sakykit o kur daigintu kvieciu nusipirkti galima, niekur ju nerandu, ir saulegrazu ieskau kaip su ziburiu
Sveikos, merginos:)
Užmetu kartais akį į jūsų temukę... smagu, kad viskas gyva ir daug susidomėjusių. Pasidalinsiu keliais pastebėjimais.
Nesu gyvavalgė ir nelabai dar noriu, bet pablogėjus sveikatai nusprendžiau imtis priemonių.
Jau keli metai einu į parduotuvę ir nerandu ką ten pirkti, pastoviai pykina nuo bet kokio maisto, o valgyt norisi. Lentynos pilnos, o valgyt NĖR KO, atrodo, kad vieninteliai valgomi dalykai nuo kurių nebūna bloga tai arbūzas ir alus:D
Koks pusmetis 90% dienos raciono sudaro vadinamas gyvas maistas, - mėsą, žuvį, kiaušinius (visko nedaug) kepu, verdu. Pieno niekada skrandis nevirškino, bet gabaliuko sūrio ar grietinės neatsisakau.
Taigi asmeniniai pastebėjimai po pusmečio: nerealiai greitai auga plaukai ir nagai, turėčiau ragus, tai siektų žemę
) nagų nespėju šlifuoti, net užknisa:) Tačiau - klaikiai išsausėjo oda. Gal čia karštos vasaros palikimas, bet taip baisiai dar nebuvo, galėčiau kokį litrą aliejau įsitrinti į odą ir viskas susigertų. Keista, nes skaičiau, kad gyvas maistas kaip tik pagerina odos būklę, o čia - atvirkščiai. Tikiuosi, kas susitvarkys ateityje.
Dabar dėl tų džiovintuvų. Jei jau merginos apsisprendė pirkti tokį žaisliuką, tai 5 padėklų daiktas tikrai per mažas. Aš naudoju orkaitę ir daug maisto džiovinu - uogas, grybus, vaisius pagrinde. Patikėkite manimi, kad kibiras plonai supjaustytų obuolių normaliai į orkaitę netelpa. Tas pat su grybais dabar. Man orkaitėje dabar ant vieno padėklo telpa dabar 4-5 baravykai, padėklų 5, o baravykų daug, jaučiu, džiovinsiu dvi savaites, nes viskas netelpa. Tas pat būna kai grįžti iš miško su kibiru mėlynių... Jei daug džiovinsit, pasigailėsite, kad nepirkote didesnio džiovintuvo. Brangus tas Excaliburas, bet verta primokėti porą šimtų litų didesniam.
Aš galvojau, ar jungtis prie jūsų, perkant tą džiovintuvą, bet surizikuosiu ir bandysiu siųstis per ebay. Man 1300 lt per didelė kaina, kai realiai ta dėžė apie 600 lt kainuoja. Jei kas turite pažįstamų Paryžiuje, tai prancūziškame ebay radau už 222 eurų ir pristato per 5 valandas, bet tik Paryžiuje:( Taigi šį sezona pavėlavau į išvažiuojantį daržovių traukinį, gal iki kito sezono, rasiu ką pigesnio internete.
Vat dėl vieno dalyko noriu įspėti - kažkur aptikau receptuką apie žalių grybų valgymą (pievagrybių)- tilpo kelias valandas palieki aliejaus-druskos - citrinos sulčių marinate, pavytini džiovintuve ir valgai. Aš truputį tais grybais apsinuodijau:)) Išbandžiau ant mažulyčių voveraičių ( miško grybai atrodė sveikesni už pievagrybius), nedidelę saujelę sukramsnojau ir... buvo nekas - jau po pusvalandžio linko kojos per kelius, pradėjo rankos drebėti:)) Bet aš rankų nenuleidau - jau kitą dieną ragavau apvytintų tikriausių baravykų su marinatu ir be. Tik ragavau po ploną supjaustytą kepurėlės juostelę. Ir ką - rezultatas toks pat blogas, tik nuo mažo kiekio ne taip smarkiai:)
Kas pirmąkart ragausit - atsargiai, aš tiek daug visko ragavus, bet negalvojau, kad organizmui žali grybai netiks. O gaila!!! Tokie gražučiai orkaitėj džiūsta.
Taip pat noriu padėkoti Chofu ir jos šeimai, nes jos, įtariu, ir sukėlė čia tokią bangą. Šaunuolės, būtinai apsilankysime pargauti jūsų naminių skanumynų
O iš brangininkų džiovintuvų pardavėjų dar galėtumėte ir procentą nurauti už reklamą ir visuomenės švietimą
)
Papildyta:
Pirktinių daigintų kviečių ir rugių tikrai mačiau iki pardėje.
Užmetu kartais akį į jūsų temukę... smagu, kad viskas gyva ir daug susidomėjusių. Pasidalinsiu keliais pastebėjimais.
Nesu gyvavalgė ir nelabai dar noriu, bet pablogėjus sveikatai nusprendžiau imtis priemonių.
Jau keli metai einu į parduotuvę ir nerandu ką ten pirkti, pastoviai pykina nuo bet kokio maisto, o valgyt norisi. Lentynos pilnos, o valgyt NĖR KO, atrodo, kad vieninteliai valgomi dalykai nuo kurių nebūna bloga tai arbūzas ir alus:D
Koks pusmetis 90% dienos raciono sudaro vadinamas gyvas maistas, - mėsą, žuvį, kiaušinius (visko nedaug) kepu, verdu. Pieno niekada skrandis nevirškino, bet gabaliuko sūrio ar grietinės neatsisakau.
Taigi asmeniniai pastebėjimai po pusmečio: nerealiai greitai auga plaukai ir nagai, turėčiau ragus, tai siektų žemę
Dabar dėl tų džiovintuvų. Jei jau merginos apsisprendė pirkti tokį žaisliuką, tai 5 padėklų daiktas tikrai per mažas. Aš naudoju orkaitę ir daug maisto džiovinu - uogas, grybus, vaisius pagrinde. Patikėkite manimi, kad kibiras plonai supjaustytų obuolių normaliai į orkaitę netelpa. Tas pat su grybais dabar. Man orkaitėje dabar ant vieno padėklo telpa dabar 4-5 baravykai, padėklų 5, o baravykų daug, jaučiu, džiovinsiu dvi savaites, nes viskas netelpa. Tas pat būna kai grįžti iš miško su kibiru mėlynių... Jei daug džiovinsit, pasigailėsite, kad nepirkote didesnio džiovintuvo. Brangus tas Excaliburas, bet verta primokėti porą šimtų litų didesniam.
Aš galvojau, ar jungtis prie jūsų, perkant tą džiovintuvą, bet surizikuosiu ir bandysiu siųstis per ebay. Man 1300 lt per didelė kaina, kai realiai ta dėžė apie 600 lt kainuoja. Jei kas turite pažįstamų Paryžiuje, tai prancūziškame ebay radau už 222 eurų ir pristato per 5 valandas, bet tik Paryžiuje:( Taigi šį sezona pavėlavau į išvažiuojantį daržovių traukinį, gal iki kito sezono, rasiu ką pigesnio internete.
Vat dėl vieno dalyko noriu įspėti - kažkur aptikau receptuką apie žalių grybų valgymą (pievagrybių)- tilpo kelias valandas palieki aliejaus-druskos - citrinos sulčių marinate, pavytini džiovintuve ir valgai. Aš truputį tais grybais apsinuodijau:)) Išbandžiau ant mažulyčių voveraičių ( miško grybai atrodė sveikesni už pievagrybius), nedidelę saujelę sukramsnojau ir... buvo nekas - jau po pusvalandžio linko kojos per kelius, pradėjo rankos drebėti:)) Bet aš rankų nenuleidau - jau kitą dieną ragavau apvytintų tikriausių baravykų su marinatu ir be. Tik ragavau po ploną supjaustytą kepurėlės juostelę. Ir ką - rezultatas toks pat blogas, tik nuo mažo kiekio ne taip smarkiai:)
Kas pirmąkart ragausit - atsargiai, aš tiek daug visko ragavus, bet negalvojau, kad organizmui žali grybai netiks. O gaila!!! Tokie gražučiai orkaitėj džiūsta.
Taip pat noriu padėkoti Chofu ir jos šeimai, nes jos, įtariu, ir sukėlė čia tokią bangą. Šaunuolės, būtinai apsilankysime pargauti jūsų naminių skanumynų
O iš brangininkų džiovintuvų pardavėjų dar galėtumėte ir procentą nurauti už reklamą ir visuomenės švietimą
Papildyta:
Pirktinių daigintų kviečių ir rugių tikrai mačiau iki pardėje.
QUOTE(faustluk @ 2010 09 12, 08:25)
Bet užtat kožną dieną sąžiningai perskaitau ką parašėt
QUOTE(Šatūnė @ 2010 09 12, 22:46)
O iš brangininkų džiovintuvų pardavėjų dar galėtumėte ir procentą nurauti už reklamą ir visuomenės švietimą
)
Nu, tada reik reikalaut: 4 perkam+ 1 nemokamai
QUOTE(sindirela @ 2010 09 12, 22:14)
sakykit o kur daigintu kvieciu nusipirkti galima, niekur ju nerandu, ir saulegrazu ieskau kaip su ziburiu

Jų galima nusipirkti maximose, rimi ir pan, būna daržovių skyriuose prie eko daržovių. Bet žinokit tų kviečių be galo lengva patiems pasidaiginti, jau nekalbant kad tai žyyymiai pigiau gaunasi. Tiesiog nusipirkit maišelį kviečių grūdų (jų būna prie kruopų ekologiškų), reikia juos perplovus paskleisti ant lėkštės ir užpilti vandens kad beveik dengtų. Tada uždegti pvz kita lėkšte ir viskas. Jie sudygsta pakankamai greitai, kitą dieną jau turėtumėt pamatyti daigelius.
O saulėgrąžas tai bent jau aš perku Maximoje, ekologiškų prekių skyrelyje, jos lukštentos, tikrai skanios
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 09 13, 10:14)
Jų galima nusipirkti maximose, rimi ir pan, būna daržovių skyriuose prie eko daržovių. Bet žinokit tų kviečių be galo lengva patiems pasidaiginti, jau nekalbant kad tai žyyymiai pigiau gaunasi. Tiesiog nusipirkit maišelį kviečių grūdų (jų būna prie kruopų ekologiškų), reikia juos perplovus paskleisti ant lėkštės ir užpilti vandens kad beveik dengtų. Tada uždegti pvz kita lėkšte ir viskas. Jie sudygsta pakankamai greitai, kitą dieną jau turėtumėt pamatyti daigelius.
O saulėgrąžas tai bent jau aš perku Maximoje, ekologiškų prekių skyrelyje, jos lukštentos, tikrai skanios
Tokiuose ruduose maišeliuose, ten ir riešutų, ir moliūgų sėklų tokiose pat pakuotėse yra.
O saulėgrąžas tai bent jau aš perku Maximoje, ekologiškų prekių skyrelyje, jos lukštentos, tikrai skanios
labai dekui butinai paiekosiu
QUOTE(chufu @ 2010 09 12, 20:11)
gal galima smulkesne info i az
Paskambinau į Britamą ir nieko gero neišgirdau.
Visų pirma jie šiuo metu nebeturi tokio modelio, kurio aš, o taip pat jei neklystu ir Silwer, norėtume. T.y. 9 padėklų su taimeriu juodo.
Apskritai likę turi daugiau baltų, tai jau iškart 50Lt brangesnis bet koks modelis už juodą.
Tai jei teisingai prisimenu, dabar britama turi 1 juodą 9 padėklų be taimerio. tada 1 ar du baltus 9 padėklų be taimerio. Ir 1baltą 9 padėklų su taimeriu.
Apie turinčius mažiaus padėklų neklausiau.
Klausiau per kiek atvežtų - sakė apie mėnesį, tai skubiai vėl nieko neišeina.
Apie nuolaidą irgi nepasako iškart ar duotų 10%, sako pasakykit tiksliai kokių modelių norėsit, tada reikia pasiskaičiuoti. Na bet gal ir gautumėm 10%, nes 5 tai tikrai tik simbolinė nuolaida.
Dar pasiaiškinau ką reiškia taimeris.
Taigi taimerį turi tik tie du brangiausi modeliai - už 1250 ir 1300Lt. Džiovinimą reikia įjungti patiems, o taimerį užstatyti kad jis išjungtų džiovinimą po nurodyto valandų skaičiaus. Visi kiti pigesni modeliai turi tik reguliuojamą termostatą, taimerio neturi.
Žodžiu labai dabar laukiu ką atsakys dėl siuntimosi iš Amerikos.
Visų pirma jie šiuo metu nebeturi tokio modelio, kurio aš, o taip pat jei neklystu ir Silwer, norėtume. T.y. 9 padėklų su taimeriu juodo.
Apskritai likę turi daugiau baltų, tai jau iškart 50Lt brangesnis bet koks modelis už juodą.
Tai jei teisingai prisimenu, dabar britama turi 1 juodą 9 padėklų be taimerio. tada 1 ar du baltus 9 padėklų be taimerio. Ir 1baltą 9 padėklų su taimeriu.
Apie turinčius mažiaus padėklų neklausiau.
Klausiau per kiek atvežtų - sakė apie mėnesį, tai skubiai vėl nieko neišeina.
Apie nuolaidą irgi nepasako iškart ar duotų 10%, sako pasakykit tiksliai kokių modelių norėsit, tada reikia pasiskaičiuoti. Na bet gal ir gautumėm 10%, nes 5 tai tikrai tik simbolinė nuolaida.
Dar pasiaiškinau ką reiškia taimeris.
Taigi taimerį turi tik tie du brangiausi modeliai - už 1250 ir 1300Lt. Džiovinimą reikia įjungti patiems, o taimerį užstatyti kad jis išjungtų džiovinimą po nurodyto valandų skaičiaus. Visi kiti pigesni modeliai turi tik reguliuojamą termostatą, taimerio neturi.
Žodžiu labai dabar laukiu ką atsakys dėl siuntimosi iš Amerikos.
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 09 13, 13:54)
Paskambinau į Britamą ir nieko gero neišgirdau.
Visų pirma jie šiuo metu nebeturi tokio modelio, kurio aš, o taip pat jei neklystu ir Silwer, norėtume. T.y. 9 padėklų su taimeriu juodo.
Apskritai likę turi daugiau baltų, tai jau iškart 50Lt brangesnis bet koks modelis už juodą.
Tai jei teisingai prisimenu, dabar britama turi 1 juodą 9 padėklų be taimerio. tada 1 ar du baltus 9 padėklų be taimerio. Ir 1baltą 9 padėklų su taimeriu.
Apie turinčius mažiaus padėklų neklausiau.
Klausiau per kiek atvežtų - sakė apie mėnesį, tai skubiai vėl nieko neišeina.
Apie nuolaidą irgi nepasako iškart ar duotų 10%, sako pasakykit tiksliai kokių modelių norėsit, tada reikia pasiskaičiuoti. Na bet gal ir gautumėm 10%, nes 5 tai tikrai tik simbolinė nuolaida.
Dar pasiaiškinau ką reiškia taimeris.
Taigi taimerį turi tik tie du brangiausi modeliai - už 1250 ir 1300Lt. Džiovinimą reikia įjungti patiems, o taimerį užstatyti kad jis išjungtų džiovinimą po nurodyto valandų skaičiaus. Visi kiti pigesni modeliai turi tik reguliuojamą termostatą, taimerio neturi.
Žodžiu labai dabar laukiu ką atsakys dėl siuntimosi iš Amerikos.
Visų pirma jie šiuo metu nebeturi tokio modelio, kurio aš, o taip pat jei neklystu ir Silwer, norėtume. T.y. 9 padėklų su taimeriu juodo.
Apskritai likę turi daugiau baltų, tai jau iškart 50Lt brangesnis bet koks modelis už juodą.
Tai jei teisingai prisimenu, dabar britama turi 1 juodą 9 padėklų be taimerio. tada 1 ar du baltus 9 padėklų be taimerio. Ir 1baltą 9 padėklų su taimeriu.
Apie turinčius mažiaus padėklų neklausiau.
Klausiau per kiek atvežtų - sakė apie mėnesį, tai skubiai vėl nieko neišeina.
Apie nuolaidą irgi nepasako iškart ar duotų 10%, sako pasakykit tiksliai kokių modelių norėsit, tada reikia pasiskaičiuoti. Na bet gal ir gautumėm 10%, nes 5 tai tikrai tik simbolinė nuolaida.
Dar pasiaiškinau ką reiškia taimeris.
Taigi taimerį turi tik tie du brangiausi modeliai - už 1250 ir 1300Lt. Džiovinimą reikia įjungti patiems, o taimerį užstatyti kad jis išjungtų džiovinimą po nurodyto valandų skaičiaus. Visi kiti pigesni modeliai turi tik reguliuojamą termostatą, taimerio neturi.
Žodžiu labai dabar laukiu ką atsakys dėl siuntimosi iš Amerikos.
tipiskai lietuviskas bizniukas.Is dziaugsmo nespirgejo, kad pirktume kelis
P.S. as tokiai pardavimu specialistei kaip virsininkas velniu israsyciau
Sveikos gyvos
, šauniai diskutuojat, kaip galvojat, ar nebūtų įmanoma duoneles susidžiovinti su mūsų buitinių prekių parduotuvėse parduodamais vaisių džiovintuvais. Kaina 10 kartų mažesnė, nuo rytojaus Maximoj akcija iki 80 litų?
Gal kuri "čiupinėjo" abu džiovintuvus, nes aš tai neišbandžiau nei vieno, kuo jie ypatingai skiriasi?
QUOTE(Trongė @ 2010 09 13, 15:44)
Sveikos gyvos
, šauniai diskutuojat, kaip galvojat, ar nebūtų įmanoma duoneles susidžiovinti su mūsų buitinių prekių parduotuvėse parduodamais vaisių džiovintuvais. Kaina 10 kartų mažesnė, nuo rytojaus Maximoj akcija iki 80 litų?
Gal kuri "čiupinėjo" abu džiovintuvus, nes aš tai neišbandžiau nei vieno, kuo jie ypatingai skiriasi?
as ir norejau kaip bejari parasyt kam moket tukstancius, kai maximkej uz 79 lt gali dziovintuva isigyt.
Tai va, ka as manau: cia vienos dziovina puikiausiai orkaitej, kitos gali su maximiniais dziovintuvais maista dziovint. Kaip kas nori, taip tas daro. Bet esme yra ne dziovinime, o RF principe- vertingas maistas /gyvas maistas yra termiskai neapdorotas, o jei jau dziovintas tai prie 40 laipsniu (ar 42), kad nezutu enzimai/fermentaiir kiti geri dalykai.
Maximos dziovyklej itariu nebus 40 laispsniu temperaturos, o visas dziovinimas virs 50 laipsniu- jau yra negyvo maisto vartojimas. O jei ir yra 40 laipsniu aparate- gal ir galima surizikuot ismest tuos 80 lt ir pabandyt padziovint kelis kartus iki pirmo gedimo
Mergaites pasidariau gyva torta pagal Lina, http://tv.delfi.lt/video/OU0oxutN/. Vakar vaisinomes. Po vaisiu pasijutau labai prastai, svaigo galva, pykino, niezejo oda... Galvojau nuo ko cia taip galejo buti, nes valgiau tik torto. Siandien su vyru dar po gabaliuka suvalgem ir vel tas pats. Manau, kad cia nuo per dideles riesutu- baltymu koncentracijos. Visas tortas vien riesutai. Gyvenime neturejau jokios alergijos. Dar neaisku, kokia chemija tie riesutai purksti. Riesutus pries tai mirkiau. Taip gerai jauciausi valgydama tik raw. Taip lengvai praejo visokie pms, o cia dabar se tau.





