Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelė apsivijusi aplink kaklą

Sveikos,
Labai man parūpo vienas klausimas. g.gif

Prašau išdėti viską, ką žinote apie virkšteles.

Pvz., kiek žinau jos būna storos ir trumpesnės, arba plonos ir ilgesnės. Kažin ar tai ką nors reiškia ar nuo to kas nors priklauso?

Ir, svarbiausia: ar žinot kiek kraujagyslių turėjo jūsų virkštelės? Pvz. aš sužinojau, kad turi būti 2 - vena ior arterija, o man ultragarso metu pamatė, kad 3 kraujagyslės. Na ir numykė, tipo gali būti normalu. blink.gif GALI BŪTI. blink.gif Tai kaip ten iš tikrųjų?

Na, suprantu, kad ne visos nėštukės gilinasi į tai, aš pirmus du kartus tikrai nieko nežinojau, bet va dabar kai mano trečias kartas toks ypatingas šiek tiek, man labai rūpi tie dalykai...
Atsakyti
Tiksliai nieko nezinau, nes nesigilinau... Mes buvom Genetikos centre, ten kortelej uzrase trys kraujagysles ir sake visika norma, tai as daugiau ir neklausiau kiek turi buti ir t.t. Zinau tik, kad dvi kaip tik negerai, skaiciau kazkur, tik uzmirsau kur doh.gif . Atseit yra tikimybe sirdeles ydai ir uzesiukams....
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2005 03 04, 11:47)
Sveikos,
Labai man parūpo vienas klausimas.  g.gif

Prašau išdėti viską, ką žinote apie virkšteles.

Pvz., kiek žinau jos būna storos ir trumpesnės, arba plonos ir ilgesnės. Kažin ar tai ką nors reiškia ar nuo to kas nors priklauso?

Ir, svarbiausia:  ar žinot kiek kraujagyslių turėjo jūsų virkštelės? Pvz. aš sužinojau, kad turi būti 2 - vena ior arterija, o man ultragarso metu pamatė, kad 3 kraujagyslės. Na ir numykė, tipo gali būti normalu.  blink.gif GALI BŪTI.  blink.gif Tai kaip ten iš tikrųjų?

Na, suprantu, kad ne visos nėštukės gilinasi į tai, aš pirmus du kartus tikrai nieko nežinojau, bet va dabar kai mano trečias kartas toks ypatingas šiek tiek, man labai rūpi tie dalykai...

Pas mano leliuka irgi trys kraujagysles ir, anot daktares, taip turi buti umn.gif . Taip, kad nesijaudink trys yra normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
O, tai nuraminot, ačiū.
Dabar tik suabejojau savo gydytojos kompetencija - internete radau, kad kraujagyslės turi būti 3!! Viena vena ir dvi arterijos. O ji man aiškiai pasakė kitaip. nu geras...
Atsakyti
4u.gif nestuke.gif Radot del ko pergyventi tongue.gif maziau uz norma kraujagysliu tikrai nebus, nes kitaip butu persileidimas sad.gif Normali virkstele apie 50 cm gali buti ir ilgesne ir trumpesne, ja sudaro 3 kraujagysles : 2arterijos ir 1 vena thumbup.gif
Atsakyti
Vadovelyje medicinos raso, kad turi buti 1 vena ir 2 arterijos. taip kad viso 3 kraujagysles. nesuprantu, ko ta gydytoja prikibo. Nestumo pabaigoje virkstele paprastai buna 50-60cm, 1-2cm skersmens (cia biski nustebau del storio). Virkstele gali tvirtintis placentos centre, sone ar is krasto arba net prie jos dangalu. Pastarasis tvirtinimosi budas yra patologinis. Tokiu atveju gimdymo metu plysus placentos dangalams, suzalojamos bambos kraujagysles ir vaisius gali nukraujuoti. Virkstele ne normos ribose laikoma, kai ji trumpesne nei 30cm ar ilgesne nei 70cm. Tokiais atvejais daznai sukelia komplikaciju.
Visa info is vadovelio medicinos studentams "Gimdymo pagalba". Beja, kainavo 9.40 lt ir labai dziaugiuos, kad ji isigijau.
Atsakyti
gal kas galit pakomentuoti, ar labai blogai, kai virkstele aplink kakla apsivijusi? ar leidzia paciai gimdyt? kokia rizika leliui? g.gif
aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmukas @ 2005 09 07, 20:06)
gal kas galit pakomentuoti, ar labai blogai, kai virkstele aplink kakla apsivijusi? ar leidzia paciai gimdyt? kokia rizika leliui?  g.gif
aciu is anksto  4u.gif

Aš gimdžiau pati, nes to, kad virkštelė apsivijusi, tiesiog nežinajau. Kadangi nebuvo sąrėmių ir pats stūmimas užtruko, sutriko kūdikio širdies ritmas. Reikėjo gimdymą baigti labai skubiai, todėl gydytojas neleido man laukti sarėmių ir stumti pačiai, kirpo ir stūmė lauk ranka. Kitu atveju siūlė siurblį arba reples. Kūdikis gimė pridusęs. Virkštelė buvo apsivijusi kaklą du kartus ir prasidėjus gimdymui pradėjo jį smaugti. Dabar gydytojų sprendimas man atrodo teisingas - jei būčiau laukusi sarėmių ir ilgiau gimdžiusi, vaikas galėjo dar stipriau pridusti. Bet to pasekoje buvau labai stipriai sukarpyta, nors šiaip gimdydama greičiausiai būčiau išvengusi plyšimų.
Atsakyti
Nieko gero istikruju nera tame kad virkstele aplink kaklelio, bet kaip as zinau jei gyditojaj jau zino is anksto tai daro cezari, o jei ne ir leidzia gimdyt paciai tai vaikelis gali uzdust, o gali ir gimt su melina galvute, kaip baklozanas ir akytes raudonos kaip vampiro, bet tai per pora savaiciu praeina. As tai del to labai nerimauju...
Atsakyti
Na, kaip chia pasakius: gali ir nieko tokio nenutikti, o gali buti labai blogai. Kiek teko dometis, neradau, kad butu galima ish anksto nustatyti, ar virkshtele apsisukusi. Net jei ultragarsas tai ir parodytu, jo rutinishkai del tokiu dalyku nedaro. Pagrindinis pavojaus zhenklas butu pablogejes vaiko shirdeles ritmas. O tada jau daktaras priima sprendima pagal situacija.
Man nutiko blogiausia - mano dukrytei vikshtele nutrauke gyvybe dar pilve, pora savaichiu iki paskirtos datos. Viskas ivyko per gera pusdieni, nes priesh tai buvau pas daktara apzhiuroje ir viskas buvo gerai.
O buna, kad gimsta vaikelis su apsivijusia virkshtele ir nebuna jokiu pasekmiu, nes ji nebuna ne truputi uzhsiverzhusi.
Taip kad nusiramink ir pasikliauk geru likimu 4u.gif
Atsakyti
mano mergytei irgi buvo virkstele apsisukusi. bet tai niekaip niekam nepakenke. gydytoja lyg tarp kitko tik paminejo sypsodamasi.
ir siaip pakalbejus paskui su pazystamom, tai susidare ispudis, kad apsivijus virkstele yra greiciau taisykle, negu isimtis...
Atsakyti
Apie tai,kad virkstele buvo apsivijusi 2 kart apie dukrytes kakliuka,suzinojau,tik operacinej,kai ji gime.Prasidejus saremiams labai greit pradejo trikt jos sirdutes darbas.Buvo nutarta skubiai operuoti.Manu,tai isgelbejo mano vaika. 4u.gif
Bet dauguma ir pagimdo net neitardamos apie virksteles bedas.
Atsakyti