QUOTE(zundyte @ 2009 06 02, 10:19)
Mur Mur,siuvinėt taip kaip parodyta išeitų nebent kvadratus ar trikampius taisyklingus ar kokį taisyklingos formos daiktą,man tai juokingai atrodo tie paaiškinimai...taigi schemos yra tokios sudėtingos,kad siuvinėt taip tiesiog neįmanoma ..pvz dabar kur siuvinėju tą vaisių pintinę,beje dėkoju visoms už pagyras

,tai ten kiekvieną objektėlį reikia gal 10 spalvų siuvinėt ,labai daug pavienių kryžiukų ,nu kaip ten pritaikyt tą "teisingą" techniką? Tiesiog NEĮMANOMA..
Esi labai neteisi. Sorry. Ir su 150 spalvų įmanoma turėti idealią blogąją pusę, jei moki siuvinėti pagal taisykles. Klausimas tik ar tau to tikrai reikia?
Tikiuosi nesupyks mergina, siuvinejusi sita darbą

- greita ranka paieškojusi jos darbą suradau pirmą. Negi tu manai, kad čia dar mažiau spalvų nei tavo darbe? Antra pusė čia nėra ideali, bet labai graži.

Idealią pusę esu mačius net tikrai dideliems darbams, toli didesniems ir daugiau spalvų nei bet kurios mūsų siuvinėti.
QUOTE(Metija @ 2009 06 02, 12:30)
Aš panašiai darau... Tik dažniausiai siuvinėju eilutėmis, o ne plotais. Bet kartais siuvinėju ir ploteliais, kai nesigauna gražiai grįžti atgal. Tarkim, išsiuvinėju eilutę į vieną pusę ir reikia lipti žemyn. Tai aš pusiniais dygsneliais lipu žemyn, po to kylu išsiuvinėdama pilną kryžiuką. Taip darau, kad nebūtų šokinėjimų... Bet, mielosios, kiek aš užtrunku!

Kartais net nervina pagalvojus, kad siuvinėjimas man - ištisas galvosūkis. Gal geriau mažiau galvočiau, kaip kur tas siūlas peršoks, tai daug didesnį malonumą turėčiau.... Gal todėl sakiau, kad man patinka siuvinėti vienos spalvos siūlu, nes ten to galvosūkio mažai.... Bet paveikslėliai vienspalviai man nėra labai prie širdies, nes myliu spalvas. Kiekviena jų ką nors reiškia. Myliu spalvotą gyvenimą, o ne juodai baltą.
Aš ir nesiverčiu per galvą turėti idealią blogąją pusę. Svarbu tvarkinga. O toliau - jei aš apiforminu darbą taip, kad kitos pusės nesimato - koks skirtumas siūlu daugiau ar siūlu mažiau

Geriau susikoncentruosiu ties gražia gerąja puse. Čia turbūt tu teisi: siuvinėjimas kaip gyvenimas. Pas mane geriau šiokia tokia netvarka namuose nei ištisinis lakstymas su skudurėliu, berankiojant vaikų išmėtytus daiktus ir žaislus. Kada nors bus diena, kai vaikų daiktai nebesimėtys, o dabar reikia mėgautis kūrybine betvarke
Papildyta:
QUOTE(tyli_tyla @ 2009 06 02, 13:40)
aš taip pat iš apačios į viršų siuvinėju. bet va per dvi skylutes man niekaip nepatogu, nei iš viršaus, nei iš kur kitur. Tai po vieną kryžiuką tenka daryti.
Per dvi skylutes labai patogu siuvinėti tik tada, jei siuvinėji ant pirštų be lankelio. Aš taip siuvinėju beveik visus darbus, išskyrus kai reikia siuvinėti karoliukus arba kai linas labai skystas.