Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(Egzotic@l @ 2010 09 16, 17:29)
man uzejo taip vadinamos lomkes niekas nepadeda labai noriu saldumynu ir viskas....buvau turguje prisipirkau gerio visokio darzoviu visokiu ir ryt rimtai turesiu susiimti nes vel puciuosi kaip balionas, gal ir mmm kaltos bet cia ne pasiteisinimas doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

uzjauciu, bandyk "sokolada" darytis kakavos milteliai avokasdas ir meduz arba agavos sirupas viska sublenderiuoji gauni sokoladini krema, gal pades
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 16 rugsėjo 2010 - 17:45
QUOTE(rytorasa @ 2010 09 15, 21:36)
nu va, čia atėjo Rasma ir tarė......  biggrin.gif  Negalima to, negalima ano..  biggrin.gif  Juokauju, žinoma.

O ką daryt, kad darbas toks biggrin.gif

Dėl grybų, kad būtų visiška teisybė pacituosiu pažodžiui straipsnį, gal kam labai svarbu įsitikinti, kad toks išvis yra ("Natūralioji medicina", 2010, Nr. 9):
"Ar būtina apvirti grybus? Pasak J. Kasparavičiaus, tai priklauso nuo grybo rūšies. Pavyzdžiui, kartaus skonio pievagrybius ir ūmėdes reikia pamirkyti pakeičiant vandenį, po to apvirti. Baravykus, kazlėkus, raudonviršius, skėtines žvynabudes, nekarčias ūmėdes galima kepti neapvirus arba užtenka tik perlieti verdančiu vandeniu. "Paprastai žalių grybų nevalgome, bent jau Lietuvoje nėra tokių tradicijų. Tiesa, spaudoje pasirodo patiekalų receptų iš žalių grybų, jų dedama į salotas. Pievagrybiai, baravykai kartais ragaujami ir žali. Esu skaitęs, kad ir voveraites kartais valgo žalias, bet jų ragauti galima tik labai nedaug, nes jos turi eritrocitus ardančių medžiagų, tad geriau nerizikuoti ir apdoroti termiškai, tada šios medžiagos suyra, nes yra baltyminės kilmės".

Apie žaliavalgystę nesu kompetentinga daug aiškinti, tačiau aš visuomet atkreipiu dėmesį į tai apie ką skaitau ir klausinėju tų, kurie išmano daug geriau, pvz. šiandien 'išėjo iš kalbos' su vienos įstaigos darbuotojais ir sužinojau, kad žmogaus org-mas nepajėgus suvirškinti ir įsisavinti žalių bulvių g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 09 16, 12:58)

Klausimelis ar yra KLP Raw gerbeju?

yra yra drinks_cheers.gif
Atsakyti
noriu paklausti mamyte,kuri pirko vitamix smulkintuva ar patenkinta juo? Ar verta uz tokius pinigus ji pirkti? as dabar vis ziurinejuosi tu smulkintuvu ir galvoju ar pirkti si profesionalu ar paprastesni g.gif beje,o koks tiksliai jo modelis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvota: 16 rugsėjo 2010 - 19:52
QUOTE(Rasma @ 2010 09 16, 19:23)
O ką daryt, kad darbas toks biggrin.gif
"Ar būtina apvirti grybus? Pasak J. Kasparavičiaus, tai priklauso nuo grybo rūšies. Pavyzdžiui, kartaus skonio pievagrybius ir ūmėdes reikia pamirkyti pakeičiant vandenį, po to apvirti. Baravykus, kazlėkus, raudonviršius, skėtines žvynabudes, nekarčias ūmėdes galima kepti neapvirus arba užtenka tik perlieti verdančiu vandeniu. "Paprastai žalių grybų nevalgome, bent jau Lietuvoje nėra tokių tradicijų. Tiesa, spaudoje pasirodo patiekalų receptų iš žalių grybų, jų dedama į salotas. Pievagrybiai, baravykai kartais ragaujami ir žali. Esu skaitęs, kad ir voveraites kartais valgo žalias, bet jų ragauti galima tik labai nedaug, nes jos turi eritrocitus ardančių medžiagų, tad geriau nerizikuoti ir apdoroti termiškai, tada šios medžiagos suyra, nes yra baltyminės kilmės".

Iš šios citatos supratau, kad tai voveraitės turi eritrocitus ardančių medžiagų, o ne visi neapdoroti grybai.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvota @ 2010 09 16, 20:39)
noriu paklausti mamyte,kuri pirko vitamix smulkintuva ar patenkinta juo? Ar verta uz tokius pinigus ji pirkti? as dabar vis ziurinejuosi tu smulkintuvu ir galvoju ar pirkti si profesionalu ar paprastesni g.gif beje,o koks tiksliai jo modelis?

Aš irgi vis analizuoju tuos smulkintuvus, ir bežiūrėdama Vitamix kažkokią prezentaciją, pamačiau kad jis dar ir kaitina ir šaldo. Pagalvojau, kad tai irgi gerokai prie kainos prideda, nors šių funkcijų kaip ir nereikia. Bet va jis ir šiaip labai galingas, o tokio galingumo tarp paprastesnių aš nerandu. Tas Stollar modelis yra 1000W galingumo, bet kadangi nieks jo nėra bandęs, tai truputį nedrąsu pirkti, o jei nesumals taip gerai, kaip Vitamix, kuris 1300 ar net 1500W galingumo yra....
Tai kol kas ir nesuradau tiesos biggrin.gif
Atsakyti
Čia aš ta "grybautoja". Suvalgiau pabandymui viso labo 5-6 miniatiūrines žalias pamarinuotas voveruškas, nuo kurių bloga buvo. Specialiai nevalgiau daugiau ir LABAI džiaugiuosi, nes neįsivaizdavau, kad bus toks antirezultatas.
Kitą dieną specialiai paragavau baravyko! Pamarinuotos, žalios, vos 2-3 mm storio džiovinimui supjaustytos pavytintos orkaitėj VIENOS skiltelės. Galvojau, gal kitas grybas, pažiūrėsiu... Aha! Apsinuodijimo požymiai užėjo tokie patys.
Tuo eksperimentus su nevirtais grybais baigiu, trečio karto nebus:)
Atsakyti
mergaites o kaip jus gydotes aisku jei besergat, nes valgant toki maista ligu turi mazeti? Mano vyro sesuo gyvenanti UK yra raw, tai ji pasakojo kad susirgo gripu, visa diena badavo ir gere tik vandeni distiliuota, ir kita diena atsikele sveikut sveikutele ax.gif Jis vis kartoja jei sergi vadinasi persivalgai, nu manau yra tame tiesos, bet visgi kuo gydotes? Arteja ligu sezonas, kazkaip nezinau ar pirkti kokiu vitaminu, ar ne?
Chufu ka tavo teveliai vartoja susirge?
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 09 16, 11:05)
rutulux ar tu jungsies perkant dziovintuva? Lyg spalvota prase jungtis kartu,jei gerai pamenu. Mergaites kas noresit pirkti dziovintuva Lietuvoje, junkites. As pirmadieni skambinsiu ir uzsakinesiu. Jei kas norit kartu prasom  4u.gif

Tai matyt pirksim trise, o gal Rutulux gali irgi jugtis, juk atveš tik po mėnesio tuos modelius, kurių dabar neturi.
Aš tai net rytoj norėčiau jau skambinti, susakyti kokių modelių norėtumėm ir kad jie galiausiai pasakytų kainą galutinę. Manau su 5% nuolaida tikrai nereika sutikti.
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 09 16, 22:20)
mergaites o kaip jus gydotes aisku jei besergat, nes valgant toki maista ligu turi mazeti? Mano vyro sesuo gyvenanti UK yra raw, tai ji pasakojo kad susirgo gripu, visa diena badavo ir gere tik vandeni distiliuota, ir kita diena atsikele sveikut sveikutele ax.gif Jis vis kartoja jei sergi vadinasi persivalgai, nu manau yra tame tiesos, bet visgi kuo gydotes? Arteja ligu sezonas, kazkaip nezinau ar  pirkti kokiu vitaminu, ar ne?
Chufu ka tavo teveliai vartoja susirge?

Mano tevai irgi taip gydosi - tik vanduo. Tik reikia taip daryt pacioj pradzioj, kai tik pradedi jausti, jog liga arteja. Tai is karto reikia ir badauti. DAzniausia badauja para laiko.
Na bet dar pasikartosiu, kad ziema, kai buna labai salta, tai mano tevai karsta arbata su medum geria...
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti