mes ilogai gydėmės rachitą, o ir duodavau labiausiai išgrynintą vit. D3, tai gydytojas įtarė, kad vaikiuko organizmas jo nepasisavina (yra labai reta liga tokia), bet mums po to viskas susitvarkė, nes tai labai ilgas procesas, o ir labai svarbu neperdozuot vit D.
QUOTE(SoniaSonia @ 2005 10 05, 23:52)
As kaip tik vakar lankiausi pas Vingra del tokios pacios problemos, mano berniukas dvieju su puse beveik, problema tokia pat, kaip Vaivux rase, tai va siandie paeme krauja, tirs calci ir fosfora, ir jei tai panasu bus i rachita,tai vit d reikes po 4-5 lasus, o dar gali buti tuberkulioze. Ir tiesa, paziurejo ortopedas - sake tikrai panasu, kad ko gero rachitas. Nors vit d kiek reikejo, tiek daviau, nu kiek sake daktarai.. Zodziu ryt po kraujo tyrimo atsakymo skirs gydyma. Nes jau nebezinojau, kaip kloti vaikiuka - uzmiegant visas kai ismaudytas..
Sveika. Gal gali parašyti, koks buvo atsakymas ir kokį skyrė gydymą ?
Keliu sia tema i virsu, nes mums ji yra labai aktuali. gal atsiras daugiau supermamu susidurusiu su tokia problema ir turinciu patarimu, kaip ja iveikti
mano sunelis irgi labai prakaituoja ir kazkaip irgi manau, kad vitamino D ir calcio trukumas, dabar naudojam vitaminus "Pikovit", idomu ar jie pades? vaikas slogoja ir kosti, tai gal tai tiesiog negalavimo pozimis?
mano sunelis irgi labai prakaituoja ir kazkaip irgi manau, kad vitamino D ir calcio trukumas, dabar naudojam vitaminus "Pikovit", idomu ar jie pades? vaikas slogoja ir kosti, tai gal tai tiesiog negalavimo pozimis?
Mano sūnus irgi prakaituoja. Jei uzmiega ant rankų, tai toje vietoje, kur galvytė gulėjo, rankovė visad drėgna lieka. Pirmus mėnesius taip būdavo, po to, net nepastebėjau, kaip praėjo, o dabar žiūriu, vėl. Vitamino D duodu tiek pat, kiek Žiemą duodavau, o saulės juk dabar daugėja, neturėtų, rodos, jo trūkti
.
O aš kažkur skaičiau,kad prakaitavimas gali rodyti ne tik vitamino D trūkumą ,bet ir širdelės problemas.
pradejau duoti vaikui vitaminus - prakaitavimas sumazejo. reiskia kazko truko organizmui.o daviau is pradziu "pikovit", o dabar "osteocare"...
mano sūnus taip pat labai prakaituodavo,vos vos aprengdavau,bet pora minučiu ir jis vėl šlapais.Daktarė liepė didinti vitamino D kieki
QUOTE(vikulija @ 2006 05 23, 22:03)
Keliu sia tema i virsu, nes mums ji yra labai aktuali. gal atsiras daugiau supermamu susidurusiu su tokia problema ir turinciu patarimu, kaip ja iveikti
Jei vaikas sloguoja, kosti, prakaituoja plius valgo poprasciai-pasidarykite rentgeno nuotrauka-didele tikimybe, kad vaikui uzsleptas plauciu uzdegimas.
Mes ir labai prakaituojam, reikia turbut kreiptis i gydytoja
Nesenai kraujo tyrimus darem viskas ok. Va o slapima tai reiktu issitirt, bet kaip reiks pagaut ji
ant puodo nedaro
Mums atitinka tie simptomai
bet mes buvom pas gydytoja kad kosti, paklause plauciukai svarus
O juk nuo plauciu uzdegimo temp. turetu buti
Prisiskaiciau, dabar ir baisu darosi
QUOTE(Sandrag @ 2006 06 06, 16:44)
Jei vaikas sloguoja, kosti, prakaituoja plius valgo poprasciai-pasidarykite rentgeno nuotrauka-didele tikimybe, kad vaikui uzsleptas plauciu uzdegimas.
QUOTE(urba @ 2006 06 24, 12:59)
Mes ir labai prakaituojam, reikia turbut kreiptis i gydytoja
Nesenai kraujo tyrimus darem viskas ok. Va o slapima tai reiktu issitirt, bet kaip reiks pagaut ji
ant puodo nedaro
O juk nuo plauciu uzdegimo temp. turetu buti
o mum nebuvo nei temperaturos, nei kas girdejosi plauciukuose ir padarius plauciu nuotrauka rado uzdegima.