Įkraunama...
Įkraunama...

Prailgintos grupės

pliusą matau tik tame, kad, jei tėvai dirba, vaikas vienas namie nedaro kažin ko, bet šiaip, vaikai pervargsta nuo triukšmo, mokytojos dažnai išeina tai kitus maitint, tai kavą gert, nesaugu schmoll.gif , ne kartą manajai kliuvo nuo kitų vaikų per tą laiką unsure.gif , ką manot?
Atsakyti
sveiki,
bet juk didelis pliusas, kad vaikas nesiblaško kažkur namie, lauke ar dar kur...
Kadangi aš pati dirbu nuo 8.30 iki 16.30, sūnų pirmuosius mokslo metus leidau į prailgintą grupę, jam ten patiko, paruošdavo pamokytes, be to buvo šaunus mokytojų kolektyvas...vaikai jausdavosi ne tik saugūs, bet ir patenkinti.
O dėl pervargimo - juk tai natūralu, darželyje vaikas taip pat pavargsta...
Atsakyti
Man jos nepatinka, savo vaiko ten neleidziu. Kruva triuksmaujanciu vaiku vienoje patalpoje. Man jau uzteko, kai isgirdau, koks triuksmas pas sunu klaseje per pertraukas. Tai ju klaseje tik 19 vaiku. Prailgintoje grupeje vaiku tikrai daugiau.
Ziuresiu kaip seksis jam vienam grizt namo (siandien bus pirmas kartas) ir but namie. Jei ka, teks samdyti aukle. Suprantu tevus, kurie leidzia i prailginta grupe, tik neturedami kitos iseities: labai isdykes ar nesavarankiskas vaikas, neturi pinigu auklei ir pan.
Atsakyti
Aišku kiek žmonių tiek nuomonių.
Aš savają leidžiu nuo pat pirmos klasės,nors galėjau ir nevesti.Bet pradžioje leidau tam,kad kuo geriau apsiprastų mokyklos aplinkoje,pažintų klasės draugus,mokytoją artimiau,susidraugautų su kitaip vaikais iš paralelinės klasės,galų gale geriau susipažintų su mokyklos aplinka,geraiu orientuotųsi.Juk kiek ten trunka to pirmoko pamokos - tik iki 11.30,o paskui ką veikt?namie sienas griaut?Prie kompo tupėt?Prailgintoj ir pamokas padaro,ir papiešia,atsineša spalvint,žaislų,pažaidžia,draugauja,laukan išeina,be to,būreliai.Maniškei patinka.Nepatiktų - tada jau kitas reikalas,nevesčiau.
Atsakyti
Aš irgi saviški leidžiu, nes nesaugu man kažkaip ne dėl to, kad bus vienas namie, bet kaip jis iki tų namų pareis. Dar protelis toks, kad pakvies koks draugas ir nueis pas jį ar dar kur paskui ieškok doh.gif Ir šiaip nelabai jis nori būt vienas, nes nėra ką veikt. Tai taip ir tupės prie televizoriaus ar kompiuterio visą pusdienį.

Aišku pirmoj klasėj net minčių nekilo neleist. Bet dabar susimasčiausiau nuo kurios klasės jau vaikai nelanko tos praiilgintos? Antroj klasėj leist ar ne? g.gif
Atsakyti
Maniske lanko ir labai noriai smile.gif Pernai galejau irgi neleist, nes sedejau su lelium namie, bet kad tas jos begalinis noras but mokykloj su draugias, mokytoja wub.gif Be to labai patogu buvo del bureliu. O ir siemet sakiau gali grizinet namo, nes auklyte priziuri mazli, nu tai sake ne, nu nebent koki karta i mesensi neis i grupe biggrin.gif Pagyvensim-pamatysim. Manau daug priklauso nuo vaiko ir mokytojos. Pas mus didele klase (28) ir beveik visi lieka grupej (18-20), bet nieko. Kazkaip jie issiskirsto, vieni lauke, kiti bureliuose, treti dar kazka daro smile.gif
Atsakyti
o kiek jus mokate uz prailgintas grupes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(emiru @ 2005 09 08, 16:44)
o kiek jus mokate uz prailgintas grupes? g.gif

Vedžiojau pagal susitarimą- už dieną 5 litai, mėnesiui -50. viskas priklauso nuo mokytojos, kai eina kalba ar vaikui gera ir saugu. Mūsiškė daug ekskursijų po aplinkines vietoves darė, daug laiko leido mokyklos sode paežerėj, bet čia specifinės sąlygos
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 09 08, 15:45)
Vedžiojau pagal susitarimą- už dieną 5 litai, mėnesiui -50. viskas priklauso nuo mokytojos, kai eina kalba ar vaikui gera ir saugu. Mūsiškė daug ekskursijų po aplinkines vietoves darė, daug laiko leido mokyklos sode paežerėj, bet čia specifinės sąlygos


o cia 5lt. iki kelintos valandos? rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus, jei neispuola atostogos ir lanko visa menesi 60 lt. Grupe iki 17:30 , o penktadieniais iki 17:00
Atsakyti
Kol nedirbu, nėra poreikio leist į tokią grupę, todėl net nežinau ar pas mus mokykloj tokia yra. Bet kai tik pradėsiu dirbti, būtinai ieškosiu galimybių, kad vaikas tokią grupę lankytų. Sakot nesaugu, kol auklėtojos kavą geria? Manau kieme dukra daug labiau rizikuotų gaut į kailį, o namie tokių šunybių prikrėstų, kad blink.gif nesaugu būtų ir jai ir man. Pati vaikystėj lankiau popamokinę grupę ir man ten labai patiko. Ir visiems vaikams patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamleta: 08 rugsėjo 2005 - 23:15
šiaip prailgintose renkasi ne tų pačių metų gimimo vaikai, nuo nulinukų iki trečiokų ar pan, tai vyresni pasiima įdomesnių žaidimų, daug mažesni spjaudosi ir kitokias vyresniems nepakenčiamas nesąmones krečia.
Atsakyti