Įkraunama...
Įkraunama...

Mėnesinės žindymo metu ir po jo

po gimdymo praejo 8 men., bet nera menstruaciju.prieš pastojant, jos puse metu buvo dinge.o ir pastojau anot daktaru"per stebukla".su vyru saugomes, bet ir pirmas vaikelis atsirado besisaugant.pries nestuma buvo nustatytas policistinis kiausidziu sindromas, bet pastojus daktarai ji atmete. zodziu x failai. dry.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti ar gali nebūti menstruacijų kol maitinama savo pienu?
Atsakyti

Taip.Dažniausiai ir nebūna,jeigu žindoma pakankamai.
Atsakyti

Gali būti nėštumas,jei nesisaugojote.Jau rašiau,kad reguliarus žindymas užtikrina kontracepciją tik per pirmus tris mėnesius.Jei nesate nėščia,laukite mėnesinių,nes maitinant jos gali būti nereguliarios.
Atsakyti
Savo mažyli maitinau iki 11 mėnesių, praėjo mėnuo,bet mėnesinių nėra ohmy.gif .Dariausi testą jis neigiamas ar tai normalu.Po savaitės eisiu pas ginekologę,bet gal jūs nuraminsite. g.gif
Atsakyti
Dar kelias savaites gali nebūti.Tik saugokitės nėštumo,nes neaišku,kada gali įvykti ovuliacija.
Atsakyti
Maitinau 2 metus. Prieš pora mėn. baigiau maitinti. Mėnesinių nėra. pastojusi nesu. Kai buvau 18 metų, vieną kartą mėnesinių nebuvo net 9 mėnesius. Ejau pas ginekologę ir jiman paskyrė kažkokių leidžiamų vaistų. Po jų mėnesinės atsirado ir viskas buvo tvarkoj.Dabar man 25. Žadu eiti pas gydytoją, bet gal jūs galit nuraminti, paaiškinti kodėl taip yra.
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Sveiki,
Tokia būklė vadinama antrine amenorėja. Jei mėnesinių nėra ilgiau , kaip 2 mėnesiai, baigus maitinti , reikėtų kreiptis į ginekologą. Gali būti, kad priežastis yra kiaušidžių "užmaršumas" po ilgos pertraukos , kaip "dirbti", tuomet pakaks skirti vaistus mėnesinėms iškviesti ( dabar yra jau ir geriamos tabletės). Tačiau gali būti ir kitos priežastys, kurias išaiškinti prireiks papildomų tyrimų.

Pagarbiai,
Gyd. ginekologė Reda Žiobakienė
Atsakyti
Laba diena,
praėjus 3,5 mėn. po gimdymo pradėjau kraujuoti (tebemaitinu vaikeli tik savo pienu), bet labai negausiai, visa tai tęsėsi pora dienų. Nuo to laiko praėjo jau 1,5 mėn., bet mėnesiniu nėra. Kaip tai būtų galima paaiškinti?
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Mėnesinių atsinaujinimas priklauso nuo žindymo dažnumo,tačiau visai susireguliuoti jos gali tik baigus maitinimą krūtimi.Šiuo metu nerimauti tikrai nėra pagrindo.
Su pagarba-R. Matulionytė
Atsakyti
Mano kukuliui keturi mėnesiai. jis gimė po cezario pjūvio. normaliai jo nemaitinau, nes jis niekaip nepaėmė krūties - maitinu nutrauktu pienuku. pieną nutraukinėju 3-4 kartus per parą, po daug. bet tai nebūna reguliaru, kartais net 12val pertrauka gaunasi. tai, kaip suprantu, mėnesinės jau kaip ir turėtų mane aplankyti?bet nėra jų. ar tai normalu, ar sunerimt, gal laukiuosi? (nors ir saugomės su vyru). jei netyčia būtų NETYČIA, ar labai rizikinga dabar tai būtų, praėjus 4mėn po cezario?
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Jūsų atveju ovuliacijos,taigi ir menstruacijų numatyti neįmanoma.Paprasčiausiai būtų atlikti nėštumo testą.O jei būsite pastojusi,tai rizikos tikrai nėra.
Atsakyti