QUOTE(mergiike @ 2010 08 27, 17:29)
dar dėl excalibur džiovintuvo, kažkas minėjo, kad siuntėsi iš ebay, pažiūrėjau, yra, aišku geriau būtų sekti aukcionus, man klausimas, gal kas žinosit, kiek mokesčių dar reiktų sumokėti parsisiunčiant?
is ES nereikes is JAV tarkis, kad pardavėjas kaip dovana siustu
QUOTE(rutulux @ 2010 08 27, 18:05)
Užsimerkiau avižinius dribsnius, ryt košę darysiu. Nete radau porą knygų apie raw mitybą,yra receptai, patarimai, bet angliškai. Kam reikia, rašykit. Arba kuri galėtų patalpint, kad visos norinčios galėtų parsisiųst. Aš nemoku
as norėčiau, galėčiau pabandyk ir ikelti i viena puslapiuka, kad atsisiusti kitos galetu
QUOTE(Džiaugsmoji diena @ 2010 08 27, 21:37)
Gal kvailai nuskambės

...bet ar silkė raw maistas?
raw

tik tikri Raw nevalgo nieko kas turi akis ar kojas
QUOTE(faustluk @ 2010 08 28, 10:32)
radau spinteleje kokoso drozliu ir kus kus koses grudeliu. RF? Ka manot, jei kokoso drozles mirkyt? Juk tai kokoso riesuto vidus tik drozliu pavidalu. Klausimas tik, ar tai jau smarkiai apdorota?
O ta kus kus kose..Tokia juk neauga. Kazkaip irgi apdorota. Na, tokie rutulkiukai smulkus, uzpilt jos reik virintu vandeniu, palaikyt 7 min ir jau gali valgyt. Kazkaip itartina, a?
kokoso drozles kiek supratau Raw nes daug saldumynu su jomis, o kus kus nizinau manau Raw kaip ir avizos ir pan
QUOTE(sotto @ 2010 08 28, 13:33)
Sveikos,
noriu prisijungti. Visiška žaliavalge kol kas neketinu tapti, bet bandysiu keisti racioną, o labiausiai dėl organizmo šarminimo. Iškilo keletas klausimų
Kodėl blenderiuotas maistas geresnis nei sukramtytas?
Ir dar nesupratau, kam reikalingos džiovyklės?
Kodėl reikia džiovinti vaisius prieš juos valgant? Žalią maistą valgysim, ir pradėsime nuo pusrytinių kokteilių, visus įdėtus receptus išsisaugojau, ačiū. Tik reikia nusipirkti smulkintuvą plaktuvą, maniškis niekam tikęs.
Ir dar atsiminiau. Dėl migdolų pieno..
Migdolų kiek žinau negalima suvaroti labai daug, lyg dėl cianido esančio sudėtyje. Kiek gramų būtų sveika, pvz. per savaitę?
1.geriausia ivairus vaistas, tiek blenderiuotas tiek kramtytas
2.O kam namie keptuves , puodai, orkaite ir pan?

Jauciu tam kad maistas nebutu monotoniskas, jug ta pati produkta skirtinguose induose galima vis kitaip paruosti, tam ir reikalingas dehidratorius, nes tik jame galima iki 42 laipsniu ruosti, neprarandant maisto maistiniu savbių, tik isgarinant vandenį.
3. Organizmui jei bus ko per daug iskarto tau tikrai pranes (pav. isbers kaip viename Raw bloge radau) nutraukus vartoti vel viskas susitvarkys
QUOTE(sotto @ 2010 08 28, 15:19)
Būsiu labai kritiška, nes man svarbu, kad ne 100 proc. raw food, o kuo sveikiau. Vienas iš sveikumo rodiklių- tai kuo didesnis natūralus. O natūralu - graužti , kramtyti, o ne viens spausti, malti .

kaip patinka Kritiski zmones
niekas neraso kad tik spausti mati ir pan, kramtyk i sveikata, tik man nusibosta tas pats per tapati, kai malta, spausta blenderiuota skoniai susimaiso, nauji pojuciai ir pan...to manau cia mes ir susirinkome, norime sveikai tik nenorime monotonijos skoniuose
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 29, 11:25)
Jūs man pasakykit, kaip pamėgti žalias daržoves...

Man daržovių salotos su lašeliu aliejaus- neskanu. Žinau, kad naudinga, pasigaminu, bet valgyti nesinori.. Suvalgau kažkiek, po pusvalandžio vėl valgyti norisi, o į salotas pažiūrėti jau negaliu..
Balzamika bandyk, vyno acto slakeli, daigintas ar paprastas garstycias, medaus, citrinos , aliejaus is siu produktu sumaisius gausi kanors skanaus, nes man vien tik su aliejumi taip pat nepatinka
Papildyta:
QUOTE(Džiaugsmoji diena @ 2010 08 29, 19:30)
100% šalto spaudimo moliūgo sėklų aliejus puikiai papildo mitybos racioną: turi nemažai ląstelienos, daug riebalų (apie 50%), baltymų (iki 30%), mineralinių elementų (K, Mg, Ca, Na, P, Fe, Se ir kt.), B grupės vitaminų, fitosterinų, kt. Moliūgų sėklų aliejuje gausu oleino, palmitino, stearino, linolino rūgščių, glicerido. Aliejus taip pat vertinamas kaip Omega 3 rūgščių šaltinis. Tai tikra gamtos "mini vaistinėlė"