Įkraunama...
Įkraunama...

KT ir nėštumas

Sveikutės, aš prieš mėnesį mečiau KT, nors vaikutį planuojam geriausiu atveju po metų. Manau, kad geriau palaukti, atsarga gėdos nepadarys 4u.gif O jei bus anksčiau- irgi ne tragedija. Noriu organizmą nors kiek paruošt, nes lygtais skaičiau, kad geriant KT jis ne itin gertai vitaminus pasisavina, o leliukui gi reiks biggrin.gif

lion> kiek žinau, mmm rekomenduoja palaukt tam, kad tiksliau nustatytų kada moteris pastojo, taigi tiksliau žinosi kada gimdysi.
Atsakyti
QUOTE(Tefnut @ 2007 06 01, 13:32)

lion> kiek žinau, mmm rekomenduoja palaukt tam, kad tiksliau nustatytų kada moteris pastojo, taigi tiksliau žinosi kada gimdysi.

lotuliukas.gif Nu as ginei ta pati sakiau. Liepe nepergyvent - ir taip apskaiciuos lotuliukas.gif
Tuo labiau juk pirma menesi retai kam gaunas...
Atsakyti
QUOTE(lion @ 2007 06 06, 10:58)
Tuo labiau juk pirma menesi retai kam gaunas...

Oi oi, taip nesakyk, dar ir kaip daug kam gaunasi pirma men. Man pirma karta ( kai pastpojau) is karto - per pirma men....Galvojau, kad kokius 3 men. vis tiek nepastosiu , ta ir nesisaugojau, o cia op ir yra biggrin.gif
Atsakyti
sveikos
mano viena kolege gere KT (novynette lygtai,bet negaliu garantuot) beveik 10 metuku be pertraukos.ir sugalvojo tipo organizma pavalyt trejeta koki menesiuku siaip.
ir ka jus manot.pati pirma menesiuka uzkibo lelyte:) ir saugojosi patentex zvakutemis.
kai papasakojo savo ginekologei tai ta nusijuoke ir pasake kad po kontraceptiniu naudojimo tikimybe pastoti pirma men zymiai padideja:)))
beje kolegei truputeli virs trisdesimt.

o kita istorija liudnesne.mano drauge irgi naudojo KT.sugalvojo kad reikia jau leliuko.tris menesius tipo valesi organizma ir db jau beveik metai kaip nepastoja.bet jai yra kitos priezastys.problemos su kiausintakiais.KT neturejo itakos.

o apie valymasi po KT pacios pagalvokit kas dar abejojat.kaip manot kodel pamirsus isgerti bent viena tabletele KT rekomenduojama paskui savaite papildomai pasisaugoti????organizme jie nesikaupia.tiesiog dalyvauja fiziologiniuose procesuose ir tiek.kepenims gal ir reikia apsivalyti.bet jos nestumui itakos juk nedaro:)))

negalima aisku teigti kad vaisingumui nedaro itakos KT naudojimas.bet manau kad tai ypatingai reti atvejai.juk kitaip tikrai ne tik lietuvoj bet ir visam pasaulyje butu be galo daug nepastojanciu moteru.o vistik pastoja tai dauguma;)

sekmes visoms norincioms leliuko;)
ir tikrai maziau stresuokit:)

Atsakyti
KT gėriau 9 ar 10 metų (tiksliai jau nepamenu), kai nusprendėme, kad atėjo laikas turėti leliuką 2 ar 3 mėn pasisaugojome ir po 3 ar 4 mėnesių bandymų nestuke.gif
Atsakyti
Man po KT vartojimo pavyko 4 ciklą nestuke.gif
Atsakyti
man asmeniskai ginekologe patare, jog lengviausia pastoti kai iskarto nebegeri vaistuku, nors ir kita diena, taip lengviausia....
o cia visiškas mitas jog reik issivalyt organizma, matot daugiausia pvz ir yra kurios padare pertrauka, tos sunkiau pastojo....
nors as dar vartoju, bet po nauju planuoju nebegerti ir iskarto stoti pastoti smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
o pas mane situacija tai visai keista ax.gif nežinau nei ką daryti,nei ką galvoti.
su vyru nusprendėm planuoti antrą leliuką.bet man dar buvo likusios gert 10 tablečiu. nu galvoju išgersiu tas likusias ir daugiau jų nebegersiu. išgėriau tas tabletes,bet man mm nepasirodo,pasidariau po 5 dienų vėlavimo testą,jis neigiamas,praėjo visos 7 dienos,jau atėjo ta diena kaip ir turėčiau gert vėl kitą pakuotę.bet aš nuėjau pas daktarę pasitikrint.nėštumo nerado.nu daktarė sako gali gert vėl kitą pakuotę,bet gali būti ir pastojusi per tą savaitę kai nesusirgai ir tablečių negėrei.bet sakau aš kad jų nebenoriu ir begert,nu sako jei nesusirgsi,tai ateik po 2 savaičių,vėl žiūrėsim,gal nėštumas jau bus pasirodęs.
nu dabar jau praėjo 2 savaitės kai nėra mm po kontraceptinių tablečių vartojimo.
bus viskas aišku po savaitės, jei nepasirodys mm.
klausiau daktarės,sakė paskutinė tabletė veikia tik 36 valandas. labai didelis procentas pastoja iškart po jų nutraukimo smile.gif
Atsakyti
as tai pries pusmeti nustojau gerti vaistukus (pries tai tris metus geriau) ir galvojau dar pusmeti palauksim ir tada darysim leliu smile.gif bet... nustojus gerti kontraceptikus, man neprasidejo memesines, ir taip pusmeti, as nesusergu, buvau pas gydytoja, visokius hormonu testus dare, rodo kad viskas gerai, bet susirgau per si pusmeti tik du kartus kai geriau Duphaston.. o naturaliai niekaip... o dabar kai kazkas negerai man, tai jau taip leliaus noreciau smile.gif) siuncia gydytoja mane pas Alisauska, sako jis geriau specializuojasi toj srity tai eisiu pas ji smile.gif
tai va ir galvoju, kad jei buciau bandzius pastoti po kontraceptiku is karto tai dabar gal buciau nestuke.gif o dabar net nesusergu sad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
ar kam yra buve atveju,kad vartodamos KT ir antibiotikus, pastojot? As vartojau antibiotika Ospamox ir man aksciau prasidejo kraujavimas, jau 6 diena,maudzia pilvo apacia - kaip per menesines, sviesus kraujas, daugiau nei tepa, bet nepanasu i menesines. As labai tikiuosi, kad tai tik sutrikimas del saveikos su vaistais... Nes vartodama antibiotikus papildomu priemoniu nenaudojau... Ech... schmoll.gif Rytoj turetu buti menesines, tikiuosi ju sulauksiu...
Atsakyti
as ir 7 menesiukus bandau bet kolkas 00000 g.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulina @ 2007 10 19, 10:43)
as tai pries pusmeti nustojau gerti vaistukus (pries tai tris metus geriau) ir galvojau dar pusmeti palauksim ir tada darysim leliu smile.gif bet... nustojus gerti kontraceptikus, man neprasidejo memesines, ir taip pusmeti, as nesusergu, buvau pas gydytoja, visokius hormonu testus dare, rodo kad viskas gerai, bet susirgau per si pusmeti tik du kartus kai geriau Duphaston.. o naturaliai niekaip... o dabar kai kazkas negerai man, tai jau taip leliaus noreciau smile.gif) siuncia gydytoja mane pas Alisauska, sako jis geriau specializuojasi toj srity tai eisiu pas ji smile.gif
tai va ir galvoju, kad jei buciau bandzius pastoti po kontraceptiku is karto tai dabar gal buciau  nestuke.gif o dabar net nesusergu sad.gif

Pas mane labai panaši situacija. Vartojau kontraceptikus 9 metus, praėjusių metų spalį nustojau gerti. Pusmetį mėnesinės ateidavo laiku, mes saugojomes papildomomis priemonėmis, kad organizmas išsivalytų. Po pusmečio kai jau nusprendėme nesisaugoti su mėnesinėmis pasidarė tikra nesamonė, ciklai po 50-60 dienų, o dabar jau trečia mėnesį kaip nėra, geriu Duphaston bet jis irgi nepadeda... Gydytoja nurodė pasidaryti hormonų tyrimus, tik va vis mėnesinių nėra ir nėra kaip juos pasidaryti sad.gif
As irgi galvoju, kad jei be pertraukų bandytume pastoti iš karto po kontraceptikų vartojimo, greičiausiai jau supuočiau leliuką ant savo rankučių...
Atsakyti