Yra uzduociu, kurias padet vaikui atlikt gali tik seiminyksciai. Pvz. pasaulio pazinimo uzduotyse, mociuciu ir seneliu vardai, is kur jie kile. Tevu laiskas vaikui ir t.t.
Be to priminsiu, kad pirmoje ir antroje klaseje vaikams namu darbai neuzduodami. Tai susitarimo klausimas. Jei jums trukdo namu darbai, praneskite tai mokytojai, tikiu, jog ji jus nuo to isvaduos.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 11 12, 17:42)
Norėjau jūsų paklausti: ar normalu, kad vaikas lanko prailgintą grupę ir dar jam užduodami namų darbai, kuriuos turi padaryti namuose "su mama"? Taip ir parašyta pasiekimų knygelėje.
T.y. ar laikas, už kurį mokama, neskirtas tam, kad tokių namų darbų nebūtų ir jie būtų atliekami prailgintoje grupėje.
T.y. ar laikas, už kurį mokama, neskirtas tam, kad tokių namų darbų nebūtų ir jie būtų atliekami prailgintoje grupėje.

taip tikrai nebudavo.
Atvikrsciai, jeigu vaikui kazkuris dalykas sekdavosi prasciau ir jisai lankydavo prailginta grupe, jisai gaudavo specialiai jam pritaikytas uzduotis ir mokytojos konsultacijas.
Per tevu susirinkimus mokytoja taip ir pasakydavo - tam vaikui reikia su teveliais padirbeti ta tema, o su tuo vaiku as pati pdirbesiu prailgintoje grupeje.
Siuo atzvilgiu prailginta grupe buvo labai geras variantas.
Jau išsiaiškinau, pasirodo, ten buvo šioks toks nesusipratimas
, kad taip negali būti ir nebus, ir užtikrino, kad prailgintose grupėse daroma būtent tai, ką Bekasė jau parašė
Jei yra kažkokia akivaizdi problema - žinių trūkumas ar nesuspėjimas su visais, tai gali būti kaip pastebėjimas dėl papildomų n. darbų su tėveliais, bet tai neprivaloma ir neturi būti kasdien daroma.

Sveikos mamytes. As dar vaikuciu neturiu, bet zinau todel noriu perspeti. Vyresniems vaikams, kurie patys grizta is mokyklos ir kuriem reikia namo vaziuoti autobusu is stoties yra labai pavojinga. Beveik 99% duodu kad prie ju tikrai prisikabins kokie pinigu vagys. Net mano vyra nuo mazu dienu ten puldavo ir pinigus atimdavo, jis dar ir dabar mato stoty tuos pacius vagis.
Taigi jei norit apsaugoti vaikus nuo traumu, veziokite ar lydekite ar pasitikite juos. Arba susiburkite ir susitare vezkite vieni kitu vaikus. Saugokite juos. Sekmes.
Taigi jei norit apsaugoti vaikus nuo traumu, veziokite ar lydekite ar pasitikite juos. Arba susiburkite ir susitare vezkite vieni kitu vaikus. Saugokite juos. Sekmes.
As tai uz prailgintas grupes, mano sunui labai patinka ten, jie yra uzimti visokiausiais darbeliais, zaidimais, pasaku skaitymu ar klausymu, paziuri kartais multikus ir pan. Vis geriau nei namie vienam kiurksoti...
QUOTE(vavute @ 2010 03 09, 19:40)
As tai uz prailgintas grupes, mano sunui labai patinka ten, jie yra uzimti visokiausiais darbeliais, zaidimais, pasaku skaitymu ar klausymu, paziuri kartais multikus ir pan. Vis geriau nei namie vienam kiurksoti...
Papildyta:
O kaip šiais, 2011m. Klaipėdoje? Noriu savo sūnų leisti į prailgintą dienos grupę, kurioje būtų atliekamos visos namų užduotys, kurias užduoda mokytoja.

sveikos mamytes mano sunus jau bus sį rudenį treciokas bet nei kiek nesigailiu kad leidziu i pariilginta grupe nes zianu kad visdaa buna padaryti namu darbai kad mokytoja viska paaiskina ir vaikas mano mielai ten eina as tik uz tai kad tokios grupes butu

manau prailginta grupe yra gerai, nes vaikas aisku kur yra, padaro namu darbus, turi uzsiemima su bendraamziais ir svarbiausia nesislaisto gatvem ieskodami nuotykiu
QUOTE(JurgitaGrupė @ 2011 06 06, 16:32)
Papildyta:
O kaip šiais, 2011m. Klaipėdoje? Noriu savo sūnų leisti į prailgintą dienos grupę, kurioje būtų atliekamos visos namų užduotys, kurias užduoda mokytoja.

Na taip pritariu , gal ir neblogai tos grupes, bet..... vaikais ne tik mokytojai turi pasirupinti. Tai jei vaikas liks prailgintoje grupeje, o ka tevai veiks

QUOTE(milla22 @ 2011 09 30, 18:05)
Na taip pritariu , gal ir neblogai tos grupes, bet..... vaikais ne tik mokytojai turi pasirupinti. Tai jei vaikas liks prailgintoje grupeje, o ka tevai veiks
su vaiku tevams reikia rupintis taip pat ir kartu prie pamokeliu pasedeti ir pabendrauti ir pazaisti. 

Paprastai vaikas būna prailgintoje grupėje tuo metu, kai tėvai dirba, tiesa?

QUOTE(milla22 @ 2011 09 30, 17:05)
su vaiku tevams reikia rupintis taip pat ir kartu prie pamokeliu pasedeti ir pabendrauti ir pazaisti. 

Tėvai tuo metu dirbs

Bent aš dirbu iki 17 val. ir iki to laiko mano vaikas mokykloje, kur spėja ir pamokas paruošti ir pažaisti. O namuose aš visuomet patikrinu ir sąsiuvinius ir pratybas ir žaidimus pažaidžiam.