Mes esam 4 asmenų šeima. 2 suaugę ir 2 vaikai. Vyras dirba, aš sėdžiu namuose ir auginu mažąją, taigi laiko gamint valgį turiu, kaip ir...
Planas - prasimaitint savaitę už ~100Lt. Toks planas yra todėl, kad vyro algą vis mažina, mano irgi jau neturi galimybės kilt, o verkiant reikia daryt remontą kambario ir virtuvės, keist langus visam bute, taigi išlaidų nusimato, o pajamų nelabai...
Taigi, pradedam:
pusryčius, pietus namuose darbo dienom valgau tik aš, nes sūnus pavalgo darželyj, o vyras darbe per piet užkanda. Svarbiausais valgymas namuose - vakarienė. Savaitgaliais dažniausiai puseryčiaujam mes su vaiku, o jau pietaujam visi. Dar kartais vakarienės ateina vyro sesė, bet tik kokį kartą į savaitę...
PIRMADIENIS
PUSRYČIAI: Sumuštiniai su sūriu, pomidoras
PIETŪS: sumuštiniai su dešra ir 2 pomidorai
VAKARIENĖ:
Man: 2 kiaušiniai kepti, pabarstyta sūrio + šaukštas pomidorų padažo + riekė duonos
Vyrui: vištų skrandukai su grietine ištušinti + bulvės
Aš dar vaiko suvalgiau porciją, nes jam neskanu buvo
Vaikui: keptas kiaušinis
Šią dieną pirkta: Vištų skrandukai, kalakutienos faršas, citrina ~12Lt
ANTRADIENIS
PUSRYČIAI: 2 kiaušiniai kepti, pabarstyta sūrio + šaukštas pomidorų padažo + riekė duonos
PIETŪS: Nebuvo: atvažiavo svečių, tai kas saldainį, kas vafliukų užkandom su arbata
VAKARIENĖ:
Man: pupelių sriuba su duona
Vyrui: pupelių sriuba su batonu
Vaikui sriuba buvo neskani, todėl vėliau kepiau blynus su obuoliais
Aš dar suvalgiau 2 blynus
Šią dieną pirkta:
Vafliukai (buvo svečių)-4,12Lt, batonas-1,09Lt, Bajorų duona (pusė)-1,89Lt, skaldyti žirniai-1,24Lt, pienas-1,79Lt, želė (3 pak)-2,87Lt, grietinėlė-2,78Lt, sūreliai (3vnt)-1,17Lt, aguonos-1,89Lt, kiaušiniai (10vnt) XL-4,89Lt, grietinė-1,99Lt, varškė (3 pak)-2,97Lt
Viso: 28,69Lt
TREČIADIENIS
PUSRYČIAI: Blynai su obuoliais likę nuo vakarienės
PIETŪS: kažkaip nebuvo
VAKARIENĖ:
man: pupelių sriuba
vyrui: skrandukai
vaikui: vėl kepiau blynus su obuoliais
vyras pabaigė vaiko blynus
viriau vakare saldžią sriubą, nes vyras norėjo eit i parduotuvę limonado pirkt, tai atkalbėjau... Tai dar ir jos užkandom...
KETVIRTADIENIS
PUSRYČIAI: Sumuštiniai su dešra, pomidoras
PIETŪS: Saldi sriuba
VAKARIENĖ: Košė su faršo padažu
Šią dieną pirkta: pienas 1,09

Viso: 21,56Lt
PENKTADIENIS
PUSRYČIAI:Varškės sūris su aguonom ir želė gabaliukais
PIETŪS: Bulvių košė su faršo padažu ir puodelis kefyro
VAKARIENĖ:
Guliašas su virtom bulvėm ir konservuotais agurkais ir pomidorais
Vaikui: barščiai
Šią dieną pirkta: kiaulienos mentė 9,34Lt
Viso: 9,34lt
ŠEŠTADIENIS
PUSRYČIAI: Varškės sūris su aguonom ir želė gabaliukais
PIETŪS: išėo taip, kad buvo manų košė
man galima sakyt neliko, tai valgiau mėsytę su česnakiniu padažu, marinuotais agurkais ir duona.
PAVAKARIAI: vyras užbaigė sūrį su želė gabaliukais
buvo atvaziavus mama, tai gėrėm kavą/arbatą su šokoladu, vaikas dešrelių užkando (aišku šituos pirko mama)
VAKARIENE: Barščiai su grietine
šią dieną pirkta:
Sūreliai-0,97Lt, pienas-1,39Lt, sultys-0,99Lt
Viso: 3,35Lt
dar mama nupirko vaikiškų dešrelių, šviežią dešrą, vyrui su vaiku limonado butelį, šokoladą prie kavos, duonos.
SEKMADIENIS
PUSRYČIAI: vaiko pageidavimu vėl manų košė
PIETUS: kepiau cukinijų blynus, bet pati juos ir valgiau.
VAKARIENĖ:
kepiau šviežią dešrą ir tuo pat metu kitoj skardoj obuolių pyragą, viriau ryžius, kuriuos dariau su daržovėm
Per savaitę išleista: 74,94lt
Beje, užmiršau pasakyt, kad turiu šiuo metu bulvių, morkų, kopūstą, burokų, obuolių, paprikų, pomidorų ir įvairių konservuotų daržvių, bei uogienės iš kaimo.