Įkraunama...
Įkraunama...

Prailgintos grupės

Labai Džiaugiausi kad pirmąjį pusmetį mano dukrelė pirmokėlė lankė prailgintą grupę.Būdavo ten neilgai,kol brolis grįšdamas namo ją parsives. Pas mus pagrindinė mokykla toliau nuo pradinės,o sūnus septintokas.Tik gaila kad rajone 30 lt mėnesiui pasirodė per daug ir susirinko per mažai vaikų.Mokykloje neskyrė pinigų normaliam mokytojo ,dirbančio su grupe, atlyginimui. Vis paprašo ką nors padirbėti,mokytojos keičiasi,jų reikalavimai vėl gi skirtingi... doh.gif Ir mano mažoji paskelbė streiką.Jau nuo žiemos atostogų pradžios prašo leisti ten neiti. Nenoriu prievartauti vaiko ,per pietų pertrauką parvesiu ją namo (čia man toks krosas gausis) ir jau prisižadėjo valandą palaukti brolio viena.
Atsakyti
Mano sūnus pernai lankė prailgintą grupę visus metus. Persižegnoju, daugiau niekada mad.gif. Jis, jeigu ir atlikdavo pamokas, tai bet kaip. Kiekvienoje pradinėje klasėje stovi televizorius, o vaikai nuo jo, žinoma, nesitraukia. Grįždavo namo visiškai pervargęs, jau buvau bepradedanti manyti, kad norėčiau vaiką palikti kartoti pirmos klasės kursą, nes atrodė, kad daugiau tokios įtampos nebepakelsiu. O ar pavalgydavo? net klausti bijodavau. metų gale vaikas labai stipriai apsirgo, nuo išsekimo!!! Todėl šiemet nutariau skirti visą savo laiką tik vaikams, nes vyresnėliui, labai sunku susikoncentruoti mokykloje, juolab, kad ir darbe nebesijaučiau pakankamai galinti save realizuoti.
Pradžioje buvo labai sunku, bet pasiekėme tikrai neblogų rezultatų. Tik dabar turiu kitą problemą. Man pasiūlė labai įdomų darbą, aš jo labai noriu, bet ką daryti su vaikais g.gif. Labai reikėtų geros auklytės
Atsakyti
Pas maniškę, mokykloje, prailginta kainuoja iki 15 val - 2 Lt, o iki 18 - 4 Lt, nelabai baisiai iseina per menesi, bet as ja vedu ten tik del to, kad nera kitos iseities, pati ilgai dirbu...user posted image, o kad tvarkos nera toje grupeje tai faktas, vaikai rekia, laksto, o mokytoja tyli, mat yra "labai minkstas zmogus"(cia taip mokytoja man aiskino).
Atsakyti
Mano dukra pailgintos dienos grupę lankė tol, kol prasidėjo tikas (smarkiai mirksėjo akytėmis). Kai pradėjom lankytis pas neurologus, supratau, kad pagrindinė priežastis buvo pervargimas nuo triukšmo, įtampos, nevėdinamų klasės patalpų (į lauką eidavo gal kokį kartą per mėnesį). Skubiai apsisprendėm, kad geriau vienai namuose, tai nors pailsės, kada nori. Kai sūnus pradėjo lankyti mokyklą, į grupę leidau tik pirmą mėnesį. Po to savarankiškai pareidavo namo ir būdavo vienas arba su sese. Nors buvo labai daug nerimo, tačiau tas pasitikėjimas vaiku išėjo tik į naudą, nes tapo žymiai savarankiškesniu. Dabar jis antrokas (mokosi popietinėj pamainoj), bet pats puikiai tvarkosi. Atsikelia, pats pasirūpina pusryčiais, laiku išeina į mokyklą ir neprapuola be tėvų pagalbos.
Vaikai nebus savarankiški, jei mes nepasitikėsim jais ir nesuteiksim jiems galimybių tai įrodyti. Prisiminkim savo vaikystę, kai raktas po kaklu ar kilimėliu ir pirmyn į mokyklą, būrelius, pas draugus.
Atsakyti
Dar pirma karta girdziu,kad ji yra mokama,o pas mus tai nemokama,bet as is vienos puses esu patenkinta,o is kitos puses ne,gerai tik tai,kad nebuna vienas namuose ir neprikrecia sposu,bet kai ten lanko nemazai vaiku,tai ir kartu padaro pamokas tai ten kaip padaro nelabai kas ziuri ir buna padaryta klaidu,tai tas man nelabai patinka.O daugiau tai viskas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mūsų mokykloje grupė taip pat mokama 3 lt. dienai. Bet aš labai patenkinta, prailgintoje grupėje būna klasės mokytoja ir tik tos klasės mokiniai, jos meu vaikai paruošia pamokas, mokytoja patikrina, užduoda papildomų užduočių, vaikas grižta namo apie pusę keturių ir jau būna laisvas.
Atsakyti
verysad.gif Maniskis irgi lanko prailginta grupe, bet nesu pilnai patenkinta,mokytoja savo reikalus tvarko tuo metu, vaikai vieni galvom eina, juk dar antrokai, pilni pasiutimo doh.gif , juos itin reik ziuret schmoll.gif , kad ko nepridarytu, nes visokiu nelaimingu atsitikimu buta blink.gif ir mokame menesiui 50 lt. grupe vyksta iki 17 val...<br/>Papildyta:<br/>:verysad:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mangooo: 19 vasario 2006 - 13:04
QUOTE(mangooo @ 2006 02 19, 15:03)
verysad.gif Maniskis irgi lanko prailginta grupe, bet nesu pilnai patenkinta,mokytoja savo reikalus tvarko tuo metu, vaikai vieni galvom eina, juk dar antrokai, pilni pasiutimo doh.gif , juos itin reik ziuret schmoll.gif , kad ko nepridarytu, nes visokiu nelaimingu atsitikimu buta blink.gif ir mokame menesiui 50 lt. grupe vyksta iki 17 val...<br/>Papildyta:<br/>:verysad:

Nu va matau, kad grupių nauda nuo mokytojos priklauso. Mano vaikas(trečiokas)grupėje būna iki 3 val.Bet mokytoja nuoširdžiai prižiūri, kad vaikai paruoštų pamokas, patikrina juos.
Atsakyti
Aš saviškį leidau į prailgintą grupę, kai buvo pirmoj klasėj, bet lankė jis gal tik kelis mėnesius. Pradėjo skųstis, kad mokytoja neleidžia net iš suolo išeiti, liepia nuolat sėdėti ir piešti,net neleidžia atsigerti, nuolat rėkia ant vaikų.O juk pirmokiukui ir taip, manau sunku dėmesį išlaikyti, tai nutarėm, kad geriau leisti vienam namuose būti.
Atsakyti
Na, kaip siemet reikalai su grupem? mirksiukas.gif

Pas mus 1 Lt/val. Brangoka mastau.gif Ale vis tiek leisiu. O kas belieka. Dirba iki 18 val. Dirbtu trumpiau, tai ir prasmes nebeliktu, nes iki 17 as pati dirbu...
Atsakyti
Dukra trecioke. Du metus vaiksciojo i prailginta grupe. Nemokama - daugiau nieko gero negaliu pasakyti. Labai nusivyliau. swoon.gif
Siais metais nezinau, kaip versiuos, bet tikrai bandisyme issisukti be sito "malonumo" protest.gif
Atsakyti
Sunus baige antra klase ir visa laika ejo i prailginta grupe, kuri dirbo iki 17 val. Man patiko, kad jis ten eina, nes pamokos visada budavo paruostos, lauke kasdien isbudavo apie 2 val. Jei anksciau pasiimdavau ar paskambinus paprasydavau, kad isleistu namo, mokytoja visada pasakydavo ar pamokos jau paruostos. thumbup.gif
Mes irgi mokejom 40 lt per menesi.
Savarankiskumui vietos irgi liko. Po grupes eidavo vienas namo, o as gristu is darbo apie 18 val. bigsmile.gif
Atsakyti