Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo iškvietimas į namus

Nu tikrai siurpu darosi skaitant cia aprasytas istorijas. Nemanau, kad Seskines "budinti" spes aplekti visus serganciusius, kuriu su lyg kiekviena diena dauges, nes ziema gi ant nosies, o kai uz duru stoves be isankstinio uzsiregistravimo serganciu dar papildomai kokia 10 vaikiuku ir kiekvienas ju nores kuo greiciau papulti, nebeisivaizduoju kuom viskas baigsis. Pas mus bent sunku papulti be uzsiregistravimo, o kai nori uzsiregistruoti - pastoviai savaitei i prieki vietu nera. Tai ka tada daryti? O pirmenybe teikiama pirmiausiai su isankstine registracija, o tik po to visi kiti. Manau, kad ponui direktoriui, kuris sugalvojo tokia tvarka, teks sugristi prie senosios, kai uzplus pasipiktinimo skundai.As tai bent greitai tai isreiksciau bash.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erija: 25 spalio 2005 - 13:01
Net idomu pasidare, o kaip dabar, ziema, situacija seskines poliklinikoj? Ar vis tokia pati tvarka galioja? Kaip per tokius salcius mamos elgiasi su serganciais mazyliais?
Atsakyti
Vaikui 2m9men buvo 39,6 temp. Lauke -20. Paskambinau, sako, ateikit rytoj 11 val.
O dabar pabandykit numusti temperatura blink.gif
Atsakyti
Uzjauciu, taciau situacija kiek matau - nepasikeite
Atsakyti
Paskaičiau apie Šeškinės polikliniką ir nežinau ką daryti, bet kažką daryti reikia !!!
Mano dukrytė serga plaučių uždegimu.
Buvo taip:
Anksčiau mūsų gydytoja buvo gyd. Šerstniovienė. Per eilinį apsilankymą pas ją aš pasakiau, kad mes ruošiames kraustytis į kitą gyvenamąją vietą, t.y. iš Gedvydžių g. Į Ukmergės g. esančius daugiabučius namus, už viešbučio „Baltpark“. Klausiau kas mus tada kuruos, ji atsakė, kad aš jus kuravau, tai toliau irgi aš kuruosiu.
2006-01-31 vakare pakilo temperatūra (38,7). 2006-02-01 kosulys labai sustiprėjo, t.y. buvo sausas ir labai dažnas, kosėjo beveik išvien. Tą patį rytą iškviečiau gyd. Šerstniovienę į namus. Atvykusi gydytoja, vietoje „Laba diena“, pradėjo šaukti: „Gal jūs tyčiojatės iš manęs, šitiek toli turėjau eiti, gal jūs galvojate, kad mus čia vežioja“ ir t.t. Aš jai priminiau tą mūsų pokalbį, kai ji sakė, kad ji mus kuruos, o ji atsakė, kad tokio pokalbio nebuvo blink.gif ir kad daugiau pas mus neis ! Apžiūrėjusi dukrą, išrašiusi vaistus, pasakė, kad penktadienį reikia atvykti. Penktadienį vyrui nuvykus į polikliniką, registratūroje patarė registruotis pas gyd. Bacevičienę. Kadangi kosulys buvo pasikeitęs, tai maniau, kad būtų tikslinga vaiką paklausyti. Iškvietėme gydytoją į namus. Atvykusi gyd. Bacevičienė tyčiojosi, ko čia šokinėjame nuo vienos gydytojos prie kitos. Paklausiusi dukrytę nusiuntė važiuoti pas gyd. Leipuvienę. Nuvykome. Gyd. Leipuvienė paskyrė krūtinės rentgeno nuotrauką ir cito kraujo tyrimą. Iš tyrimų rezultatų gyd. Leipuvienė pasakė, kad yra plaučių uždegimas, gali būti, jog mišrus ir pirmadienį reikia paklausyti ir nuspręsti, gal reikės keisti antibiotikus iš Zinato į Klacidą. Pirmadienio rytą, lauke buvo -20 laipsnių šalčio. Paskambinau gyd. Bacevičienei (ji dirbo 7-11 val.) ir pasakiau, kad nežianu, kaip man dabar elgtis, nes lauke toks šaltis, o vaiką reikia paklausityti, tai ji atsakė, nesuprantanti, ko aš čia jai skambinu, ir nieko ji man negali patari, kaip elgtis, ir ji nevys pas mus, nes jai taip pat šalta pas mus eiti !!! ohmy.gif
Kai lauke būna -20 laipsnių šalčio, tai tėvai pradinukų į mokyklas neveda, o ji man siūlė 3 metų vaiką, sergantį plaučių uždegimu vežti į polikliniką. Be to, iki Šeškinės poliklinikos arti privažiuoti neįmanoma.
Parašiau maždaug tokio turinio skundą pediatrijos skyriaus vedėjai, prašiau išsiaiškinti, kas įtakojo gyd. Bacevičienės tokius veiksmus, ar jie buvo teisėti ir prašiau raštu atsakyti ar gydytojas, davęs Hipokrato priesaiką gali šitaip elgis.
Sakiau, kad paliktų tą pačią gydytoją ir tikiuosi, kad tai nesikartos, bet pasiskaičius čia galvoju, kad gal riekėtų pasikeisti ją rolleyes.gif
Atsakyti
gal ir ne šioje temoje turėčiau klausti, bet... paklausiu ax.gif
aš tai įsivaizduoju, kad jei esi prisirašes kokioj poliklinikoj ar šeimos centre (kad ir ne pagal rajoną), tai iškvietus privalo atvažiuoti ar ne? pas kūdikį iki kelių mėnesių? kaip yra iš tikrųjų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 02 07, 13:55)
gal ir ne šioje temoje turėčiau klausti, bet... paklausiu ax.gif
aš tai įsivaizduoju, kad jei esi prisirašes kokioj poliklinikoj ar šeimos centre (kad ir ne pagal rajoną), tai iškvietus privalo atvažiuoti ar ne? pas kūdikį iki kelių mėnesių? kaip yra iš tikrųjų g.gif

gydytojas turi važiuoti į namus pas vaikus iki 1 metų.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2006 02 07, 16:13)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Parašiau maždaug tokio turinio skundą pediatrijos skyriaus vedėjai, prašiau išsiaiškinti, kas įtakojo gyd. Bacevičienės tokius veiksmus, ar jie buvo teisėti ir prašiau raštu atsakyti ar gydytojas, davęs Hipokrato priesaiką gali šitaip elgis.
Sakiau, kad paliktų tą pačią gydytoją ir tikiuosi, kad tai nesikartos, bet pasiskaičius čia galvoju, kad gal riekėtų pasikeisti ją rolleyes.gif
[/quote]
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Įdomu kuom visa tai baigesi? Man rodos neuztenka vien skundo pediatrijos vedejai, as dar i Sveikatos ministerija parasyciau, visi rastai ministerijoj yra registruojami, numesti tikrai negales ir manau, kad turetu isnagrineti ir pateikti isvadas ne tik jums, bet ir paciai poliklinikai. Kazkoks absurdas. Nenuleisk ranku, palme, taip tikrai jie neturi teises elgtis ir aplamai kazkoks absurdas toj poliklinikoj su tais iskvietimais. Pas mus nieko panasaus nera (tfu, tfu, tfu). Pries keles savaites mano mazoji susirgo rotu, tai nors ta diena ir nebebuvo temperaturos, taciau gydytoja visvien del sventos ramybes atejo patikrinti ar vaikas nenusividuriavo, bijojo savaitgaliui palikti mus likimo valiai. O lauke tadien buvo -25 laipsniai.

O pas mus vaziuoja ir virs metu, net ir pas mokyklinukus ateina. aisku, pas mus kol kas nera tokios patvirtintos absurdiskos tvarkos.
Atsakyti
Siaubas, Palme blink.gif Skaitau ir kraupstu blink.gif Bek greiciau is ten, nieko ten nepakeisi nei skundais, nei grasinimais. Ten tokia shaika susirinkusi atseit nepakeiciamu, bet dar tiek daug neprofesionaiu gyd. nesu sutikusi vienoj vietoj. Eilini karta pagalvojau, kad gerai padariau pabegusi su savo vaikuciais is ten.
Atsakyti
kažkoks košmaras toj šeškinėj.Esu tokių pavizdžių apie šią poliklinika daug girdėjusi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Erija @ 2005 09 15, 16:50)
As irgi taip ramiai galeciau kalbeti, kad mano mazylei butu bent jau kokie 6-7 metai, bet ka daryti, kai vaikas dar visiskai mazas ir paciam nuspresti kaip pasielgti su tuo vaiku (vesti i poliklinika, kviesti greitaja ar gydyti paciai), kad pasirinktum geriausia varianta su maziausia rizika, kad liga nesikoplikuotu? Netgi toks pavyzdys. Praejusiais metais susirgo dukra: temperatura, gerkle. Galvoju pora dienu praeis, tada ziuresiu. Temperatura nukrito iki 37,3. Pagalvojau, pati nuvesiu i poliklinika, te padaro tyrimus, paklauso gydytoja. Tyrimai rode uzdegima, bet niestipru. Sekancia diena prasidejo kosulys, vel uzkilo temperatura. Keikiau save, kokiam velniui as ja tampiau po lauka ir sekancia diena gydytoja kvieciau i namus. Diagnoze - plauciu uzdegimas. Kazin ar cia komplikacija nuo buvusio viruso, ar ta dovanele neissveikes vaikas pasigavo bevaiksciodamas is kabineto i kabineta?

O jei jau 6-7 metiai tai kažkas kitaip? Mano bernas 7 m. kai temperatūra 38 su angelais kalbėtis pradeda, apie jokį stojimąsi iš lovos minties nebūna. Į tualetą vos nutempiu - sunkus gi, o pats klejoja tiesiog. Jei į polikliniką reikės, vesti nežianau ką darysiu g.gif Neštuvus reiks įsigyt
Atsakyti