Sveikos, merginos:)
Užmetu kartais akį į jūsų temukę... smagu, kad viskas gyva ir daug susidomėjusių. Pasidalinsiu keliais pastebėjimais.
Nesu gyvavalgė ir nelabai dar noriu, bet pablogėjus sveikatai nusprendžiau imtis priemonių.
Jau keli metai einu į parduotuvę ir nerandu ką ten pirkti, pastoviai pykina nuo bet kokio maisto, o valgyt norisi. Lentynos pilnos, o valgyt NĖR KO, atrodo, kad vieninteliai valgomi dalykai nuo kurių nebūna bloga tai arbūzas ir alus:D
Koks pusmetis 90% dienos raciono sudaro vadinamas gyvas maistas, - mėsą, žuvį, kiaušinius (visko nedaug) kepu, verdu. Pieno niekada skrandis nevirškino, bet gabaliuko sūrio ar grietinės neatsisakau.
Taigi asmeniniai pastebėjimai po pusmečio: nerealiai greitai auga plaukai ir nagai, turėčiau ragus, tai siektų žemę

) nagų nespėju šlifuoti, net užknisa:) Tačiau - klaikiai išsausėjo oda. Gal čia karštos vasaros palikimas, bet taip baisiai dar nebuvo, galėčiau kokį litrą aliejau įsitrinti į odą ir viskas susigertų. Keista, nes skaičiau, kad gyvas maistas kaip tik pagerina odos būklę, o čia - atvirkščiai. Tikiuosi, kas susitvarkys ateityje.
Dabar dėl tų džiovintuvų. Jei jau merginos apsisprendė pirkti tokį žaisliuką, tai 5 padėklų daiktas tikrai per mažas. Aš naudoju orkaitę ir daug maisto džiovinu - uogas, grybus, vaisius pagrinde. Patikėkite manimi, kad kibiras plonai supjaustytų obuolių normaliai į orkaitę netelpa. Tas pat su grybais dabar. Man orkaitėje dabar ant vieno padėklo telpa dabar 4-5 baravykai, padėklų 5, o baravykų daug, jaučiu, džiovinsiu dvi savaites, nes viskas netelpa. Tas pat būna kai grįžti iš miško su kibiru mėlynių... Jei daug džiovinsit, pasigailėsite, kad nepirkote didesnio džiovintuvo. Brangus tas Excaliburas, bet verta primokėti porą šimtų litų didesniam.
Aš galvojau, ar jungtis prie jūsų, perkant tą džiovintuvą, bet surizikuosiu ir bandysiu siųstis per ebay. Man 1300 lt per didelė kaina, kai realiai ta dėžė apie 600 lt kainuoja. Jei kas turite pažįstamų Paryžiuje, tai prancūziškame ebay radau už 222 eurų ir pristato per 5 valandas, bet tik Paryžiuje:( Taigi šį sezona pavėlavau į išvažiuojantį daržovių traukinį, gal iki kito sezono, rasiu ką pigesnio internete.
Vat dėl vieno dalyko noriu įspėti - kažkur aptikau receptuką apie žalių grybų valgymą (pievagrybių)- tilpo kelias valandas palieki aliejaus-druskos - citrinos sulčių marinate, pavytini džiovintuve ir valgai. Aš truputį tais grybais apsinuodijau:)) Išbandžiau ant mažulyčių voveraičių ( miško grybai atrodė sveikesni už pievagrybius), nedidelę saujelę sukramsnojau ir... buvo nekas - jau po pusvalandžio linko kojos per kelius, pradėjo rankos drebėti:)) Bet aš rankų nenuleidau - jau kitą dieną ragavau apvytintų tikriausių baravykų su marinatu ir be. Tik ragavau po ploną supjaustytą kepurėlės juostelę. Ir ką - rezultatas toks pat blogas, tik nuo mažo kiekio ne taip smarkiai:)
Kas pirmąkart ragausit - atsargiai, aš tiek daug visko ragavus, bet negalvojau, kad organizmui žali grybai netiks. O gaila!!! Tokie gražučiai orkaitėj džiūsta.
Taip pat noriu padėkoti Chofu ir jos šeimai, nes jos, įtariu, ir sukėlė čia tokią bangą. Šaunuolės, būtinai apsilankysime pargauti jūsų naminių skanumynų

O iš brangininkų džiovintuvų pardavėjų dar galėtumėte ir procentą nurauti už reklamą ir visuomenės švietimą

)
Papildyta:Pirktinių daigintų kviečių ir rugių tikrai mačiau iki pardėje.