Dar pliklauso, kuriuo metų laiku tau teko važiuoti su 4 mėn kūdikiu ir kas jam buvo nutikę? Ir kitas dalykas, ar reikejo tau laukti prie to daktaro ofiso durų, kol prieis tavo eilė, kas Lietuvoje l.įprasta. Aišku, kai mano mėnesio dukrytė susirgo (pakilo temperatūra), ir aš nieko nelaukusi čiupau vaiką į rankas ir variau i polikliniką daryti tyrimu, bet tada buvo vasara, o visa tai atlikti žiemos metu sunkiai įsivaizduočiau. Beto pagal statistinius duomenis Amerika gerokai lenkia Lietuvą pagal kudikių mirtingumą.
[/quote]
Mano maziui buvo sunki naujagimiu geltos forma. Is ligonines ji israse (3 paru), tik su mano pasizadejimu, kad kita ryta prisistatysiu pas savo pediatra. O palikti ji ligonineje nenorejau, nes mane jau ir taip pries diena buvo israse

Taigi pas savo pediatra (Cia kazkas klause, kiek zmoniu gali buti vienu metu priimamajeme: tai atsakysiu, kad daug tiksliai nezinau kiek. KAdangi tame ofise dirba vienu metu 2-3 daktarai, tai pacientu laukianciu tikrai nemazai. ) Pas pediatra pralaukiau (mane ileido i sveikuju vaiku puse: nes priimamaji jie dalina i dvi patalpas: sveikiems ir sergantiems) apie 15 min. (nors ir turejau savo laika) o is cia mus issiunte i ligonines labaratorija (nes pas daktara ofise skubiu kraujo tyrimu nedaro) kraujo tyrimams, kur cia jau bendroje eileje prasedejome apie 35 minutes. Ir niekam buvo neidomu, kad tai naujagimis. Taip as vaziavau savo masina, nes autobusu paprasciausiai ten nenuvaziuosi (autobusai ten nevaziuoja

) . Bet ir cia nevisi turi masinas....
As nesakau, kad jei pas mus neissikviesi daktaro i namus, tai nereikia ir jums. Bet kadangi zmones iprate, kad taip yra visada suranda iseiti ir tai neatrodo, taip tragiska. Siaip idomu kaip kitose pasaulio salyse su daktaro iskvietimu i namus?
Paskaicius (ne butinai sitoje temoje postus) kartais susidaro ispudis, kad gydytojas yra kvieciamus i namus, be dideles butinybes. Pas mus yra populiaru, kad gali pasiskambinti gydytojui ir jis tau atskambins, kad su juo telefonu aptartum kazkokia vaiko liga, gal jam nera visai reikalo vaziuoti pas daktara, na nebent mama labai to nori....Man yra teke skambinti budinciam daktarui 2 nakties net pora kartu, nes maziaus temperatura buvo 39-40. Kiekviena karta gaudavau trumpa konsultacija kokius vaistus kaip duoti. Jei simptomai negereja gali is ryto vezti pas daktara, jei viskas gerau sutaupai vizita pas daktara.