QUOTE(rytorasa @ 2010 09 15, 21:36)
nu va, čia atėjo Rasma ir tarė......

Negalima to, negalima ano..

Juokauju, žinoma.
O ką daryt, kad darbas toks
Dėl grybų, kad būtų visiška teisybė pacituosiu pažodžiui straipsnį, gal kam labai svarbu įsitikinti, kad toks išvis yra ("Natūralioji medicina", 2010, Nr. 9):
"Ar būtina apvirti grybus? Pasak J. Kasparavičiaus, tai priklauso nuo grybo rūšies. Pavyzdžiui, kartaus skonio pievagrybius ir ūmėdes reikia pamirkyti pakeičiant vandenį, po to apvirti. Baravykus, kazlėkus, raudonviršius, skėtines žvynabudes, nekarčias ūmėdes galima kepti neapvirus arba užtenka tik perlieti verdančiu vandeniu. "Paprastai žalių grybų nevalgome, bent jau Lietuvoje nėra tokių tradicijų. Tiesa, spaudoje pasirodo patiekalų receptų iš žalių grybų, jų dedama į salotas. Pievagrybiai, baravykai kartais ragaujami ir žali. Esu skaitęs, kad ir voveraites kartais valgo žalias, bet jų ragauti galima tik labai nedaug, nes jos turi eritrocitus ardančių medžiagų, tad geriau nerizikuoti ir apdoroti termiškai, tada šios medžiagos suyra, nes yra baltyminės kilmės".
Apie žaliavalgystę nesu kompetentinga daug aiškinti, tačiau aš visuomet atkreipiu dėmesį į tai apie ką skaitau ir klausinėju tų, kurie išmano daug geriau, pvz. šiandien 'išėjo iš kalbos' su vienos įstaigos darbuotojais ir sužinojau, kad žmogaus org-mas nepajėgus suvirškinti ir įsisavinti žalių bulvių