Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo iškvietimas į namus

QUOTE(TheBest @ 2005 09 12, 16:33)
Ar tu cia mini Seskines poliklinika? Jei taip, tuomet tikrai keista, kad jie atsisake uzregistruoti iskvietima. Taciau ateity zinosiu, kad paslauga galioja ir tikiuosi sulaukti daktares namuose, o ne poliklinikoje eileje prie kabineto.

Ne mes priklausom centro poliklinikai, bet manu, kad tvarka visur vienoda turi buti, juolab, jei tu pagal gyvenama vieta priklausai tai poliklinikai.
Atsakyti
[Titia
kol Lietuvoje taxi nepradės vežioti klientus reikiamu atstumu (pvz, 500 m - mums tiek iki poliklinikos), ir kol tas važiavimas atpigs tiek, kad bet kas galėtų susimokėti, tol naujoji tvarka bus kaip rakštis užpakalyje.
[/quote]
O kuo cia detas tas vaziavimas taksi? Galvoji, kad JAV kas nors kviecia taksi, kad pavaziuotu 500 metru. g.gif As pati su keturiu dienu naujagimiu vaziavau pas daktara i ofisa, plius dar i ligonines labaratorija kartoti kraujo tyrimu. Kai vaziavau su keturiu paru naujagimiu vyras vaziavo kartu. Dar po keturiu dienu jau vaziavau viena. Nesakau, kad tai patogu, bet nematau tame ir problemos. smile.gif
Atsakyti
Siandien as parasiau i Seskines poliklinika - i sekretoriata. Uzdaviau klausima del sios tvarkos. Gaila, bet atsakymo as nesulaukiau.
Atsakyti
kuo cia detas tas vaziavimas taksi? Galvoji, kad JAV kas nors kviecia taksi, kad pavaziuotu 500 metru. g.gif As pati su keturiu dienu naujagimiu vaziavau pas daktara i ofisa, plius dar i ligonines labaratorija kartoti kraujo tyrimu. Kai vaziavau su keturiu paru naujagimiu vyras vaziavo kartu. Dar po keturiu dienu jau vaziavau viena. Nesakau, kad tai patogu, bet nematau tame ir problemos. smile.gif
[/quote]

Dar pliklauso, kuriuo metų laiku tau teko važiuoti su 4 mėn kūdikiu ir kas jam buvo nutikę? Ir kitas dalykas, ar reikejo tau laukti prie to daktaro ofiso durų, kol prieis tavo eilė, kas Lietuvoje l.įprasta. Aišku, kai mano mėnesio dukrytė susirgo (pakilo temperatūra), ir aš nieko nelaukusi čiupau vaiką į rankas ir variau i polikliniką daryti tyrimu, bet tada buvo vasara, o visa tai atlikti žiemos metu sunkiai įsivaizduočiau. Beto pagal statistinius duomenis Amerika gerokai lenkia Lietuvą pagal kudikių mirtingumą.
Atsakyti
O kuo cia detas tas vaziavimas taksi?

Taigi, kad su naujagimiu. Taigi, kad su sveiku (bent as taip supratau). Tik neparasei, ar savo transportu, ar visuomeniniu.
Lietuvoje dar ne visi mašiniukus turi arba vairuoti moka.
Gal aš per daug dramatizuoju, bet paskaityk mano pirmą postą. Su klykiančiu 2 metų vaiku ant rankų per vėją vėlų rudenį. 500 m - man per didelė "prabanga" tokiom sąlygom eiti pėsčiomis (angina po tokio pasivaikščiojimo būtų garantuota), taksi - "fig" išsikviesi tokiam atstumui, o mašinos - nebuvo.
Todėl ir sutariau dėl asmeniško gydytojos vizito.
Todėl ir rašau, kad esamomis sąlygomis Lietuvoje dažnai šeimai gydytojo vizitas į namus yra ne "išpindėjimas", o būtinybė, suteikianti galimybę išvengti papildomų išlaidų, gydant įgytas pasivaikščiojimų po poliklinikas metu ligas, ir nervinių ląstelių žūties. Nes manau, kad vaikų ligų eiga, įsigaliojus naujai tvarkai, bus sunkesnė ir ilgesnė. O kaip jaučiasi tėvai, kai vaikai serga, manau, aiškint nereik. Nekalbant apie finansinę šio reikalo pusę (išlaidos medikamentams, auklėms), problemas, susijusias su nedarbingumo lapeliais, etc.

O dar man tiesiog smalsu - kiek žmonių vienu metu galima rasti gydytojo priimamajame JAV?
Atsakyti
Nes manau, kad vaikų ligų eiga, įsigaliojus naujai tvarkai, bus sunkesnė ir ilgesnė.

Nu tikėkimės, kad neįsigalios tokia tvarka. Čia viskas yra tik svarstymų lygyje, o jei ir įsigaliotų, tai už nustatytą mokestį visvien gydytojai vaikščiotų po namus.Bet kažkaip nerealu, kad įvestų tą mokestį. Juk prieš kelis metus bandė įvesti mokestį už greitosios atvykimą į namus, bet po šei dienai dar nemokama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikaklimav: 14 rugsėjo 2005 - 18:17

Dar pliklauso, kuriuo metų laiku tau teko važiuoti su 4 mėn kūdikiu ir kas jam buvo nutikę? Ir kitas dalykas, ar reikejo tau laukti prie to daktaro ofiso durų, kol prieis tavo eilė, kas Lietuvoje l.įprasta. Aišku, kai mano mėnesio dukrytė susirgo (pakilo temperatūra), ir aš nieko nelaukusi čiupau vaiką į rankas ir variau i polikliniką daryti tyrimu, bet tada buvo vasara, o visa tai atlikti žiemos metu sunkiai įsivaizduočiau. Beto pagal statistinius duomenis Amerika gerokai lenkia Lietuvą pagal kudikių mirtingumą.
[/quote]
Mano maziui buvo sunki naujagimiu geltos forma. Is ligonines ji israse (3 paru), tik su mano pasizadejimu, kad kita ryta prisistatysiu pas savo pediatra. O palikti ji ligonineje nenorejau, nes mane jau ir taip pries diena buvo israse sad.gif Taigi pas savo pediatra (Cia kazkas klause, kiek zmoniu gali buti vienu metu priimamajeme: tai atsakysiu, kad daug tiksliai nezinau kiek. KAdangi tame ofise dirba vienu metu 2-3 daktarai, tai pacientu laukianciu tikrai nemazai. ) Pas pediatra pralaukiau (mane ileido i sveikuju vaiku puse: nes priimamaji jie dalina i dvi patalpas: sveikiems ir sergantiems) apie 15 min. (nors ir turejau savo laika) o is cia mus issiunte i ligonines labaratorija (nes pas daktara ofise skubiu kraujo tyrimu nedaro) kraujo tyrimams, kur cia jau bendroje eileje prasedejome apie 35 minutes. Ir niekam buvo neidomu, kad tai naujagimis. Taip as vaziavau savo masina, nes autobusu paprasciausiai ten nenuvaziuosi (autobusai ten nevaziuoja smile.gif ) . Bet ir cia nevisi turi masinas....
As nesakau, kad jei pas mus neissikviesi daktaro i namus, tai nereikia ir jums. Bet kadangi zmones iprate, kad taip yra visada suranda iseiti ir tai neatrodo, taip tragiska. Siaip idomu kaip kitose pasaulio salyse su daktaro iskvietimu i namus? g.gif
Paskaicius (ne butinai sitoje temoje postus) kartais susidaro ispudis, kad gydytojas yra kvieciamus i namus, be dideles butinybes. Pas mus yra populiaru, kad gali pasiskambinti gydytojui ir jis tau atskambins, kad su juo telefonu aptartum kazkokia vaiko liga, gal jam nera visai reikalo vaziuoti pas daktara, na nebent mama labai to nori....Man yra teke skambinti budinciam daktarui 2 nakties net pora kartu, nes maziaus temperatura buvo 39-40. Kiekviena karta gaudavau trumpa konsultacija kokius vaistus kaip duoti. Jei simptomai negereja gali is ryto vezti pas daktara, jei viskas gerau sutaupai vizita pas daktara. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 14, 15:38)
As pati su keturiu dienu naujagimiu vaziavau pas daktara i ofisa, plius dar i ligonines labaratorija kartoti kraujo tyrimu. Kai vaziavau su keturiu paru naujagimiu vyras vaziavo kartu. Dar po keturiu dienu jau vaziavau viena. Nesakau, kad tai patogu, bet nematau tame ir problemos.  smile.gif

Aha, gerb. nemato problemos. Tikiu. Taciau jei Jums reiketu vykti pas gydytoja ir i ligonine ziema visuomeniniame transporte, po to pabuti perpildytoje poliklinikoje, kur serganciu vaiku minia. Po bendrauti su pavargusia daktare. Ir tokiu pat budu grizti namo... Manau Jus nebutumet laiminga ir patenkinta esama sveikatos prieziuros sistema. O man teko ir ne karta.
Jusu atveju, manau tiek vizitas pas daktara, tiek i ligonine buvo kur kas malonesnis.
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2005 09 14, 13:47)
Aha, gerb. nemato problemos. Tikiu. Taciau jei Jums reiketu vykti pas gydytoja ir i ligonine ziema visuomeniniame transporte, po to pabuti perpildytoje poliklinikoje, kur serganciu vaiku minia. Po bendrauti su pavargusia daktare. Ir tokiu pat budu grizti namo... Manau Jus nebutumet laiminga ir patenkinta esama sveikatos prieziuros sistema. O man teko ir ne karta.
Jusu atveju, manau tiek vizitas pas daktara, tiek i ligonine buvo kur kas malonesnis.

Nesikarsciuok smile.gif As jau rasiau, kad nuvaziuoti visuomeniniu transportu mano gyvenamoje vietoveje neimanoma. Nes paprasciausiai jis ten nevaziuoja. Ir niekam neidomu ar tu turi masina, ar ne. O gal siuo metu ji remonte, tai irgi niekam neidomu. O kaip tu galvoji, jei patenki pas daktara darbo dienos pabaigoje, tai jis tik Lietuvoje pavarges? O jo ofise eileje tik sveiki vaikai? Galvoji, kad as toje eileje niekada nesedejau su serganciu vaiku?
Lietuvoje teko gyventi priemiestyje, tai jei tevai kviesdavo gydytoja (tarkime del puliuojancios anginos) ji ateidavo peskomis. Dabar kai pati turiu vaika, manau, kad del tokios problemos reikia vaziuoti pas gydytoja o ne kviesti ji i namus. Jau bent vien del to, kad jis galetu paimti megini patikrinti ar nera "strep" (atsiprasau,bet nezinau, kaip tai butu lietuviskai). Nes testo atsakymas pasakytu ar butinas gydymas antibiotikais. Taigi kiek serganciu vaiku per diena ji sugedebavo apeiti ir kiek ji sugebetu apziureti pas save kabinete g.gif Idomu ka sakytumei, jei iki tavo vaiko neateitu, nes laiko siandien tam neuztenka, o ir kabinete priimti negali, nes lanko ligonius g.gif
Sutinku, kad daktaro vizitas i namus patogu, bet jei jo nera, tai jau irgi nera tokia didziule tragedija. smile.gif
Atsakyti
Titia,

"valdiškose" poliklinikose iki šiol laboratorijos dirba iki 11 val. ryto. Tad jokio skirtumo, ar gydytojas ateis į namus, ar nuvesi vaiką į polikliniką. Nėra tokios tvarkos, kad tą - kaip įvardinai - "strep" mėginėlį imtų. Pasižiūri į gerklę, jei ji raudona, temperatūra aukšta, automatiškai antibiotikus išrašo. Skirtumas tas, kad gydantis gydytojas išrašo kompensuojamus, o iškviestus greitąją pagalbą - ne. Kainos vaistų pakankamai įspūdingos, todėl mažas pajamas turinčioms šeimoms yra labai aktualu, kas juos išrašo.
O toks naudingas dalykas, kaip kad atskyrimas sveikų nuo sergančių, būtų labai pageidaujamas, bet niekur to nėra (išskyrus ligoninės Santariškėse infekcinį skyrių, kur vaikus priima į atskirus boksus).

Todėl ir keliam maištą.
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2005 09 14, 21:03)
Nesikarsciuok  smile.gif As jau rasiau, kad nuvaziuoti visuomeniniu transportu mano gyvenamoje vietoveje neimanoma.  Nes paprasciausiai jis ten nevaziuoja. Ir niekam neidomu ar tu turi masina, ar ne. O gal siuo metu ji remonte, tai irgi niekam neidomu. O kaip tu galvoji, jei patenki pas daktara darbo dienos pabaigoje, tai jis tik Lietuvoje pavarges? O jo ofise eileje tik sveiki vaikai? Galvoji, kad as toje eileje niekada nesedejau su serganciu vaiku?
Lietuvoje teko gyventi priemiestyje, tai jei tevai kviesdavo gydytoja (tarkime del puliuojancios anginos) ji ateidavo peskomis. Dabar kai pati turiu vaika, manau, kad del tokios problemos reikia vaziuoti pas gydytoja o ne kviesti ji i namus. Jau bent vien del to, kad jis galetu paimti megini patikrinti ar nera "strep" (atsiprasau,bet nezinau, kaip tai butu lietuviskai). Nes testo atsakymas pasakytu ar butinas gydymas antibiotikais.  Taigi kiek serganciu vaiku per diena ji sugedebavo apeiti ir kiek ji sugebetu apziureti pas save kabinete  g.gif Idomu ka sakytumei, jei iki tavo vaiko neateitu, nes laiko siandien tam neuztenka, o ir kabinete priimti negali, nes lanko ligonius  g.gif
Sutinku, kad daktaro vizitas i namus patogu, bet jei jo nera, tai jau irgi nera tokia didziule tragedija.  smile.gif

Sutinku, kad pas jus yra galimybe paimti megini ir nustatyti ar nera streptokoku ir tuo paciu nuspresti ar reikalingi antibijotikai, bet pas mus retai kada tai atliekama, bent mums nei sykio tai nera atlike, o antibijotikus jau 8 kartus per 2 metus teko gerti ir manau, kad nei sykio nebuvo, kad juos isgertumem be reikalo, nes kiekviena liga prasidedavo nuo anginos, o pereidavo i umu bronchita ar ausu uzdegima. Ir tikrai nebuvo man jokio noro, kai vaikui 40 temperaturos,guli, vos akis gali pramerkti, o prabudusi vieno verkimo, vaziuoti i poliklinika ir laukti kol ten kas apziures. Greitosios po vieno apsilankymo kviesti daugiau nebenoreciau, nebent jau nebezinociau ka bedaryti. Pamenu, kai mano vyresnioji keles dienas karsciavo, atvaziavusi greitoji nustate stomatita ir liepe tableciu paciulpt nuo gerkles, o sekancia diena musu gydytoja diagnozavo plauciu uzdegima. Siap tikrai nenoreciau, kad Lietuva pasektu Amerikos pavyzdziu ir nustotu medikai vaikscioti pas sergancius ligoniukus i namus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikaklimav: 15 rugsėjo 2005 - 09:34
Aišku tai ne išeitis, bet taxi išsikviest galima net ir 500 m, tik aišku mokėsit kaip už min 2 km. Dažnai taksi firmose yra nustatytas minimalus mokestis už pravažiavimą. Jei sutinkate ji mokėti problemų nebus. Bet kaip ir sakiau tai ne išeitis. Ką daryti jei tuo metu pinigelių piniginėje nėra?
Atsakyti