QUOTE(Keiti @ 2009 06 11, 01:56)
Aš neskirstau alkoholio į blogą ir gerą, manau svarbiausiai saikas
Juk prisigerti galima ir nuo šampano ar vyno. Svarbiausiai yra kultūra. Galima ir prie mažo žmogučio išgerti šlakelį degtinės ar taurę vyno - viskas puiku. Tik lankymas, manau neturi užtrukti ir virsti prisigėrimu.

Pritariu, jog svarbiausia - kultūra. Alkoholis nėra blogas ar geras, svarbu kaip žmonės su juo elgiasi - juk yra didžiulis skirtumas, ar jis naudojamas triukšmingoms išgertuvėms ar medicininiais tikslais. Bet kaip kažkas čia gerai pasakė - tiesa yra kažkur per vidurį

Dėl asmeninės patirties - tai artimiausi žmonės sveikindami taip pat ir gero konjako atnešė, paragavo visi ir pastatė butelį kaip sakė - metukų jubiliejaus laukti.

as vakar net savo vyrui uzmeciau toky klausima: tai laistysi savo vaika?
o jis atsako: tai aisku
as- tai as ligoninej gulesiu o tu gersi ?
jis- ne namie kai busi, aisku penkias paras negersiu
as- saakau galesi gert kur tu nori kai pasigimdysi pats savo vaika, o sio nelaistysi snapsu.
o jis- tau amziais niekas netinka (ciut nerekdamas)
Kai poto pagalvojau sunku bus man
as gal net is lovos neislipsiu, o jis gers
net asaros riedejo. BAISU.
Kai paklausiu, bent vaikui pampersa pakeisi ?
o jis: o tai ka tu veiksi
tai sakau gal reiks kur isvaziuoti svarbiai ar pas daktarus ar apsipirkt, juk nesivesiu ziema mazylio.
o jis: gryzus pasikeisi
Kai paklausiau jiai leis gydytoja galesi likti nakvoti palatoj jiai man bus labai sunku.
nu o jis: tai ka as ten veiksiu
Nu bl.... atrodo paemiai ir dejai tokiam y galva (atsiprasau, bet norejau issipasakoti ir gal kokio patarimo sulaukti)
o jis atsako: tai aisku

as- tai as ligoninej gulesiu o tu gersi ?
jis- ne namie kai busi, aisku penkias paras negersiu
as- saakau galesi gert kur tu nori kai pasigimdysi pats savo vaika, o sio nelaistysi snapsu.
o jis- tau amziais niekas netinka (ciut nerekdamas)
Kai poto pagalvojau sunku bus man

Kai paklausiu, bent vaikui pampersa pakeisi ?
o jis: o tai ka tu veiksi
tai sakau gal reiks kur isvaziuoti svarbiai ar pas daktarus ar apsipirkt, juk nesivesiu ziema mazylio.
o jis: gryzus pasikeisi
Kai paklausiau jiai leis gydytoja galesi likti nakvoti palatoj jiai man bus labai sunku.
nu o jis: tai ka as ten veiksiu
Nu bl.... atrodo paemiai ir dejai tokiam y galva (atsiprasau, bet norejau issipasakoti ir gal kokio patarimo sulaukti)
QUOTE(ginariukas @ 2009 10 08, 21:51)
Kai atejo draugai pasveikinti su leliuko gimimu,tai man geliu iteike, vyrui brendzio buteli. na nematau nieko blogo.

Mes kai ėjom leliuką lankyti dovanų nešėm visiems: leliukui dovanėlę, mamytei gėlių, tėveliui "Raudonos devynerios" 0,3 buteliuką su dideliu kaspinu

Neisivaizduoju isvis kas tas yra "vaiko aplaistymas"
Kadangi MB visai negeria, tai niekas musu vaiko ir nelaiste
Ir alkoholio pas mus kazkaip nelabai kas nesasi, nes zino, kad negersim 
Bet siaip nesu nei uz nei pries. Aisku, jeigu jau girtuokliaujama prie naujagimio, tai jau tikrai netoleruotina

Bet siaip nesu nei uz nei pries. Aisku, jeigu jau girtuokliaujama prie naujagimio, tai jau tikrai netoleruotina

maniškis šventė ir taip neblogai, bet tvarkingai,kiekvieną rytą(nes ligoninėj 8paras išbuvom)prisistatydavo su maistu,nu nes man košmaras kažkos ligoninės maistas, maitinančiai motinai kopūstų ar žirnių sriuba,nu atsiprašau, tai va, šventė, bet grįžus su mažute, jokių šventimų,tik tėvams leidom atvažiuot, draugė ligoninėj pamatė, bet mėnesį išvis nieko neįsileidom, ką jau kalbėt apie kokį tai alkoholį...
mergaites, kalbat taip, kad atrodo lietuviai degradai paskutiniai. lietuviska tradicija - svesti sventes, o kudikelio gimimas, ar ne svente?.. viskas, kas su saiku ir malonu yra gerai. atejusiems prisiliuobti, mandagiai paaiskinti , kad svieziai seimynai svesti su trenksmu dar nera jegu. o prie uzkandziu sveciam padeta po taure gerimo niekam nepakenke.
mes su vyru lankeme sviezius tevelius, tai man labai patiko ju sveciu vaisinimo budas. nebuvo jokio alkoholio butelio ant stalo. tevelis paklause, ko noretume isgerti, vyrui pasiule vodkos arba brendzio taure, moteriskems vyno arba kokteilio taure ir atnese gerimus taurese. o kai buteliais nukrautas stalas, tai ir nebezino sveciai kada sustoti.
mes su vyru lankeme sviezius tevelius, tai man labai patiko ju sveciu vaisinimo budas. nebuvo jokio alkoholio butelio ant stalo. tevelis paklause, ko noretume isgerti, vyrui pasiule vodkos arba brendzio taure, moteriskems vyno arba kokteilio taure ir atnese gerimus taurese. o kai buteliais nukrautas stalas, tai ir nebezino sveciai kada sustoti.
QUOTE(negera @ 2009 05 22, 22:45)
o as sulaukiau
ir kai pasakiau, kad jokio alkoholio, kad nebutu, likau nesuprasta
visi isivaizduoja, kad vaika reikia "aplaistyt" juk ne kasdien tipo vaikai gimsta
situacija buvo tokia, sedi vaiko tevas geria (degtine) visi sveciai irgi geria (degtine)
o as su vaiku ant ranku alkoholiu dvokianciame kambaryje
Papildyta:
As irgi taip sakiau, kad nestusi ta buteli is ten is kur parsinese, bet likau nesuprasta

ir kai pasakiau, kad jokio alkoholio, kad nebutu, likau nesuprasta

visi isivaizduoja, kad vaika reikia "aplaistyt" juk ne kasdien tipo vaikai gimsta

situacija buvo tokia, sedi vaiko tevas geria (degtine) visi sveciai irgi geria (degtine)
o as su vaiku ant ranku alkoholiu dvokianciame kambaryje

Papildyta:
As irgi taip sakiau, kad nestusi ta buteli is ten is kur parsinese, bet likau nesuprasta
Sakyčiau, kad vaiko tėtis pirmasis turėjo atsisakyti tokio besaikio "laistymo", kaip sakoma, koks pats esi, tokie ir tavo draugai (čia aš apie tėvelį). Galima tik užjausti mamytę ir leliuką.
Nu as tai tokios situacijos nepakesciau
Ir dar tas supratimas, kad vaika reikia ''aplaistyti'', tai skamba kaip kokia naujai pirkta masina

Ir dar tas supratimas, kad vaika reikia ''aplaistyti'', tai skamba kaip kokia naujai pirkta masina