neproporcingai, tai man kilnojant kojas labiau nugarą skauda nei tas kojas...

3. Turiu silpnus kelienių sąnarius, tai nuo pritupimų skaudėt ima.
4. Nuo įtupstų atsiranda mėlynės apie kelius, o
5. nuo bėgimo visos blauzdos būna mėlynos  doh.gif
Tai mano fantazija neneša ką daryt..

O ką apie dviračio mynimą manai? kiek laiko reiktų, kad būtų efektas? ir ar iš vis treniruoklinis dviratis duotų naudos?

Tarkim laiko turiu kas antrą dieną po val sportui, kartais kasdien.
Tai ką rinktis? Žinau, kad sakysi, mainyt reik, bet tada ką su kuo, kad efektas būtų apatinei daliai?
Stepas?  šokiai? gimnastika? pum'as su štangom (šitų irgi nemėgstu)? dviratis?

Sportklubius lankau jau daug metų, bet svorio nesugebu numest. Paprastai einu į stepą, šokius.
Valgau apie 1600kcal.

Iš anksto dėkuju jei galėsi ką pasiūlyti unsure.gif

SL, maciau praeita ar sia savaite laida per ryto rata. Ten aerobikai zmones specialius batus avejo, kad sanariai neskaudetu. Jei gerai supratau, tai batai uzpildyti tokiu kaip smeliuku (lakia kazkokia medziaga), su tais batais visa apkrova nuo sanariu ant kojos persimeta. Paieskok, gal visagale google ka patars, as labai nesigilinau del tu batu, nes man neaktualu. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2009 06 14, 14:20)
SL, maciau praeita ar sia savaite laida per ryto rata. Ten aerobikai zmones specialius batus avejo, kad sanariai neskaudetu. Jei gerai supratau, tai batai uzpildyti tokiu kaip smeliuku (lakia kazkokia medziaga), su tais batais visa apkrova nuo sanariu ant kojos persimeta. Paieskok, gal visagale google ka patars, as labai nesigilinau del tu batu, nes man neaktualu.  mirksiukas.gif

Blogai supratai mirksiukas.gif Tai yra tokie batai, kuriais avėdamas jautiesi tarsi nestabilai stovėtum ant žemės, tarsi eitum basas per smėlį. Jų padas yra išgaubtas, ties viduriu pėdos storiausias. Vaikščiojant tokiais batais neatsipalaiduoja raumenys. Jie vadinasi Masai
user posted image
Masai arba MBT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flesi: 14 birželio 2009 - 16:40
QUOTE(solo @ 2009 06 14, 13:07)
Aš siūlyčiau pabandyti kalanetiką, bodyflexą, pilatesą, jogą.ž

Kad aš per šitas treniruotes net nesuprakaituoju blush2.gif Aš nesakau, kad jos lengvos, būna tikrai gerų pratimų, kur kūnas net dreba lotuliukas.gif bet geriausiu tik atveju nesušąlu...
O gal tas mano požiūris, kad riebalai dega kai prakaitas upeliais žliaugia yra neteisingas...
Atsakyti
QUOTE(Kastinga @ 2009 06 14, 19:13)
nors imk ir apsivalgyk  cry.gif

tai gal tikrai viena diena prisivalgykit iki kiek netelpa, kad organizmui butu sokas, nes gal jau priprates prie tokio kiekio kaloriju ir viskas...nejuda, o po tokios puotos tada vel maziau valgyt...
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2009 05 28, 23:03)
Sveiki, praset rimtu klausimu, bet mano toks nevisai,

Sporuot tingiu. Ka darau:
1) vazinejuosi dviraciu miestuko keliukais ir uz miesto (vidutiniu greciu - net prie letesnio) apie valanda tris kartus per savaite.
2)kartais paplaukioju basiene letai ilgai (45 min)ar ezere letai ir trumpai - 1-2 kartai per savaite
3)einu pesciomis retai, nu tarkim per savaite praeinu apie 8km.

Ar susiderinus mityba, man tokio sporto uztektu, nes visa kita man kancia?

Esme, ta, kad didelio virssvorio neturiu, bet stooros slaudys, pilvas neidealus NEPLOKSCIAS (nors gana lieknas liemuo). Ar uzteks mano mankstos (nes geda ja vaidnt sportu) kad pakoreguotu mano problemas?

Jei norima pasiekti rezultata skaiciuosime kaip 100 proc., tai sekme priklauso: 30 proc. - nuo sporto, 70 proc. - nuo mitybos....
Bet kuriuo atveju geriau judeti kazkiek, nei laikytis dietos ir sedeti fotelyje prie TV ir ne tik del isvaizdos, bet ir del sveikatos...

Pirmoje eileje visada siulau pakeisti mitybos iprocius, nes sportas be tinkamos mitybos naudos duoda mazai...
Papildyta:
QUOTE(rujo @ 2009 05 30, 20:18)
Aciu  4u.gif
O tas salotas kuo uzpilti? g.gif
Einu sportuoti kas antra diena. Iki sporto stengiuosi 1 val. nevalgyti. O po treniruotes, tada irgi geriau koks baltyminis maistas nei obuoliai?

As neuzpilu niekuo, "tunas savo sultyse", turi padazo, jei taip ji galima butu pavadinti...

Is tiesu yra dvi teorijos, ka reiketu valgyti is karto po sporto... Viena ju sako, kad tai baltymai, kita sako, kad tai angliavandeniai... Manau viskas priklauso nuo kiekvieno zmogaus organizmo... Bet kuriuo atveju, prarastus angliavandenius atstatyti reikia, obuolys turi apie 50 KCAL, fruktozes, sacahrozes, kurie greitai pasisavina ir atstato prarasta energija... Baltymai reikalingi raumeniui augti... Jei jauciate, kad jums reikia raumenu, reiketu vartoti daugiau baltymu po treniruotes... Grieztu taisykliu cia nera, bet kad saves nekankinti as siulyciau is karto po treniruotes gauti 40-60 gr. angliavandeniu... Veliau (po 1-2 val.) valgyti tik baltymini maista.
Papildyta:
QUOTE(brigitauskas @ 2009 06 04, 21:32)
sakykit ponas Tadai smile.gif .
kiek kaloriju per diena reiktu istikruju suvartoti, kad neletetu medziagu apykaita ir kristu svoris? nes vienur rasoma kad 1200, kitur kad 1400 g.gif  mano ugis 164, dabartinis svoris 63, meteliu turiu 33. nes kiek besistengciau, nuridenti iki 59-60 (tiek noretusi sverti) niekaip negaliu. Fizinis aktyvumas mano nera didelis, riebalu, tortu,pyragu, bulku, makaronu, bulviu nevalgau. pasilepinu juodu sokoladu.
gal koki dienos meniuka sugalvotumet man, bent praziai nuo ko reiktu pradeti 4u.gif

Ne maziau kaip 1200 KCAL ir ne daugiau kaip 1800 KCAL....
Manau, pas jus del amziaus yra suletejusi medziagu apykaita... Numesti 3 kg nera sunku...
Sokolado reiketu palaipsniui atsisakyti, valgant ji tik iki pietu...
Valgyti reiketu dazniau, bet maziau...
Meniu sudaryti nera sunku, tik nezinau jusu megstamu produktu...

Pvz.:
pagrinde valgykite produktus turincius baltymu: vistos krutinele, kalakutiena (virta), juros gerybes savo sultyse, (kalmarai, krevetes, veziagyviai), tunas, virti kiausiniai (nepiktnaudziauti tryniais), liesas pienas, liesa varske...
Angliavandeniams gauti vartokite: darzoves, vaisius, ryzius, grikius, jogurtus...
Riebalams gauti vartokite: produktus turincius augalines kilmes riebalu...

Sudarydami meniu, turite laikytis proporciju: Baltymai: 30 proc., Riebalai: 20 proc., Angliavandeniai 50 proc.

Jei planuojate laikytis grieztesnes dietos, baltymu kieki dietoje galite padidinti iki 50 proc., bet ne daugiau kaip 150 gr. (atsizvelgiant i jusu svori).

Cia paminejau bendrus principus, bet specifine ir jums pritaikyta dieta gali sudaryti tik dietologas, ivertines jusu mitybos iprocius....
Papildyta:
QUOTE(airijaja @ 2009 06 10, 22:11)
sveiki  biggrin.gif
pirma karta rasau supermamos forumuose, tikiuosi zinute pateks ten kur reikia.
turiu klausimuka Tadui Blindai o ir kitiems nariams kas galetu patarti organizmo valymo klausimu...
paskaiciusi Tombako knygele Kaip sveikai gyventi 150 metu emiausi organizmo valymo.
pirmiausia storosios zarnos valymas klizmomis, kursas 4 savaites. pirma savaite kasdien, antra - kas antra diena, trecia- kas trecia diena, - ketvirta- du kartus savaitej.
siuo metu esu ipusejus trecia savaite.... iskilo tokia problemele, kad savaime nebeeinu pas nykstukus didelio reikalo... toks vaizdas, kad viskas ateina iki storosios zarnos ir laukia klizmos, savaime niekas lauk neina sad.gif geriu geruju bakteriju kapsules...maitinuosi kaip ir sveikai, o niekas nesidaro... jauciuosi tokia pilna, truputi ir galvele paskauda. zodziu nesmagu...
ieskojau internete informacijos, siuloma pabandyti selenu, arba isvis pagyventi sultim kelias dienas... laisvinamuju vaistu nesinori, vistiek tai butu tik trumpalaikis sprendimas...
buciau dekinga jei galetumete ka nors patarti is savo patirties?

siaip iki siol kartais budavo problemu su viduriais, kad kartais uzkieteje, kartais kas antra diena. bet jeigu kuri laika sveikai pasimaitindavau (derinau maista, geriau sviezias darzoviu sultis, daug skysciu) viskas susitvarkydavo..
vienintelis dalykas kurio nedarau, tai gal mazokai judu, nes sedimas darbas, siuo metu nesportuoju, bet anksciau tai problemu kaip ir nesukele...

aciu uz jusu laika

Na, as kiek skeptiskai ziuriu i visokius organizmo valymus... Tiesiog viskas turi buti naturalu, bet kokia nenaturali intervencija i jusu organizmo nusistovejusius fiziologinius procesus gali sukelti ivairiu komplikaciju....

Is tiesu, tokiu atveju as jums rekomenduociau kreiptis i gydytojus, jei tradiciniai budai, tokie kaip pvz. slyvu sultys, jums nepadeda...

Sorry, bet patarti nelabai ka galiu...

Papildyta:
QUOTE(Kaktusė @ 2009 06 12, 13:13)
Sveiki, ir aš su tokiu klausimu. Tadas B. minėjo, kad kasdien sportuoti yra negerai. Mane tai šiek tiek nustebino. Pasportavusi jaučiuosi daug geriau nei prieš tai, atsiranda daugiau energijos.

Dabar aš kasdien sportuoju pagal aštuonių minučių programą - t.y. po aštuonias minutes rankoms, kojoms, sėdmenims, pilvui. Noriu paklausti, ar aš sportuoju teisingai, ar verčiau vieną dieną daryčiau pratimus pvz., rankoms ir pilvui, o kitą dieną kojoms ir sėdmenims? Ar yra koks nors skirtumas?

Kartais rytais einu pabėgioti, o po bėgiojimo dar darau šiuos pratimukus, tai gal man nebeverta jų daryti ir tą dieną užteks vien bėgiojimo?

Ačiū už atsakymus.

Viskas priklauso nuo to ka vadinate sportu ir koks to sporto tikslas... Jei sportuojate vos keliolika minuciu ir neintensyviai, tai tera tik manksta... Tai vadinama bendru fiziniu aktyvumu...

Is dalies galima sakyti, kad zmones vazinejantys kasdiena dviraciai, taip pat sportuoja, taciau jei tai daro neintensyviai, toki sporta galima pavadinti tiesiog "darbu"...

Nezinau jusu treniruociu tikslo, todel ir komentuoti nelabai galiu... Jei sportuojate del sveikatos, tam kad palaikyti benra organizmo tonusa, tai viskas tvarkoje, juk manksta ryte trunka vos kelias desimtis minuciu, o ir kruviai nedideli....

Bet kuriuo atveju raumenims reikia poilsio... Jei po treniruotes kelias dienas neskauda raumenu, vadinasi treniruote nebuvo intensyvi ir raumuo nereikalauja poilsio ir papildomo atsistatymo...

As esu linkes nesuplakti visko i viena kruva, treniruotes (ju savaitinis ciklas) turi tureti kazkoki tiksla... ilgu nuotoliu begika gali pamatyti kilnojant svarmenis, o kulturista gali pamatyti beganti ant begimo takelio... Abu jie daro tuos pacius pratimus, taciau tikslas visiskai skirtingas... Taigi, viskas priklauso nuop norimo pasiekti rezultato...
Papildyta:
QUOTE(Kastinga @ 2009 06 13, 10:37)
Sveiki,

Turiu tokį klausimėlį, 2 mėn laikausi dietos t.y. skaičiuoju kalorijas. Per dieną suvartoju, ne daugiau, kaip 1500kcal, saldumynų, miltinių patiekalų visiškai atsisakiau.Sportuot nesportuoju, tik, kiek į lauką su vaiku išeinu pasivaikščioti. Per tos 2 mėn numečiau tik 0,5kg. g.gif  Ar gali taip būt, kad svoris taip mažai krenta, tik dėl to, kad nesportuoju, nes maistą, tai tikrai labai prisižiūriu?

Gali buti kad blogai skaiciuojate kalorijas arba mityba nera subalansuota... Staigiai keisti mitybos iprociu NEGALIMA...

Labai keista... Parasykite prasau savo keliu dienu meniu, su laiku, kada ka valgote taip pat produktu kiekiais...
Atsakyti
QUOTE(Smėlio laikrodis @ 2009 06 14, 10:29)
Tadai B,
kadangi esate treneris, tai keli patarimai labai praverstų  4u.gif

Kokį "sportą" sporto klubuose patartum kriaušės figūrą turinčiai damai, konkrečiai man? Aš: 181cm, 90kg, <30m, liemens ir užpakalio apimtis skiriasi dvigubai.

1. Treniruokliai man mažiau patinka negu aerobika.

2. Ar yra kokių kitų pratimų be kojų kilnojimo, nes pakeliu porą kart ir jau nekyla, nepajėgiu, nu tai nekokia ir nauda po dešimt pakėlimų... ir mano viršutinė dalis visai normali, o apačia didelė, neproporcingai, tai man kilnojant kojas labiau nugarą skauda nei tas kojas...

3. Turiu silpnus kelienių sąnarius, tai nuo pritupimų skaudėt ima.
4. Nuo įtupstų atsiranda mėlynės apie kelius, o
5. nuo bėgimo visos blauzdos būna mėlynos  doh.gif
Tai mano fantazija neneša ką daryt..

O ką apie dviračio mynimą manai? kiek laiko reiktų, kad būtų efektas? ir ar iš vis treniruoklinis dviratis duotų naudos?

Tarkim laiko turiu kas antrą dieną po val sportui, kartais kasdien.
Tai ką rinktis? Žinau, kad sakysi, mainyt reik, bet tada ką su kuo, kad efektas būtų apatinei daliai?
Stepas?  šokiai? gimnastika? pum'as su štangom (šitų irgi nemėgstu)? dviratis?

Sportklubius lankau jau daug metų, bet svorio nesugebu numest. Paprastai einu į stepą, šokius.
Valgau apie 1600kcal.

Iš anksto dėkuju jei galėsi ką pasiūlyti unsure.gif

Siuo metu nieko netreniruoju... smile.gif Sportuoju del saves...
Figuros tipas priklauso nuo genetikos, figura isryskina tam tikrose kuno vietose kaupiami riebalai... Bet budai, kaip atsikratyti nereikalingu kilogramu, nuo figuros tipu nepriklauso....

Jau rasiau, kad daznai zmones mano, kad pratimus reiketu daryti tuos, kur yra daugiau riebalu... Tai yra mitas. Jei pvz. jus norite isryskiti pilvo presa ir darysite atsilenkimus kad ir kiekviena diena, tas jums nepades sudeinti riebalus butent nuo pilvo... Organizmas naudoja riebalus proporcingai is viso kuno...

Keista, kad nera efekto, jei sportuojate seniai... Ko gero, kazka ne taip darote.... Is tiesu, reiketu rinktis tuos pratimus, kuriu metu dirba maksimalus kiekis raumenu, tuomet organizmas naudoja daugiau energijos... Vienas is tokiu budu yra plaukimas, kurio metu dirba viso kuno raumenys (kojos, rankos, peciai, pilvo presas, kaklo raumenys)... Plaukimas ypac rekomenduojamas zmonems turintiems problemu su sanariais... Dviratis taip pat yra nebloga alternatyva begimui, taciau raumenu dirba maziau, maziau deginate kaloriju... Yra dar steperiai, vienas is ju yraElipsinis steperis su "lazdomis", kuris taip pat yra pakankamai efektyvus... Treniruotes metu reiketu sekti savo pulsa, sportuojant atitinkamu rezimu galima maksimaliai padidinti sudeginamu rieblu kieki, dazniausiai ant treniruoklio (begimo takelio, dviracio, steperio) yra lipdukas kuriame yra grafikas, koks turi buti pulsas (pagal amziu), kad organizmas gautu energija is riebalu... Nereiketu pamirsti, kad realiai organizmas rieblus pradeda deginti tik po mazdaug 20-ties minuciu, nuo treniruotes pradzios... Bet kuriuo atveju, treniruotei turetumete skirti ne daugiau kaip 1,5 val. pakankamai svarbu yra mityba, ypac po sunkios treniruotes... Dazniausiai po sunkios treniruotes labai norisi valgyti, tad reiketu atidziau rinktis maista po sporto...
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2009 06 18, 15:42)
daznai zmones mano, kad pratimus reiketu daryti tuos, kur yra daugiau riebalu... Tai yra mitas.

Keista, kad nera efekto, jei sportuojate seniai... Ko gero, kazka ne taip darote....

Tadai B, dėkoju. Matyt būsiu anksčiau praleidusi vietą apie tai, kad neesme kur riebalai ir pratimai konkrečiai toms vietoms nepadės. Likau nustebusi. Bet džiaugiuosi. Taip psichologiškai lengviau bus wub.gif

Bėda tame, kad po sporto aš alkana kaip žvėėris. Jei nesportuoju, apetitas iškart sumažėja. O po sporto grįžtu vėlai ir vakarieniauju. Neesmė, kad kcal suvalgau padoriai, bet kad ant nakties. Prieš sportą nevalgau, nes man tada nesisportuoja, man skrandis tuščias turi būt, tada toks lengvumo jausmas paima ir daug smagiau treniruotės einasi.

Ar galit palygint kas riebalų deginimui naudingiau, tarkim 1 val dviratis riebalų deginimo režimu ar 1val stepo?
Ir baseiną pamiršus buvau. Juk tikrai sąnariams sveikiau. Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smėlio laikrodis @ 2009 06 18, 16:12)
Tadai B, dėkoju. Matyt būsiu anksčiau praleidusi vietą apie tai, kad neesme kur riebalai ir pratimai konkrečiai toms vietoms nepadės. Likau nustebusi. Bet džiaugiuosi.  Taip psichologiškai lengviau bus  wub.gif

Bėda tame, kad po sporto aš alkana kaip žvėėris. Jei nesportuoju, apetitas iškart sumažėja. O po sporto grįžtu vėlai ir vakarieniauju. Neesmė, kad kcal suvalgau padoriai, bet kad ant nakties. Prieš sportą nevalgau, nes man tada nesisportuoja, man skrandis tuščias turi būt, tada toks lengvumo jausmas paima ir daug smagiau treniruotės einasi.

Ar galit palygint kas riebalų deginimui naudingiau, tarkim 1 val dviratis riebalų deginimo režimu ar 1val stepo?
Ir baseiną pamiršus buvau. Juk tikrai sąnariams sveikiau. Dėkui  4u.gif

Daznai zmones gauna atvirkstini efekta... Pvz. sugalvoja, kad pilvas pas juos per didelis ir pradeda daryti atsilenkimus, galvodami, kad atsilenkimai sudegins riebalu pertekliu ir butent nuo pilvo... smile.gif Po kokiu keliu menesiu saziningo sporto, zmogaus pilvo apimtys padideja ir vizualiai jis atrodo netgi stambesnis per juosmeni nei buvo... Taip nutinka todel, kad treniruojamas raumuo vystosi ir auga, o netinkama mityba ir toliau palaiko toki pati riebalu kieki organizme... Pilvo raumens apimtis dideja, papildomai prisideda dar ir riebalinis sluoksnis, todel apimtys automatiskai dideja...
Velyva vakariene yra labai negeras dalykas... Jei sportuosite, o nesilaikysite mitybos taisykliu ir po sporto prisikimsite pilva, per nakti organizmas visus nereikalingus angliavandenius pavers riebalais, o jau gautus riebalus "pristatys" i kaupimo vieta... Atsikelusi ryte ir pasisverusi jus sversite maziau nei vakare, nes organizmas siems procesams isnaudoja daug vandens... Taigi, per nakti prarasite 0,5 Ltr vandens, taciau gausite papildomus pvz. 50 gr riebalu... 10 tokiu dienu - 0,5 kg nereikalingo svorio... Nor kiekviena karta pasisverdama ryte manysite, kad viskas OK....

Manau, kad stepas efektyviau... Bet jei vakarais valgysite, tai naudos turesite mazai... Teisingai pastebejote, be kaloriju skaiciavimo taip pat yra svarbi produktu sudetis ir tai kaip juos valgote.
Atsakyti
Is savo patirties galiu pasakyti, kad efektyviausias budas liekneti yra nevalgymas kazkur po 18 val. 4u.gif Zinoma, visos dienos kaloriju norma neturetu virsyti 1500kcal. per diena+ maistas turi buti ivairus ir neriebus smile.gif O is sportu, kad liekneti proporcingai labai padeda atsilenkimai, lanko sukimas ir vakuminis masazas smile.gif
Reikia derinti viska, o ypac ziureti ka valgote 4u.gif Genetika, manau, taip pat vaidina dideli vaidmeni sioje srityje...
Viskas imanoma, jeigu labai nori. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
kas jusu nuomone yraa intensyvios treniruotes?
Atsakyti
labas Tadai Blinda. noreciau paklausti patarimo ka patartum norint sumazinti uzpakaliuka slaunis? ir kaip sustangrinti uzpakaliuka kad jis igautu geresne forma?
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 06 18, 22:45)
kas jusu nuomone yraa intensyvios treniruotes?

Intensyvia treniruote nusako pulsas. Normaliomis salygomis, ramybes busenoje jusu pulsas siekia iki 80 duziu per minute... Jei pvz. einate ar kazka darote kiek intevsyviau, pulsas padazneja iki 120 d/min. Jei minate dvirati su kiek diesnem pastangom, pulsas siekia iki 160 d/min. Intensyvios treniruotes metu, pulsas gali padideti iki 200 d./m.

Mano asmeniskai intensyvi treniruote trunka apie 40-50 min., tarpai tarp pratimu ir atskiru pakartojimu labai trumpi, nesiekia vienos minutes...

Po intensyvios treniruotes, nesinori nieko, tik pailseti... smile.gif
Atsakyti