Įkraunama...
Įkraunama...

Prakaituoja

Sveikos, niekaip nesurandu galų, kodėl mano 4 su puse metų mažius taip prakaituoja. kaip prisilaksto, tai reikia manyti lyg ir normalu. Bet kiekvieną naktį, tik užmiega, ir nors marškinėlius gręžk, visas veidelis, kaklas išrasoja dideliais lašais. savo pediatrei ne kartą esu sakiusi. ji iki šiol porina, kad tai gali būti normalu, vieni vaikai daugiau prakaituoja kiti mažiau. bet man tokio paaiškinimo maža. paskutinį kartą prispyriau - sake, rugsėjį siųs pas pulmonologus ir patarė vitamino d pagerti. gal kas susidūrėt su panašia problemėle. su kokiais dalykais dar siejamas prakaitavimas?

dėkui
Atsakyti
QUOTE(djMatushka @ 2007 08 20, 23:11)
Sveikos, niekaip nesurandu galų, kodėl mano 4 su puse metų mažius taip prakaituoja. kaip prisilaksto, tai reikia manyti lyg ir normalu. Bet kiekvieną naktį, tik užmiega, ir nors marškinėlius gręžk, visas veidelis, kaklas išrasoja dideliais lašais. savo pediatrei ne kartą esu sakiusi. ji iki šiol porina, kad tai gali būti normalu, vieni vaikai daugiau prakaituoja kiti mažiau. bet man tokio paaiškinimo maža. paskutinį kartą prispyriau - sake, rugsėjį siųs pas pulmonologus ir patarė vitamino d pagerti. gal kas susidūrėt su panašia problemėle. su kokiais dalykais dar siejamas prakaitavimas?

dėkui

Pabandykit pasiprasyti pediatres, kad padarytu plauciu nuotrauka-labai panasu i uzslepta plauciu uzdegima. Pas mus uvo tokia pati problema-vaikui nieko nera, sveikas, nei kosti, nei sloguoja, tik...prakaituoja, nors grezk. Persviete-ir atrado uzsisenejusi letini plauciu uzdegima vidury vasaros.
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 08 21, 10:08)
Pabandykit pasiprasyti pediatres, kad padarytu plauciu nuotrauka-labai panasu i uzslepta plauciu uzdegima. Pas mus uvo tokia pati problema-vaikui nieko nera, sveikas, nei kosti, nei sloguoja, tik...prakaituoja, nors grezk. Persviete-ir atrado uzsisenejusi letini plauciu uzdegima vidury vasaros.

Papildyta:
VA VA, APIE TĄ UŽSLĖPTA PLAUČIŲ UŽDEGIMĄ ESU GIRDĖJUSI IR ESU SAKIUSI PEDIATREI, BET JI VIS PAKLAUSYDAVO PLAUČIUKUS IR "NU NIEKO NEGIRDŽZIU LABAI JAU NESINORI TOKIAM MAŽIUI RENTGENĄ DARYTI" IR TAI TĘSIAISI JAU VA PORĄ METŲ. NES JAM SU KOSULIU LABAI KEISTAI BUNA KAI PERŠLA - STAIGA UŽEINA ŽIAURRUS KOSULYS, TEMPERATŪRA ETC., BET PASILAIKO VA TAIP ILGIAUSIAI DVI PARAS IR VĖL VSIKAS GERAI. TAI IR GALI BŪTI TO "NEDAGYDYMO" SIMPTOMAI. ŽODŽIU MAN REIKIA SU SAVO PEDIATRE GRIEŽČIAU ELGTIS, NES KAŽKAIP AŠ PASITIKIU DAKTARAIS, BET VA ČIA KAI PASKAITINĖJAU, TAI MAMOS NEKURIOS GRIEŽTAI DAKTARUS IMA:)smile.gif, JEI JIE PATYS INICIATYVOS NERODO.

DĖKUI:)

Atsakyti
QUOTE(djMatushka @ 2007 08 21, 10:26)
Papildyta:
VA VA, APIE TĄ UŽSLĖPTA PLAUČIŲ UŽDEGIMĄ ESU GIRDĖJUSI IR ESU SAKIUSI PEDIATREI, BET JI VIS PAKLAUSYDAVO PLAUČIUKUS IR "NU NIEKO NEGIRDŽZIU LABAI JAU NESINORI TOKIAM MAŽIUI RENTGENĄ DARYTI"

blink.gif Nu ir daktare doh.gif Maniske kai nieko negirdi, liepia pirmiausia krauja pasitikrinti, jei ir ten mazai ka randa-plaucius sviesti. Ne toks jau mazas jusiskis, pirma karta svietem saviskiui 1,5 metuku, ir nenumire, ir liga rado, nors gydytoja irgi nieko negirdejo plauciuose.
Prasykites per jega, pasirasykit visus popierius, bet vaikui liga raskit 4u.gif Negali vaikas taip prakaituoti, jei yra sveikas 4u.gif
Atsakyti
MANO SUNUI BEVEIK 8 METAI. ANKSCIAU PRAKAITUODAVO MIEGODAMAS. KAI BUVO VISAI MAZAS, DUODAVAU VIT.D. KAI PAAUGO PRADEJAU DUOTI LAIKAS NUO LAIKO ZUVU TAUKU MAZAIS ZIRNIUKAIS. PRAKAITAVIMAS ZENKLIAI SUMAZEJO. KAI PRISIBEGIOJA,- TIKRAI KAKTA SUPRAKAITAVUSI, BET KAIP PAMATUOTI TA BEGIOJIMA? GAL IR AS SUPRAKAITUOCIAU TIEK JUDEDAMA? DAR PASTEBEJAU, KAD JAM VISA LAIKA YRA SILCIAU, NEGU MAN. (MANO KUNO TEMPERATURA VISA LAIKA ZEMESNE, ESU ALERGISKA SALCIUI, NET RANKU KRAUJAGYSLES SPAZMUOJA, JEI SALTA). O SUNUS MIEGODAMAS PASTOVIAI NUSISPARDO,-JAM KARSTA. BE TO MAN PATARE NELEISTI VAIKUI MIEGOTI SU PUKINEMIS ARBA VILNONEMIS PAGALVEMIS BEI KALDROMIS. KA IR PADAREME.
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 08 21, 10:53)
Negali vaikas taip prakaituoti, jei yra sveikas 4u.gif

Deja gali ir sveikas taip prakaituoti, kad net dideli lasai ant kaklo bus tongue.gif , bet ir gali buti problemu sveikatoje, tad jei nieko neranda- nepanikuociau. Maniskiui astunti prasidejo, bet6 i galva nesove issamiai tikrintis schmoll.gif Prakaituoja tik miegodamas ir niekada lakstydamas. Maziem gali buti rachito pozymis, o vyresniem tiesiog genetika kaltinti biggrin.gif
Atsakyti
tai va, kol masciau nuo ko tas mano vaikas prakaituoja, tai jau ir bakterini plauciu uzhdegima apturejom... verysad.gif

tai kol gydemes, ir del prakaitavimo problemeles tariausi su pulmonologais. visi ta pati porina, kad buna vaiku kurie taip va smarkiai prakaituoja, paskui ishauga. dar gavau velniu, kad sveikam vaike problemu ieshkau ax.gif . tai jau nebezhinau ar ieshkoti man dar slieku, ar laukti "kol ishaugs"...
Atsakyti
mano 2.5 sūnelis taip pat labai prakaituoja miego metu galvytė kaklas ir kas įdomiausia ypač kokytės per keliukus ieškom ligų jau nuo metukų sunkiai sekasi mūsų profesoriams ir doc. mums padėti tik prigąsdina prakaituoja ir kaip rašė mamytė dėl genetikos, bet taip pat ir sergant cukriniu diabetu, hipoglikemija,tuberkulioze, rachitu, skydliauke, alergija, dėl virškinimo sutrikimų(tulžies, kepenų),dėl labai jautrios vegetacinės nervų sistemos taip pat dar dėl vėžio
mes jau nežinom pas kokius gydytojus kreiptis dėl prakaitavimo kol kas nieko gero dar jis po tų gausių nuprakaitavimų būna labai blyškus ir pradeda šalti galūnės jam nuo kūdykistės diagnozuotas hiperjautrumas, atsikelia naktį ir niekaip neužmigdom, jau kiek aš nervinuosi dėl šitų neaiškumų, taip pat mus tyrė genetikai įtaria riebiūjų rūgščių oksidacijos sutrikimą, o galutinio atsakymo laukiam 8 mėn dar nėra išvadų, va taip dirba mūsų sveikatos apsaugos įstaigos, skambinu kiekvieną savaitę, sakau kad vaikas blogėja, reikia gydyti, o tas "atsipalaidavęs" doc. Utkus vis negauna atsakymo iš Vokietijos
žodžiu košmaras
nuoširdžiausiai linkiu mamytėms nesusidurti su vaikučių sveikatos problemomis ir net problemėlėmis nes tai yra siaubinga
Atsakyti
As zinau atveji, kad gausus prakaitavimas miego metu kilo del sirdeles negalavimu t.y. del sirdies ydu.
Mano mergyte tai irgi prakaituojanti, bet ne taip daug, kad ant katos lasai susidarytu, bet ji turi sirdeleje papildoma atauga - chorda, kuri sukelia sirdies uzesiukus. Gydytoja taip ir aptiko ta chorda - isgirdusi uzesiukus nusiunte echoskopijos. Klaipedoje mums rado ta ataugele ir dabar vaziuojame kas metai profilaktiskai tikrintis, nes ji su laiku turetu isnykti.
Atsakyti
QUOTE(Irmgarda @ 2007 11 19, 13:57)
As zinau atveji, kad gausus prakaitavimas miego metu kilo del sirdeles negalavimu t.y. del sirdies ydu.
Mano mergyte tai irgi prakaituojanti, bet ne taip daug, kad ant katos lasai susidarytu, bet ji turi sirdeleje papildoma atauga - chorda, kuri sukelia sirdies uzesiukus. Gydytoja taip ir aptiko  ta chorda - isgirdusi uzesiukus nusiunte echoskopijos. Klaipedoje mums rado ta ataugele ir dabar vaziuojame kas metai profilaktiskai tikrintis, nes ji su laiku turetu isnykti.

mums buvo atlikta širdies echoskopija santariškėse ir konsultavo kardiologas sakė širdelė sveika nors nestiprus ūžesiukas kartais būna
Atsakyti
Labas, negąsdinkit mamytės. Mano vyresnėlė iki kokių 6m juodai prakaituodavo, nors nėra labai judri, atrodo ir nekaršta būdavo. Kokių mes tyrimų tik nedarėm doh.gif Paskui susitaikiau su tuo, kad mano vaikas toks yra ir laukiau kol išaugs. Dabar net kai labai karšta neturim šitos bėdos. kažkaip viskas dingo savaime.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2007 11 22, 11:34)
Labas, negąsdinkit mamytės. Mano vyresnėlė iki kokių 6m juodai prakaituodavo, nors nėra labai judri, atrodo ir nekaršta būdavo. Kokių mes tyrimų tik nedarėm  doh.gif Paskui susitaikiau su tuo, kad mano vaikas toks yra ir laukiau kol išaugs. Dabar net kai labai karšta neturim šitos bėdos. kažkaip viskas dingo savaime.

Pritariu reikia rupintis kokiais negalavimais, bet negasdinkit mamyciu, mums 3.5m. ir mes prakaituojam nuo mazens, silta jai pastoviai, man tai visada salta as megstu siluma, o mergina kaista ir vis sako kad karsta, o kai nueina miegot tai tenka po kokio pusvalandzio uzmigus permauti pizama.....pas mus taip pat sirdies uzesiukai, tai ir susitaikiau, kad biski ta sirdele musu permusa ir matyt vaikui tokius simtomus issaukia doh.gif
Atsakyti