Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 6

as po truputi krutu..tik prie zemes lenkia, gal del spaudimo, gal del silumos..net nezinau biggrin.gif
Siiap buvau susirgusi laringitu, tai va vis likucius ligosvalausi, gal delto, kiek silpnoka, nes pakoseju, otada pilvukas pavargsta, nes pasirodo pilvo presa dar vis turiu blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 05 31, 16:23)
as po truputi krutu..tik prie zemes lenkia, gal del spaudimo, gal del silumos..net nezinau biggrin.gif
Siiap buvau susirgusi laringitu, tai va vis likucius ligosvalausi, gal delto, kiek silpnoka, nes pakoseju, otada pilvukas pavargsta, nes pasirodo pilvo presa dar vis turiu blink.gif  doh.gif



laikykis nebedaug ir liko jau tau bigsmile.gif oj kaip noriu tavo gražuolyte pamatyti wub.gif



turiu tokių naujienų, dabar trumpai papasakosiu, o kai grįšiu iš susitikimo tada plaučiau. teks varyti į lietuvos ryto laikraštį padiskutuoti ir pasipasakoti doh.gif
šiandiena su psichiatre išsikalbėjome iš širdies, ji ką tik grįžo iš prahoje vykusios konferencijos parsivežė medžiagos, intensyviai vyksta pasiruošimas vaistų kompensacijai. jai niekas nesublus gal rudenį jau turėsime.
vien žo įsitikinau, kad netik tėvai deda visas pastangas, kad mūsų hiperiukams būtų geriau, bet ir daktarai.
Atsakyti
Sveiki dar kartaeli - vis uzsuku paskaitineti. Jau buvau rasius apie savo neramuoli ir vis galvojau, kad pas gyd nelaikas gal dar eiti ir gal cia islepinimas. Kad negirdi, specialiai daro viska atvirksciai, skriaudzia broli, pskiau uz minutes gailisi, buciuoja, myli, kazkaip nurasydavau ant palepinimo ar del to, kad neina i darza. Bet siandien...Tiesa pasakius net nezinau, bet siandien ivyko toks dalykas, kad net nezinau - man dar stovi guzas gerklej, vaikui daviau i sikna ir aprekiau ir dabar taip blogai jauciuosi ir zliumbiu. Nezinau ar jis specialiai ar cia liga kokia. Kai buna be manes su mociutem - buna auksinis vaikas, kai bunam vieni - irgi visai geras, bet jei yra dar kas namie - tevas, mociute ar dar kokia mociute - prasideda neklausymai ir tokie zyzimai. Ir tas dalykas tapo tokiu iprociu, kad vos ne nuo ryto prasideda zyzimas. As kazkaip visiems sakiau nekreipt i tai demesio ir tiesiog tuo metu pasakyti, kad apsiramintu, tada su juo ir snekesim. Bet nezinau kaip cia gavos - siandien maudziau ji ir maziuka ir viskas buvo labai grazu - su masazais visokiais ir zaidimais, bet kai pradejau dziovinti maziukui plaukelius - mano problemele uzsiklyke, kad jis nori tiesiu brolio plaukuciu, o kai dziovinu - jie susigarbanoja ir jam negrazu. Tai nekreipiau i isterija demesio ir isprasiau is vonios - nuvedziau i jo kambari. Grizau i vonia uzsirakinau, kad kaukdamas neilektu - tai jis cype uz duru - o mociute isgirdusi, kad vaikas saukia - atejo pasiziureti - tai jis uztaise tokia pekla - taip uzbaube mama - mama - kad galvojau, kad ji kas pjauna blink.gif . Mociute issigandus puole klaust kas jam yra - tas dar labiau zviegt, turbut namie koks 200 dB buvo. Ir jam ikreciau i sikna pora kartu ir nuvariau i kambari gult. Mociute nesuprato apsiverke ir dar dabar nesisneka, kad ja isgrudau is vaiko kambario - tiesiog vaikas spiege, o mociute spiegdama klause kas jam daros lotuliukas.gif Tai nezinau - budavo anksciau incidentu - bet susikalbedavau - o siandien tiesiog daviau i uzpakali - o vaikas sauke - mociute mane mama musa - zodziu rietenos 100. Nezinau kaip dabar bus. Toks jausmas, kad jis specialiai taip padare, o gal kaip tik ne. Gal tikrai reikia daktarams parodyti, tos jo isterijos, issiblaskymas, negirdejimas nieko...
Atsakyti
bezelea, nu is pasakojimo sakyciau, kad beda ta, jog: yra konkurencija su broliu, demesio trukumas ir seimoje nesusitarimas del taisykliu.
Tie zyzimai tai kai vaikas nezino kaip elgtis, is vieno gali isprasyti kazak, kitas neleidzia ir pan..tada visiskas chaosas, nejauku, o nuo nesaugumo kylanti agresija.
Is tikro reiketu susesti visai seimai (suaugusiems ir pasikalbeti, ka s leidziama, kiek leidziama ir kaip tu taisykliu laikytis, nes tai vaiko psichines sveikato garantas, nesvarbu ar jis sveikas ar turi sutrikimu).
kai isterika, veiksmas turi vykti taip: kuo garsiau vaikas rekia, tuo tyliau kalba tevai..tam tikrais tavejais tinka nuprausti saltu vandeniu, kitais - palikti viena kambaryje, kai tik nera zmoniu skirianciu demesio jo isterikai, ji isblesta.

Dabar as tau siulyciau nueiti pas vaika atsiprasyti uz tai, kad musei, pasakyti, akd labai myli ir, kad rekti yra negerai, nes isigando visi. kad viska galima ramiai issiaikinti. Kai kalbesi, buk kontakte su vaiku, apkabinusi, glostyk, ziurek i akis.
Bet kuri konflikta ar svarbu dalyka bandykl sakyti budama kontakte ir, akd akys i tave ziuetu..tada negirdejimo turetu buti maziau..jei labai svarbu paprasyk, kad pakartotu, ka sakei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 06 02, 09:23)
bezelea, nu is pasakojimo sakyciau, kad beda ta, jog: yra konkurencija su broliu, demesio trukumas ir seimoje nesusitarimas del taisykliu.


aciu uz pasiulymus, siek tiek panasiai ir darau. Del demesio trukumo - tai nepasakyciau, gal demesys ne toks - kadangi dirbu namie - visa laika atsakau i visus klausimus, gal kiek daug leidziu.
kai tik nera zmoniu skirianciu demesio jo isterikai, ji isblesta. Del sitos isterijos kiek su suaugusiais esam susede - bet manes sakykim nesupranta ir vakar del to kilo barnis su mociute - sakau vaika palikt ramybej - vistiek lenda guosti ir klausti kas cia jam yra. Ir perkalbeti neina - kaip i siena. Kiek su tevu esam kalbeje, kiek prasiau - irgi kaip i siena. Esu praradus vilti. Kaip suaugusius reikia peraukleti. Mociute nori visko isklaust, o tevas baust.
O vakar jau buvo toks bespriedelas - nezinau kaip paaiskint - permasciau nakti viska, ir galvoju, gal toj isterijoj jam pasirode, kad mociute ji must eina - nes ji su lazda vaiksto, nes ta isterija buvo kaip ji kas pjautu, ne siaip sau rekimas ar zyzimas. Va apie salta vandeni nepagalvojau, kazkaip susimojo, kad kai zmogui panika - reik vozt per veida - tada apsiramina. (Esu liuobus tokiai panai - ja buvo istikes isterijos priepuolis kai truputi gavo gurgsni ir as ja traukiau is juroj esancios duobes). Kazkaip vaikui per veida nenorejau - tai liuobiau per sikna.
Siandien jau kaip viskas ir tvarkoj, tik va neklauso. Jau susidraugavom. Pvz., ka tik isviriau valgyt ir sakau jam - pasakyk, kad eitu valgyt visi. Jis - Ne - bet as palaukiu ir jis visgi nueina ir pasako. Bet pirmiau -ne. Visko ko paprasai - sako ne.
Atsakyti
bezelea, labai svarbu, kad suaugia sutartų, nes tas vaikui galima negalima neaišku. vien pagalvojus, kad vienas sako galima o kitas ne, jis tikrai nesupras, kodėl negalima.o jai negelbėja močiutei gražiai pasakyti, tai pasakyk negražiai, jai taip toliau su vaiku elgsimės padarysime tokia paslauga, kad susirgs. o vyras su mušimu irgi galima pasakyti, nes jai jis muša, tai vaikas supras, kad jam ir galima visus mušti, tai ką priklas taip kad patys stebėsimės, net prieš jus ranka gali pakelti, tas mušimas tikrai turi du galus, taip tam kartui efektas, bet vaikas tikrai tą prisimena ir ilgai ir kartoja veiksmus, juk mokosi iš mūsų.
o kada bandei tik su juo vienu išeiti pasivaikščioti ar pabėgioti, toli, kad jaustusi jog nuėjote gera kelio gabala ir kalbėtis, tai padeda labai.
maisto gaminimas, manau tavo vaikiukas jau gali ir tau padėti, net stala padengti, užimtumas ir geras dalykas.





kaip mano psichiatrė pasakė, kad viršunėlė gydytojų ir valdžios jau įtikinta dėl hiperaktyvumo, o šeimos gydytojai nesupranta, ir kabina visiems, kam reikia ir kam nereikia doh.gif o kas sunkiausia tai visuomenė, kuri žiūri į mus tokius kitaip. atrodo, kad kovoji su vėjo malūnais doh.gif
Atsakyti
Labas visoms. Labai pasiilgau bendravimo su jumis. Bet va turėjom visokių problemų tai nebegalėjau rašyti. Bandėm su vaiku mėnesį negerti vaistų, jis sako, kad nebenori valgyti, jam nelabai gera būna, tai sakom pabandykim, gal jis pasisteng... Bet doh.gif Baisus buvo mėnesis, sugadintas traktoriukas, pavogti pinigai iš močiutės, jau nekalbu kad visiškai nekontroliuojamas tapo, nebegirdėjo nieko, ir mokykloje per mėnesį laiko asugebėjo prisirinkti tiek 1, kad vėl dvejetai išeina. Žodžiu nevyukęs bandymas, tai vėl geriam vaistus, nors ir labai sunkiai. Bet va dvi savaites vėl geria, ir vėl viskas savo vietose, mokytojai nebeskambina į namus, į pamokas eina, su visais gražiai kalba ( bent jau pakenčiamai). Taii tiek apie mus. Kaip smagu girdėt, kad tuoj kažkas turės mažą angeliuką 4u.gif Stiprybės tau. Ir dar smagiau girdėt, kad gali tie vaistukai būti kompensuojami, tik aš kažkaip mažai vilčių turiu, enes gi pas mus viską įvardija KRIZE ir tikriausiai valstybė neturės pinigėlių remti tokius "kitokius" vaikus.
Atsakyti
bezelea..aha..zinau, didziausia beda ne vaikai, o suauge, kruie mano, kad geriausi ismano viska..ir gatveje ir siemoje buna tokiu..ka padarysi doh.gif
Mociutei manau reiktu toki seminara pravesti, akd labai supranti, jog jai sirdi skauda matant anuka verkianti, kad supranti jos meile, bet tai yra lokio paslauga ir t.t. nu kazkaip, akd jos kaip suaugusio zmogaus uzauginusio vaikus pareiga kartais buti greiztai ir su anuku ir tiesiog pasitraukti tokiu atveju, nes vaikas pats nurims...
O siaip as tau patarciau sanderius sudarineti su vaiku 4u.gif
Pvz. kad pietu gaminime jus esate komanda. Tu kokas - virejas, o jis kapitonas, kuris visus laivo narius sukviecia valgyti. Galima uzdeti ant saldytuvo toki piesini, kur pazymeta, akdva jis yra kapitonas sukvieciantis visus prie stalo..tam tikros atsakomybe suteikia vaikui pasitikejimo, svarbumo ir tas "ne" toje vietoje bent jau dingsta.

del demesio, tai turputi kitaip noreciau pasakyti, kad pvz. ar turi vaikas per savaite keleta valandu tik su tavim, arba tik su tevu, kur yra veikla, kuri skirta tik jums dviem? pasivaiksciojimas, pasivazinejimas dviraciu, ar nuejimas i kina? Pirmagimiui daug sunkiau suvokti, kad jis turi dalintis tevus su dar kazkuo, tai jo nuosavybe..delto reiktu aprodyti, kad ta "nuosavybe" vis dar tebera jo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2009 06 02, 19:51)

o kada bandei tik su juo vienu išeiti pasivaikščioti ar pabėgioti, toli, kad jaustusi jog nuėjote gera kelio gabala ir kalbėtis, tai padeda labai.
maisto gaminimas, manau tavo vaikiukas jau gali ir tau padėti, net stala padengti, užimtumas ir geras dalykas.



Esam daug ka isbande smile.gif
Vyras nemusa vaiko - jis ji i kampa stato arba aprekia, cia as jam i sikna uzvoziau pora kartu sad.gif tai dabar manes bijo.

QUOTE(Alchemie @ 2009 06 03, 09:47)
bezelea..aha..zinau, didziausia beda ne vaikai, o suauge, kruie mano, kad geriausi ismano viska..ir + 100% musu mociute tokia, gali kuola ant galvos tasyti, nepersigalvos sad.gif

O siaip as tau patarciau sanderius sudarineti su vaiku 4u.gif
Pvz. kad pietu gaminime jus esate komanda. Tu kokas - virejas, o jis kapitonas, kuris visus laivo narius sukviecia valgyti. Galima uzdeti ant saldytuvo toki piesini, kur pazymeta, akdva jis yra kapitonas sukvieciantis visus prie stalo..tam tikros atsakomybe suteikia vaikui pasitikejimo, svarbumo ir tas "ne" toje vietoje bent jau dingsta. - cia labai geras - pabandysim  drinks_cheers.gif



dabar su tuo demesiu sakykim krize kai uzpuole - labai daug dirbt reikia, kad uzdirbtum puse tiek kiek anksciau sad.gif, del to dabar mociute padeda.
O siaip mes bunam lauke. I kinus vaikstom ir i vici parka tik su vyresneliu - kad 1-2 sav. I parduotuve eidavom, bet dabar nebesivedu, nes kiek anksciau eidavo susitarti - tiek dabar nelabai. Buvo toks atvejis, kad ejom i parduotuve ir susitarem, kad zaislu nepirksim, nes daug turim ir nera tiek daug pinigu. Bet aisku pro zaislus nepraejom. Bandziau susitarima priminti ir laikytis grieztai- bet gavau asaras ir kaukima. Tada jau derejausi, kad turi pasirinkti tada ar zaislas ar ledai. O jo pasakymas buvo - mama as suprantu, kad mes susitarem, kad tik viena - bet as tiek daug noriu! Del to dabar mes einam tik i kaimo parduotuve smile.gif. O i didele - einu viena - kad pagundu nebutu.
O siaip tai jam zinau, kad issikrauti reikia ir mes vieni labai gerai gyvenam - tik visi bajeriai prasideda, kai buna kas dar. Tai nezinau, kaip jis cia integruosis i mokykla. Mes gi i darzeli neinam - nes kai ejom - tai sirgdavo 2 menesiu ir savaite eidavo - paskiau kai gime mazas - neleidau, nes uznese virusu ir leliukas 2 menesius sirgo. O jam dare operacijas tonzilito ir polipu, nu vien zo - man daktarai sake - jei yra galimybe - neveskit i darza. Na tikiuosi, kad mokykloj taip nebus. Vistiek jau bus didesnis - stipresnis, nenualinto imuniteto
Vaikas dazniau skundzias, kad jam galva skauda.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2009 06 02, 22:11)
Labas visoms. Labai pasiilgau bendravimo su jumis. Bet va turėjom visokių problemų tai nebegalėjau rašyti. Bandėm su vaiku mėnesį negerti vaistų, jis sako, kad nebenori valgyti, jam nelabai gera būna, tai sakom pabandykim, gal jis pasisteng... Bet doh.gif Baisus buvo mėnesis, sugadintas traktoriukas, pavogti pinigai iš močiutės, jau nekalbu kad visiškai nekontroliuojamas tapo, nebegirdėjo nieko, ir mokykloje per mėnesį laiko asugebėjo prisirinkti tiek 1, kad vėl dvejetai išeina. Žodžiu nevyukęs  bandymas, tai vėl geriam vaistus, nors ir labai sunkiai. Bet va dvi savaites vėl geria, ir vėl viskas savo vietose, mokytojai nebeskambina į namus, į pamokas eina, su visais gražiai kalba ( bent jau pakenčiamai). Taii tiek apie mus. Kaip smagu girdėt, kad tuoj kažkas turės mažą angeliuką 4u.gif  Stiprybės tau. Ir dar smagiau girdėt, kad gali tie vaistukai būti kompensuojami, tik aš kažkaip mažai vilčių turiu, enes gi pas mus viską įvardija KRIZE ir tikriausiai valstybė neturės pinigėlių remti tokius "kitokius" vaikus.



oho, mes dabar nutraukėme vaistus, bandysime per vasara, turiu vaistų atsargai jai ką tai vėl pradėsime vartoti.
o aš tikiu, kada matai kiek žmonės deda pastangų, o kai pamatai, kad ir daktarai deda tai viskas juda į priekį.



QUOTE(bezelea @ 2009 06 03, 14:55)
Esam daug ka isbande smile.gif
O siaip mes bunam lauke. I kinus vaikstom ir i vici parka tik su vyresneliu - kad 1-2 sav. I parduotuve eidavom, bet dabar nebesivedu, nes kiek anksciau eidavo susitarti - tiek dabar nelabai. Buvo toks atvejis, kad ejom i parduotuve ir susitarem, kad zaislu nepirksim, nes daug turim ir nera tiek daug pinigu. Bet aisku pro zaislus nepraejom. Bandziau susitarima priminti ir laikytis grieztai- bet gavau asaras ir kaukima. Tada jau derejausi, kad turi pasirinkti tada ar zaislas ar ledai. O jo pasakymas buvo - mama as suprantu, kad mes susitarem, kad tik viena - bet as tiek daug noriu! Del to dabar mes einam tik i kaimo parduotuve smile.gif. O i didele - einu viena - kad pagundu nebutu.
O siaip tai jam zinau, kad issikrauti reikia ir mes vieni labai gerai gyvenam - tik visi bajeriai prasideda, kai buna kas dar. Tai nezinau, kaip jis cia integruosis i mokykla. Mes gi i darzeli neinam - nes kai ejom - tai sirgdavo 2 menesiu ir savaite eidavo - paskiau kai gime mazas - neleidau, nes uznese virusu ir leliukas 2 menesius sirgo. O jam dare operacijas tonzilito ir polipu, nu vien zo - man daktarai sake - jei yra galimybe - neveskit i darza. Na tikiuosi, kad mokykloj taip nebus. Vistiek jau bus didesnis - stipresnis, nenualinto imuniteto
Vaikas dazniau skundzias, kad jam galva skauda.




o mano vaikas kaip taip pasiilegė, aš tada viska mečiau ir nei jam nei nieko nepirkau, už čiuprynos ir bėgte namo, klykė visa kelia (aišku žiauriai aš čia doh.gif ) bet tai buvo vaistai ir pasakiau aš nesižaisiu, jai negaliu tai ir nepirksiu schmoll.gif

o mykla daug daug darbo reiks įdėti, bet viskas įveikiama, laikykis mirksiukas.gif
Atsakyti
bezela, jei turi galimybe jam sukurti kazkaip sociuma su vaikais, kitais zmonemis, butinai sukurk, nes zinok bus tikrai labai dideliu sunkumu mokykloje...as saviski leidau i darzeli..na jis turi komunikacijos, mokymosi sunkumu, bet tai, kad bent kiek ismoko suprasti bendruomenes taisykles, ne vien pagal ji, kad elgesio normos kazkokios yra manau padejo..kitu atveju, butu visai laukinukas bendravimo prasme..ir skaudu ziureti, kaip vaikas nori bendrauti, o nemoka suvokti nerasytu bendravimo taisykliu su bedraamziais.
Gal iseitu pvz. i darzeli vesti kelia dienas ir po puse dienos, kad nepervargtu nuo triuksmo ir zmoniu kiekio g.gif
Atsakyti
Aš vis pasiskaitau jūsų bėdas. Mano vyresnėliui - 5 m -yra šiokių tokių elgesio bėdų, ėjom pas psichologę, ji kaip ir nieko blogo jame neįžvelgė, nors yra kai kurių, požymių, būdingų hiperaktyvumui. Tada tik rekomendavo daugiau skatinti, nustatyti aiškias ribas, taisykles. Dabar logopedė jam nustatė dalinį kalbos neišsivystymą - mums namie, lyg ir normaliai jis kalba, išskyrus tai, kad kartais pasikartoja - na, lyg užstrigtų, ir kartoja kelis kartus sakinį ar sakinio dalį, ir dar jam nustatė - gerai nesupratau, nebuvo laiko ir progos tada normaliai išklausti - lyg ir raidžių nepažinimą, ar dar kažkokį panašų sutrikimą - tik ar gali tokio amžiaus vaikui tai nustatyti jau? ir ar tokie sutrikimai kalbos gali įtakoti jo elgesio bėdas? Begalinis irzlumas, rankos kojos juda ištisai, dažnai visur kliūva, išverčia, griūna pats, begalo staigiai keičiasi nuomonė, labai dažnai verkia, pyksta (rodos visai be priežasties verysad.gif )
Atsakyti