Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu

QUOTE(Hilda @ 2009 06 02, 10:34)
Jau rašiau kitoj temoj, bet gal nesupyksit, kad ir čia prašysiu pagalbos blush2.gif

Ieškau šio paveikslo
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hilda: 02 birželio 2009 - 10:40
QUOTE(libaja @ 2009 06 02, 11:32)
hihihi.gif aš apie arbatėlę  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O man ten kava primena... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

As cia dabar prasysiuos pagalbos paaiskinant schema. Na susigalvojau issisiuvineti sias vasariskas Acufactum sirdeles.

user posted image

Beda tame, kad vokiskai nelabai man sekasi suprasti, o schema tokia idomi. Na pvz:
user posted image

Tai sirdeles apacia. Ten yra du tokie patys zenklai. Vieni didesni, o kiti tos pacios spalvos per puse langelio. Tai ten reiketu suprasti, kad ten pusinis kryzelis ( \ ) ar maziukas kryzelis ( x). Na jei ant lino siuvineciau, tai galima tuos kryziukus ir mazesnius padaryti. Tai kaip cia man nesugadinus pirmojo acufactum darbo? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2009 06 02, 11:42)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  O man ten kava primena...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

As cia dabar prasysiuos pagalbos paaiskinant schema. Na susigalvojau issisiuvineti sias vasariskas Acufactum sirdeles.

Beda tame, kad vokiskai nelabai man sekasi suprasti, o schema tokia idomi. Na pvz:

Tai sirdeles apacia. Ten yra du tokie patys zenklai. Vieni didesni, o kiti tos pacios spalvos per puse langelio. Tai ten reiketu suprasti, kad ten pusinis kryzelis ( \ ) ar maziukas kryzelis ( x). Na jei ant lino siuvineciau, tai galima tuos kryziukus ir mazesnius padaryti. Tai kaip cia man nesugadinus pirmojo acufactum darbo?  g.gif  g.gif

O žodžiu nėra paaiškinimų? g.gif Gal gali kaip nors permesti - išversčiau. Jei ne čia - parašyk į až , parašysiu kur siūsti.
Atsakyti
Na bijau, kad ten irgi nepaaiskinta, bet vistiek va cia schema su visais uzrasais.

user posted image

Radau prie kitos schemos, tai cia siaip jau ir paaiskinta, nes yra angliskai,o tai jau man labai gerai suprantama. Gal kam prireiks!!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 02 birželio 2009 - 11:07
kalbant apie technika, man irgi pasirode, kad per daug taip sudetinga siuvineti, pavadinkim, visokius netaisiklingos formos plotelius. arba pirma deti virsutini kryzeli ir po juo kisti apatini doh.gif bet tikriausia, pirma deti virsutini kryzeli naudinga, kai pereini i kita eile ir siulas buna netinkamoje padetyje, g.gif (tikiuosi supratot apie ka as) jei kryziuko siulas pvz.: nusitempia tiesiai, tada nevykusiai kryziukas ziurisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 06 01, 22:06)
Mergaites, o jus visos taip taisiklingai kryziavojat, kaip kad siame tinklapyje parodyta? man asmeniskai, tai kazkaip labai sudetingai viskas pasirode  g.gif gal tiesiog, reikia igusti  g.gif

Aš panašiai darau... Tik dažniausiai siuvinėju eilutėmis, o ne plotais. Bet kartais siuvinėju ir ploteliais, kai nesigauna gražiai grįžti atgal. Tarkim, išsiuvinėju eilutę į vieną pusę ir reikia lipti žemyn. Tai aš pusiniais dygsneliais lipu žemyn, po to kylu išsiuvinėdama pilną kryžiuką. Taip darau, kad nebūtų šokinėjimų... Bet, mielosios, kiek aš užtrunku! verysad.gif Kartais net nervina pagalvojus, kad siuvinėjimas man - ištisas galvosūkis. Gal geriau mažiau galvočiau, kaip kur tas siūlas peršoks, tai daug didesnį malonumą turėčiau.... Gal todėl sakiau, kad man patinka siuvinėti vienos spalvos siūlu, nes ten to galvosūkio mažai.... Bet paveikslėliai vienspalviai man nėra labai prie širdies, nes myliu spalvas. Kiekviena jų ką nors reiškia. Myliu spalvotą gyvenimą, o ne juodai baltą.

O siuvinėti, kad kita pusė būtų graži - ne mano siekiamybė, o taip jau man gaunasi. Man turi būti gražu ir kas paslėpta. Nemėgstu sukišti į spintas drabužių bet kaip, geriau jau namie betvarkė, bet spintoj tvarka... Bet dėl siuvinėjimo tai kartais supykstu ant savęs... Ypač - kai į jus pasižiūriu - kiek jūs vis darbelių pasirodot, o aš vis tam pačiam murkdausi ilgiausiai. Tai bandau jau keistis ir ne taip pedantiškai atlikti kitą pusę. Nu, tai ko gera, aš ne progresuosiu, o regresuosiu ta prasme biggrin.gif

Pritariu nuomonei, kad kaži ar verta taip jau stengtis preciziškai atlikti blogąją pusę... Kai laiko neturime į valias, o norų turime daug.

Nu ir prirašiau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 06 02, 12:30)

Nu ir prirašiau...  doh.gif

yra puiki išeitis, siuvinėk melanžiniais siūlais lotuliukas.gif 4u.gif
Papildyta:
man kryžiukai gražiau pradėjo gulti, kai pradėjau kryžiuką durti ne nuo apatinio kampo, o nuo viršutinio į apačią ir perėjimas į viršų gražiau gula
Atsakyti
QUOTE(paukščiukas @ 2009 06 02, 12:49)
yra puiki išeitis, siuvinėk melanžiniais siūlais  lotuliukas.gif  4u.gif
Papildyta:
man kryžiukai gražiau pradėjo gulti, kai pradėjau kryžiuką durti ne nuo apatinio kampo, o nuo viršutinio į apačią ir perėjimas į viršų gražiau gula

Jo... tikrai - išeitis lotuliukas.gif Tiesą sakant, dar melanžiniais nesiuvinėjau, bet man yra labai gražių dalykų jais siuvinėtų - samplerių, biscornu...

Hmm... kaip įdomu dėl siuvinėjimo būdo... aš kaip tik siuvinėju iš apačios į viršų ir iš dešinės į kairę. Man taip labai patogu durti per dvi skylutes. O iš viršaus į apačią man nepatogu... Bet vakar man nepatiko ant evenweave siuvinėjamų kryžiukų lygumas, tai pasiėmiau lankelį (šiaip siuvinėju be jo), tačiau vakar su lankeliu labiau patiko... ištempia medžiagą, gražesni kryžiukai gavosi. O su lankeliu tai man vis viena kur durti, galiu ir iš viršaus į apačią, nes tada jau man neišeina siuvinėti per dvi skylutes, tik besti iš viršaus, o po to iš apačios...

Turbūt visai neaiškiai prirašiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 06 02, 11:59)
O su lankeliu tai man vis viena kur durti, galiu ir iš viršaus į apačią, nes tada jau man neišeina siuvinėti per dvi skylutes, tik besti iš viršaus, o po to iš apačios...
huh.gif
QUOTE(Metija @ 2009 06 02, 11:59)
Turbūt visai neaiškiai prirašiau  biggrin.gif
Baisu. Bandau prisijaukint po truputį kryžiavojimą, bet tai einasau kaip čia sudėtingai viskas atrodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 06 02, 13:09)
huh.gif
Baisu. Bandau prisijaukint po truputį kryžiavojimą, bet tai einasau kaip čia sudėtingai viskas atrodo unsure.gif

Nieko čia nesudėtingai. Svarbu žinoti kaip atrodo kryžiukas... smile.gif ir dar svarbu, kad siūliukai gultų į vieną pusę visame darbelyje: na viršutinio siūlo pasvirimas turi būti į vieną pusę. Dar gana svarbu nemazgyti ir per daug nenarplioti kitoje pusėje, kad įrėminus paveiksliuką nesimatytų net gerojoje pusėje atsirandantys nelygumai. O toliau - kaip jau kam išeina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 02 birželio 2009 - 12:24
QUOTE(Metija @ 2009 06 02, 12:59)
aš kaip tik siuvinėju iš apačios į viršų ir iš dešinės į kairę. Man taip labai patogu durti per dvi skylutes.

aš taip pat iš apačios į viršų siuvinėju. bet va per dvi skylutes man niekaip nepatogu, nei iš viršaus, nei iš kur kitur. Tai po vieną kryžiuką tenka daryti.
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2009 06 02, 10:19)
Mur Mur,siuvinėt taip kaip parodyta išeitų nebent kvadratus ar trikampius taisyklingus ar kokį taisyklingos formos daiktą,man tai juokingai atrodo tie paaiškinimai...taigi schemos yra tokios sudėtingos,kad siuvinėt taip tiesiog neįmanoma ..pvz dabar kur siuvinėju tą vaisių pintinę,beje dėkoju visoms už pagyras 4u.gif  ax.gif  ax.gif ,tai ten kiekvieną objektėlį reikia gal 10 spalvų siuvinėt ,labai daug pavienių kryžiukų ,nu kaip ten pritaikyt tą "teisingą" techniką? Tiesiog NEĮMANOMA..

Esi labai neteisi. Sorry. Ir su 150 spalvų įmanoma turėti idealią blogąją pusę, jei moki siuvinėti pagal taisykles. Klausimas tik ar tau to tikrai reikia?
Tikiuosi nesupyks mergina, siuvinejusi sita darbą 4u.gif - greita ranka paieškojusi jos darbą suradau pirmą. Negi tu manai, kad čia dar mažiau spalvų nei tavo darbe? Antra pusė čia nėra ideali, bet labai graži. user posted image
user posted image
Idealią pusę esu mačius net tikrai dideliems darbams, toli didesniems ir daugiau spalvų nei bet kurios mūsų siuvinėti.
QUOTE(Metija @ 2009 06 02, 12:30)
Aš panašiai darau... Tik dažniausiai siuvinėju eilutėmis, o ne plotais. Bet kartais siuvinėju ir ploteliais, kai nesigauna gražiai grįžti atgal. Tarkim, išsiuvinėju eilutę į vieną pusę ir reikia lipti žemyn. Tai aš pusiniais dygsneliais lipu žemyn, po to kylu išsiuvinėdama pilną kryžiuką. Taip darau, kad nebūtų šokinėjimų... Bet, mielosios, kiek aš užtrunku!  verysad.gif  Kartais net nervina pagalvojus, kad siuvinėjimas man - ištisas galvosūkis. Gal geriau mažiau galvočiau, kaip kur tas siūlas peršoks, tai daug didesnį malonumą turėčiau.... Gal todėl sakiau, kad man patinka siuvinėti vienos spalvos siūlu, nes ten to galvosūkio mažai.... Bet paveikslėliai vienspalviai man nėra labai prie širdies, nes myliu spalvas. Kiekviena jų ką nors reiškia. Myliu spalvotą gyvenimą, o ne juodai baltą.

Aš ir nesiverčiu per galvą turėti idealią blogąją pusę. Svarbu tvarkinga. O toliau - jei aš apiforminu darbą taip, kad kitos pusės nesimato - koks skirtumas siūlu daugiau ar siūlu mažiau rolleyes.gif Geriau susikoncentruosiu ties gražia gerąja puse. Čia turbūt tu teisi: siuvinėjimas kaip gyvenimas. Pas mane geriau šiokia tokia netvarka namuose nei ištisinis lakstymas su skudurėliu, berankiojant vaikų išmėtytus daiktus ir žaislus. Kada nors bus diena, kai vaikų daiktai nebesimėtys, o dabar reikia mėgautis kūrybine betvarke biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(tyli_tyla @ 2009 06 02, 13:40)
aš taip pat iš apačios į viršų siuvinėju. bet va per dvi skylutes man niekaip nepatogu, nei iš viršaus, nei iš kur kitur. Tai po vieną kryžiuką tenka daryti.

Per dvi skylutes labai patogu siuvinėti tik tada, jei siuvinėji ant pirštų be lankelio. Aš taip siuvinėju beveik visus darbus, išskyrus kai reikia siuvinėti karoliukus arba kai linas labai skystas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 02 birželio 2009 - 13:02