Įkraunama...
Įkraunama...

Keratokonusas

taip sitas daktaras, pas ji jau buvau viena karta, tai jis man parinko pokolkas paprastus lesius ( O vilniuje man pasake kad tau paprastu parinkt neimanoma), nes liga tik prasidejusi ir apie suzinojau is kitu tapacia liga serganciu ir visi man tik ji rekomendavo, tai vat uz poros savaiciu vel vaziuosiu pas ji gryzes galesiu gal daugiau kanors papasakot
Atsakyti
[O kaip per tuos desimt metu? Pablogejo, ar laikosi stabiliai? Koks matymo lygis? blush2.gif
[/quote]


susirgo 16 metu gal, dabar jam 32m. lesiai kieti, tokie patys berods. jis nuolat rodosi santariskese. laikas nuo laiko paslifuoja lesius, keicia. bet kaip supratau, ateity sergantiems sia liga prireiks ragenos persodinimo verysad.gif
Papildyta:
dar sakoma kad tai paveldima liga daugiau verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,
Jungiuos ir as i si pazymetuju rata smile.gif
Siuo metu man 28 metai, keratokonusa nustate kai buvo 22. Siaip nuo mazu dienu nesioju akinius, esu trumparege. Sita liga man atsirado kazkaip staigiai, arba gal teisiog tik tada ja rado. Iki kokiu 20 metu as nesiojau akinius su -4 dioptrijom ir taip stabiliai viskas laikesi. Kol viena diena as vairuodama netycia atreipiau demesi, kad pakabino nauja zenkla, o as neisziuriu kas ten yra. Tada prasidejo tyrimo laikotarpis. Per 4 menesius pakeiciau 3 akinius. Naujus israso, atrodo jau gerai matau, tik preina kelios savaites ir vel nebeisziuriu. Mano nelaimei, tada lankiausi ne pas itin gera specialiste, nes jai tokie mano akiu pokyciai neatrode verti papildomo demesio. Tada pradejau ieskot kitu daktaru. Kreipiausi i akiu klinika. Ten nustate keratakonusa. Gavau siuntima i santariskes papildomiems tyrimams. Ten susipazinau su daktare I.Baltruniene, pas kuria lankaus iki dabar. Deja, diagnoze pasitvirtino. Tuo metu labai pergyvenau, kazkaip negirdejau jokiu ten aiskinimu, vienas sakinys man sukos kad plonejant ragenai nebematysiu. Gerai, kad mano vyras ir mama buvo salia ir klausesi ka sako.
Tevai nusprende pasitikrinti ar tikrai tai sita liga. Lankiausi pas kokius 5-6 daktarus. Juos atrado tevai per visokius pazistamus. Saziningai, neprisimenu nei vieno pavardes, tevai tempe, as ejau. Visur viena ir ta pati diagnoze. Ir beje tada visi siunte i santariskes pas dabartine mano daktare.
Kiek ten ragena suplonejo, nezinau. Man matuoja irgi stadijomis. Siuo metu yra trecia. Nesioju kietus lesius, kuriuos padare santariskese. Nesioju beveik visa ta laika kai nustate keratokonusa.
Nu va tiek apie save. O dabar klausimai kuriuos anksciau klauset.
1. Del santariskiu akiu klinikos. Gaukite siuntima pas daktare ir tada skambinkit tiesiai i kabineta, pasakys kada gali priimt. Laiko dazniausiai nesako, tik diena, kada maziau uzrasymu ir pan. Daktaro konsultacijas apmoka sodra, lesius, ju prieziura, skysciai ir pan. mokami. Sito ligoniu kasa nusprende nekompensuot.
Turbut galima ir be siuntimo, maciau kainininka kiek konsultacijos kainuoja.
2. Del lesiu. As nesioju kietus. Kiek daktare aiskino, jie ilgalaikiai. Gali nesiot ir 10 metu. Taciau viskas priklauso nuo jusu akies ir kaip lesiu priziuri. Jei ten kampas siaureja, plateja plonejimo ribos ir pan. Tai reikia keisti lesius pagal esama padeti. Taip pat jei iskyla kampukas, nusidevi soniukai, t.y. atsiranda kokie mechaniniai pazeidimai, tai taip pat reikia keisti.
3. Kaip priprasti prie lesiu. Is savo patirties galiu pasakyt kad tik laikui begant. Is pradziu as ju net 5 min negalejau islaikyt akyse, o dabar va visa diena isvaikstau.
Akiniai man nepatinka, tiesiog man labiau patinka viska matyt ryskiai ir normaliais konturais.
4. Del ligos atsiradimo. Tai daktare buvo davus vienos konferencijos medziaga paskaityt. Ten viena tema ir buvo kokios atsiradimo priezastys. Tai konkreciu dar nera issiaiskinta, bet yra keli pastebejimai:
- geografine vieta. Siltuose krastuose, krastuose kur dregnas klimatas serganciu sia liga yra daugiau nei kitose. Pvz.: afrikos salyse sergantis beveik kas ketvrtas, o siaures salyse tik keli simtai.
- ragena yra odos dalis. Keratokunusu sergantys daznu atveju yra ir alergiski zmones (as tinku siam atvejui)
- paveldimumas. Keratokonusu serganciu vaiku tevai daznu atveju turi asigmatizma ir trumparegyste. To derinys - keratokonusas
- pastabeta kad kulturizmu uzsiimantis ir papildus tuos spec vartojantys taip pat serga dazniau keratokonusu.
Daugiau nepamenu. Tikiuosi ir tai buvo naudinga.

Beje turiu klausima. Ar jums daznai skauda galva arba akis?
Atsakyti
Sveiki,Rasau is zmonos niko.Tai kaip ir visiems cia kalbantiems man taip pat degnozavo keratokonusa.Manau jis pas manes buvo ir seniau,bet tik si pavasari as nuejau tirtis.Tai va turesiu operacija 2010.01.14. diena vienos akies,bet operuosiuosi abi.Kazkaip nebenoriu laukt ,kol paploges matomumas.Turiu pasidares kietaji lesi vienai akiai,nes kita matau gerai,bet nenesioju,nes blogai padare(po kokiu 3 valandu pradeda rasoti).Vaikstau su akiniais ir ta geroji akis "velka viska" ,labai diskonforto nematau.Tai nusprendziau sustabdyti ta ligos progresavima. mirksiukas.gif Nezinau kaip pasiseks,bet laukti ner ko.Man 28 metai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajurekiuke: 21 gruodžio 2009 - 11:52
Sveiki, prisijungiu prie musu zavaus burelio ir as. Man keratokonusa diagnozavo 1983 metais, tik neaisku, kada jis realiai atsirado. Siaip didelio diskomforto nejautau ilgai. Vakar padare man kietus kontaktinius lesius. Zinot, lyginant su tarybiniu laiku kietais lesiais (kiuriu as nesioti taip ir negalejau), tai yra tobulybe. Tik dabar matomumas pablogejo taip, kad be ju nebeis. Siaip ragena visiskai skaidri, ir jos persodineti man nera jokio reikalo.

Beje, Santariskese GALIMA eiti be siuntimo, geriau is pacio ryto, apie 7.30 val., kainuoja 78 Lt. Jei karta per metus sumokejai-kiti vizitai tais paciais metais yra nemokami. Bet jei jau isigijai pas juos lesius-tada vizitai nebemokami

Del galvos skausmo-man galva tiesiog plysta pora dienu pries menesines. Kartais skauda keratokonusines akies viduj, bet retai. Daktare Baltruniene sake, kad gali galva skaudeti nuo to. Alergiska oda yra ir pas mane. Tik mano tevai ne vienas neturejo situ ligu, taip pat neturejo jokiu atsigmatizmur i trumparegysciu. Todel labai ziauriai visi stebisi, ir kur as tokia "islindau". Pietuose nesu buvusi ne karto gyvenime
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasamargarita: 06 sausio 2010 - 11:58
QUOTE(Rasamargarita @ 2010 01 06, 12:49)
Beje, Santariskese GALIMA eiti be siuntimo, geriau is pacio ryto, apie 7.30 val., kainuoja 78 Lt. Jei karta per metus sumokejai-kiti vizitai tais paciais metais yra nemokami. Bet jei jau isigijai pas juos lesius-tada vizitai nebemokami


o užsirašyti prieš ateinant reikia? ar tiesiog eini ir eini biggrin.gif nes aš vis neprisiruošiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 01 06, 12:18)
o užsirašyti prieš ateinant reikia? ar tiesiog eini ir eini biggrin.gif nes aš vis neprisiruošiu  ax.gif


Nereikia uzsirasyti. Tik isejus i kabineta is karto drasiai sakyk, kad siuntimo neturi, bet SUMOKESI, is karto kitaip kalbes. Nes ten tikrai tik su siuntimais eina zmones, jei moketi nenori. Dirba nuo 7.30 iki rodos 12 val.
Atsakyti
Dar noriu papasakoti, i kokia nesamone buvau iklimpusi per keratokonuso salygota odos alergija. Zodziu, pries kokius 3 metus siek tiek paumejo veido berimas. Issigandau, nes sik tiek buvo pakilusi ir temperatura. Nulekiau pas tikrai dideli odos ligu autoriteta ir puikia specialista gyd. Gerimanta Baleviciene. Beje, ji man jau buvo kazkada padejusi puikisi susitvarkyti su umiu berimo priepuoliu. Si karta nuejus as jai sakau, kad, turiu keratokonusa, ir kad akiu daktare sake, kad keratokonusas duoda ir odos alergija. Baleviciene ant manes uzriko, kad nelisciau ne i savo sriti, ir kad priviso daug specialistu, kurie lenda ne i savo sritis. Staigiai pakiso man kazkoki klausimyna, liepe atsakyti i kllausimus NEGALVOJANT ir nustate man sunkios formos depresija su polinkiu save zaloti! Aisku, puoliau i asaras, tada jos tonas siek tiek susvelnejo. Prirase ANTIDEPRESANTU. As, naivuole, net nepagalvojau pasiteirauti, jei jau as tokia nenormali, kodel manes nepasiunte pas psichiatra konsultuotis, kodel ji, budamas odos gydytoja, lenda ne i savo sriti? Taigi apie puse metu as seriau save tais antidepresantais, berimas nei pagerejo, nei pablogejo, bet svorio 20 kg prisidejo. Kol galu gale as atsikvosejau, meciau tuos depresantus, ir sukisau bala zino kiek pinigu dietologei, kuri pagal subalansuota valgymo tvarkarasti man svori atstate i dar geresni, nei buvo iki tol. Kai papasakojau sita istorija akiu daktarei, ji tiesiog pastero. Vat kaip buna
Atsakyti
Na čia tai nesąmonė, kad odos gydytojas išrašinėja antidepresantus?! Už tokius bajerius, spėju, gali netekti licensijos verstis praktika.

Man nėra nei alergijų, nei galvos skausmų, nei kokių kitų ligų, kurias siečiau su keratokonusu.. Pabandysiu šį mėnesį nuvykti į Santariškes, kad kietus lęšius pagamintų.
Atsakyti
Del kietu lesiu kainu: kazkas rase, kad jos nemokamos. Nu tai kad ne. Santariskese uz jas mokejau 260 plius 39 lt visi skystalai, kurie, beje, visiskai netinkami minkstoms linzems. Palyginti su tarybiniu laiku kietais lesiais sitie man pasirode stebuklingi. Mano akys visiskai puikiai juos kol kas priima. Bet as dar tik pratinuosi ir vis ilginu buvimo laika su jais. Negaliu sulaukti tos dienos, kada galesiu nesioti visa diena. Nes mano akiniai tera saviapgaule.
Atsakyti
QUOTE(Rasamargarita @ 2010 01 07, 12:35)
Del kietu lesiu kainu: kazkas rase, kad jos nemokamos. Nu tai kad ne. Santariskese uz jas mokejau 260 plius 39 lt visi skystalai, kurie, beje, visiskai netinkami minkstoms linzems.


O kiek laiko jie bus tinkami nešiot?
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 01 07, 11:40)
O kiek laiko jie bus tinkami nešiot?



Man grudo daug informacijos apie ta lesiu prieziura ir t.t., tai supratau, kad puse metu jokio vargo nematysiu. Del sito reikes pasiteirauti. Bet kad ten reikes rodytis periodiskai kas menesi, ir tik pas juo pirkti skysti-tai yra 100 proc. Nes to skyscio tikrai absoliuciai nera niekur. Kaip isaiskejo eilinej miesto optikoj, kietiems lesiams jie neturi nieko, nes juos nesiojanciu tera vienetai, t.y. tokie nelaimeliai, kaip mes
Atsakyti