Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelė apsivijusi aplink kaklą

Mums 23 sav. ir gydytoja pastebejo kad jau virkstele apsisukusi. Kazin ji dar atsisuks ar gresia Cezario pjuvis? Gal kas turite patirties?
Atsakyti
Labutis. Nežinau ar darys cezario pjūvį, tačiau mano dukrelė gimė su 2 kartus aplink kaklą apsisukusia virkštele. Dėl pridusimo gydytojai nieko nesakė. Na, nebent virkštelė apsisuko žymiai vėliau - prieš pat gimdymą. verysad.gif
Atsakyti
Man labai baisiai skamba tas - virkstele aplink kakliuka... cry.gif Kartais uzeina paranoja, kad man begimdant vaikeliui virkstele apsisuks aplink kakliuka ir jam kas nors nutiks...
Atsakyti
Apsivijusi virkštelė nėra baisu. Puikiai gimsta vaikiukai ir 3 kartus apsivijusia virkštele. Apie kakliuką virkštelė yra tiek pat pavojinga, kaip ir apie rankytę ar kojytę apsivijusi. Priklauso nuo to, kaip ji yra apsivijusi, ar ją kas nors užspaudžia ir pan. Daug pavojingesnis yra virkštelės mazgas, bet tai yra itin reta patologija, be to, pažįstu vieną moterį, kuri sėkmingai pati pagimdė sveiką vaikutį net ir su virkštelės mazgu.

Beje, echoskopu nustatyti, kad virkštelė tikrai apsivijusi gan sunku. Gal leliukas tiesiog ją rankytėmis pakėlęs ir priglaudęs prie kalkliuko iš vienos pusės? Čia tokią hipotezę man echoskopuotojas iškėlė, kai gydytoja, pamačiusi ekrane, "prirašė" apsivijusią virkštelę. Beje, apsivijusi ji tikrai ir nebuvo, pagimdžiau ir viska sbuvo OK.
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2005 02 18, 19:05)
Man labai baisiai skamba tas - virkstele aplink kakliuka...  cry.gif  Kartais uzeina paranoja, kad man begimdant vaikeliui virkstele apsisuks aplink kakliuka ir jam kas nors nutiks...

Na gi greitai mesk tas mintis is galvos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(virgyte @ 2005 02 18, 23:20)
Na gi greitai mesk tas mintis is galvos mirksiukas.gif

ok... smile.gif tik kuo arciau gimdymas tuo labaiu paranojike darausi... blush2.gif
Atsakyti
Manau visas kažkokios negeros mintys aplanko sad.gif Reikia vyti tas blogas mintis ir stengtis galvoti apie gražius dalykus mirksiukas.gif
Atsakyti
As kaip tik apie tokius dalykus snekejau su savo gydytoja sia savaite. Apsivijimas labai daznas reiskinys, net ir keturis kartus buna, kad apsivija. Tai atsitinka per viduri nestumo kai vaikutis dar visaip vartosi, o veliau gali tik uzsiverzti. Pries gimdyma gydytojai seka sirdies tonus leliuko ir sake, kad puikiai mato kas ir kaip ir jei reikia paskubina gimdyma arba daro cezari. tai va, nepergyvenk viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Irgi noriu tave apraminti. Mano vyresnėliui buvo 4 kartus apsivijusi, dukrai 3 kartus ir nieko. Kai laukiausi dukros, kad apsivijusi virkštelė įtarė padarę echoskopą kelios dienos iki gimdymo. Beje, tik įtarė, nes echoskopu to tikslai nepamatysi. Akušerė, žinodama situaciją, vos tik vaikui išlindus iš gimdymo takų, greit atvyniojo virkštelę ir viskas. O cezario net ir neplanavo daryt. Tik sąrėmių metu su aparatu visada klausė vaiko širdies dūžių .
Atsakyti
Mano pirmagimiui buvo tas tikrasis mazgas pačioj virkštelėj,o ne ant kaklo.Pagimdžiau pati.Kad yra tas mazgas irgan tvirtai užsirišęs nežinojau,nors ir 1 savaitė prieš gimdymą Kauno klinikose žiūrėjo echoskopu,bet nieko nematė.Tik daktarė sakė,kad labai laimingas vaikas,nes gimė nepridusęs,nors labai mažai trūko.
Atsakyti
mano pupsikiukui buvo apsivijusi virkstele, bet kiek dare echoskopu (paskutinis echoskopavimas buvo jau prasidejus saremiams), niekas nepamate, jog ta virkstele apsivijus. Kadangi tai kele gresme mano leliuko gyvybei (duso vaikas, stojo sirdele), ekstra greitai padare cezasi. Taigi, nemanau, kad daktarai gali is anksto pamatyti, kas ten pilvuke daros, juk ta echoskopija, daugiau seseliu mokslas...
Jei tektu daryt cezari, ner tai taip baisu, kaip atrodo mirksiukas.gif Juk svarbiausia yra leliuko sveikata 4u.gif
Laura 13, jums dar tik 23 savaiteles, leliukas ten dar gali plaukiot, vietos pakanka. Gali viskas pakrypt i gera puse ir nereikes jokiu operaciju smile.gif
Atsakyti
oj aciu merginos, nuraminot!
tikekimes viskas bus labai gerai! 4u.gif
Atsakyti